zahar

Budinci

Lapte de pasare

Se pune laptele la fiert. Intre timp, se bat albusurile spuma tare impreuna cu 50 g zahar. Cand incepe sa clocoteasca...

Lapte de pasare
Prajituri

Tarta de post cu mere

Merele se curata de coaja, apoi se rad, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca 150 g margarina...

Tarta de post cu mere
Creme

Crema caramel dietetica

Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita de 2 l si se caramelizeaza, fara sa se arda. Se rasuceste cratita cu atentie, in asa...

Crema caramel dietetica
Gogosi

Gogosi rapide

Drojdia se dizolva intr-o lingura de apa calduta, adaugand si o lingurita de zahar si se lasa la crescut. Separat, se...

Gogosi rapide
Prajituri

Prajitura de post cu caise

Se face un aluat din 250 g faina, margarina, 100 g zahar si 100 ml apa rece. Se framanta bine, apoi se taie aluatul in doua...

Prajitura de post cu caise
Salate de fructe

Mere umplute cu branza de vaci

Se spala merele, se curata de coaja si se scobesc in interior. Se face o crema din branza de vaci data prin sita si frecata...

Mere umplute cu branza de vaci
Fursecuri cale
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Checuri

Chec de post cu glazura

Intr-o cratita mai larga se toarna 350 g zahar. Se pune cratita pe foc potrivit, ca sa se caramelizeze zaharul, apoi se...

Chec de post cu glazura
Prajituri

Prajitura cu cafea si ciocolata

Se cerne faina si se amesteca cu un varf de cutit de drojdie uscata, cu zaharul si cafeaua. Se incorporeaza in faina cu zahar...

Prajitura cu cafea si ciocolata
Torturi

Tort pufos cu nuci si portocale

Se bat spuma galbenusurile cu 150 g zahar, cu vanilia, scortisoara, coaja rasa de portocala si sarea. Se incorporeaza treptat...

Tort pufos cu nuci si portocale
Torturi

Tort de biscuiti

Se fierbe faina amestecata cu apa. Se amesteca pana se raceste. Separat, se freaca margarina cu zahar, cacao si vanilie, pana...

Tort de biscuiti
Torturi

Tort cu branza de vaci

Se separa galbenusurile, se bat albusurile spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga uleiul ca la...

Tort cu branza de vaci
Creme

Crema de nuci

Se ard intr-un vas 100 gr zahar. Zaharul ars se amesteca cu nucile cu o lingura inmuiata in unt. Se lasa caramelul putin pe...

Crema de nuci
Torturi

Tort

Se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga 1 lingura de faina si nucile. albusurile se...

Tort
Torturi

Tort cu alune

Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate...

Tort cu alune
Creme

Crema de nuca de cocos

Se face un sirop legat din zahar si apa, si se toarna cald peste galbenusuri. Se freaca bine galbenusurile cu siropul, pana...

Crema de nuca de cocos
Creme

Crema de nuci

Intr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire....

Crema de nuci
Dulceata de catina
Dulceata

Dulceata de catina

Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa...

Dulceata de catina
Aluaturi

Blat cu lamaie

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat...

Blat cu lamaie
Placinta cu pere
Prajituri

Placinta cu pere

Perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu zahar, unt si scortisoara,...

Placinta cu pere
Trandafirata
Lichioruri

Trandafirata

Speli petalele de trandafiri, apoi le pui intr-un vas si torni zahar peste ele. Le amesteci bine si mai torni putin zahar si...

Trandafirata
Aluaturi

Blat alb de pandispan

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana devin o crema spumoasa si isi...

Blat alb de pandispan
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu fistic

Se macina fisticul si se amesteca cu faina. Se framanta un aluat din margarina cu aroma de vanilie, zahar , un praf de sare,...

Fursecuri cu fistic
Prajituri

Tarta cu zahar

Se face intr-un vas o ciulama din smantana, unt si ou. Se tine pe foc pana se topeste untul, amestecand mereu. Rece, se...

Tarta cu zahar
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu ananas

Se face un sirop bine legat din apa, vanilie si zahar. Se bat albusurile spuma foarte tare si se toarna peste ele siropul...

Fursecuri cu ananas
Prajituri

Flanuri cu jeleu de portocale

Se pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se...

Flanuri cu jeleu de portocale
Aluaturi

Mere in foietaj

Se spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin...

Mere in foietaj
Checuri

Chec cu nuca

Se amesteca miezul de nuca macinat cu faina. Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de zahar, la care se adauga...

Chec cu nuca
Sufleuri

Sufleu de mere

Se curata merele, se taie feliute subtiri si se pun intr-un vas pe foc, presarate cu 50 gr zahar si stropite cu vin. Cand...

Sufleu de mere
Sufleuri

Sufleu de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se dau prin sita. Se freaca galbenusurile cu 200 gr zahar si vanilia pana isi...

Sufleu de caise
Sufleu de capsuni
Sufleuri

Sufleu de capsuni

Se spala capsunile, se scot coditele si se fierb cu 100 gr zahar, pana se obtine un gem legat. Se raceste gemul de capsuni....

Sufleu de capsuni
Sufleuri

Sufleu cu fructe

Caisele se spala, se curata de samburi si se trec printr-o sita foarte fina pana se obtine un piure. Se face un sirop foarte...

Sufleu cu fructe
Budinci

Budinca de pere

Se face o crema de vanilie din: zahar, galbenusuri, lapte vanilat, smantana si gelatina. Se curata perele, se taie in patru,...

Budinca de pere
Budinci

Budinca de pesmet

Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar si se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, mirodeniile si jumatate din...

Budinca de pesmet
Budinci

Budinca de mere

Se bat ouale intr-un castron cu sare, zahar si scortisoara. Se toarna deasupra laptele. Se rupe painea bucatele si se pune in...

Budinca de mere
Budinci

Budinca de biscuiti

Merele curatate si scobite se taie feliute care se pun intr-o oala, se pudreaza cu zahar si se dau 10 minute la cuptor. Se...

Budinca de biscuiti
Budinci

Budinca de cafea II

Se fierb 100 ml apa cu 4 lingurite de cafea si 4 de zahar si se face o cafea tare. Se strecoara si se toarna peste miezul de...

Budinca de cafea II
Creme

Jeleu de piersici

Se face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau...

Jeleu de piersici
Creme

Jeleu din portocale

Se face un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care oala se ia de pe foc. Se taie in jumatate 6...

Jeleu din portocale
Creme

Jeleu de vin

Intr-o oala se face un sirop din vin si zahar, care se lasa la fiert pana se leaga. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa...

Jeleu de vin
Creme

Jeleu de zahar ars

Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el...

Jeleu de zahar ars
Inghetate

Sorbet de lamaie

Se ia fiecare bucatica de zahar si se freaca pe coaja de lamaie pana se ajunge la coaja alba. Se pune apa la fiert, impreuna...

Sorbet de lamaie
Creme

Jeleu de lamaie

Se freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile...

Jeleu de lamaie
Inghetate

Parfe de zahar ars

Se pun galbenusurile cu 125 gr zahar si laptele intr-un vas. Se ard 125 gr zahar intr-o oala si se amesteca cu galbenusurile....

Parfe de zahar ars
Salzburger Nockerl
Spume

Salzburger Nockerl

Se bat trei albusuri cu un pic de sare. Pe la jumatatea procesului se adauga 2 linguri de zahar si se bate pana ce spuma...

Salzburger Nockerl
Creme

Serbet de cirese amare

Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa...

Serbet de cirese amare
Dulceata

Visine conservate

Se spala fructele, se curata de codite si de samburi, se pun intr-un vas curat, acoperite de zahar. Se lasa zece ore asa,...

Visine conservate
Dulceata

Gem de caise

Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se...

Gem de caise
Dulceata

Gem de prune brumarii

Se spala prunele, se curata de samburi, se pun desfacute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu zahar. Printre...

Gem de prune brumarii
Dulceata

Dulceata de cirese albe

Se spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10...

Dulceata de cirese albe
Dulceata

Dulceata de cirese amare

Se spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa...

Dulceata de cirese amare