Se bate oul cu zaharul, sare, o lingurita ulei, esenta de rom si zahar vanilat, dupa care se adauga laptele si se...
Clatite cu gem de caise si topping de zmeuraSe scot visinele din congelator cu 15-20 minute inainte de preparare, se adauga pliculetul cu zahar vanilat peste ele. Se...
Prajitura cu visine racoritoareSe bate frisca cu zahar pudra dupa gust si se amesteca cu esenta de cafea. Amestecul obtinut se toarna in cupe si se pune la...
Esenta de cafea cu friscaSe fierbe faptele cu zahar dupa gust, un praf de sare si cu zaharul vanilat. Taiteii se fierb in apa, se strecoara si se pun...
Taitei cu lapteSe bat albusurile spuma cu un praf de sare si jumatate din zahar, iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar....
Prajitura capsunicaPiersicile se spala, se curata de coaja, se scot samburii si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana...
Compot de piersiciSe sparg ouale si se freaca cu zaharul. Se adauga esenta de rom si pliculetul de zahar vanilat, apoi uleiul, putin cate...
Prajitura economica de merePrunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider...
Gem de prune cu nucaSe bat ouale cu zahar pana se albeste compozitia. Se topeste untul. Se adauga apoi untul topit si racit, uleiul, laptele si...
Prajitura cu struguriPentru blat separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca cu zahar si zahar vanilat apoi le amestecam cu...
Rulada cu dulceata de visineAm separat ouale, am batut albusul cu jumatate din zahar si galbenusurile cu restul de zahar si apa. Am adaugat faina in...
Rulada cu crema de sampanieCuratam, taiem cubulete si punem la fiert cartofii.Spalam prunele, le taiem in jumatate si scoatem samburii. Le presaram cu...
Galuste cu pruneDin faina, lapte, oua, ulei, sare si zahar se fac clatite mai grosute (mie mi-au iesit 5 clatite). Ceapa se curata, se toaca...
Clatite umplute la cuptorSe spala bine lamiia si apoi se rade. Se freaca galbenusurile cu zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat si se adauga smantana,...
Sufleu de smantanaLimonada cu ou, pe cat de neobisnuit suna este ideala pentru micul dejun. Este hranitor si sanatos. Se bate oul cu zahar, se...
Limonada cu ouSe bat doua oua cu zahar, dupa gust, se adauga coniacul si vinul rosu.
Oua cu vinSe face un aluat din faina, zahar, praf de copt, ou si untura. Se intinde 3 sfert din aluat si se pune intr-o tava. Se pun...
Tarta cu pruneSe inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste...
Placintele moldovenesti cu branza sau carneAmestecati malaiul, faina, sarea, 100 gr zahar si praful de copt. Bateti ouale cu esenta de vanilie, apoi turnati-le peste...
Budinca de malaiFierbe cartofii in coaja. Da prin masina de tocat migdalele. Jumatate din aceasta cantitate, amestec-o cu zahar. Adauga...
Prajiturici din cartofiSe taie muschiul de vita felii medii, se unge cu unt, se stropeste cu vin, se freaca cu zahar pe toata suprafata si apoi se...
Carne de vita cu sos albSe spala visinele, se scot coditele si samburii si se pun intr-un borcan care sa le cuprinda. Se asaza in borcan un rand de...
Visine conservate pentru prajituriSe opareste pulpa de pepene cu siropul facut din apa si zahar. Se dau cateva clocote, se scot bucatile de pepene si se pun in...
Pepene galben la borcanSe curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat...
Pere confiateSe fierb prunele intr-un sirop facut din apa si zahar, de trei ori, pana scade siropul la jumatate. Se adauga otetul si se...
Prune la borcanSe dau prin masina de tocat feliile de pere si se pun intr-o cratita cu 1 kg de zahar. Se fierbe piureul pe foc mic, pana se...
Gem de pere si mereSe presara prunele cu zahar si se lasa in cratita pentru dulceata 12 ore. Se pune cratita pe foc pana se topeste tot zaharul....
Gem de pruneSe zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la...
Dulceata mozaicSe pun caisele in cratita pentru dulceata, alternand un rand de caise cu unul de zahar. Se lasa 12 ore, scuturand cratita din...
Gem de caiseSe pun intr-un borcan, alternativ, un rand de fructe, un rand de zahar, pana se termina ingredientele. Se stropesc randurile...
Compot de visineSe fierbe un sirop din apa cu zahar si se raceste. Se curata visinele si se asaza in borcane. Se toarna siropul deasupra, se...
Compot de visine conservatSe spala cu atentie si grija capsunele, se scurg si se pun in cratita pentru dulceata, alternand un rand de fructe cu unul de...
Dulceata de capsuneSe spala caisele, se scot samburii si se pune in borcan un strat de caise bine indesate. Se pudreaza cu zahar. Se continua...
Caise conservate pentru prajituriSe curata fructele, se pun in borcan, se presara zahar peste fructe si se pune apa. Se leaga borcanele si se fierb, invelite...
Cirese sau visine la borcanSe face un sirop usor legat din 2 l apa, zahar, cuisoare si scortisoara. Se curata gutuile si perele, se fierb 10 minute...
Compot de gutui si perePentru foi, bateti albusurile spuma, adaugand treptat cate 1 lingura zahar si cateva picaturi de lamaie. Cand spuma se tine...
Prajitura cu pere si macAmestecati piureul de castane cu untul topit, 125g zahar si 3 galbenusuri batute cu lapte caldut si albusurile batute spuma....
Budinca de castane cu frisca2 oua intregi, miere, zahar pudra (sau fara zahar), coaja de lamaie rasa, scortisoara, cuisoara (sau fara), se amesteca cu...
Prajitura cu miereSe face un sirop usor legat din 2 l apa, zahar, cuisoare si scortisoara. Se curata gutuile si perele, se fierb 10 minute...
Compot de gutui si pereSe curata merele, se rad, se storc bine. Se stropesc cu margarina topita 3-4 foi de strudel si se pun in tava. Se presara...
Strudel cu mereSe face intr-o cratita un sirop din zahar, apa, zeama de lamaie si mirodenii. Se fierbe siropul pana se leaga putin si se...
Compot asortatSe spala caisele si se taie in doua. Se face un sirop putin legat din apa, zahar si vanilie. Se pun caisele in sirop si se...
Compot de caiseSe curata piersicile si se alege zmeura. Se taie cuburi pulpa de pepene si piersicile si se amesteca cu zmeura. Se presara...
Salata de fructeSe curata merele de coaja, se scobesc si se fierb in apa cu putin zahar, fara sa se zdrobeasca. Merele inmuiate se scot cu...
Mere umplute cu cremaSe face intr-un vas maiaua din drojdie inmuiata intr-o lingura de lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina, se...
Cornuri cu nuciSe curata capsunile, se trec prin sita si se stoarce piureul prin tifon pentru a obtine sucul din fructe. Se face un sirop...
Crema dietetica de fructeSe freaca 4 galbenusuri cu 2 oua si 10 linguri de zahar. Se adauga faina si 400 ml lapte race. Se amesteca intr-un vas...
Crema dietetica de vanilieSe curata morcovii de coaja, se rad pe o razatoare fina si se inabusa cu lapte, unt, sare si zahar. Cand morcovii sunt...
Crochete de mere cu morcoviSe face un sirop din apa si zahar, se fierbe cateva minute si se pun in el caisele spalate si taiate in jumatati. Caisele...
Jeleu dietetic de caiseSe inmoaie gelatina in apa rece si se pune in laptele fierbinte, indulcit cu zahar. Se amesteca pana se topeste gelatina. Se...
Jeleu dietetic de frisca