aluat

Aluaturi

Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars

Pentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta. Se taie in bucati ceva...

Sarailie cu nuci si sirop de zahar ars
Aluaturi

Gogosele cu crema

Pentru gogoselele cu crema se face un aluat ca pentru “Prajituri cu crema de vanilie”. Se pun fie cu ornetul, fie cu...

Gogosele cu crema
Aluaturi

Placinta cu crema de vanilie

Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde...

Placinta cu crema de vanilie
Aluaturi

Baclava delicioasa cu nuci

Pentru baclava se face un aluat de placinta si se intinde foaia foarte subtire. Dupa ce s-a uscat, se taie in bucati de...

Baclava delicioasa cu nuci
Aluaturi

Tarta delicioasa cu crema

Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la...

Tarta delicioasa cu crema
Prajituri

Savarina din aluat dospit

Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte...

Savarina din aluat dospit
Aluaturi

Gogosele cu frisca

Pentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie. Se pun, fie cu cornetul, fie cu...

Gogosele cu frisca
Aluaturi

Covrigei de plamadeala

Pentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua...

Covrigei de plamadeala
Aluaturi

Tarta cu fructe crude

Pentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar,...

Tarta cu fructe crude
Aluaturi

Tarta delicioasa cu fructe crude

Pentru aceasta tarta cu fructe crude se face un aluat, din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un...

Tarta delicioasa cu fructe crude
Aluaturi

Tarta delicioasa cu marmelada

Pentru tarta cu marmelada se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la...

Tarta delicioasa cu marmelada
Aluaturi

Tarta cu prune necojite

Pentru tarta cu prune necojite se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia...

Tarta cu prune necojite
Aluaturi

Saratele cu cartofi fierti

Aceasta reteta este foarte buna. Pentru alt fel de saratele va trebuie 150 g faina, 150 g cartofi fierti, 1 pachet praf de...

Saratele cu cartofi fierti
Aluaturi

Saratele din aluat frantuzesc

Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati aceste saratele avem nevoie de aluat frantuzesc, oua si parmezan. Se...

Saratele din aluat frantuzesc
Aluaturi

Covrigei cu scortisoara si migdale

Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...

Covrigei cu scortisoara si migdale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu nuci

Pentru pesmetii cu nuci se face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus,...

Pesmeti cu nuci
Prajituri

Rulouri de branza cu marmelada

Pentru rulourile cu marmelada se face un aluat din branza de vaca, unt, faina, zahar, sare si bicarbonat. Se framanta bine,...

Rulouri de branza cu marmelada
Prajituri

Fursecuri corabioare

Pentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun...

Fursecuri corabioare
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti economici

Pentru pesmetii economici se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune uleiul, zaharul vanilat, doua...

Pesmeti economici
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti Florina

Pentru pesmetii Florina se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat,...

Pesmeti Florina
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti deliciosi

Pentru pesmetii deliciosi se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o...

Pesmeti deliciosi
Prajituri

Prajitura delicioasa cu bucati de caise

Pentru prajitura cu caise se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, un ou, sare. Se...

Prajitura delicioasa cu bucati de caise
Prajituri

Rulada cu marmelada de mere

Rulada cu marmelada de mere este o prajitura simpla si delicioasa. Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul, se face loc...

Rulada cu marmelada de mere
Prajituri

Prajitura cu ulei

Pentru prajitura cu ulei se freaca intr-o cratita mica pe masina mierea cu bicarbonatul, tinandu-se pana ce mierea a devenit...

Prajitura cu ulei
Foietaj cu barnza dulce si stafide
Prajituri

Foietaj cu barnza dulce si stafide

Foietajul cu barnza dulce si stafide este foarte gustos. Pentru aceasta reteta de prajitura puteti folosi aluat de foietaj...

Foietaj cu barnza dulce si stafide
Torturi

Tort cu marmelada si nuci

Pentru tortul cu marmelada se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc, se pune zaharul, mierea, oul, untul, un...

Tort cu marmelada si nuci
Torturi

Tort cu marmelada si cu crema

Pentru tortul cu marmelada si cu crema se ceme faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune galbenusul, otetul,...

Tort cu marmelada si cu crema
Torturi

Tort cu nuci fara ou

Pentru tortul fara ou se framanta pe masa de aluat faina cu nucile macinate, zaharul pisat, untul proaspat, laptele si sarea....

Tort cu nuci fara ou
Aluaturi

Gogosi din aluat pripit cu vanilie

Pentru gogosile din aluat pripit cu vanilie se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea.

Gogosi din aluat pripit cu vanilie
Aluaturi

Mere prajite cu rom in aluat

Pentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si...

Mere prajite cu rom in aluat
Aluaturi

Mere in aluat

Pentru merele in aluat se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se...

Mere in aluat
Aluaturi

Galuste umplute cu prune

Pentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de...

Galuste umplute cu prune
Aluaturi

Minciuni cu rom

Pentru minciuni cu rom se face un aluat mai indesat din doua galbenusuri, trei oua intregi, zahar, ulei si faina cat se cere....

Minciuni cu rom
Aluaturi

Minciuni simpli

Pentru minciuni simpli se face un aluat potrivit de tare din galbenusuri, lapte, faina cat se cere si un praf de sare. Se fac...

Minciuni simpli
Aluaturi

Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori

Pentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac...

Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori
Aluaturi

Placintele simple cu visine

Pentru placintelele simple cu visine se aleg visine frumoase, se spala si se scot samburii. Se presara zaharul si se lasa...

Placintele simple cu visine
Aluaturi

Placinta cu gris

Pentru placinta cu gris se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul si un praf de sare....

Placinta cu gris
Aluaturi

Placintele cu mere si rom

Pentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7-8 cm diametru si se...

Placintele cu mere si rom
Aluaturi

Aluat cu branza

Pentru aluatul cu branza se framanta un aluat din branza de vaca, faina si unt proaspat in cantitati egale. Se adauga un praf...

Aluat cu branza
Aluaturi

Aluat cu ulei

Pentru aluatul cu ulei se face un aluat potrivit de moale din jumatate de ceasca ulei, jumatate ceasca apa, un praf de sare...

Aluat cu ulei
Aluaturi

Aluat de unt

Pentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. Se toarna apa in care...

Aluat de unt
Aluaturi

Aluat de unt si smantana

Pentru aluatul cu unt si smantana se ceme faina pe masa de aluat. Se pune la mijloc smantana, untul proaspat muiat putin cu...

Aluat de unt si smantana
Aluaturi

Aluat simplu de tarte

Pentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana,...

Aluat simplu de tarte
Aluaturi

Aluat de friganele

Pentru aluatul de friganele se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta. Se face loc la mijloc, se adauga uleiul,...

Aluat de friganele
Aluaturi

Aluat cu caimac

Pentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt...

Aluat cu caimac
Aluaturi

Cornuri din aluat de cozonac

Pentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc...

Cornuri din aluat de cozonac
Aluaturi

Cornuri din aluat dospit

Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata...

Cornuri din aluat dospit
Aluaturi

Cornuri delicioase cu nuca

Pentru cornurile cu nuca atat aluatul, cat si nuca se pregatesc la fel ca pentru cozonacul cu nuca. Se intinde pe masa de...

Cornuri delicioase cu nuca
Aluaturi

Aluat de cozonac

Pentru aluat de cozonaci se moaie drojdia cu putin lapte caldut si o bucatica de zahar. Se oparesc intr-o oala mica 3-4...

Aluat de cozonac
Cozonac

Cozonac cu smantana

Din aluatul de cozonacul cu smantana se intinde o foaie groasa de circa 0,5 cm si de marimea tavii in care se coace. Se unge...

Cozonac cu smantana
Aluaturi

Varzari

Pentru varzari se face un aluat din jumatate ceasca de ulei, jumatate ceasca de apa, sare si faina cat cuprinde. Aluatul...

Varzari