Produse de panificatie

Placinta cu ciuperci si carne
Preparate sarate

Placinta cu ciuperci si carne

Faina se amesteca cu un praf de sare, jumatate din cantitatea de margarina topita si smantana. Se framanta bine, apoi se...

Placinta cu ciuperci si carne
Pateuri cu branza si smantana
Preparate sarate

Pateuri cu branza si smantana

De pe o masa festiva nu pot lipsi pateurile. Aceasta reteta de pateuri cu branza este delicioasa.

Pateuri cu branza si smantana
Cornuri cu marmelada
Preparate dulci

Cornuri cu marmelada

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga...

Cornuri cu marmelada
Strudel cu carne
Preparate sarate

Strudel cu carne

Carnea se da prin masina de tocat, ceapa se taie marunt, iar apoi se separa albusul unui ou de galbenus. Carnea se pune...

Strudel cu carne
Strudel cu fructe de padure
Preparate dulci

Strudel cu fructe de padure

Faina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute...

Strudel cu fructe de padure
Pateuri cu branza in amestec
Preparate sarate

Pateuri cu branza in amestec

Poti pregati repede pateuri cu branza, daca folosesti aluat de foietaj. Aceasta reteta este excelenta.

Pateuri cu branza in amestec
Pandispan rapid
Preparate dulci

Pandispan rapid

Caisele se spala dupa care se desfac in jumatate,ori le folositi asa ori le taiati mai subtiri.Se separa ouale,albusurile se...

Pandispan rapid
Prajitura simpla
Preparate dulci

Prajitura simpla

Albusurile se separa de galbenusuri, se bat bine. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga treptat zahar, galbenusurile,...

Prajitura simpla
Placintele cu ciuperci
Preparate sarate

Placintele cu ciuperci

Amestecam faina cu otetul dizolvat in putina apa si sare. Turnam apa cat incape, pana obtii un aluat omogen. Il lasam la...

Placintele cu ciuperci
Tarta cu legume
Preparate sarate

Tarta cu legume

Prima data trebuie sa framantam margarina taiata cu bicarbonatul stins in otet, un praf de sare, apa calduta si faina...

Tarta cu legume
Pateuri cu crema de vanilie
Preparate dulci

Pateuri cu crema de vanilie

Se prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina...

Pateuri cu crema de vanilie
Cornuri cu branza sarata
Preparate sarate

Cornuri cu branza sarata

Cu toate ingredientele se face un aluat, dar fara albusul oualor si se fac 16 pituci si se lasa la dospit 30 de minute. Se...

Cornuri cu branza sarata
Prajitura cu branza de vaci si capsune
Preparate dulci

Prajitura cu branza de vaci si capsune

Fierbi 2 oua cam 8-10 minute, amesteci branza de vaci cu cele 2 galbenusuri fierte si cu 3 galbenusuri crude. Adaugi untul,...

Prajitura cu branza de vaci si capsune
Saratele
Preparate sarate

Saratele

Daca astepti musafiri si serviti bere, pregateste saratele. Acestea sunt cele mai bune aperitive.

Saratele
Pateuri cu branza sarata
Preparate sarate

Pateuri cu branza sarata

Daca astepti musafiri si vrei sa pui pe masa aperitive delicioase, pregateste pateuri cu branza sarata. Daca folosesti aluat...

Pateuri cu branza sarata
Saleuri
Preparate sarate

Saleuri

Faina se amesteca cu untul moale, sare, zeama de la o lamaie si apa. Se framanta aluatul aproximativ zece minute. Se strange...

Saleuri
Saleuri cu cascaval
Preparate sarate

Saleuri cu cascaval

Faina se amesteca cu margarina si smantana, iar aluatul obtinut se tine la frigider pana a doua zi. Se imparte apoi in doua...

Saleuri cu cascaval
Saleuri cu chimen
Preparate sarate

Saleuri cu chimen

Se amesteca faina cu sare, drojdia dizolvata in lapte si untul frecat bine. Coca obtinuta se framanta, dupa care se intinde o...

Saleuri cu chimen
Saleuri cu chimen
Preparate sarate

Saleuri cu chimen

Margarina frecata, se amesteca cu sarea si vinul. Se adauga apoi faina, se framanta aluatul si se lasa la frigider pana a...

Saleuri cu chimen
Umplutura de ciuperci pentru pateuri
Preparate sarate

Umplutura de ciuperci pentru pateuri

Se spala ciupercile, dupa care se toaca si se inabusa in unt impreuna cu o ceapa tocata marunt. Separat, intr-o tigaie se...

Umplutura de ciuperci pentru pateuri
Umplutura de carne pentru pateuri
Preparate sarate

Umplutura de carne pentru pateuri

Carnea impreuna cu painea se toaca in masina de tocat. Separat, se toaca foarte marunt ceapa si se amesteca apoi cu carnea....

Umplutura de carne pentru pateuri
Umplutura de varza pentru pateuri si placinte
Preparate sarate

Umplutura de varza pentru pateuri si placinte

Varza se curata de frunzele vestejite. Se taie apoi foarte subtire, se sareaza si se lasa sa stea asa aproximativ 10 minute....

Umplutura de varza pentru pateuri si placinte
Placinta marocana cu branza
Preparate dulci

Placinta marocana cu branza

Ceapa se taie marunt si se caleste in cele 4 linguri de ulei. Nucile si migdalele se taie mare. Branza se taie cubulete....

Placinta marocana cu branza
Chifle cu seminte de marar
Preparate dulci

Chifle cu seminte de marar

Incingem cuptorul. Punem aluatul de paine intr-un castron si adaugam semintele de marar. Framantam apoi impartim aluatul in 8...

Chifle cu seminte de marar
Paine cu salvie si ceapa
Preparate sarate

Paine cu salvie si ceapa

Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand 4-5 minute pana se inmoaie. Se amesteca cele 2 cantitati de faina...

Paine cu salvie si ceapa
Covrigei
Preparate sarate

Covrigei

Trebuie sa obtinem un aluat din toate ingredientele, apoi pastram aluatul la rece in jur de 3, 4 ore. Dupa acest timp modelam...

Covrigei
Batoane cu mac si susan
Preparate sarate

Batoane cu mac si susan

Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine....

Batoane cu mac si susan
Paine de casa
Paine

Paine de casa

Faina se amesteca impreuna cu drojdia muiata in 50 ml lapte, intr-un castron, se adauga 1 lingura de zahar, putin ulei, sare...

Paine de casa
Pasca cu branza
Preparate dulci

Pasca cu branza

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei mai putin albusurile...

Pasca cu branza
Prajitura cu mere
Preparate dulci

Prajitura cu mere

Se amesteca drojdia cu laptele si cu 1 lingurita de zahar. Se lasa putin, intre timp se curata merele de coaja si se dau pe...

Prajitura cu mere
Cornuri cu sunca
Preparate sarate

Cornuri cu sunca

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care se pun: drojdia amestecata cu zaharul si...

Cornuri cu sunca
Cuib de viespi
Preparate dulci

Cuib de viespi

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus  dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a...

Cuib de viespi
Cozonac de paste
Preparate dulci

Cozonac de paste

Ingredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si apoi incalzim putin bucataria. Se face o...

Cozonac de paste
Panettone
Preparate dulci

Panettone

Cernem faina, punem stafidele in rom si coniac. Punem pe foc laptele iar untul il topim pe bain marin. In castronul in care...

Panettone
Placinta cu branza sarata
Preparate sarate

Placinta cu branza sarata

Din galbenusuri, apa minerala, sare, iaurt si 400 g faina se face un aluat neted si elastic. Aluatul se aseaza pe masa unsa...

Placinta cu branza sarata
Placinta cu branza si stafide
Preparate dulci

Placinta cu branza si stafide

Placinta cu branza dulce de vaci si stafide este un desert deosebit de gustos. Aceasta minunata reteta culinara de placinta...

Placinta cu branza si stafide
Paine de casa in tava
Paine

Paine de casa in tava

Intr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se...

Paine de casa in tava
Briose cu branza si chimen
Preparate sarate

Briose cu branza si chimen

Facem un aluat din drojdie, zahar, putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron, adaugam oul,...

Briose cu branza si chimen
Felii de foietaj caramelizat
Preparate dulci

Felii de foietaj caramelizat

Se amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul burbon. Pe masa de lucru punem o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de...

Felii de foietaj caramelizat
Tarta cu ardei si ton
Preparate sarate

Tarta cu ardei si ton

Incepem pregatirea acestei retete prin pregatirea aluatului. Se amesteca toate ingredientele, fara a se framanta si se baga...

Tarta cu ardei si ton
Pizza cu de toate
Preparate sarate

Pizza cu de toate

Aluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins,...

Pizza cu de toate
Baghete cu busuioc
Preparate sarate

Baghete cu busuioc

Se dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit...

Baghete cu busuioc
Paine de casa
Paine

Paine de casa

Intr-un bol se dizolva drojdia cu apa, sarea si zaharul si se lasa se 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un bol mai mare pui...

Paine de casa
Cornuri cu svaiter
Preparate sarate

Cornuri cu svaiter

Se taie cornurile in jumatati si se scobesc. Se face un sos alb mai gros, din unt, faina si lapte, se amesteca cu svaiterul...

Cornuri cu svaiter
Paine de casa
Paine

Paine de casa

Pregatirea painii de casa incepe cu prepararea aluatului. Dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de...

Paine de casa
Paine cu banane si cu nuci
Preparate dulci

Paine cu banane si cu nuci

Painea cu banane este pentru mine o reteta salvatoare pentru ca, nu stiu cum e la voi, dar la mine in casa mereu se gaseste...

Paine cu banane si cu nuci
Placinta cu praz
Preparate sarate

Placinta cu praz

Tocati ceapa si o puneti la prajit intr-o tigaie unde ati pus in prealabil putin ulei si putina apa, adaugati sare. Intre...

Placinta cu praz
Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura
Preparate dulci

Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura

Ingredientele pentru reteta Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura sunt pentru 12 portii. Se face o maia din...

Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura
Saratele cu vin
Preparate sarate

Saratele cu vin

Daca vrei sa oferi musafirilor tai aperitive delicioase, pregateste saratele cu vin. Aceasta reteta este foarte usor de...

Saratele cu vin
Foccacia cu vinete si mozzarella
Preparate sarate

Foccacia cu vinete si mozzarella

Aluatul l-am preparat in masina de paine, am pus laptele, untul, zaharul, sarea, faina si drojdia si am selectat programul...

Foccacia cu vinete si mozzarella
Saratele umplute
Preparate sarate

Saratele umplute

Aceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval,...

Saratele umplute
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
2
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
4
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
5
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Parteneri
Briose cu afine si struguri
Bucataras.RO

Briose cu afine si struguri

Briose cu afine si struguri
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola