Carnea de pui din tocanita se taie foarte marunt. Amestecam cu doua linguri de smanatana si adaugam putin sos din tocanita,...
Clatitele cu carne ca in HortobagyiTaiem in doua ardeii grasi, se curata de cotoare, seminte si pielitele albe, iar pulpa se taie bucati. Se incing intr-o...
Salata asortata cu ouaSe curata ruccola si nastureii, se spala si se sterg. Se taie fasii coaja de lamaie. Se stoarce sucul, 2 linguri de suc se...
Salata de ruccola cu pere si nuciAlegem urzicile si le spala. Apoi le tocam marunt si le punem intr-o cratita emailata impreuna cu o ceasca de apa calda si...
Mancare de urziciSe spala spanacul si se pune taiat fisii intr-o cratita cu doua linguri de unt, apa calda, sare si doua linguri de smintina....
Spanac in stil italianSe curata spanacul, se spala in multe ape reci si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita emailata impreuna cu doua linguri...
Spanac florentinAmestecam intr-un recipient care se inchide etans o linguri de suc de lamaie cu un strop de sare. Adaugam 4 linguri de ulei...
Salata verde cu avocadoAlegem urzicile, le spalam in mai multe ape reci, se toaca marunt si se pun intr-o cratita emailata impreuna cu o ceasca de...
Urzici cu usturoiCuratam ciupercile, se spala in mai multe ape reci si se pun intr-o cratita emailata impreuna cu doua linguri de unt si un...
Ciuperci cu felii de ouaSeparam 3 oua, galbenusurile le amestecam cu 3 linguri zahar, pe urma punem 3 linguri faina, 1 lingura cacao si 1 lingurita...
Prajitura cu piscoturi si crema de cocosCuratam ciupercile, se, spala in mai multe ape reci, se toaca impreuna cu coditele si se pun intr-o cratita emailata impreuna...
Ciuperci cu verdeataCuratam cartofii, se spala in multa apa rece si se pun peste ceapa calita cu doua linguri de unt. Peste cartofi se taie...
Cartofi cu salam la cuptorSe curata ceapa, se taie pestisori si se caleste la foc mic cu o ceasca de ulei sau cu doua linguri de unt. Din cind in cind...
Supa de ceapaAm pus ficatul sa fiarba inabusit in 2 linguri de ulei. Am pus si pipotele si inimile, pieptul, morcovul, pastarnacul la...
Drob de puiSe spala spanacul si se pune taiat fasii intr-o cratita cu doua linguri de unt, apa calda, sare si doua linguri de smantana....
Spanac italianSe curatat spanacul si se spala. Il fierbem apoi il tocam. Se pune intr-o cratita emailata impreuna cu doua linguri de unt si...
Spanac cu unt1. Se topeste untul + uleiul. 2. Se opareste 3 linguri faina cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se...
Cozonac de Pasteluatul 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar. Se adauga 6 linguri faina si albusurile spuma. Merele 1kg de mere...
Savarina cu mereIn cateva linguri de ulei incins se pun cartofii felii si se adauga apoi ceapa tocata mai mare si ardeii taiati...
Cartofi cu ardei si ceapa la tigaieIntr-o tigaie mare se pun doua trei linguri de ulei in care se rumenesc ceapa si usturoiul taiate marunt. In cratita in care...
Stufat cu carne de miel sau oaieSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga smantana si cele 3-4 linguri de faina, in ploaie. Albusurile se bat spuma si se...
Pasca cu smantanaDrojdia se freaca cu 2 linguri zahar pana se lichefiaza . Se adauga 2 linguri lapte caldut si putina faina. Se face o...
Cozonac moldovenescAm fiert un muschi mic de vitel si l-am taiat felii cand s-a mai racit. Intr-un castronel am amestecat 3 linguri zdravene cu...
Carne de vitel cu sos de smantanaCateva din ingrediente pregatite: -galbenusurile si albusurile plus cele 2 linguri de ulei sarea sunt deja in cuva -drojdia...
Cozonac laudatNucile se toaca marunt cu cutitul. Se fierbe compozitia la foc potrivit. Daca este prea moale se adauga 1-2 linguri pesmet de...
Crema de rahat topit (pentru cozonac)Intr-un vas inalt termorezistent punem 4 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa taiata mai mare, carnea de miel si...
Miel la cuptorCREMA: Se pune la fiert 1 litru de apa cu un pahar si jumatate de zahar. Dupa ce a clocotit, se toarna 'in ploaie' grisul, se...
Prajitura aromata cu grisIn 2 -3 linguri ulei incins se pune carnea la prajit. Se lasa pana isi schimba putin culoarea, se adauga apoi ceapa si...
Ragu de pui cu ciuperciAm pus ceapa taiata marunt la calit in 2 linguri de ulei de masline. Cand era aurie, am adaugat ciupercile taiate in...
Ardei umpluti cu ciuperci si orezCuratam pestele pestele si il spalam. Il calim in 2 linguri de ulei, ceapa verde, adaugam orezul, o cana de apa fierbinte si...
Pastrav cu legumeSe topeste untul intr-o cratita, dupa care adaugi zaharul, cacaua si laptele. Lasi sa fiarba 3-4 minute. Din aceasta...
Tort cu ciocolataSfaramati biscuitii pana obtineti un pesmet fin. Amestecati pesmetul cu nuca de cocos, untul, 2 linguri ciocolata topita si...
Iepurasi pentru PasteSe dizolva drojdia cu o lingurita rasa de zahar si un galbenus in 2-3 linguri lapte caldut. Se freaca pana se omogenizeaza si...
Pasca cu branza dulce si stafideSe pun la fiert bucatile de soia in apa cu o lingurita de sare. Dupa 20 de minute se scurg apa. Caliti soia fiarta in 2-3...
Chiftelute de soia in sos de rosiiSe amesteca cele 300 gr faina cu 3 lingurite praf de copt , 5 linguri de zahar si 2 pliculete zahar vanilat. Pregatiti 75 de...
Pancake, simplu si foarte bun- se face maia din drojdie, cateva linguri din cantitatea de lapte, 1 lingura din cantitatea de zahar. Se face un crater si...
Spirale cu tahinIntr-un castron pui faina si adaugi untul taiat bucatele, uleiul, galbenusul, sare si 3 linguri apa. Se amesteca ingredientele
Tarta cu miel si feniculBlaturi: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 450g zahar se bat bine cu mixerul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt,...
Tort CastelSe face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta. Se lasa...
Pasca cu branzaAm taiat ceapa si telina. Am pus la topit pe foc mai mititel jumatate de lingura de unt cu doua linguri de ulei de masline,...
Risotto cu sparanghel, menta si lamaie (Jamie Oliver)Incalzim cuptorul la 200 grade Celsius. Punem rondelele de ceapa intr-o tava cu 4 linguri de apa. Se aseaza mielul deasupra...
Miel cu rozmarin si miere1 Ouale, faina apa minerala si 2 linguri de ulei se amesteca intr-un aluat glat. Se adauga sarea si muscatul. Se lasa 10 min...
Clatite umplute cu legume si carne de curcanPeste hribi se toarna apa clocotita cat sa-i cuprinda si se tin astfel timp de 15 min. Se strecoara de apa si se pun la fript...
Spanac cu hribiSe pune faina in castron, se incalzeste drojdia cu apa si se pune in castron, adaugam 2 linguri de ulei cu un deget de sare....
langos ala FrediSe amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de minute. Se freaca...
Cozonac cu stafide si migdaleAm amestecat condimente multe cu 2 linguri de ulei de masline, am pensulat puiul. L-am umplut cu buruieni proaspete, mai...
Pui in pungaAm taiat un piept de pui cuburi si l-am amestecat cu 2 linguri de sos de soia si jumatate din sucul din conserva. L-am lasat...
Pui cu ananasFicatul il pun in tigaie cu o lingura de ulei si 3 linguri de apa plus piper si-l tin pana scade apa. il racesc si-l tai...
Rulada de pui cu ficatSe amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute. Se pune intr-un...
Minipascute cu stafideSe curata spanacul, se opareste 1-2 minute. Se stoarce, dupa care il punem cu 1-2 linguri de ulei si un catel de usturoi...
Paste cu gorgonzola si spanacBriosele sunt mereu desertul salvator in momentele cand timpul nu ne este prieten. Dar briosele panettone vor impresiona si...
Briose Panettone