Se freaca untul impreuna cu zaharul, apois e adauga faina, amesteca cu bicarbonatul. Aluatul obtinut se tine la rece 3 ore,...
Tarta cu gemSe amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna...
Baba cu romSe amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, mierea, laptele, intr-un vas, la bain marie. Se lasa apoi la racit, dupa care...
Arici cu ciocolataSe curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga faina si se rumeneste putin, apoi se toarna o...
Papricas de carnatiFaina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se...
Pogacele cu jumariSe bat ouale cu zaharul, apoi se amesteca impreuna cu faina, cacaua si 150 gr unt topit. Se coc din aceasta compozitie 3...
Prajitura Padurea NeagraSe pune la fiert apa, cu uleiul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca ca...
Aluat oparit cu apaSe fierbe apa, uleiul, sarea, iar cand clocoteste se adauga faina. Se ia de pe foc, se amesteca energic ingredientele ca sa...
Choux a la cremeDin faina, oua, sare si 2 linguri ulei se framanta un aluat tare, care se lasa in repaus 2 ore. Se rade apoi aluatul pe...
Mancare de carnati afumatiSe rumeneste faina in 50 gr unt. Se stinge totul cu vinul alb si cu 2 pahare de zeama de carne. Se fierbe sosul o ora,...
Sos MadeiraSe caramelizeaza cele 2 linguri de zahar. Separat se prajeste ceapa tocata marunt in unt si se adauga 1-2 linguri de faina....
Sos pentru vanatSe taie ceapa rondele, apoi se caleste in 100 gr unt. Se adauga faina si laptele, dupa care se amesteca bine. Se adauga sare,...
Sos SoubiseSe topeste untul, se adauga faina si se amesteca continuu. Se toarna zeama de oase, apoi mirodeniile, ciupercile taiate felii...
Sos VelouteSe topeste untul, se adauga faina si se tine vasul pe foc foarte mic, amestecand din cand in cand. Se adauga sare, piper,...
Sos bechamelSe taie carnea in felii subtiri, se sareaza si pipereaza, apoi se bate cu ciocanul se carne. Se dau apoi feliile prin faina,...
Snitel vienezSe taie carnea felii subtiri, egale. Se incinge untul, apoi se prajesc bucatile de carne sarate, piperate si trecute prin...
Escalop de vitelSe amesteca faina cu untul incalzit, apoi se dizolva cu laptele fiert cu zahar. Se amesteca bine pe foc pana da odata in...
Sos dulce de lapteSe fierbe laptele, se adauga apoi faina si cacaua dizolvate in putin lapte rece. Se fierbe compozitia pana se ingroasa.
Sos de cacaoSe freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, apoi se amesteca cu faina si laptele caldut. Se adauga zaharul vanilat, apoi se pune...
Crema de vanilie cu untGalbenusurile se freca spuma cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga treptat faina si albusurile spuma tare. Se coc pe rand...
Tort cu fructeSe bat albusurile spuma tare, cu zaharul si sarea. Se adauga apoi zeama de lamaie, faina, miezul de nuca macinat, dupa care...
Tort de albus cu miez de nucaGalbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga apoi apa, uleiul si se freaca bine. Dupa 10-15...
Blat de tort cu samburi de caiseSe amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se...
Foi crocante pentru tortAlbusurile batute spuma tare cu zaharul, zeama de lamaie si putina sare, se amesteca cu galbenusurile, faina si coaja de...
Foi de rulada albe pentru tortAlbusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca apoi si se introduc in galbenusuri, iar apoi se adauga...
Foi pentru tort DobosSe bat albusurile spuma tare cu zaharul tos caldut, adaugat putin cate putin. La urma se adauga zeama de lamaie si faina si...
Foi pentru tort merengSe prepara un blat alb. Pentru crema se freaca untul moale impreuna cu coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se dizolva...
Tort cu crema de lamaieFaina se amesteca cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut, apoi se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca,...
BrioseSe amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele,...
Franzelute cu sos de vinFaina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se...
Colac traditional pentru nuntaSe amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera...
Cozonac moldovenescSe curata telina si se taie felii rotunde, care se prajesc pe rand in ulei. In uleiul ramas se caleste si ceapa maruntita. Se...
Telina a la grecSe fierbe zarzavatul intreg, apoi se taie in cuburi mici si se amesteca impreuna cu sosul preparat din faina, unt si lapte....
Crochete de legumeSe pun la fiert 200 ml apa impreuna cu 100 ml ulei. Se toarna faina, cand da in clocot amestecul si se ia apoi de pe foc. Se...
Gogosi pripite cu cartofiSe fierb cartofii curatati si taiati in patru, in apa cu sare. Se lasa apoi la racit si se dau pe razatoare. Se adauga faina,...
Gogosi de cartofi cu cascavalSe fierb cartofii, apoi se paseaza bine si se adauga galbenusurile, cascavalul ras, faina, sarea si piperul. Se amesteca...
Crochete de cartofiFaina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se...
Aluat pentru pateuriSe trece branza prin sita si se amesteca apoi cu untul moale, se adauga faina si sarea. Se framanta bine aluatul si se lasa...
Aluat tip foietajBranza de vaci se framanta bine, apoi se trece prin sita. Se adauga faina, galbenusurile, sare dupa gust si se amesteca totul...
Pasta de branza de vaciBranza se framanta bine, apoi se adauga grisul fiert si racit, faina, ouale, zaharul si se amesteca totul bine.
Pasta de branza de oiSe framanta faina cu sare, otetul si apa. Aluatului i se da forma unei mingi, se cresteaza deasupra, se inveleste intr-un...
SaleuriSe trece branza prin sita, apoi se amesteca impreuna cu untul frecat spuma, cu faina si sarea. Se framanta bine aluatul, apoi...
Saleuri cu branza de vaciDintre toate retetele de saratele, cele cu cartofi sunt mai delicioase. Pentru a prepara saratele cu cartofi, avem nevoie de...
Saratele cu cartofiSe framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei...
Volovane cu ciuperciSe prepara un sos alb din faina si unt, pe foc. Se adauga treptat si laptele si se omogenizeaza bine compozitia. Se adauga o...
Canapele sufleuSe amesteca faina impreuna cu untul, oul, smantana si putina sare. Se framanta bine coca si se tine la rece intre 1-2 ore. Se...
Tarte cu ciuperciSe face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata....
Tort cu nucaSe amesteca faina impreuna cu 150 gr zahar dizolvat in lapte caldut. Restul de zahar se caramelizeaza, apoi se stinge cu...
Turta dulce fara ou