Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in...
Bors rusesc cu dafin
Se curata, se spala si se toaca marunt ceapa, se caleste in ulei, se adauga 2 l de apa si se pune la fiert. Cand apa...
Ciorba de primavara (de post)
Se dau prin razatoare morcovii rosia si ardeiul se pun la fiert se adauga sare pentru perisoare se amesteca carnea macinata...
Ciorba de perisoare
Se pune burta la fiert impreuna cu osul si carnea de vita, ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul gras in apa mai multa, boabe...
Ciorba de burtaCiorba americana este putin ciudata pentru gusturile noastre, dar iti garantez ca merita sa o incerci. Are in ea o multime de...
Ciorba americana de fasole si arahide
Punem oasele la fiert in cca 5 l apa cu 1 lingura de sare si se lasa sa fiarba la foc mic se ia spuma deasupra. In timpul in...
Ciorba cu varza creata
Afinele spalate se pun cu zahar (dupa gust) si condimentele la fiert timp de 5-10 minute. Se lasa la racit. Se scot...
Supa de afine rece
Carnea de berbec se curata de pielite, se spala in mai multe ape, se taie bucati, se pune la fiert in apa cu sare si se...
Ciorba de berbec
Se pune la fiert pieptul de pasare, dupa ce se ia spuma de cateva ori se pune si radacinoasele la fiert taiate in patru....
CIorba Aita
Carnea macra si carnea de vita cu os se pun cu apa la fiert .Ceapa se taie marunt, se inabusa in ulei si se stinge cu...
Ciorba picanta
1.Sunca se spala si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, se arunca apa si se pune alta apa si se lasa la fiert. Cand este...
Supa-crema de cartofi cu sunca
Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare sau condimente de tip Knorr. Se lasa sa...
Ciorba radauteana
Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare....
Ciorba de burta
Se spala andivele, se indeparteaza foile exterioare, se taie in doua, apoi fideluta. Ceapa verde se spala, se usuca cu un...
Supa de andive cu branza de oaie
Se caleste ceapa taiata marunt, se adauga orezul spalat, sare si dovleacul taiat (cam un castron plin cu dovleac). Se acopera...
Supa de dovleac
Aseazati toate ingredientele curatate si taiate intr-o oala si adaugati apa incat sa le acopere. Se fierbe cca. 10 minute la...
Supa de varza
Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de...
Ciorba de burta
Topiti untul intr-o craticioara. Adaugati zaharul si apoi ceapa si dinstuiti la foc mediu 10 minute sau pana devine aurie....
Supa franceza de ceapa
2 kg de burta (se curata de pielite - daca are din-alea murdare, urate - aici e vorba de burta care nu e pre-fiarta, de...
Ciorba de burta cu lamaie si gogosari
Intr-o oala de 2 l se pun uleiul, cartofii, ceapa, morcovul, rosia (legumele de la borcan daca aveti-2 linguri). Se calesc 5...
Supa rapidaPrazul se curata de frunzele vestede si se spala bine de tot (se desfac foile si se spala chiar separat, alea verzi) si se...
Supa de prazSupa iute-acrisoara de varza este o reteta culinara de vara. Ingredientele pentru reteta sunt:varza, morcov, supa.
Supa iute-acrisoara de varza
Pasta de chili se pune intr-o cratita si se stinge cu zeama de legume. Sucul de mere, laptele de cocos si untul de alune se...
Supa de aluneCiorba de burta e una dintre cele mai indragite mancaruri romanesti. Pentru aceasta reteta de ciorba de burta aveti nevoie de...
Ciorba de burta
Pasta de usturoi am facut-o punand ceva mai multa smantana, ulei de masline, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie, intr-o...
Ciorba de burtaMod de preparare Se taie ceapa rondele – se strecoara maslinele de zeama din conserva-se pune painea pentru crutoane la...
Crema de masline negre cu crutoane 10 porti
Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...
Bors de urzici cu ardei
Se curata si se taie fasii feniculul. Ceapa si usturoiul se calesc in unt topit, se presara ghimbir si se continua calirea...
Supa de fenicul si scoici.
Se pune puiul la fiert cu putin delikat. Dupa ce e fiert bine se scoate si se curata toata carnea de pe oase. Se inlatura si...
Ciorba de pui cu smantana
Se taie subtire morcovul, patrunjelul, prazul. Cartofii se taie ceva mai gros. Se pun la fiert in supa strecurata. Se adauga...
Supa de zarzavat
Legumele se taie marunt. Se taie kaizer-ul julien si se pune la calit in ulei. Dupa cateva minute se adauga si legumele si se...
Ciorba de varza alba cu smantana si afumatura
Se pune burta la fiert impreuna cu piciorul intr-o oala cu apa si se fierbe aproximativ 3 ore, apoi se pune ceapa, 200 gr....
Ciorba de burta
Se curata ceapa si usturoiul, se toaca. Se curata cartofii, se taie marunt. Se incinge 1 lingura de unt. Se calesc ceapa,...
Supa de linte rosie cu pastrav
Se desface broccoli in buchetele, se spala si se caleste putin in unt topit. Se presara cu faina, se amesteca usor, apoi se...
Supa crema de broccoli cu galuste din faina de malai
Se toaca ceapa, morcovul si albitura si se pun la fiert impreuna cu 2 lingurite de delicat, se prepara galustele din oua,...
Supa de galuste
Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere. Se lasa sa...
Ciorba de vacuta
Capetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul,...
Bors pescaresc
Se freaca un ou cu o lingura buna de faina cat sa se faca aluatul ca o smantana. Se pune sare. Se toarna cu incetul in supa...
Supa cu turnatei
Supa de oase se fierbe. Se adauga faina dizolvata in apa rece si se continua fierberea circa 15 minute. Se adauga chimen,...
Supa de chimen
Conopida se curata, se spala si se tine in apa cu sare. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Orezul se alege de...
Supa de conopida
Se taie cepele mici si se pun la prajit in ulei intr-o oala midie-mare pana se sticleste. Se curata carnatii de coaja...
Supa Toscana (italiana)
Carnea de gaina se taie in 4 bucati. Legumele se taie rondele iar patrunjelul se toaca marunt. Carnea se fierbe in 3 litri de...
SUPA DE GAINA CU ZDRENTE
Maruntaiele de pui se spala, se curata si se oparesc. Ceapa, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si morcovii se curata,...
CIORBA DE POTROACE
Loboda se curata, se spala in mai multe ape si se taie fasii. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie...
CIORBA ARDELENEASCA CU LOBODA
Prazul se curata, se spala si se taie rondele. Branza de soia se taie cuburi. Ciupercile se scurg de lichid, se clatesc cu...
Supa din Tofu cu CastaneCiorba cu perisoare a la grec este o mancare romaneasca delicioasa. Pentru a pregati aceasta ciorba de perisoare aveti nevoie...
Ciorba cu perisoare a la grec
Intr-o oala cu apa (6l) se pune ceapa taiata marunt, morcovii dati pe razatoarea mare si cele doua linguri de orez(dupa ce a...
Ciorba de loboda
Morcovii se taie in bucati mici. Supa de legume se pune la fiert, se adauga morcovii si se fierb cca 15 minute. In acest timp...
Supa de portocale si morcovi
Se spala carnea, se pune la fiert, dupa ce am luat spuma adaugam legumele taiate sau date pe razatoare dupa ce au fiert se...
Ciorba de vitel a la Mirela
Se spala gaina sau puiul, se spumeaza de spuma dupa aceea se adauga morcovul taiat in patru, cepele, telina curatata si se...
Supa cu galuste a la RomeoSupa crema de cartofi se prepara foarte usor si este delicioasa. Daca aveti nevoie de o alternativa la clasica ciorba de...
Supa crema de cartofi si crutoane
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori