Borsuri

Preparare bors
Borsuri

Preparare bors

Borsul se prepara in vase de pamant,dar si in borcane mari de sticla,curatate,spalate si uscate.Se pun in borcane taratele si...

Preparare bors
Bors de fasole verde
Borsuri

Bors de fasole verde

Fasolea se curata de ate,se rupe in trei si se pune sa fiarba in 2l apa cu sare.Celelalte legume se rad,se spala si se taie...

Bors de fasole verde
Bors de ciuperci
Borsuri

Bors de ciuperci

Se spala legumele,se taie bucatele sau se dau prin razatoare mare si se pun sa fiarba cu orezul intr-un litru jumatate apa si...

Bors de ciuperci
Bors de fasole boabe
Borsuri

Bors de fasole boabe

Se pune fasolea sa fiarba si dupa cateva clocote se schimba apa. Se pune apoi in alta apa fierbinte cu morcovi si patrunjel...

Bors de fasole boabe
Bors de urzici
Borsuri

Bors de urzici

Se spala bine urzicile in multe ape si se ridica din apa cu mana ca sa ramana nisipul pe fundul vasului.Se pune un litru apa...

Bors de urzici
Bors de sfecla(moldovenesc)
Borsuri

Bors de sfecla(moldovenesc)

Radacinoasele se rad,se spala se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca.Sfecla se spala bine,se curata si nu se mai spala...

Bors de sfecla(moldovenesc)
Bors rusesc cu dafin
Borsuri

Bors rusesc cu dafin

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in...

Bors rusesc cu dafin
Bors pescaresc
Borsuri

Bors pescaresc

Capetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul,...

Bors pescaresc
Bors de salata
Borsuri

Bors de salata

Ceapa verde se inabuse in ulei impreuna cu leurda sau usturoiul, apoi se adauga salata si loboda. Se acopera cu apa calda si...

Bors de salata
Bors pescaresc (oceanic)
Borsuri

Bors pescaresc (oceanic)

Borsul se fierbe, se oparesc rosiile si se cojesc, se toaca zarzavatul si se caleste sau se pune la brezat. Se dauga borsul,...

Bors pescaresc (oceanic)
Bors de cartofi cu ochiuri
Borsuri

Bors de cartofi cu ochiuri

Cartofii se taie in cuburi mari si se pun la fiert in 3l de apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se pune morcovul, patrunjelul...

Bors de cartofi cu ochiuri
Sarbusca
Borsuri

Sarbusca

Se prepara ciorba ca o ciorba de cartofi. Cand zarzavatul este fiert, se adauga 3-4 cesti de zer obtinut la alesul untului....

Sarbusca
Bors -  preparatia
Borsuri

Bors - preparatia

Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri. In el se pun taritele de griu si malaiul. Se adauga hustele...

Bors - preparatia
Bors "Paradis"
Borsuri

Bors "Paradis"

Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert. Dupa aproximativ 30 de minute se adauga laptele, usturoiul pisat si condimentele si...

Bors "Paradis"
Bors ardelenesc
Borsuri

Bors ardelenesc

Ceapa se curata si se taie si se caleste doar putin in ulei, apoi se inabusa peste legumele, dar tot foarte putin si apoi se...

Bors ardelenesc
Bors de ciuperci cu zarzavat
Borsuri

Bors de ciuperci cu zarzavat

Se taie zarzavatul si ceapa si se pun la fiert cu 1 ½ l apa si sare. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga...

Bors de ciuperci cu zarzavat
Bors de varza cu ciolan afumat
Borsuri

Bors de varza cu ciolan afumat

Se opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata...

Bors de varza cu ciolan afumat
Bors de loboda cu ceapa verde si orez
Borsuri

Bors de loboda cu ceapa verde si orez

Se curata frunzele de loboda si ceapa si se spala bine. Ceapa se taie marunt, iar loboda se lasa frunzulite. Se pune sa...

Bors de loboda cu ceapa verde si orez
Bors de perisoare cu legume si smintina
Borsuri

Bors de perisoare cu legume si smintina

Se fierb legumele in 1 ½ litru apa cu sare. Intre timp, se da carnea impreuna cu ceapa prin masina de tocat. Se amesteca...

Bors de perisoare cu legume si smintina
Bors rusesc
Borsuri

Bors rusesc

Se taie carnea bucati si se pune la fiert in 2 litri apa rece cu sare. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga zarzavatul taiat...

Bors rusesc
Bors de sfecla cu cartofi si smintina
Borsuri

Bors de sfecla cu cartofi si smintina

Se curata si se rade zarzavatul si jumatate din sfecla. Se fierb cu 1 ½ litru de apa cu sare si se adauga cartofii. Cind...

Bors de sfecla cu cartofi si smintina
Bors de carne cu sfecla
Borsuri

Bors de carne cu sfecla

Se pune la fiert carnea spalata si taiata bucatele cu 2 ½ litri apa rece si sare. Se spumuieste, se adauga o sfecla taiata...

Bors de carne cu sfecla
Bors ucrainean
Borsuri

Bors ucrainean

Se taie bucati de carne potrivite, se pun la fiert in 2 l apa cu putina sare si se spumuiesc. Se adauga cepele, radacinile de...

Bors ucrainean
Bors de maruntaie de pasare
Borsuri

Bors de maruntaie de pasare

Se pun maruntaiele, aripile si gitul sa fiarba cu zarzavatul taiat marunt si sare. Separat se fierbe orezul si se adauga cind...

Bors de maruntaie de pasare
Bors de fasole boabe
Borsuri

Bors de fasole boabe

Se alege, se spala si se moaie fasolea de cu seara in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba...

Bors de fasole boabe
Bors cu perisoare de peste
Borsuri

Bors cu perisoare de peste

Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul se pune la fiert in 2l de...

Bors cu perisoare de peste
Bors de urzici cu orez si boia
Borsuri

Bors de urzici cu orez si boia

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind faina, boiaua si sarea. Se acopera cu apa si dupa ce da un...

Bors de urzici cu orez si boia
Bors de fasole uscata cu minatarci
Borsuri

Bors de fasole uscata cu minatarci

Minatarcile sau hribii se spala de cu seara in apa rece si se pun la muiat pina a doua zi cu apa calduta. Fasolea se alege,...

Bors de fasole uscata cu minatarci
Bors de vita cu perisoare, dres cu smintina
Borsuri

Bors de vita cu perisoare, dres cu smintina

Se pune in oala cu apa, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate foarte subtire impreuna cu oasele de la carne. Se lasa sa...

Bors de vita cu perisoare, dres cu smintina
Bors de berbec
Borsuri

Bors de berbec

Se taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua...

Bors de berbec
Bors de fasole verde cu ardei
Borsuri

Bors de fasole verde cu ardei

Se pun la fiert in apa cu sare, morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cind...

Bors de fasole verde cu ardei
Bors de dovlecei dres cu smintina
Borsuri

Bors de dovlecei dres cu smintina

Se pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se...

Bors de dovlecei dres cu smintina
Bors de crap rapid
Borsuri

Bors de crap rapid

Se pune apa la fiert cu zarzavatul taiat marunt adaugind si orezul. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga pestele (de...

Bors de crap rapid
Bors de dovlecei umpluti
Borsuri

Bors de dovlecei umpluti

Se pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se...

Bors de dovlecei umpluti
Bors de vitel
Borsuri

Bors de vitel

Se taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...

Bors de vitel
Bors de pui cu zarzavaturi
Borsuri

Bors de pui cu zarzavaturi

Morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua se pun la fiert cu apa. Cind zarzavatul este fiert pe jumatate, se adauga...

Bors de pui cu zarzavaturi
Bors de loboda cu verdeata
Borsuri

Bors de loboda cu verdeata

Zarzavatul curatat si bine spalat se da pe razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu ceapa verde. Se...

Bors de loboda cu verdeata
Bors de miel
Borsuri

Bors de miel

Se taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...

Bors de miel
Bors de urzici cu ardei gras
Borsuri

Bors de urzici cu ardei gras

Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...

Bors de urzici cu ardei gras
Bors de urzici cu hamei
Borsuri

Bors de urzici cu hamei

Urzicile alese si bine spalate se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ceapa taiata marunt. Orezul si virfurile de hamei...

Bors de urzici cu hamei
Bors de zarzavat
Borsuri

Bors de zarzavat

Toate zarzavaturile se taie in fisii subtiri si se pun la fiert cu apa rece, cu ceapa taiata marunt si sarea necesara....

Bors de zarzavat
Bors cu peste
Borsuri

Bors cu peste

In bors se pune ceapa, patrunjelul si piperul si se lasa sa fiarba. Se spala si se curata bine pestele, se taie apoi in...

Bors cu peste
Bors de fasole uscata
Borsuri

Bors de fasole uscata

Fasolea se spala si se pune la muiat din ajun. A doua zi se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a dat primul clocot se arunca...

Bors de fasole uscata
Bors de sfecla si cartofi
Borsuri

Bors de sfecla si cartofi

Se curata sfecla, se taie fire lungi, se da sare si se lasa sa stea putin ca sa lase zeama. Se stoarce, se pune la fiert cu...

Bors de sfecla si cartofi
Bors de peste cu leustean
Borsuri

Bors de peste cu leustean

Se fierbe zarzavatul taiat fire lungi si ceapa taiata marunt, in apa cu sare. Se adauga borsul, dupa ce zarzavatul este bine...

Bors de peste cu leustean
Bors de perisoare cu carne de vitel
Borsuri

Bors de perisoare cu carne de vitel

Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca bine cu o ceapa taiata marunt si inabusita, miezul de franzela muiat si stors...

Bors de perisoare cu carne de vitel
Bors de cartofi  cu verdeata
Borsuri

Bors de cartofi cu verdeata

Se curata zarzavatul, se spala si se taie patratele. Se prajeste ceapa in ulei si cind s-a rumenit se adauga zarzavaturile...

Bors de cartofi cu verdeata
Bors de fasole cu marar
Borsuri

Bors de fasole cu marar

Se pune fasolea la fiert. Dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa, dar se pune alta tot fierbinte. Se adauga morcovul...

Bors de fasole cu marar
Bors de cartofi simplu
Borsuri

Bors de cartofi simplu

Se pun la fiert intr-o oala apa, morcovul intreg si o ceapa taiata marunt. Cind au inceput sa fiarba, se adauga cartofii...

Bors de cartofi simplu
Bors de perisoare cu rosii
Borsuri

Bors de perisoare cu rosii

Se pune la fiert intr-o oala apa, morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt si osul de la carne, lasind sa fiarba bine. Se...

Bors de perisoare cu rosii
Bors de gulii
Borsuri

Bors de gulii

Se fierb legumele taiate fideluta in apa rece cu sare. Cind sint fierte pe jumatate, se adauga pastele fainoase. La sfirsit,...

Bors de gulii
Inghetata de lapte

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu...

Pui cu sparanghel si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Kombe, o alfel de placinta
2
Preparate sarate

Kombe, o alfel de placinta

- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute; - laptele cu apa si drojdie...

Kombe, o alfel de placinta
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor
4
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede, gustoase si simplu de preparat.

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
5
Mancaruri de post

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Parteneri
Desert prajitura cu mere si nuci
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Dacă tot avem timp zic să pornim cuptoarele. Pentru această prăjitură delicioasă am avut ca sursă de inspirație o...

Desert prajitura cu mere si nuci
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Pui cu  usturoi si lamaie
ReteteCulinare.RO

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia