Pentru gogosile traditionale cu dulceata se moaie drojdia cu putin lapte cald si se amesteca cu 2-3 linguri de faina, astfel...
Gogosi traditionali cu dulceataPentru cozonac cu umplutura de ciocolata si vanilie se face un sos alb potrivit de gros, dintr-o lingura de unt si doua...
Cozonac cu umplutura de ciocolata si vaniliePentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua...
Cozonac delicios cu nucaPentru aluat de cozonaci se moaie drojdia cu putin lapte caldut si o bucatica de zahar. Se oparesc intr-o oala mica 3-4...
Aluat de cozonacPentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu...
Pirosti nedospitePentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca...
Friganele de aluatPentru morcovii tineri cu unt se rad morcovii cu un cutit bine ascutit. Se pun intr-o cratita cu doua linguri de unt, doua...
Carote cu untPentru pilaful de praz se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. Se alege orezul, se spala, se usuca si...
Pilaf delicios de prazSarmalele cu orez si hribi se pregatesc la fel ca sarmalele cu orez, adaugandu-se la o ceasca de orez trei linguri de hribi,...
Sarmale cu orez si hribi (Manatarci)Pentru vinetele cu branza la cuptor se prajesc vinetele ca pentru “Vinete grecesti” si se prajesc in unt sau untura....
Vinte cu branza la cuptorDovleceii umpluti cu sufleu de branza se pregatesc usor si este o mancare gustoasa. Aveti nevoie de 2 linguri de unt, faina,...
Dovlecei umpluti cu sufleu de branzaPrajitura delicioasa cu cacao este foarte simplu de realizat.Pentru aceasta reteta de prajitura cu cacao trebuie sa folositi...
Prajitura delicioasa cu cacaoPentru platica delicioasa la cuptor se curata pestele, se spala si se da sare. Se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Se...
Platica delicioasa la cuptorSpuma de ciocolata cu cafea este un desert rapid si delicios. Pentru aceasta reteta de spuma va trebuie 200 g ciocolata...
Spuma de ciocolata cu cafeaSupa cu galuste de gris este delicioasa. Aveti nevoie de 4 linguri de gris si untura sau unt.
Supa de carne cu galusteSupa de gris este o supa delicioasa si usor de facut. Pentru 6 persoane aveti nevoie de 4 linguri cu varf de gris.
Supa delicioasa de grisSupa de carne cu gris este foarte gustoasa. Pentru 6 portii aveti nevoie de 4 linguri cu varf de gris. Se prepara repede.
Supa de carne cu grisSupa de orez este gustoasa si se prepara repede. Pentru supa de orez aveti nevoie de supa in care se fierb 3 linguri cu varf...
Supa de carne cu orezChec cu lamaie si mac este o delicioasa reteta de prajitura pe care o puteti foarte repede prepara. Pentru aceast chec va...
Chec cu lamaie si macGris cu lapte si fructe este o reteta de dulciuri pentru copii foarte usor de facut. Pentru aceasta reteta de desert va...
Gris cu lapte si fructeTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatCiocolata de casa cu stafide este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa ve trebuie 250 g zahar, 150 ml...
Ciocolata de casa cu stafideTarta cu zmeura si crema de vanilie este o reteta de prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta va trebuie fructe si aluat...
Tarta cu zmeura si crema de vanilieMancare de bob este o reteta de post delicioasa. Pentru aceasta mancare de post cu bob va trebuie suc de rosii, ceapa si...
Mancare de bobSe bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte, apoi se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si mirodeniile. Se inglobeaza mierea...
Turta dulce berlinezaPentru aluat se separa ouale, iar galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar pana se formeaza o crema mai consistenta. Se bat...
Savarina de casaSe curata spanacul, se spala si se pune intr-un vas cu 2 linguri de unt, in care s-a calit in prealabil usturoiul. Se pune o...
Peste la cuptor cu spanacSe toaca 3 catei de usturoi si se amesteca impreuna cu maioneza, achios, 2 linguri parmezan ras, sosul worchester, mustar si...
Salata CesarPentru blat se freaca galbenusurile cu uleiul, iar separats e bat albusurile spuma cu zaharul, apa si 2 linguri zeama de...
Prajitura insiropataSe toaca ceapa si usturoiul, se curata legumele si se taie in cuburi mari. Se sareaza carnea si se pipereaza. Se prajeste...
Friptura de vita in sos de vinCarnea se inabusa timp de 1-2 minute in ulei si cateva linguri de apa. Se adauga 100 ml apa fierbinte, condimentele, dupa...
Lipii cu sos bolognezSe toaca carnea prin masina de tocat, apoi se adauga ceapa, painea inmuiata in lapte si faramitata, 3 linguri ulei, piperul,...
Chifetele moldovenestiSe taie carnea cubulete, se prajeste in ulei incins, cu sare, piper si 2 linguri de apa. Dupa ce scade putin zeama, se adauga...
Crema de curcan cu porumbSe caleste ceapa tocata, se adauga ciupercile si carnea si se lasa totul la foc pana scade zeama. Se adauga pasta de rosii, 3...
Clatite umplute cu carne tocataDin faina, oua, sare si 2 linguri ulei se framanta un aluat tare, care se lasa in repaus 2 ore. Se rade apoi aluatul pe...
Mancare de carnati afumatiSe caramelizeaza cele 2 linguri de zahar. Separat se prajeste ceapa tocata marunt in unt si se adauga 1-2 linguri de faina....
Sos pentru vanatSe pune laptele la fiert, se adauga zaharul si dupa ce laptele a fiert se pune cacaua dizolvata in prealabil in 2-3 linguri...
Sos de cacaoSe freaca zaharul cu coaja rasa de lamaie, se adauga apa calduta si se pune la fiert. Separat se dizolva amidonul in 2-3...
Sos de lamaieSe freaca ouale impreuna cu zaharul, se adauga amidonul dizolvat in 2-3 linguri de lapte si se pune apoi restul de lapte la...
Sos de vanilieSe pune zaharul la topit impreuna cu 2-3 linguri de apa. Se amesteca bine, apoi se stinge cu amidonul dizolvat in apa. Se...
Sos de zahar arsZeamilul se dizolva in cateva linguri de lapte. Se adauga galbenusurile, apoi restul de lapte caldut, amestecat cu zaharul....
Crema de zeamil sau amidon de grauOuale se amesteca impreuna cu zaharul si laptele, pe foc mic. Cand incep sa fiarba se adauga gelatina inmuiata in apa rece,...
Tort diplomatSe taie chiflele in doua si se prajesc putin. Separat se bat ouala cu 1-2 linguri de lapte, piper pisa si sare. Se presara cu...
Tartine cu jumari de ouaSe face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata....
Tort cu nucaSe amesteca faina cu 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful e copt, stins cu zeama de lamaie si 2-3 linguri de lapte....
Lintzer cu mereSe mixeaza patrunjelul, cu usturoiul, mugurii de brad, cascavalul si 3 linguri ulei. Se adauga sare si piper, apoi se...
Paste cu sos pestoOuale fierte tari se taie pe lung, li se scot galbenusurile si se amesteca cu 2 linguri maioneza, pana ce se formeaza o pasta...
Barcute cu sunca si zacuscaIntr-o tava se pun ardeii si dovleceii taiati fasii, se adauga 2 linguri de ulei si se lasa la cuptor, 30 de minute. Painea...
Paine prajita cu sunca si legumeCiupercile se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Se pun apoi intr-un vas cu unt incins si cateva linguri de zeama...
Sos de ciuperciPrepelite se curata si se pun la calit in unt. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile, se pune sare, piper, putin patrunjel...
Prepelite in sos de vin