Feliem carnea apoi o saram si o piperam . O punem sa se rumeneasca in 2 linguri de ulei pe ambele parti. Ceapa tocata marunt,...
Tocanita de legumeCarnea se taie cubulete si se rumeneste in 2 linguri ulei si se stinge cu 100 ml vin. Se pune capacul si se lasa sa fiarba...
Varza murata cu carneIntr-o oala se pun 3 linguri de ulei si carnea maruntita. Se lasa la rumenit si se stropeste des cu sosul format. Se presara...
Carne de caprioara soteIepurele se curata, se spala si se pudreaza cu sare, dupa care se inveleste in slanina. Se leaga si se pune intr-o tava cu...
Iepure de casa cu sos picantCarnea de iepure se curata de pielite, apoi se taie bucati si se pune pe foc mic, cu 4 linguri de ulei, la rumenit. Se scot...
Mancare de iepure cu maslineSe spala bine varza si se pune sa stea in apa calda. Carnea se trece prin masina de tocat, iar ceapa se toaca marunt. Se pune...
Sarmale moldovenesti din carne de porcCarnea se taie bucatele si se pune la prajit cu 3-4 linguri de ulei fierbinte. Se acopera cu un capac sis e lasa carnea la...
Mancare de carne de porc cu varza dulceCarnea se curata de pielite, se impaneaza cu usturoi si se pune intr-un vas cu 3-4 linguri de ulei fierbinte, pe foc mare....
Friptura de porc la cuptorCarnea de miel se taie bucatele mici si se pune intr-un vas cu 3 linguri de ulei, la inabusit, pe foc mic. Se intoarce pe...
Stufat de mielCreierul se curata de pielite si se pune sa stea in apa rece. Se taie apoi in 8 felii, care se adauga intr-un vas, impreuna...
Creier cu sos de rosii si pesmetSe taie carnea bucatele mici, care se rumenesc in 3 linguri ulei, apoi se scot si se pun deoparte. in uleiul care a ramas se...
Mancare de carne cu vineteCarnea se taie bucatele mici, ceapa se toaca marunt si se pun impreuna intr-un vas acoperit, cu 3 linguri ulei, la foc mic,...
Mancare de carne cu ciuperci si cabanosPuiul se proportioneaza.Ceapa se toaca marunt. Intr-un ceaun se pun bucatile de carne in cateva linguri de ulei si se...
Ostropel de puiUsturoiul pisat se amesteca cu 2-3 linguri de apa. Carnea impreuna cu seul se trec prin masina de tocat de cateva ori apoi se...
MititeiSe freaca 4 linguri cu dulceata. Se adauga apoi untul, zaharul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si razatura de...
Biscuiti cu gem de portocaleSe ia un cocos tanar si se taie in bucati. Ceapa se toaca marunt, slanina se feliaza si se pun impreuna cu 30 gr unt si 3...
Mancare de cocos cu vinPuiul se curata, se spala si se taie bucati. Se pune apoi la rumenit in doua linguri de unt, deasupra se toarna vinul si...
Mancare de pui cu sos de tarhonPuiul desfacut in bucati, se sareaza, se dau prin faina si se pun cu 1 lingura unt si 2 linguri ulei fierbinte intr-un vas cu...
Sote de puiPuiul se desface bucati, se adauga sare, dupa care se dau prin faina si se pun intr-un vas cu 25 gr unt si 2 linguri ulei...
Mancare de pui cu ciuperciCeapa se toaca marunt, ardeii cubulete, morcovul cubulete sau se da pe razatoare si se pun la calit in cateva linguri de...
Ciorba de cartofi cu orezMai intai se face o marinata din sucul de la lamaie, sare, piper, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri otet balsamic, marar,...
Salata cu hering marinatScoatem usor samburii din visine a.i sa ne ramana visina intreaga. Le punem la scurs intr-o strecuratoare. Batem...
Prajitura simpla cu visineSe pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...
Gogosari umpluti cu conopidaCeapa si verdeat se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Dupa ce au fiert s edauga salata...
Ciorba de salata verdeContinutul unui plic se amesteca cu 2-3 linguti de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Laptele...
Budinca cu gust de caramelSe pun la fiert legumele tocate marunt (ceapa, morcovul, ardeiul) cu 2 linguri de ulei si o lingurita de delicat. Cand sunt...
Ciorba de legumeUsturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si...
Rulouri de pui cu carnatiGogonelele taiate se calesc impreuna cu ceapa si cu 3 linguri de ulei. Se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert 30 min. D
Bors de gogoneleMorcovii, pastarnacul si ceapa se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei, in cratita in care se va finaliza zama....
Zama de crumpeIntr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se...
Paine de casa in tavaAmestecati drojdia cu zaharul si cu 4 linguri de apa pentru a prepara maiaua. Dupa ce s-a umflat putin, framantati-o cu...
Pizza cu carne de pasare BucegiPentru a da un gust deosebit carnii facem un sos din 1 lingura otet balsamic, 2 linguri miere de albine, 1 lingura de sos de...
Piept de pui la gratar si cartofi gratinatiIntr-u litru de lapte fiert, amestecat cu 4 linguri de zahar se toarna in ploaie grisul si se amesteca continuu. Cand incepe...
Gris cu lapteSe spala foarte bine capsunele, se curata de codite si se amesteca cu cele 5 linguri de zahar. Se lasa cateva ore. Separat,...
Capsune cu orezSe dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit...
Baghete cu busuiocCeapa se toaca marunt si se pune la calit in tigaie cu 3-4 linguri de ulei. Se adauga ardeii precum si rosiile maruntite,...
Sarmale din orezSe curata prazul si se taie felii subtiri. Acestea se pun la rumenit in 3 linguri ulei. Separat, se toaca ceapa, se pune cu...
Orez cu prazDrojdia se pune la dospit, impreuna cu 5 linguri de apa calduta si se lasa la loc calduros cca 15 min. Se amesteca faina cu...
Briose cu banane si nuciSpanacul se spala si se fierbe in apa. Se scurge si se toaca marunt.Intr-o cratita se pune spanacul, usturoiul pisat, sare si...
Spanac cu ochiuriSe curata gutuii de coaja si se taie felii subtiri.Se lasa la fiert 2 minute. Se pun feliile intr-o tigaie, se adauga 2...
Piept de pui cu sos de gutuiSe taie varza in felii subtiri, ca scobitorile si se amesteca cu putina sare, cu 2-3 linguri ulei si otet dupa gust.
Salata de varza albaSe fierbe fasolea cu legumele. Cand este fiarta fasolea, se scoate si se asaza in salatiera. Se prepara sosul astfel: se...
Salata de fasole boabeSe curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...
Sos de sardele cu mustarLegumele se dau pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se pun toate la calit cu 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se...
Risotto cu morcovi si zucchiniCarnea se pune la fiert separat. Intre timp se toaca marunt legumele si se pun la calit, cu 2 linguri de ulei. Cand s-au...
Supa poloneza de puiSe fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu...
Sos olandezIn maioneza preparata se amesteca doua linguri de piure de spanac foarte bine scazut si verdeturile tocate marunt. In lipsa...
Sos verdeIntr-un castron, punem faina, sarea si picuram 2 linguri de lapte. Frecam faina intre degete pana obtinem firmituri de aluat....
Colarezi sau frecatei cu laptePregatirea painii de casa incepe cu prepararea aluatului. Dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de...
Paine de casaSe fierb cartofii in apa cu putina sare, se face un piure in care se adauga doua linguri ulei de masline si putia apa in care...
Musaca de cartofi cu spanacIntr-un vas mic se pun la fiert 50 ml de lapte, apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca fara sa ramana cocoloase si se...
Cozonac cu nuca, mac si rahat