Pentru sos din ciuperci ciupercile se curata, se spala si se taie in lame subtiri. Daca sunt conservate, se clatesc cu apa...
Sos din ciuperciPentru sos Colbert lamaia se spala si se stoarce. Patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Untul se topeste...
Sos ColbertO paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.
Paine cu branza si usturoiFursecurile cu fulgi de ciocolată sunt delicioase, crocante și aromate, pregătite cu ingrediente simple precum unt,...
Fursecuri cu fulgi de ciocolataPentru sos vanatoresc pentru fripturi inabusite ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Ciupercile se...
Sos vanatoresc pentru fripturi inabusitePentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul se...
Sos alb din lapte (Bechamel)Pentru sos alb picant cehoslovac ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie felii. Castravetii acri se spala, se...
Sos alb picant cehoslovacPentru sos alb rumenit Morney cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece. Se separa...
Sos alb rumenit MorneyPentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul....
Sos alb din supa de pasarePentru sos alb cu vin lamaia se spala si se stoarce. Faina se cerne. Untul (60 g) se topeste intr-o cratita si se adauga...
Sos alb cu vinPentru sos Ravigot cu castraveti murati castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie marunt si se...
Sos Ravigot cu castraveti muratiPentru sos Remoulade castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie marunt. Ouale se spala si se fierb pana...
Sos Remoulade pentru peste, oua sau carne de vitaPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelPentru sos de unt Maitre D’Hotel untul se framanta intr-un vas impreuna cu patrunjelul verde, sarea, piperul si sucul de...
Sos de unt Maitre D’HotelPentru sos verde pentru peste spanacul, tarhonul, patrunjelul verde si ceapa verde se curata, se spala, se oparesc in apa cu...
Sos verde pentru pestePentru sos de lamaie lamaia se spala si se extrage sucul. Mararul si patrunjelul se spala si se taie marunt. Uleiul se bate...
Sos de lamaie (a la grec)Pentru sos alb Chaud-Froid faina se cerne. Gelatina se inmoaie in apa rece (150 ml), se adauga 100 ml supa si se topeste pe...
Sos alb Chaud-FroidPentru maioneza de casa ouale se spala sub jet de apa rece. Un ou se fierbe pana ajunge la consistenta tare, se raceste si...
Maioneza de casaPachetele de primavara cu sos chili este o reteta minunata de aperitiv picant si simplu de gatit.
Pachetele de primavara cu sos chiliSosul chili este un sos potrivit pentru feluri cu carne de poirc sau vitel, bucate de inspiratie mexicana, aperitive si pase.
Sos chiliBoeuf bourguignon este o reteta clasica, iar cea prezentata aici este varianta Juliei Child. Va recomandam ca vinul pe care...
Boeuf BourguignonPentru prajitura cu blat alb si negru se prepara prima data blatul cu lamaie. Se freaca 15-20 minute untul cu zaharul praf...
Prajitura cu blat alb si negruPentru prajitura cu blat alb si crema de capsuni se framanta o coca din faina, unt, galbenus si zahar praf si se iasa o...
Prajitura cu blat alb si crema de capsuniZacusca de dovleac este delicioasa si se prepara foarte usor, va fi numai buna la iarna. Pentru zacusca de dovleac se curata...
Zacusca de dovleacBudinca de macaroane cu mere este o mancare vegetariana foarte delicioasa ce poate fi servita ca si fel principal sau si desert.
Budinca de macaroane cu merePentru blatul de prajitura alba cu crema de vanilie toate se amesteca, se imparte in 3 si se coc pe dosul tavii. Pentru crema...
Prajitura alba cu crema de vaniliePrajitura barnace este un desert delicios ce se prepara foarte simplu. Veti avea nevoie de faina, zahar, ulei, bicarbonat,...
Prajitura barnaceUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori