Se sparge oul intr-un vas adanc, se pun deasupra doua linguri de faina si se subtiaza cu apa minerala adaugata cate putin. Se...
Clatite cu apa minerala sau sifonSe spala oul, se sterge cu o carpa curata si se sparge intr-un vas adanc. Se pun peste ou doua linguri de faina, se amesteca...
Clatite cu lapteSe curata merele de coaja si de seminte, se dau pe razatoare, se pun intr-o farfurie adanca cu doua linguri de zahar tos si o...
Clatite cu mere raseSe spala ouale, se sterg si se sparg intr-un vas adanc. Se pune faina si se subtiaza cu lapte. Se adauga un praf de sare si 2...
Clatite cu untSe pun deoparte 10-15 fructe pentru decor. Zaharul se dizolva in 4 linguri de apa si se fierbe un sirop. La albusuri se...
Spuma de zmeuraSe face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si...
Pilaf de orez cu ciulama de carneSe amesteca toate ingredientele si se imparte compozitia in doua. Intr-o jumatate se pun 2 linguri de cacao, iar in cealalta...
Biscuiti cu ciocolataSe pun deoparte 10-15 zmeure pentru decorare. Zaharul se dizolva in 4 linguri de apa si se fierbe un sirop. La albusuri se...
Spuma de zmeuraSe plamadesc toate ingredientele si se imparte in doua. Intr-o jumatate se pun 2 linguri de cacao, iar in cealalta esenta de...
Biscuiti cu ciocolataSe separa galbenusurile si se freaca bine cu patru linguri de zahar. Se adauga o lingura de faina si se omogenizeaza cu...
Budinca de lamaieSe separa galbenusurile de albus si se bat spuma cu patru linguri de zahar. Amestecul se ingroasa cu o lingura de faina...
Sufleu cu smantanaSe foloseste piureul cald, care se amesteca cu doua oua intregi, batute spuma, cu chimen pisat si trei linguri de faina. Se...
Budinca de cartofiSe bat spuma albusurile a 6 oua, adaugand 40 g de zahar si 6 linguri de ulei, apoi se amesteca adaugand inca 30 g faina, 1...
Prajitura frantuzeasca cu macSe ard 9 linguri de zahar intr-o cratita, se intinde zaharul topit pe peretii vasului.Separat se pune laptele,restul de...
Tort cu crema de zahar arsSe amesteca bine cele doua oua intregi cu patru linguri de zahar si cu untul frecat spuma. Se incorporeaza faina si se...
Prajitura din dovleacSe freaca untul spuma cu zaharul si se adauga unul cate unul galbenusurile, se dizolva doua lingurite de nes in doua-trei...
Prajitura RomaSalam de biscuiţi reţetă. Se pune laptele la fiert cu zaharul. Se rup biscuitii in bucati cat mai mici, se adauga trei...
Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolataSe freaca galbenusurile cu cinci linguri de zahar. Se adauga untul inmuiat si faina in ploaie, amestecand mereu, astfel incat...
Prajitura cu nuci si friscaSe separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga patru linguri...
Prajitura ChocolatSe zdrobesc biscuitii si se omogenizeaza cu doua linguri de zahar si cu miezul de nuca macinat. Se topeste untul si se adauga...
Prajitura cristalinaSe taie untul in cubulete, se adauga un ou si doua linguri de zahar. Se incorporeaza faina si cateva linguri de apa si se...
Prajitura cu dovleacUntul se freaca bine cu 4 galbenusuri, zaharul si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de copt si laptele. Se...
Negresa cu glazura de ciocolataSe spala capsunile, se indeparteaza coditele si se zdrobesc cu sapte linguri de zahar. Se trece acest piure prin sita si...
Inghetata de capsuni cu iaurtSe taie smochinele in bucatele si se adauga doua linguri de miere si doua linguri de cacao. Se bat albusurile spuma cu...
Prajitura EgiptSe zdrobesc biscuitii digestivi si se omogenizeaza cu untul frecat si zaharul pudra. Se adauga doua linguri de miere si...
Feeria zanelorBlatul : Batem spuma 3 albusuri de ou, adaugam 200 g de zahar pudra, apoi nuca, le amestecam si mai adaugam 2 linguri de...
Prajitura cu nuca si ciocolataSe amesteca galbenusurile cu trei linguri de zahar, se adauga laptele si se pune compozitia sa fiarba, intr-un vas la...
Crema de nucaIn vasul in care se va face crema, se topesc patru linguri de zahar. Se misca vasul, astfel incat zaharul sa-i acopere si...
Crema de zahar arsSe bat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se topeste ciocolata intr-un vas la bain-marie cu trei linguri...
Crema de ciocolataFaina se asaza pe o planseta impreuna cu patru linguri de zahar. Drojdia se amesteca cu zaharul vanilat si se desface in...
Cuib de viespiSe amesteca 4 linguri de lapte, praful de budinca si zaharul. Restul de lapte se incalzeste apoi se ia de pe foc, se amesteca...
Inghetata de capsuni cu fructe si glazura de ciocolataSe spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se Iasa sa se scurga. Se pregateste o glazura de ciocolata. Se dizolva...
Capsuni cu ciocolataSe curata de pielita aripile de pui, dupa care se tai in doua. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Se...
Aripi de pui cu sos de rosiiDin cele 4 albusuri se bate o spuma, se adauga 4 linguri de zahar, cele 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, praful de copt si...
Prajitura indianaCeapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se...
Terci de meiCeapa se curata, se razuieste si se caleste cu putin ulei. Se ia de pe foc, apoi se adauga drojdia inmuiata in lapte, 3...
Pasta falsa de creierAmesteca bine praful de budinca cu 5 linguri de lapte. Toarna zaharul intr-o cratita si prajeste-l pe foc mic, pana devine...
Budinca de caramelSe bat spuma albusurile a 6 oua, adaugand 40 g de zahar si 6 linguri de ulei, apoi se amesteca adaugand inca 30 g faina, 1...
Prajitura frantuzeasca cu macSe curata si se spala ciupercile, apoi se oparesc in apa clocotita, se scurg si se toaca marunt, cu tot cu picioruse. Se...
Sos de ciuperciFreaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din grisAdauga 30 g de unt la 1 lingura de faina si prepara rantasul la foc iute. Adauga 2 linguri de frunza de marar tocata marunt...
Supa cu mararSe spala ciocanelele si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se pun la prajit in doua linguri de ulei, avand grija sa se...
Pui HawaiiSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu cinci linguri de zahar si se adauga pe rand galbenusurile. Se...
Craiasa zapezilorSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare, iar galbenusurile se freaca energic cu cinci linguri de...
Tort inghetatSe separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga doua linguri de cacao...
Bule de ciocolata cu cremaSe freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in clocot. Se lasa...
Inghetata de cacaoSe spala varza murata, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se stinge cu cateva linguri de apa, sau zeama de carne,...
Gasca cu varza murata la cuptorSe prepara umplutura, se fierbe 350 ml lapte, 100 ml se amesteca cu praful de budinca si 2 – 3 linguri zahar. Compozitia se...
Mouffin cu macAmidonul de porumb se amesteca cu cu 1-2 linguri de apa pana se uniformizeaza. Taiem carnea in fasii subtiri, o prajim in...
Ragu de pui cu mazarePraful de budinca si 2 linguri zeama rece de compot se amesteca , restul de zeama de compot se da in clocot cu zaharul si...
Glazura de visine pentru prajitura