linguri

Pizza cu sunca si salam
Paste si pizza

Pizza cu sunca si salam

Se face un blat normal de pizza si se intinde pe o tava, peste care apoi intinde si putin suc de rosii (2-3 linguri) in strat...

Pizza cu sunca si salam
Aperitive cu oua

Oua cu rizoto

Se pune intr-o oala orezul bine spalat si scurs, apoi se amesteca cu trei linguri de ulei (fara sa se puna pe foc). In alt...

Oua cu rizoto
Sandviciuri

Tartine oltenesti

Se pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se...

Tartine oltenesti
Preparate sarate

Placintele moldovenesti cu branza sau carne

Se inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste...

Placintele moldovenesti cu branza sau carne
Mancaruri cu legume

Castraveti umpluti

Curatati castravetii si taiati-i in jumatate pe lungime. Cu ajutorul unei linguri scoateti semintele. Fierbeti-i apoi in apa...

Castraveti umpluti
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Pasta de dovlecei
Aperitive cu legume

Pasta de dovlecei

Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1...

Pasta de dovlecei
Preparate sarate

Strudel surpriza

Framanta un aluat potrivit de tare din apa, ulei, sare si faina. Separat, freaca margarina cu sapte linguri cu fulaina....

Strudel surpriza
Paste si pizza

Pizza cu blat crocant

Se cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si...

Pizza cu blat crocant
Mancaruri cu fructe de mare

Midii aromate gatite la wok

Puneti miidile alaturi de cateva linguri de ulei de masline, intr-un wok sau o tigaie foarte mare si bine incinsa....

Midii aromate gatite la wok
Paste si pizza

Spaghete cu masline zdrobite, rosii si usturoi

Incingeti intr-o tigaie mare doua linguri de ulei si caliti usturoiul si ardeiul iute timp de 30 de secunde inainte de a...

Spaghete cu masline zdrobite, rosii si usturoi
Paste si pizza

Spaghete cu ceapa rosie, tomate si busuioc

In timp ce spaghetele se fierb in apa clocotita si sarata, tocati ceapa, rosiile si busuiocul. Caliti usor, timp de 5 minute,...

Spaghete cu ceapa rosie, tomate si busuioc
Paste si pizza

Linguine cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb

Fierbeti pastele linguine in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Intre timp, incingeti o tigaie si adaugati...

Linguine cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb
Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iuti
Mancaruri cu fructe de mare

Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iuti

Creveti prajiti, simpli, in tigaie sunt cei mai deliciosi. Crevetii vor lua aromele celorlalte ingrediente: ghimbir, usturoi...

Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iuti
Mancaruri cu peste

Calcan sicilian la cuptor cu lamaie

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Zdrobiti rozmarinul intr-un mojar, pentru a-i elibera aroma....

Calcan sicilian la cuptor cu lamaie
Mancaruri cu carne

File de porc splendid marinat, copt cu rubarba

Zdrobiti jumatate din salvie intr-un mojar (puteti folosi un facalet si un castron de metal). Adaugati usturoiul si...

File de porc splendid marinat, copt cu rubarba
Preparate sarate

Baghete cu ceapa

Puneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si...

Baghete cu ceapa
Mancaruri cu carne

Miel inabusit cu vin si legume

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cei pe gaz). Intr-un vas mare tip caserola sau intr-o tava adanca pentru...

Miel inabusit cu vin si legume
Spume

Spuma de gutui

Gutuile se pun la copt intr-o tava, impreuna cu cateva linguri de apa. Dupa ce s-au copt, se scot si se trec printr-o sita....

Spuma de gutui
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornuri cu nuci

Se face intr-un vas maiaua din drojdie inmuiata intr-o lingura de lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina, se...

Cornuri cu nuci
Creme

Crema dietetica de vanilie

Se freaca 4 galbenusuri cu 2 oua si 10 linguri de zahar. Se adauga faina si 400 ml lapte race. Se amesteca intr-un vas...

Crema dietetica de vanilie
Creme

Jeleu dietetic cu branza de vaci

Branza de vaci se trece prin sita. Gelatina se inmoaie un sfert de ora in apa rece, apoi se dizolva in 2 linguri de apa...

Jeleu dietetic cu branza de vaci
Creme

Crema caramel dietetica

Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita de 2 l si se caramelizeaza, fara sa se arda. Se rasuceste cratita cu atentie, in asa...

Crema caramel dietetica
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata si fistic

Se topeste intr-un vas, pe foc mic, ciocolata cu 2 linguri de lapte si se pune peste ea untul taiat bucatele. Se amesteca...

Prajitura cu crema de ciocolata si fistic
Prajituri

Negresa

Se pune la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cacaua. Dupa ce au dat cateva clocote, se iau din aceasta...

Negresa
Torturi

Tort

Se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga 1 lingura de faina si nucile. albusurile se...

Tort
Dulceata de catina
Dulceata

Dulceata de catina

Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa...

Dulceata de catina
Aluaturi

Blat alb de pandispan

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana devin o crema spumoasa si isi...

Blat alb de pandispan
Cornuri din aluat dospit la rece
Preparate sarate

Cornuri din aluat dospit la rece

Se dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate...

Cornuri din aluat dospit la rece
Pisaladiere
Paste si pizza

Pisaladiere

Punem intr-o tigaie 3-4 linguri de ulei de masline si ceapa taiata pestisori cu un pic de sare (nu mult, un varf de cutit) si...

Pisaladiere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu migdale

Migdalele si alunele se inglobeaza in 3 linguri de frisca. Se pune compozitia intr-un vas si se amesteca cu zaharul, faina si...

Fursecuri cu migdale
Cococi sau paine nedospita
Paine

Cococi sau paine nedospita

Intr-un vas se pune drojdia, care se amesteca cu 2 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta pentru a obtine maia. Vasul...

Cococi sau paine nedospita
Sufleuri

Sufleu de vanilie

Se fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface...

Sufleu de vanilie
Sufleuri

Sufleu cu alune

Se fierb intr-un vas laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, ca sa se faca o infuzie. Se...

Sufleu cu alune
Budinci

Budinca de pesmet

Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar si se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, mirodeniile si jumatate din...

Budinca de pesmet
Budinci

Budinca de fragi

Se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si data prin sita. Se amesteca totul cu...

Budinca de fragi
Creme

Jeleu de vin

Intr-o oala se face un sirop din vin si zahar, care se lasa la fiert pana se leaga. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa...

Jeleu de vin
Creme

Jeleu de iaurt

Se pune iaurtul intr-un castron. Se dizolva gelatina in 2 linguri de apa calda si se amesteca in iaurt, impreuna cu zaharul...

Jeleu de iaurt
Salzburger Nockerl
Spume

Salzburger Nockerl

Se bat trei albusuri cu un pic de sare. Pe la jumatatea procesului se adauga 2 linguri de zahar si se bate pana ce spuma...

Salzburger Nockerl
Compoturi

Compot de visine

Se curata visinele, se spala in apa rece si se pun in sticle cu gatul larg. Se acopera fructele cu patru linguri de zahar,...

Compot de visine
Cafele

Cacao calda

Se pune apa sa clocoteasca, se adauga cacaua frecata spuma cu doua linguri de apa rece si doua lingurite de zahar. Se...

Cacao calda
Inghetate

Parfe de ciocolata

Se freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale...

Parfe de ciocolata
Inghetate

Inghetata de ciocolata

Se cerne cacaua, se dizolva in doua linguri de apa rece amestecand fara intrerupere, dupa care se pune in lapte si se fierbe...

Inghetata de ciocolata
Inghetate

Inghetata de ciocolata cu frisca

Se dizolva cacaua in doua linguri de apa frecand amestecul energic, pentru deplina omogenizare. Se pune cacaua in laptele...

Inghetata de ciocolata cu frisca
Torturi

Tort cu blat de nescafe

Se separa galbenusurile si se bat spuma cu opt linguri de apa rece. Apa face aluatul mai pufos si-l ajuta sa creascq la copt....

Tort cu blat de nescafe
Torturi

Tort de struguri

Se cerne faina si se framanta cu o ceasca de apa si doua linguri de untura, pana cand aluatul face basici. Se lasa sa se...

Tort de struguri
Mancaruri cu carne

Rinichi la gratar

Se curata rinichii, se spala si se lasa in apa rece cu doua linguri de otet. Se scot si se spala cu multa apa rece, dupa care...

Rinichi la gratar
Aperitive cu carne

Limba cu sos alb

Se face un sos alb din doua linguri de unt inmuiate pe foc mic si amestecate cu trei linguri de faina pana devin o pasta...

Limba cu sos alb
Pastrav umplut
Mancaruri cu peste

Pastrav umplut

Ceapa taiata marunt se pune la calit in aproximativ 2 linguri ulei de masline. Cand devine sticloasa, cu marginile un pic...

Pastrav umplut
Tarta Caramel
Prajituri

Tarta Caramel

Se incepe prin separarea oualor. Galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar se bat in bain marie, pana ce ouale se gatesc...

Tarta Caramel
Clatite

Clatite cu umplutura de carne

Se caleste carnea impreuna cu ceapa intr-un vas emailat in care s-au pus trei linguri de ulei. Cand carnea nu mai are sos...

Clatite cu umplutura de carne