Se freaca untul cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul si untul devine spumos. Se adauga apoi, treptat, faina si coaja...
Langues de chat dieteticeSe freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si ouale intregi. Cand se obtine o crema pufoasa, se pun migdalele, faina, coaja...
Prajitura cu scortisoaraIntr-un castron mare se freaca spuma galbenusurile, mierea si zaharul Se adauga apa calduta, coaja de lamaie, mirodeniile,...
Tort de turta dulceSe freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand, ouale, amestecandu-se dupa fiecare,...
Tort de lamaieSe freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, faina cu pesmetul si la sfarsit albusurile spuma. Se...
Tort de portocaleSe freaca oul cu coaja rasa de lamaie, pana se obtine un amestec cremos. Se adauga faina, apa si zeama de lamaie. Se pune...
Crema de lamaieSe separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat...
Blat cu lamaieSe pune faina pe planseta, se face in mijloc o adancitura in care se pun zaharul, untul moale, galbenusurile, sare, coaja de...
Blat din aluat fragedSe bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama...
Blat de bezeaSe bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se adauga faina, cacao si o...
Blat de cacaoPentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu...
Tarta cu prune si bezeaSe pune faina pe planseta. Se face o adancitura in mijloc si se pun in ea untul bine frecat cu galbenusul, migdalele,...
Stelute cu migdaleIntr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina...
Prajitura cu nectarine si crema de smantanaSe amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul...
Tarta cu crema de albusSe amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una...
Placinta cu branza de vaciSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie...
Rulada cu gemSufleul de portocale sau lamaie este un desert simplu si usor, fructat, cu aroma proaspata. Pentru un aspect deosebit serviti...
Sufleu de portocale sau lamaieSe separa galbenusurile de albusuri. Se spala lamaile si se freaca zaharul cubic de coaja, pana se ajunge la partea alba,...
Sufleu de lamaieSe rad lamaile de coaja si se stoarce zeama. Se amesteca cu untul cald, cu zaharul pus treptat si galbenusurile pe rand. Cand...
Budinca de lamaieSe freaca branza de vaci cu galbenusurile, se adauga smantana, zaharul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si...
Budinca de malai cu branza de vaciSe freaca untul cu zaharul pudra, pana devine spumos. Se amesteca galbenusurile pe rand si coaja de lamaie. Se inglobeaza...
Budinca de aluneSe curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie...
Jeleu de vin cu lamaieSe ia fiecare bucatica de zahar si se freaca pe coaja de lamaie pana se ajunge la coaja alba. Se pune apa la fiert, impreuna...
Sorbet de lamaieSe freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile...
Jeleu de lamaieSe fierb intr-un vas laptele cu vanilia si zaharul pana se leaga siropul. Dupa ce s-a racit, se amesteca in el, putin cate...
Jeleu de lapteMerele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul...
Jeleu de mereSe topeste intr-un vas, zaharul in apa. Se adauga sucul de fructe si zeama de la o lamaie. Se amesteca, se toarna in forma si...
Sorbet de capsuniSe fierb intr-un vas, ceaiul cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie, romul si se toarna totul in forma pentru congelator. Se...
Sorbet din ceaiBatem untul cu zaharul si esenta de lamai pana devine o pasta omogena. Se adauga ouale, unul cate unul amestecand bine dupa...
Prajitura de lamaie cu smantanaSe spala si se curata zmeura, se aseaza in vasul de dulceata si se acopera cu zeama de lamaie. Se pune peste fructe zaharul...
Dulceata de zmeura fara conservantSe face siropul pe foc moale pana cand este bine legat. Petalele de trandafiri speciali de dulceata se spala si se freaca in...
Dulceata de trandafiriSe fierbe vinul impreuna cu o jumatate de lingurita de scortisoara pisata si putina coaja de lamaie. Se spumuieste vinul si...
Sodou de vin rosuIntr-o cana mare se amesteca ciresata cu sucul de cirese si cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se pun in amestec fructe,...
Cocteil de cirese amareSe spala strugurii, se storc cu mana si se strecoara prin tifon, apoi se amesteca sucul obtinut cu zaharul si cu o jumatate...
Must de struguriLaptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se...
Crema de lamaieSe spala pulpele cu apa si o jumatate de lamaie. Se umple pielea pulpelor cu cate 2 catei usturoi si cate 2 jumatati de...
Puple de pui cu lemon grassFoile de gelatina se rup in bucati mici si se pun la inmuiat cu apa. Se toarna zeama de la lamaie peste zmeura si zahar si se...
Terina cu fructeCrema de creier este un aperitiv delicios. Pentru un gust placut adaugam zeama de lamaie si masline.
Crema de creier cu maslineSe inmoaie untul, la foc mic, si se pune peste faina proaspat cernuta,impreuna cu un praf de sare, o lingura de otet si...
Budinca de portocaleSe spala pulpa de miel si se pune pe planseta de lemn. Se freaca cu lamaie pe fiecare parte, se unge cu unt topit apoi cu...
Friptura de mielSe scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca...
Friptura de miel invelitaSe amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul,...
Prajitura cu migdaleSe amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile,...
Prajitura cu mere si branzaPieptul de curcan se taie felii subtiri si se presara cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....
Piept de curcan cu lamaiePieptul se pui se taie felii subtiri si se presar cu sare si piper alb. Se amesteca uleiul cu zeama si coaja de lamaie....
Piept de curcan cu lamaieSe amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile,...
Prajitura cu mere si branzaSe amesteca martipanul cu doua galbenusuri. Se adauga restul de galbenusuri, zaharul pudra, apa, coaja de lamaie, amidonul,...
Prajitura cu migdaleSe bate o spuma cu telul din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si un pic de sare. Se adauga unul cate unul...
Cozonac MozartIndeparteaza miezul merelor si taie-le cubulete. Fierbe merele in suc de mere, suc de lamaie si zahar. Lasa-le la fiert...
Spuma de mere cu afineRade merele, amesteca-le cu zahar, scortisoara, coaja rasa de lamaie si lasa compozitia sa stea. Amesteca ingredientele...
Prajitura cu mereTaie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...
Gem de mere cu miere