Faina se amesteca cu un praf de sare, jumatate din cantitatea de margarina topita si smantana. Se framanta bine, apoi se...
Placinta cu ciuperci si carne
De pe o masa festiva nu pot lipsi pateurile. Aceasta reteta de pateuri cu branza este delicioasa.
Pateuri cu branza si smantana
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga...
Cornuri cu marmelada
Carnea se da prin masina de tocat, ceapa se taie marunt, iar apoi se separa albusul unui ou de galbenus. Carnea se pune...
Strudel cu carne
Faina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute...
Strudel cu fructe de padure
Poti pregati repede pateuri cu branza, daca folosesti aluat de foietaj. Aceasta reteta este excelenta.
Pateuri cu branza in amestec
Caisele se spala dupa care se desfac in jumatate,ori le folositi asa ori le taiati mai subtiri.Se separa ouale,albusurile se...
Pandispan rapidAlbusurile se separa de galbenusuri, se bat bine. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga treptat zahar, galbenusurile,...
Prajitura simpla
Amestecam faina cu otetul dizolvat in putina apa si sare. Turnam apa cat incape, pana obtii un aluat omogen. Il lasam la...
Placintele cu ciuperci
Prima data trebuie sa framantam margarina taiata cu bicarbonatul stins in otet, un praf de sare, apa calduta si faina...
Tarta cu legume
Se prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina...
Pateuri cu crema de vanilie
Cu toate ingredientele se face un aluat, dar fara albusul oualor si se fac 16 pituci si se lasa la dospit 30 de minute. Se...
Cornuri cu branza sarata
Fierbi 2 oua cam 8-10 minute, amesteci branza de vaci cu cele 2 galbenusuri fierte si cu 3 galbenusuri crude. Adaugi untul,...
Prajitura cu branza de vaci si capsune
Daca astepti musafiri si serviti bere, pregateste saratele. Acestea sunt cele mai bune aperitive.
Saratele
Daca astepti musafiri si vrei sa pui pe masa aperitive delicioase, pregateste pateuri cu branza sarata. Daca folosesti aluat...
Pateuri cu branza sarata
Faina se amesteca cu untul moale, sare, zeama de la o lamaie si apa. Se framanta aluatul aproximativ zece minute. Se strange...
Saleuri
Faina se amesteca cu margarina si smantana, iar aluatul obtinut se tine la frigider pana a doua zi. Se imparte apoi in doua...
Saleuri cu cascaval
Se amesteca faina cu sare, drojdia dizolvata in lapte si untul frecat bine. Coca obtinuta se framanta, dupa care se intinde o...
Saleuri cu chimen
Margarina frecata, se amesteca cu sarea si vinul. Se adauga apoi faina, se framanta aluatul si se lasa la frigider pana a...
Saleuri cu chimen
Se spala ciupercile, dupa care se toaca si se inabusa in unt impreuna cu o ceapa tocata marunt. Separat, intr-o tigaie se...
Umplutura de ciuperci pentru pateuri
Carnea impreuna cu painea se toaca in masina de tocat. Separat, se toaca foarte marunt ceapa si se amesteca apoi cu carnea....
Umplutura de carne pentru pateuri
Varza se curata de frunzele vestejite. Se taie apoi foarte subtire, se sareaza si se lasa sa stea asa aproximativ 10 minute....
Umplutura de varza pentru pateuri si placinteCeapa se taie marunt si se caleste in cele 4 linguri de ulei. Nucile si migdalele se taie mare. Branza se taie cubulete....
Placinta marocana cu branza
Incingem cuptorul. Punem aluatul de paine intr-un castron si adaugam semintele de marar. Framantam apoi impartim aluatul in 8...
Chifle cu seminte de marar
Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand 4-5 minute pana se inmoaie. Se amesteca cele 2 cantitati de faina...
Paine cu salvie si ceapa
Trebuie sa obtinem un aluat din toate ingredientele, apoi pastram aluatul la rece in jur de 3, 4 ore. Dupa acest timp modelam...
CovrigeiSe freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine....
Batoane cu mac si susan
Faina se amesteca impreuna cu drojdia muiata in 50 ml lapte, intr-un castron, se adauga 1 lingura de zahar, putin ulei, sare...
Paine de casaSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei mai putin albusurile...
Pasca cu branzaSe amesteca drojdia cu laptele si cu 1 lingurita de zahar. Se lasa putin, intre timp se curata merele de coaja si se dau pe...
Prajitura cu mereSe cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care se pun: drojdia amestecata cu zaharul si...
Cornuri cu suncaSe framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a...
Cuib de viespiIngredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si apoi incalzim putin bucataria. Se face o...
Cozonac de pasteCernem faina, punem stafidele in rom si coniac. Punem pe foc laptele iar untul il topim pe bain marin. In castronul in care...
PanettoneDin galbenusuri, apa minerala, sare, iaurt si 400 g faina se face un aluat neted si elastic. Aluatul se aseaza pe masa unsa...
Placinta cu branza sarataPlacinta cu branza dulce de vaci si stafide este un desert deosebit de gustos. Aceasta minunata reteta culinara de placinta...
Placinta cu branza si stafideIntr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se...
Paine de casa in tavaFacem un aluat din drojdie, zahar, putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron, adaugam oul,...
Briose cu branza si chimenSe amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul burbon. Pe masa de lucru punem o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de...
Felii de foietaj caramelizatIncepem pregatirea acestei retete prin pregatirea aluatului. Se amesteca toate ingredientele, fara a se framanta si se baga...
Tarta cu ardei si tonAluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins,...
Pizza cu de toateSe dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit...
Baghete cu busuiocIntr-un bol se dizolva drojdia cu apa, sarea si zaharul si se lasa se 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un bol mai mare pui...
Paine de casa
Se taie cornurile in jumatati si se scobesc. Se face un sos alb mai gros, din unt, faina si lapte, se amesteca cu svaiterul...
Cornuri cu svaiterPregatirea painii de casa incepe cu prepararea aluatului. Dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de...
Paine de casaPainea cu banane este pentru mine o reteta salvatoare pentru ca, nu stiu cum e la voi, dar la mine in casa mereu se gaseste...
Paine cu banane si cu nuciTocati ceapa si o puneti la prajit intr-o tigaie unde ati pus in prealabil putin ulei si putina apa, adaugati sare. Intre...
Placinta cu prazIngredientele pentru reteta Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura sunt pentru 12 portii. Se face o maia din...
Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura
Daca vrei sa oferi musafirilor tai aperitive delicioase, pregateste saratele cu vin. Aceasta reteta este foarte usor de...
Saratele cu vinAluatul l-am preparat in masina de paine, am pus laptele, untul, zaharul, sarea, faina si drojdia si am selectat programul...
Foccacia cu vinete si mozzarella
Aceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval,...
Saratele umplute
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc