Se dizolva drojdia in lapte si se amesteca in faina, apoi se adauga untul, un praf de sare si se framanta bine. Se intinde o...
Saleuri cu drojdie
Aluatul se intinde in foaie, se taie patrate mari, care se umplu cu felii de branza, se lipesc marginile, se trec prin ou...
Branza in aluat
Se desfac sardelele in jumatati, scotand sira spinarii si se toaca foarte bine pana devin o pasta care se amesteca cu putina...
Cornuri umplute
Se face o coca din smantana, sare si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se intinde sub forma de foaie, care se taie cu...
Cornulete cu sunca
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat si se amesteca cu faina, ouale batute, 50 gr unt si putina...
Pateuri de cartofi cu branza
Se curata carnea de pielite si grasimi, se taie bucatele care se trec prin masina de tocat impreuna cu painea. Ceapa se toaca...
Placinta cu carne
Se pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste...
Placintele cu branza
Se inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste...
Placintele moldovenesti cu branza sau carne
Taie margarina cu cutitul si freac-o intre degeete cu faina cernuta. Adauga un praf de sare si praful de copt, otetul si apa...
Placinta cu carne
Framanta un aluat potrivit de tare din apa, ulei, sare si faina. Separat, freaca margarina cu sapte linguri cu fulaina....
Strudel surpriza
Dizolva drojdia intr-un pic de apa. Amesteca faina cu un praf de sare, adauga drojdia si restul de apa. Framanta. Asaza...
Paine cu carnati
Daca astepti musafiri si vrei sa pui ceva bun pe masa, pregateste carnaciori in aluat. Aceasta reteta este foarte simplu de...
Carnaciori in aluat
Pune uleiul la incins intr-o tigaie incapatoare si caleste iute varza tocata marunt, ceapa taiata solzisori si morcovul ras....
Varzari cu nuca
Separa albusurile de galbenusuri. Freaca spuma margarina si zaharul. Adauga treptat galbenusurile, laptele, praful de copt,...
Placinta cu branza si cacao
In etapa 1 a retetei de baza pentru paine, adaugati 285 ml apa impreuna cu dovleceii si cimbrul. Amestecati ingredientele,...
Paine cu dovlecei
Puneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si...
Baghete cu ceapaScoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate...
Focaccia cu cirese dulci, pentru micul dejun
Aceasta e painea originala, cu adevarat naturala. Este vorba aici despre ingrediente biblice. In loc sa folosim drojdia...
Paine plamadita (cu maia)
Intr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati...
Grande Capella Rossa Calzone
Mai intai, decojiti bananele si pasati-le intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Amestecul va fi surprinzator de...
Paine cu banane si miere
Pe o suprafata curata, faceti o gramajoara de faina si sapati in centrul acesteia o adancitura. Turnati in ea jumatate din...
Aluat de paine
Pentru aceasta reteta, trebuie sa folositi 500 g faina integrala si 500 g faina alba, spre deosebire de reteta de baza, la...
Paine cu nuci
Faceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1...
Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuioc
Urmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare,...
Focaccia cu branza si rucolaSe dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate...
Cornuri din aluat dospit la rece
Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza...
Strudel cu branza
Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu...
Trigoane cu nuci
Se bat bine albusurile cu zaharul si se inglobeaza, pe rand, vanilia, faina, nucile si stafidele, amestecand cu lingura de...
Paine de albusIntr-un vas se pune drojdia, care se amesteca cu 2 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta pentru a obtine maia. Vasul...
Cococi sau paine nedospitaIncalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Intr-un castron amestecati cu mana toate ingredientele Eu am impartit aluatul in...
Biscuiti din branza Cheddar cu chimenSe farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lapte dupa care se adauga restul, "dizolvind" drojdia. Se...
Paine crocantaFaina, ouale, sarea si laptele praf se pun intr-un bol mare.Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut si se toarna...
Paine cu maslineSe incepe prepararea acetui fel de mancare cu umplutura. Se taie ceapa si ardeii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin...
Placinta Scufita RosieSe sparge oul, se adauga apa cat incape in trei jumatati de ou, se adauga un praf de sare si se cerne deasupra faina. Se...
Placinta dobrogeana
Se pune faina intr-un vas, se adauga putina sare, uleiul si o jumatate de cana de apa si se framanta un aluat nu foarte tare....
Placinta cu dovleac
dPlacinta cu visine si pesmet
Placinta cu visine si pesmet
Faina se asaza pe o planseta impreuna cu patru linguri de zahar. Drojdia se amesteca cu zaharul vanilat si se desface in...
Cuib de viespi
Dam faina prin sita direct intr-un castron. Adaugam galbenusurile de ou, sarea, drojdia si laptele si framantam foarte bine...
Cuib de viespi
Se cerne faina. Se framanta cu apa fierbinte si sare. Coca se imparte in bucati cat pumnul care se turtesc, se rotunjesc si...
Azima
Aluatul se intinde foaie potrivita (in Dobrogea, facaletul se numeste... merdenea si e lung si deosebit de subtire- cam 1...
Merdenele
Se curata cartofii, se tai rondele subtiri, si una cate una, se asaza pe fundul unei tavi. Se presara cu sare, iar apoi se...
Placinte cu cartofi la cuptor
Cartofii curatati se dau prin razatoare. Se pune intr-un vas si se toarna apa rece. Sa lasa sa stea in apa 15 minute, dupa...
Placinte cu cartofi
Amestecam laptele cu drojdia si putin zahar, presaram putina faina, o acoperim si lasam sa dospeasca aprox. 15 minute....
Coronita cu migdale si seminte de susan
Cornurile se taie in doua, apoi capetele. Se scoate miezul cu lingura de lemn, se marunteste (eventual se usuca in cuptor si...
Cornuri umplute
Intr-un castron mare, batem spuma galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Faina o cernem prin sita si o amestecam...
Blat de tort
Faina se amesteca cu unt, un ou intreg, putin zahar si frisca, se framanta. Se intinde o foaie, se pune in tava, se coace sa...
Placinta cu marmelada
Foitajul se decongeleaza, se intinde si se decupeaza forme rotunde potrivite fundului formei de copt pentru mouffin....
Mouffin cu cascaval
Se scurg visinele curatate de samburi si crapate in doua (280 g), se amesteca cu 100 g miere, ½l.c. mocca scortisoara...
Strudel cu visine
Se spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul,...
Strudel cu mere
Se razuieste varza (1,2 kg fara cocean). Se sareaza (1l.c.mocca) si se lasa 30 de minute. Bine stoarsa si condimentata cu...
Strudel cu varza
Se zdrobeste branza cu furculita (320 g), se amesteca cu 60 g pudra de glucoza, 40 g stafide spalate, un ou intreg, 1 l.c....
Strudel cu branza (pentru doua rulouri)
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc