Produse de panificatie

Chifle Graham
Paine

Chifle Graham

Pregatim o coca din 200 g faina alba, 1,5 dl lapte proaspat caldut, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, ca in...

Chifle Graham
Paine Graham
Paine

Paine Graham

Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi...

Paine Graham
Melci cu cacao
Preparate dulci

Melci cu cacao

Dizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm....

Melci cu cacao
Taietei stiriani
Preparate sarate

Taietei stiriani

Sfarama branza, adauga faina, oua, sare si framanta totul. Fierbe apa cu sare. Intinde branza framantata taietei de grosimea...

Taietei stiriani
Placinta cu carne de porc si ceapa
Preparate sarate

Placinta cu carne de porc si ceapa

Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se...

Placinta cu carne de porc si ceapa
Paste la cuptor
Preparate sarate

Paste la cuptor

Sfarama branza, adauga faina, oua, sare si framanta totul. Pune la fiert apa cu sare. Intinde branza framantata si taie...

Paste la cuptor
Chifle pufose cu branza
Paine

Chifle pufose cu branza

Aluatul:Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente,uleiul la sfarsit....

Chifle pufose cu branza
Pasca moldoveneasca
Paine

Pasca moldoveneasca

Pasca moldoveneasca are aluat fraged, umplutura de branza cu stafide. Este o reteta de pasca ce nu trebuie sa lipseasca de pe...

Pasca moldoveneasca
Pasca traditionala cu ciocolata
Preparate dulci

Pasca traditionala cu ciocolata

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca intr-un castron impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga, pe...

Pasca traditionala cu ciocolata
Saratele fragede
Preparate sarate

Saratele fragede

Saratelele sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa aperitive bune, pregateste saratele fragede.

Saratele fragede
Cornulete cu nuca
Preparate dulci

Cornulete cu nuca

Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza smantana. Se adauga un praf de sare si faina, putin cate putin, apoi se...

Cornulete cu nuca
Coronite cu ciocolata
Preparate dulci

Coronite cu ciocolata

Se freaca galbenusurile cu zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se inglobeaza in spuma de...

Coronite cu ciocolata
Gomboti cu prune
Preparate dulci

Gomboti cu prune

Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se...

Gomboti cu prune
Baguette frantuzesti originale
Paine

Baguette frantuzesti originale

Apa se pune intr-un bol si se sfarma in ea drojdia. Intr-un alt bol mai mare se pune faina si amestecam in ea cu degetele...

Baguette frantuzesti originale
Placinte cu sunca
Preparate sarate

Placinte cu sunca

Se prepara aluatul traditional pentru placinte. Se umple placintele cu amestecul de sunca, ou si smantana, se ruleaza...

Placinte cu sunca
Pogacele cu telemea
Preparate sarate

Pogacele cu telemea

Cartoful se curata si se fierbe in apa putin sarata, apoi se zdrobeste cu zdrobitorul de cartofi. Branza de oaie se amesteca...

Pogacele cu telemea
Cornuri
Preparate sarate

Cornuri

Pune 50 g drojdie in 200 ml de lapte caldut si adauga 1 lingura de zahar. Amesteca bine 700 g de faina, 200 ml de smantana,...

Cornuri
Coltunasi umpluti cu spanac si maduva
Preparate sarate

Coltunasi umpluti cu spanac si maduva

In apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se...

Coltunasi umpluti cu spanac si maduva
Paine din dovlecel
Preparate sarate

Paine din dovlecel

Se prajesc semintele de dovleac curatate, intr-o tigaie fierbinte. Razuim miezul de dovlecel, adaugam faina, unt moale, oua...

Paine din dovlecel
Strudel de casa
Preparate dulci

Strudel de casa

Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta. Aluatul trebuie sa...

Strudel de casa
Paste cu nuca
Preparate dulci

Paste cu nuca

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare. Dupa fierbere se scurg de apa, se clatesc si...

Paste cu nuca
Strudel cu rubarba si sos de cocos
Preparate dulci

Strudel cu rubarba si sos de cocos

Se intinde pe masa si se presara cu faina o fata de masa mai mare. Se intind foietajele si se presara cu alune. Se curata...

Strudel cu rubarba si sos de cocos
Triunghiuri cu telemea
Preparate sarate

Triunghiuri cu telemea

Branza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou. Aluatul de foietaj il lasam sa se descongeleze,...

Triunghiuri cu telemea
Corn Cuib de Viespi
Preparate dulci

Corn Cuib de Viespi

Faina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si...

Corn Cuib de Viespi
Paine alba cu ciocolata
Preparate dulci

Paine alba cu ciocolata

Se bat albusurile de ou cu zahar, apoi se adauga miezul de nuca si ciocolata zdrobite, stafidele, celelalte, le invartim in...

Paine alba cu ciocolata
Galuste cu unt
Preparate sarate

Galuste cu unt

Freaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca totul cu 2 linguri de faina. Dupa ce...

Galuste cu unt
Paine de fructe
Preparate dulci

Paine de fructe

Se face o spuma din galbenusuri de ou, zahar, unt si rom. Adaugam faina amestecata cu nuci, cu stafide, cu patratele marunte...

Paine de fructe
Paine cu lapte
Paine

Paine cu lapte

Se cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte...

Paine cu lapte
Paine cu cartofi
Paine

Paine cu cartofi

Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu...

Paine cu cartofi
Paine simpla
Paine

Paine simpla

Se cerne faina, se adauga o lingurita de sare si se amesteca. Se freaca drojdia de bere cu o lingura de zahar pana cand...

Paine simpla
Crutoane de paine prajita
Preparate sarate

Crutoane de paine prajita

Rupe o chifla in cuburi cu o latura de aproximativ 1 cm si prajeste-le in 2 linguri de ulei, amestecand continuu, pana devin...

Crutoane de paine prajita
Coltunasi cu branza de oaie
Preparate sarate

Coltunasi cu branza de oaie

Coltunasii cu branza sunt foarte delicioase. Aceasta reteta se prepara folosind branza de oaie.

Coltunasi cu branza de oaie
Paine cu usturoi in ghiveci
Paine

Paine cu usturoi in ghiveci

Pregatim 2 ghivece cu diametrul de 15 cm. La prima utilizare ghivecele trebuie pregatite. Le ungem cu ulei atat pe interior...

Paine cu usturoi in ghiveci
Placinte cu aluat de paine
Paine

Placinte cu aluat de paine

Preparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu...

Placinte cu aluat de paine
Pogaci cu usturoi
Preparate sarate

Pogaci cu usturoi

Dospim un aluat de pogaci nu foarte tare. Dupa 1 ora il intidem. Ungem aluatul cu un amestec obtinut din 3 pachete de branza...

Pogaci cu usturoi
Foetaj
Preparate sarate

Foetaj

Framantam faina, smantana si oul si intindeam aluatul obtinut. Amestecam margarina cu 13 dkg de faina si o intindem pe aluat....

Foetaj
Placinta cu lapte
Preparate dulci

Placinta cu lapte

Amestecam ouale intregi cu putina sare si 4 linguri de zahar, adaugam 20 dkg de faina si 1 l de lapte. Amestecam pana obtinem...

Placinta cu lapte
Beigli
Preparate dulci

Beigli

Se scoate cantitate de unt necesara din frigider si se lasa sa se incalzeasca putin. In 1,2 ml lapte caldut dizolvam 1 dg...

Beigli
Taitei cu mac
Preparate dulci

Taitei cu mac

Se fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 160 grame miere si 140 grame mac macinat. Se amesteca incet,...

Taitei cu mac
Placinte simple
Preparate sarate

Placinte simple

Amestecam faina cu bicarbonatul de sodiu, le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de intins. Il...

Placinte simple
Placinte crete
Preparate sarate

Placinte crete

Framantam bine ingredientele si prajim placintele formate cu ajutorul unui polonic la 8 mm grosime, intr-o tigaie, in ulei...

Placinte crete
Placinte cu dovleac
Preparate sarate

Placinte cu dovleac

Razuim cartofii si tuchiniul. Taiem marunt usturoiul si mararul. Amestecam ingredientele. Prajim placintele in ulei...

Placinte cu dovleac
Pizza cu costrei si tuchini
Preparate sarate

Pizza cu costrei si tuchini

Spalam bine costreiul, il strecuram si il punem intr-o tava de 23 de cm, turnam apa in proportie de 1:4, presaram sare,...

Pizza cu costrei si tuchini
Strudel Pintyoke
Preparate sarate

Strudel Pintyoke

Framantam faina, sarea, zaharul, otetul, galbenusul cu laptele sau apa pana obtinem un aluat moale. Amestecam bine untura cu...

Strudel Pintyoke
Cornulete cu mac
Preparate dulci

Cornulete cu mac

Sfaramam untura cu putina sare si faina, apoi adaugam galbenusurile si paharul de smantana. Intindem aluatul si taiem forme...

Cornulete cu mac
Placinte cu carne de porc cu legume
Preparate sarate

Placinte cu carne de porc cu legume

Razuim cartofii, ii presaram cu sare, adaugam usturoiul si faina si amestecam cu ouale. Ii prajim intr-o tigaie in ulei pe...

Placinte cu carne de porc cu legume
Pogaci umplute cu crema de branza
Preparate sarate

Pogaci umplute cu crema de branza

Sfaramam margarina in faina si adaugam drojdia, sarea si atata smantana cat sa putem framanta aluatul cu usurinta. Framantam...

Pogaci umplute cu crema de branza
Pogaci cu cartofi
Preparate sarate

Pogaci cu cartofi

Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte si adaugam o lingura de faina. Spalam cartofii si ii coacem in cuptor. Ii decojim si...

Pogaci cu cartofi
Pogaci cu foi cu jumari
Preparate sarate

Pogaci cu foi cu jumari

Drojdia si zaharul se pun in laptele putin incalzit. Cernem faina intr-un vas adanc, sfaramam in ea untura si adaugam...

Pogaci cu foi cu jumari
Covrig fiert si prajit
Preparate sarate

Covrig fiert si prajit

Inmuiem drojdia in putin lapte si amestecam ingredientele (aluatul ar trebui sa fie mai degraba tare). Il intindem la un...

Covrig fiert si prajit
Aluat cu ciuperci
Preparate sarate

Aluat cu ciuperci

Pregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare. Framantati aluatul pe...

Aluat cu ciuperci
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gnocchi cu carnati de curcan
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola