Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o...
Tort cu crema de cafea si albusSe freaca cu zaharul zece galbenusuri, se adauga coaja si zeama de la lamaie, apoi albusurile batute spuma tare si faina. Se...
Tort Dobos100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit...
Tort de lamaieUntul se fraca cu 120 gr zahar. Se adauga apoi zaharul vanilat, galbenusurile, faina si la final zeama de lamaie. Se framanta...
Tarta cu fructeUntul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, coaja si zeama de lamaie, nucile maruntite si praful de...
Chec din albusCapusnele se spala si apoi se sfarama bine, pana cand devin o pasta. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul tos, cu zeama de...
Bavareze cu capsuneUntul se freaca bine cu zaharul, iar apoi se adauga zeama si coaja de la o lamaie. Se amesteca in continuare si se mai adauga...
Prajitura cu lamaieMargarina se freaca cu 100 gr zahar, cu zaharul vanilat si se adauga coaja rasa de lamaie, galbenusurile, 1 jumatate...
Prajitura cu marmelada si glazuraOuale se freaca cu zaharul si se adauga uleiul cate putin. Se adauga apoi zaharul vanilat, romul, coaja de lamaie si faina....
Prajitura cu marmeladaSe amesteca faina cu untul, cele 3 galbenusuri, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie si 3 linguri de zahar. Se framanta...
Prajitura cu crema de nucaUntul se freaca impreuna cu 250 gr zahar. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina, zaharul vanilat si coaja de lamaie....
Prajitura cu nuca si cacaoFaina se amesteca cu untul moale, sare, zeama de la o lamaie si apa. Se framanta aluatul aproximativ zece minute. Se strange...
SaleuriFaina se amesteca cu untul moale. Se adauga oul, smantana, lamaia, zaharul si zaharul vanilat si bicarbonatul dizolvat in...
PesmecioriSe amesteca faina cu untul moale si zaharul. Se adauga rand pe rand ouale si coaja rasa de la o lamaie. Se framanta aluatul...
Biscuiti steluteFaina se amesteca cu untul moale, zaharul, zaharul vanilat, un galbenus si cu coaja de lamaie. Se framanta bine aluatul...
Biscuiti cu crema de ciocolataFaina se amesteca cu ouale, zeama si coaja de lamaie, zaharul si cu nuca pisata. Se framanta bine aluatul si se intinde...
BiscuitiOuale se bat impreuna cu zaharul pentru aproximativ 15 minute, iar dupa aceea se adauga nuca, zaharul vanilat, coaja de...
Biscuiti cu nucaAlbusurile se bat spuma tare, intr-un vas pus la cald. Se adauga cate putin zahar si coaja rasa de lamaie. Se bate oul in...
BezeleFaina se amesteca intr-un castron cu untul moale, zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie. Se framanta totul bine si se...
Turleti cu fructeSe scoate zerul din smantana. Apoi se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de la o lamaie, zaharul pudra, faina si...
Umplutura de smantana pentru pasca sau placinteBranza de vaci se trece prin sita. Se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, untul, coaja rasa de lamaie si...
Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placinteAlbusurile se separa de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar, vanilia si coaja rasa de la o...
Umplutura de nuca pentru pascaUntul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare,...
Aluat frantuzescPentru vinaigrette se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie. Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine....
Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaieSe pune carnea de capra la oparit si se sareaza si se pipereaza. Se adauga apoi usturoiul tocat marunt, zeama de lamaie,...
Friptura de carneSe pune varza la calit, cu putin ulei. Cand se inmoaie se pune zeama de lamaie si usturoiul tocat. Separat se fierb pastele...
Varza cu lamaie, usturoi si pasteSe curata si se spala purcelul. Se unge apoi cu amestecul de grasimi, rom, zeama de la o lamaie si se sareaza. Se lasa...
Friptura de purcelAnghinarea se curata de foile mici, i se rupe coada si se scobeste de fibrele din interior. Apoi se freaca cu o lamaie ca sa...
Anghinare umpluta cu carneSe amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga untul frecat spuma si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga...
Briose veselePieptul de pui se taie pe latime, in fasii de cca 1 cm latime si se freaca cu zeama de lamaie, sare si piper. Ouale se bat cu...
Lemony nuggetsSe freaca 4 linguri cu dulceata. Se adauga apoi untul, zaharul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si razatura de...
Biscuiti cu gem de portocaleSe curata somonul de oase si piele. Se faramiteaza. Se amesteca cu margarina moale si smantana. Se adauga zeama de lamaie,...
Tartine cu somonSe bate smantana de gatit pana e tare. Branza se amesteca cu ouale si fructoza, coaja de la lamaie rasa, si esenta de...
Pasca montiSe freaca untul cu fructoza, apoi se amesteca treptat celelalte ingrediente. Se fac bilute din aluatul moale obtinut si se...
Fursecuri cu nuca si lamaie montiScrumbiile se curata de solzi si oase, se spala si se pun in tava cu ulei, sare, piper, patrunjel verde tocat, un pahar cu...
Scrumbii de Dunare la cuptorSe scurge bine tonul intr-o sita dupa care se toaca ceapa marunt. Untul moale se freaca cu mixerul, se adauga ceapa, tonul si...
Tartine cu pasta de ton si lamaieAlbusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza mica apoi la viteza mai...
Prajitura cu prune si bezeaCega se curata de solzi, maruntaie si sira spinarii, se spala si se prasara apoi cu sare si piper. Se stropeste apoi cu...
Cega prajitaMai intai se face o marinata din sucul de la lamaie, sare, piper, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri otet balsamic, marar,...
Salata cu hering marinatRulada de lamaie este o prajitura de casa foarte usor de preparat, cu crema fina, o prajitura usoara cu lamaie, cu care nu ai...
Rulada de lamaieSe freaca galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale si lamaie pana se dizolva cristalele complet. Separat se...
Tort cu fructeSe fierb 2 l apa cu 3 kg zahar. Se lasa sa se raceasca, se adauga 90 gr. sare de lamaie, se pun florile de soc (spalate in...
Sirop de socSe opareste malaiul cu laptele fierbinte, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul si...
Prajitura cu malaiSe fierb ouale tari, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu ceapa fin tocata, cu ulei, dupa gust si zeama de lamaie sau...
Salata de ouaSe fierb anghinarele intregi, se taie in bucati si se pun in supa sau in apa cu cepele, cu piper, sare, vinul, frunza de...
Salata de anghinare cu maionezaSe spala andivele sub jet de apa, se taie in 3-4 si se asaza in salatiera. Se face sosul din ulei, zeama de lamaie si sare,...
Salata de andiveSfecla se coace in cuptor sau se fierbe, se curata si se taie fasii ca taiteii. Din smantana, mustar, zeama de lamaie, sare...
Salata de sfeclaCiupercile se spala in multe ape, dar nu se curata de pielite si se pun la fiert in apa fierbinte, cu sare si zeama de lamaie...
Salata de ciuperciSe fierbe un ou rascopt. Galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude, cu...
Sos de ouaSe face un sos alb: o lingura cu unt se topeste intr-o tigaie pe foc, se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...
Sos alb cu lamaie