Se spala ardeiul iute, se curata, se cresteaza pe lung si se curata de seminte. Pulpa se taie fasii. Se curata ceapa si...
Penne cu sos de dovlecei si branza
Lintea se spala si se da in clocot o data, dupa care se schimba apa. In a 2-a apa se adauga legumele curatate si taiate in...
Supa-crema de linte
Se fierb macaroanele, cand au fiert se adauga branza topita si ouale. Cand ouale au devenit precum ochiurile stingeti focul...
Supa de macaroane
Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte. Se scurge fasolea la preparare si se da la fiert in apa rece. Afumatura se da...
Ciorba de fasole ardeleneasca
Este de preferat folosirea dovlecilor tineri, recoltati vara. Se curata dovleacul si se taie cuburi cu latura de 2 cm. Se pun...
Ciorba de dovleac cu lapte
In oala de presiune se fierb toate zarzavaturile cu sare si piper dupa gust. Cind au fiert,se paseaza cu mixerul toate...
Supa de chimen
1) se curata si se taie : ceapa,morcovul,prazul conopida si dovleacul . 2) se calesc in amestecul de unt(marga) + ulei (5...
Supa de dovleac
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata zarzavatul pentru supa si se taie in cubulete mici. Se toaca varza murata si se...
Ciorba de varza acra cu perisoare si cascaval
Se pune la fiert 750 ml apa cu sare. Cand fierbe apa se adauga prazul curatat si taiat in bucati de 2 cm si cartofii curatati...
Supa-crema Parmantier
Ardeii se spala,,se taie in doua ,se curata de seminte apoi se taie in bucati potrivit de mari.ceapa curatata se toaca fin,la...
Supa crema de ardeiSe toaca fin ceapa, usturoiul, ardeiul gras, ardeiul iute si busuiocul. Se pun intr-un vas si se amesteca cateva secunde cu...
Supa rece de rosii cu busuioc
Se spala aripioarele de pui si se pun la fiert in apa rece. Spumuierea se face des, pana cand apa devine limpede. Cand incepe...
Supa din aripioare de pui
Se pune burta la fiert cu o ceapa mai mare sau 2 mici impreuna cu morcovul si ardeiul gras in apa mai multa. Dupa ce a fiert...
Ciorba de burta MAMA
toate ingredientele de mai sus se mixeaza,se pun intr-o supiera iar peste se presara cateva bucatele de jambon.
Supa de pepene galben
Se calesc putin ceapa, morcovul si ardeiul, se adauga apa si restul legumelor tocate cubulete. Se fierb legumele iar inainte...
Supa de legume cu galuste de post
Din pieptul de pui tocat, 1 ceapa, orezul fiert sare si piper se fac perisoare care se dau prin faina. Celelate 2 cepe...
Supa de mazare cu perisoare de pui
Se spala ciolanul afumat si se pune la fiert in apa rece cu sare timp de 30 min se spumeaza si se adauga ceapa,telina...
Supa ardeleneasca de morcovi cu ciolan afumat
Fasolea muiata din ajun se opareste de 2, 3 ori, se clateste bine si se pune in oala sub presiune odata cu morcovul si ceapa...
Ciorba de fasole uscata cu marar "Corcodusa"
Se fierbe apa cu sarea, inainte de a da in clocot se adauga shoiul ( vinul rosul sau sos soia) si lingurita de vegeta. Se...
Supa "minut"
Se curata loboda, se spala si se fierbe odata cu orezul in apa cu sare. Cand este aproape gata se adauga borsul fiert,...
Bors de loboda cu smantanaSe spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga...
Ciorba de gaina in oala sub presiune
Ceapa verde se inabuse in ulei impreuna cu leurda sau usturoiul, apoi se adauga salata si loboda. Se acopera cu apa calda si...
Bors de salata
Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare sau condimente de tip Knorr. Se lasa sa...
Ciorba radauteana
Se curata partea de jos a picioarelor, se transeaza pe incheieturi ca sa mearga usor, se spala cu apa rece si se pun la oala...
Ciorba de ciocanele
Se da fasolea in clocot de doua ori, apoi se muta in cucta/oala sub presiune impreuna cu ciolanul afumat si se lasa la fiert...
Supa groasa de fasole si ciolan afumat
Se pune ceapa taiata marunt cu morcovul dat pe razatoare si un catel de usturoi zdrobit la calit in unt 5 minute. Dovleacul...
Supa de dovleacSe pune in oala sub presiune garful afumat, dupa ce a fost taiat si spalat, zarzavaturile curatate si tocate cubulete,...
Ciorba de afumatura in oala sub presiune
Se curata cateva gulii si cativa cartofi, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa...
Supa de gulii
Se curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mare, se calesc in unt, adaugandu-se apa pana se patrund. Intre timp se spala...
Ciorba de legume "Martisor"
Se potriveste de acra zeama de varza, adaugand apa daca trebuie. Se lasa sa fiarba cu zarzavat taiat marunt: morcov,...
Ciorba de peste cu zeama de varza
Se amesteca supa de pui cu laptele de cocos, se da in clocot, apoi se da focul la mic. Se curata lemongrassul si ghimbirul....
Supa cu lapte de cocos si pui
Se pune la fiert in zeama de carne zarzavat proaspat taiat ca fideaua si anume morcov, patrunjel, cartofi, la care se adauga...
Supa de legume cu ciuperci
Se pune carnea la fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina taiata cubulete, ceapa si...
Ciorba ardeleneasca
Se stoarce varza acra putin se taie fidelute, si apoi se tie toate legumele amintite mai sus, la urma se pune vegeta putin sa...
Ciorba de varza murata sau dulce
Se freaca o jumatate de lingura de unt cu 4 linguri pline de parmezan sau cascaval ras. Se adauga miezul de la o franzela...
Supa de galuste de branza
Cureti sfecla, o tai bucati si o pui la fiert in bors. Separat pui la fiert costita afumata taiata bucati. Cureti intre timp...
Bors de sfecla cu costita afumata
Se taie ca fideaua 3 cepe mijlocii, o radacina de morcov, un praz mijlociu, o radacina de telina, mijlocul unei salate verzi,...
Supa de zarzavat
Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la...
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Intr-o oala cu apa se pun la fiert morcovul, ardeii, telina si rosiile taiate marunt si se adauga si o lingurita de delikat....
Ciorba de perisoare
Se alege cam o farfurie plina cu ciuperci tinere, adica inca inchise, si foarte proaspete. Se spala bine, se curata si se...
Supa de ciuperci
Se curata toate legumele. Se pune intr-o cratita untul si se adauga legumele si se gatesc usor 5 min se adauga zaharul se...
Potage bonne femme
Se pune untul intr-o cratita, se adauga toate legumele curatate si taiate bucati, se gatesc 5 minute, se pune jumatate din...
Potage Crecy
Se taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba...
Ciorba taraneasca
Se trag cateva cepe, taiate felii cu 2 linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga 1 kg. rosii, curatate de...
Ciorba de berbec (reteta araba)
Se curata ceapa si se taie marunt. Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa. Se curata usturoiul, se taie in 4 pe...
Supa crema de usturoi
Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa...
Supa italieneasca
Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot...
Ciorba de burta - Bucovina
Intr-o oala de 3 litri de apa se pune la fiert morcov, radacina de patrunjel si ceapa taiate marunt. Cand incepe zarzavatul...
Ciorba de pui tanar
Se taie zarzavatul marunt si se pune sa fiarba cu apa, adaugand putin orez ales si spalat. Se curata crapul, se spala bine...
Ciorba de crap
Intr-o oala mai mare cu teflon se pune ulei si apoi se prajeste putin ceapa verde. Se adauga telina, ardeii verzi, morcovii...
Supa care te slabeste
Se spala merele, se scot simburii si se taie felii, se lasa la fiert in apa cu delikat si cozile de la patrunjel tocate circa...
Supa de mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori