Pregatim o coca din 200 g faina alba, 1,5 dl lapte proaspat caldut, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, ca in...
Chifle Graham
Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi...
Paine Graham
Dizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm....
Melci cu cacao
Sfarama branza, adauga faina, oua, sare si framanta totul. Fierbe apa cu sare. Intinde branza framantata taietei de grosimea...
Taietei stiriani
Se amesteca putina faina cu untul, un ou si sare, adaugandu-se apa din cand in cand. Se incorporeaza restul de faina si se...
Placinta cu carne de porc si ceapa
Sfarama branza, adauga faina, oua, sare si framanta totul. Pune la fiert apa cu sare. Intinde branza framantata si taie...
Paste la cuptorAluatul:Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente,uleiul la sfarsit....
Chifle pufose cu branzaPasca moldoveneasca are aluat fraged, umplutura de branza cu stafide. Este o reteta de pasca ce nu trebuie sa lipseasca de pe...
Pasca moldoveneasca
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca intr-un castron impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga, pe...
Pasca traditionala cu ciocolata
Saratelele sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa aperitive bune, pregateste saratele fragede.
Saratele fragede
Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza smantana. Se adauga un praf de sare si faina, putin cate putin, apoi se...
Cornulete cu nuca
Se freaca galbenusurile cu zahar, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se inglobeaza in spuma de...
Coronite cu ciocolata
Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se...
Gomboti cu prune
Apa se pune intr-un bol si se sfarma in ea drojdia. Intr-un alt bol mai mare se pune faina si amestecam in ea cu degetele...
Baguette frantuzesti originale
Se prepara aluatul traditional pentru placinte. Se umple placintele cu amestecul de sunca, ou si smantana, se ruleaza...
Placinte cu sunca
Cartoful se curata si se fierbe in apa putin sarata, apoi se zdrobeste cu zdrobitorul de cartofi. Branza de oaie se amesteca...
Pogacele cu telemea
Pune 50 g drojdie in 200 ml de lapte caldut si adauga 1 lingura de zahar. Amesteca bine 700 g de faina, 200 ml de smantana,...
Cornuri
In apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se...
Coltunasi umpluti cu spanac si maduva
Se prajesc semintele de dovleac curatate, intr-o tigaie fierbinte. Razuim miezul de dovlecel, adaugam faina, unt moale, oua...
Paine din dovlecel
Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta. Aluatul trebuie sa...
Strudel de casaSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare. Dupa fierbere se scurg de apa, se clatesc si...
Paste cu nuca
Se intinde pe masa si se presara cu faina o fata de masa mai mare. Se intind foietajele si se presara cu alune. Se curata...
Strudel cu rubarba si sos de cocosBranza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou. Aluatul de foietaj il lasam sa se descongeleze,...
Triunghiuri cu telemea
Faina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si...
Corn Cuib de Viespi
Se bat albusurile de ou cu zahar, apoi se adauga miezul de nuca si ciocolata zdrobite, stafidele, celelalte, le invartim in...
Paine alba cu ciocolata
Freaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca totul cu 2 linguri de faina. Dupa ce...
Galuste cu unt
Se face o spuma din galbenusuri de ou, zahar, unt si rom. Adaugam faina amestecata cu nuci, cu stafide, cu patratele marunte...
Paine de fructe
Se cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte...
Paine cu lapte
Se cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu...
Paine cu cartofi
Se cerne faina, se adauga o lingurita de sare si se amesteca. Se freaca drojdia de bere cu o lingura de zahar pana cand...
Paine simpla
Rupe o chifla in cuburi cu o latura de aproximativ 1 cm si prajeste-le in 2 linguri de ulei, amestecand continuu, pana devin...
Crutoane de paine prajita
Coltunasii cu branza sunt foarte delicioase. Aceasta reteta se prepara folosind branza de oaie.
Coltunasi cu branza de oaie
Pregatim 2 ghivece cu diametrul de 15 cm. La prima utilizare ghivecele trebuie pregatite. Le ungem cu ulei atat pe interior...
Paine cu usturoi in ghiveci
Preparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu...
Placinte cu aluat de paine
Dospim un aluat de pogaci nu foarte tare. Dupa 1 ora il intidem. Ungem aluatul cu un amestec obtinut din 3 pachete de branza...
Pogaci cu usturoi
Framantam faina, smantana si oul si intindeam aluatul obtinut. Amestecam margarina cu 13 dkg de faina si o intindem pe aluat....
Foetaj
Amestecam ouale intregi cu putina sare si 4 linguri de zahar, adaugam 20 dkg de faina si 1 l de lapte. Amestecam pana obtinem...
Placinta cu lapte
Se scoate cantitate de unt necesara din frigider si se lasa sa se incalzeasca putin. In 1,2 ml lapte caldut dizolvam 1 dg...
Beigli
Se fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 160 grame miere si 140 grame mac macinat. Se amesteca incet,...
Taitei cu mac
Amestecam faina cu bicarbonatul de sodiu, le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de intins. Il...
Placinte simple
Framantam bine ingredientele si prajim placintele formate cu ajutorul unui polonic la 8 mm grosime, intr-o tigaie, in ulei...
Placinte crete
Razuim cartofii si tuchiniul. Taiem marunt usturoiul si mararul. Amestecam ingredientele. Prajim placintele in ulei...
Placinte cu dovleac
Spalam bine costreiul, il strecuram si il punem intr-o tava de 23 de cm, turnam apa in proportie de 1:4, presaram sare,...
Pizza cu costrei si tuchini
Framantam faina, sarea, zaharul, otetul, galbenusul cu laptele sau apa pana obtinem un aluat moale. Amestecam bine untura cu...
Strudel Pintyoke
Sfaramam untura cu putina sare si faina, apoi adaugam galbenusurile si paharul de smantana. Intindem aluatul si taiem forme...
Cornulete cu mac
Razuim cartofii, ii presaram cu sare, adaugam usturoiul si faina si amestecam cu ouale. Ii prajim intr-o tigaie in ulei pe...
Placinte cu carne de porc cu legume
Sfaramam margarina in faina si adaugam drojdia, sarea si atata smantana cat sa putem framanta aluatul cu usurinta. Framantam...
Pogaci umplute cu crema de branza
Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte si adaugam o lingura de faina. Spalam cartofii si ii coacem in cuptor. Ii decojim si...
Pogaci cu cartofi
Drojdia si zaharul se pun in laptele putin incalzit. Cernem faina intr-un vas adanc, sfaramam in ea untura si adaugam...
Pogaci cu foi cu jumari
Inmuiem drojdia in putin lapte si amestecam ingredientele (aluatul ar trebui sa fie mai degraba tare). Il intindem la un...
Covrig fiert si prajit
Pregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare. Framantati aluatul pe...
Aluat cu ciuperci
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc