faina

Preparate sarate

Saleuri cu branza de vaci

Se trece branza prin sita, apoi se amesteca impreuna cu untul frecat spuma, cu faina si sarea. Se framanta bine aluatul, apoi...

Saleuri cu branza de vaci
Preparate sarate

Saratele cu cartofi

Dintre toate retetele de saratele, cele cu cartofi sunt mai delicioase. Pentru a prepara saratele cu cartofi, avem nevoie de...

Saratele cu cartofi
Aperitive cu ciuperci

Volovane cu ciuperci

Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei...

Volovane cu ciuperci
Aperitive cu branza

Canapele sufleu

Se prepara un sos alb din faina si unt, pe foc. Se adauga treptat si laptele si se omogenizeaza bine compozitia. Se adauga o...

Canapele sufleu
Aperitive cu ciuperci

Tarte cu ciuperci

Se amesteca faina impreuna cu untul, oul, smantana si putina sare. Se framanta bine coca si se tine la rece intre 1-2 ore. Se...

Tarte cu ciuperci
Tort cu nuca
Torturi

Tort cu nuca

Se face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata....

Tort cu nuca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce fara ou

Se amesteca faina impreuna cu 150 gr zahar dizolvat in lapte caldut. Restul de zahar se caramelizeaza, apoi se stinge cu...

Turta dulce fara ou
Preparate cu miere

Turta dulce cu stafide si nuci

Se amesteca faina cu laptele, ouale, zaharul, uleiul, mierea incalzita, scortisoara, cuisoarele si sarea. Se adauga praful de...

Turta dulce cu stafide si nuci
Prajituri

Mereng

Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul tos, incalzit putin in prealabil. Se unge o tava cu ulei, se presara...

Mereng
Checuri

Chec din albus

Albusurile se bat bine, apoi se adauga zaharul, faina cate putin, iar la sfarsit se adauga miezul de nuca, coaja rasa de...

Chec din albus
Checuri

Chec simplu

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pudra si margarina. Se adauga laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina,...

Chec simplu
Prajituri

Pandispan

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si coaja rasa d elamaie. Se adauga apoi zeama de lamaie si faina. Separat, se bat...

Pandispan
Preparate cu miere

Turta dulce

Pentru prepararea acestor delicioase turte avem nevoie de faina, zahar, miere,oua, miez de nuca, rahat, rom, scortisoara,...

Turta dulce
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu crema de cacao

Se amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si...

Fursecuri cu crema de cacao
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi de sampanie

Albusurile se freaca cu 2 treimi din cantitatea de zahar. Se toarna amestecul peste galbenusuri si se adauga apoi treptat...

Piscoturi de sampanie
Gogosi

Minciunele

Se amesteca bine toate ingredientele, inafara de faina. Se adauga apoi faina in ploaie si se framanta un aluat mai moale. Se...

Minciunele
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti pentru ceai

Se amesteca zaharul cu oul, coaja rasa de lamaie, untul moale, smantana, romul, faina si praful de copt stins cu zeama de...

Biscuiti pentru ceai
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri simple

Se amesteca untul moale cu zaharul, faina, smantana, ouale, zaharul vanilat si praful de copt stins cu alcool. Se lasa...

Fursecuri simple
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu lamaie

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, zaharul vanilat, miezul macinat de nuca, faina...

Pesmeti cu lamaie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu amoniac

Se freaca 2 oua cu zaharul, se adauga untul moale, laptele, amoniacul amestecat cu putina faina, coaja de lamaie rasa,...

Fursecuri cu amoniac
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu nuca

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu untul moale. Se adauga coaja rasa de lamaie, romul, faina si se framanta bine. Se...

Pesmeti cu nuca
Prajituri

Cornulete cu nuci

Se freaca margarina cu zaharul, coaja de lamaie, miezul de nuca macinata, faina, sare si bicarbonatul stins cu o lingurita de...

Cornulete cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti fragezi

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul moale, smantana, romul si faina cat cuprinde. Se intinde o foaie de 1-2...

Pesmeti fragezi
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Faina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si...

Aluat frantuzesc
Prajituri

Ecler cu crema de vanilie

Se pun la fiert uleiul, putina apa, sare si se toarna faina in ploaie, amestecand repede. Se ia de pe foc si se adauga dupa...

Ecler cu crema de vanilie
Gogosi

Gogosi frantuzesti

Se pun la fiert apa impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faina in ploaie si se amesteca bine. Se lasa la racit apoi...

Gogosi frantuzesti
Preparate dulci

Placinta cu dovleac

Se amesteca faina, cu drojdia dizolvata in putin lapte cald, oul, uleiul si zaharul. Se adauga putina sare si lapte cald sau...

Placinta cu dovleac
Aluaturi

Aluat rapid pentru placinta cu branza

Se framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu...

Aluat rapid pentru placinta cu branza
Preparate dulci

Placinta cu gris si fructe din dulceata

Se amesteca untul cu faina, zaharul si putina sare. Se framanta o coca frageda, din care se intind doua foi de dimensiunea...

Placinta cu gris si fructe din dulceata
Prajituri

Tarta cu bezea si dulceata

Se prepara un luat pentru tarte din faina, unt, zahar, galbenururi, smantana, prafuld e copt si sare. Se intind tartele in...

Tarta cu bezea si dulceata
Preparate dulci

Lintzer cu mere

Se amesteca faina cu 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful e copt, stins cu zeama de lamaie si 2-3 linguri de lapte....

Lintzer cu mere
Preparate dulci

Placinta cu prune

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, intr-un castron. Se adauga faina, laptele si praful de copt, iar la urma albusurile...

Placinta cu prune
Preparate dulci

Placinta cu branza de vaci

Se amesteca untul moale, faina, zaharul, sarea si praful de copt. Se lasa aluatul la rece 30-40 de minute, apoi se imparte in...

Placinta cu branza de vaci
Aluaturi

Aluat fraged

Se amesteca faina cu untul taiat in bucatele, ouale, zaharul pisat, sarea si coaja de lamaie. Se adauga zahar vanilat si...

Aluat fraged
Aluaturi

Aluat fraged cu bicarbonat

Faina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si...

Aluat fraged cu bicarbonat
Aluaturi

Aluat pufos

Faina se amesteca cu untul moale, smantana, sare si se framanta bine. Se lasa in repaus 30 de minute, apoi se intinde o...

Aluat pufos
Aluaturi

Aluat pentru tarte

Se amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta...

Aluat pentru tarte
Aluaturi

Aluat pentru tarte dulci

Se amesteca faina cu untul bucatele, zaharul, oul, smantana sau laptele. Se adauga praful de copt, zeama de lamaie si se...

Aluat pentru tarte dulci
Paste si pizza

Paste cu sos bechamel

Untul topit, se incorporeaza cu faina si se lasa 1 minut la fiert. Se ia vasul de pe foc si se adauga laptele si se amesteca...

Paste cu sos bechamel
Prajituri

Cataif cu frisca

Se prepara un aluat din faina, oua si apa. Se imparte in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa...

Cataif cu frisca
Mancaruri cu cartofi

Cartofi polonezi

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoarea mica. Se amesteca cu faina, jumatate din margarina, sare...

Cartofi polonezi
Aperitive cu ciuperci

Chiftele din ciuperci

Se amesteca ciupercile cu ceapa, faina, praful de copt, sarea, piperil si cimbrul. Se omogenizeaza compozitia si se adauga...

Chiftele din ciuperci
Mancaruri cu legume

Mancare cu sparanghel si ceapa

Sparanghelul se fierbe si se pune deoparte 500 ml din lichidul in care a fiert. Separate, se toaca ceapa, apoi se caleste in...

Mancare cu sparanghel si ceapa
Tarta cu legume
Aperitive cu legume

Tarta cu legume

2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o...

Tarta cu legume
Mancaruri cu legume

Rulada cu spanac, branza si sos de rosii

Se presara jumatate din cantitatea de parmezan ras intr-o tava tapetata cu hartie pergament unsa cu unt. Se adauga faina,...

Rulada cu spanac, branza si sos de rosii
Mancaruri cu legume

Lasagna vegetala

Spanacul se opareste in apa clocotita 2 minute, apoi se scurge si se toaca marunt. Se topesc 50 gr unt la foc potrivit apoi...

Lasagna vegetala
Mancaruri cu legume

Tarta vegetarana

Branza se mixeaza cateva secunde impreuna cu untul, apoi se adauga plantele aromatice, faina, praful de copt si putina sare....

Tarta vegetarana
Aperitive cu ciuperci

Clatite din spanac cu sos de ciuperci

Spanacul se fierbe 5 minute in apa clocotita, dupa care se taie marunt. Separat, se amesteca faina, laptele si oul. Se adauga...

Clatite din spanac cu sos de ciuperci
Aperitive cu legume

Vinete si dovlecei pane

Se formeaza un aluat din faina, sare, galbenusul de ou, berea si sosul tabasco. Se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intre timp se...

Vinete si dovlecei pane
Aperitive cu legume

Bhaja cu conopida si brocolli

Faina se amesteca cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se omogenizeaza pana ce amestecul devine un aluat...

Bhaja cu conopida si brocolli
Aperitive cu oua

Oua in sos vermut

Untul topit se amesteca impreuna cu pudra de mustar si faina. Se adauga vermutul si se amesteca continuu pana la ingrosarea...

Oua in sos vermut