zahar

Bauturi cu vin

Cruson

Fructele se curata de coaja, apoi se presara cu zahar si se stropesc cu rom. Se lasa apoi la macerat 1-2 ore. 

Cruson
Siropuri

Chiselita de visine

Se curata visinele de samburi, se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa cateva ore. Samburii de la visine se sparg si se...

Chiselita de visine
Siropuri

Chiselita de mere

Se spala si se taie merele, apoi se pun la fiert intr-un litru de apa. Se scurg apoi si se paseaza. Se adauga zahar peste...

Chiselita de mere
Glazuri, sosuri

Sos dulce de lapte

Se amesteca faina cu untul incalzit, apoi se dizolva cu laptele fiert cu zahar. Se amesteca bine pe foc pana da odata in...

Sos dulce de lapte
Glazuri, sosuri

Sos de cafea

Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar si se pun la fiert cu esenta de cafea....

Sos de cafea
Glazuri, sosuri

Sos dulce de mere

Merele se spala, se scobesc de samburi, iar in golul ramas se pune zahar. Se coc la cuptor, apoi se trec prin sita. Piureul...

Sos dulce de mere
Glazuri, sosuri

Sos de ciocolata

Se freaca galbenusurile cu zaharul 5-6 minute, apoi se toarna putin cate putin peste laptele fiert in prealabil. Se adauga...

Sos de ciocolata
Glazuri, sosuri

Sos de zahar ars

Se pune zaharul la topit impreuna cu 2-3 linguri de apa. Se amesteca bine, apoi se stinge cu amidonul dizolvat in apa. Se...

Sos de zahar ars
Dulceata

Jeleu de coacaze rosii

Se fierb in apa coacazele, apoi se strecoara si se preseaza. Se adauga aceeasi cantitate de zahar piureului rezultat si se...

Jeleu de coacaze rosii
Glazuri, sosuri

Sirop de zahar ars

Se pune zaharul intr-un vas, pe foc. Se amesteca pana se rumeneste putin, apoi stinge cu apa si se lasa sa mai fiarba pana se...

Sirop de zahar ars
Dulceata

Jeleu de coarne

Se fierb 1 kg de coarne cu putina apa si se trec apoi prin sita. La 250 gr piure de coarne se adauga 250 gr zahar si se pun...

Jeleu de coarne
Creme

Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler

Galbenusurile se separa de albusuri, apoi se bat acestea din urma cu 100 gr zahar tos. Separat, se pune la fiert laptele cu...

Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler
Creme

Crema de vanilie cu unt

Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, apoi se amesteca cu faina si laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat, apoi se pune...

Crema de vanilie cu unt
Torturi

Blat de cacao cu nuci

Galbenusurile frecate cu 2 treimi din zahar se freaca bine si se amesteca apoi cu albusurile batute separat, spuma cu restul...

Blat de cacao cu nuci
Torturi

Blat de tort cu samburi de caise

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga apoi apa, uleiul si se freaca bine. Dupa 10-15...

Blat de tort cu samburi de caise
Torturi

Foi pentru tort Dobos

Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca apoi si se introduc in galbenusuri, iar apoi se adauga...

Foi pentru tort Dobos
Torturi

Blat alb de tort

Se freaca galbenusurile cu 2 treimi din cantitatea de zahar, pana devin o crema spumoasa. Separat se bat albusurile cu restul...

Blat alb de tort
Creme

Lapte de pasare

Se pune la fiert laptele cu putin zahar si zaharul vanilat. Separat, se bat albusurile spuma, se adauga jumatate de zahar si...

Lapte de pasare
Creme

Crema caramel

Se pun 200 gr zahar pe foc, sa se caramelizeze. Se amesteca bine, apoi se ia vasul de pe foc si se tapeteaza intregul vas cu...

Crema caramel
Prajituri

Nuga cu nuci

Se bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml...

Nuga cu nuci
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Se amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera...

Cozonac moldovenesc
Tort cu nuca
Torturi

Tort cu nuca

Se face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata....

Tort cu nuca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce fara ou

Se amesteca faina impreuna cu 150 gr zahar dizolvat in lapte caldut. Restul de zahar se caramelizeaza, apoi se stinge cu...

Turta dulce fara ou
Checuri

Chec cu nuci

Se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar si se adauga lamaia rasa. Separat, se bat albusurile spuma tare cu zaharul si se...

Chec cu nuci
Preparate cu miere

Turta dulce

Pentru prepararea acestor delicioase turte avem nevoie de faina, zahar, miere,oua, miez de nuca, rahat, rom, scortisoara,...

Turta dulce
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi de sampanie

Albusurile se freaca cu 2 treimi din cantitatea de zahar. Se toarna amestecul peste galbenusuri si se adauga apoi treptat...

Piscoturi de sampanie
Prajituri

Tarta cu bezea si dulceata

Se prepara un luat pentru tarte din faina, unt, zahar, galbenururi, smantana, prafuld e copt si sare. Se intind tartele in...

Tarta cu bezea si dulceata
Preparate dulci

Lintzer cu mere

Se amesteca faina cu 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful e copt, stins cu zeama de lamaie si 2-3 linguri de lapte....

Lintzer cu mere
Aluaturi

Aluat fraged

Se amesteca faina cu untul taiat in bucatele, ouale, zaharul pisat, sarea si coaja de lamaie. Se adauga zahar vanilat si...

Aluat fraged
Prajituri

Tarta cu visine

Se pregateste un aluat pentru tarte dulci. Se curata de samburi visinele, apoi se presara cu 150 gr zahar si se lasa la scurs...

Tarta cu visine
Paste si pizza

Spaghete cu sos napoletan

Se calesc ceapa, usturoiul si telina in uleiul incins timp de 3-4 minute. Se adauga apoi rosiile tocate marunt, bulionul si...

Spaghete cu sos napoletan
Trandafiri cu crema de zahar ars si blat
Prajituri

Trandafiri cu crema de zahar ars si blat

Pentru inceput se prepara crema de zahar ars. Se caramelizeaza zaharul, se unge forma,intr-un vas separat se amesteca...

Trandafiri cu crema de zahar ars si blat
Tarte cu piure de mere si frisca
Prajituri

Tarte cu piure de mere si frisca

Merele se curata de coaja, se taie in bucati mai mari si se pun la fiert in apa pentru 7-8 minute. Se scurg de apa ,se...

Tarte cu piure de mere si frisca
Prajitura cu piscoturi
Prajituri

Prajitura cu piscoturi

Preparam foile cu miere. Punem la fiert pentru 2 minute amestecul de oua, unt, zahar, miere, lapte. Dupa ce am luat...

Prajitura cu piscoturi
Prajituri

Flori de mar

Pentru blat - 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, apoi se amesteca 6 galbenusuri, 2 plicuri cu praf de budinca de...

Flori de mar
Tort aniversar cu doua creme
Torturi

Tort aniversar cu doua creme

Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul...

Tort aniversar cu doua creme
Prajituri

Prajitura cu mere

Merele curatate de coaja si date pe razatoare se pun la rece, acoperite cu doua linguri de zahar tos si scortisoara pisata....

Prajitura cu mere
Prajituri

Prajitura cu prune, curmale si struguri

Fructele se spala si se curata de samburi sau seminte. Se acopera apoi cu zahar, se stropesc cu rom si se lasa la rece o ora....

Prajitura cu prune, curmale si struguri
Prajituri

Prajitura cu visine

Visinele curatate de samburi se pun intr-un vas, cu zahar deasupra. Pentru aluat se freaca 5 galbenusuri cu zaharul si untul....

Prajitura cu visine
Prajituri

Pandispan cu jumatati de caise

Galbenusurile se bat spuma tare cu o ceasca de apa si zahar. Se toarna apoi faina si sarea si la final, se incorporeaza...

Pandispan cu jumatati de caise
Prajituri

Savarina cu pesmet

Galbenusurile se freaca spuma cu cinci linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul, sare si un plic de zahar vanilat. In...

Savarina cu pesmet
Prajituri

Savarina din aluat de drojdie

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu...

Savarina din aluat de drojdie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi de sampanie

Se bat spuma galbenusurile si albusurile. Cele din urma se bat impreuna cu 100 gr zahar. Restul de zahar se amesteca cu...

Piscoturi de sampanie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bezele

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul pudra. Se adauga un plic se zahar vanilat si se omogenizeaza. Se unge o tava...

Bezele
Prajituri

Pandispan cu visine

Se separa galbenusurile si se bat spuma cu un pahar de apa. Se adauga putina sare, un plic de zahar vanilat, faina, iar la...

Pandispan cu visine
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci

Albusurile batute spuma tare cu zaharul se amesteca cu un plic de zahar vanilat, un praf de sare, faina in ploaie si nucile...

Fursecuri cu nuci
Tort cu mere
Torturi

Tort cu mere

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara,...

Tort cu mere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi cu vanilie

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul tos. Se adauga apoi nucile macinate, doua pachetele de zahar vanilat, putina sare...

Piscoturi cu vanilie
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Faina se amesteca impreuna cu untul moale, smantana, un ou intreg si un praf de sare. Se face un sirop dintr-un pahar de...

Prajitura cu crema de ciocolata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi simple

Galbenusurile se freaca impreuna cu uleiul, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, zahar vanilat si faina, in ploaie. Se...

Piscoturi simple
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu bors si rahat

Margarina se freaca spuma, apoi se adauga untura, un praf de sare si borsul, amestecand continuu. Peste crema obtinuta se...

Cornulete cu bors si rahat