Pentru blat - 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, apoi se amesteca 6 galbenusuri, 2 plicuri cu praf de budinca de...
Flori de marMerele curatate de coaja si date pe razatoare se pun la rece, acoperite cu doua linguri de zahar tos si scortisoara pisata....
Prajitura cu mereLaptele se fierbe impreuna cu zaharul, apoi se pune la racit si se adauga 2 linguri de rom. Separat, se bat spuma tare ouale...
Prajitura cu struguriGalbenusurile se freaca spuma cu cinci linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul, sare si un plic de zahar vanilat. In...
Savarina cu pesmetGalbenusurile se bat spuma cu 6 linguri de apa rece si zaharul. Separat, se bat si albusurule spuma si se adauga peste...
Pandispan cu mereSe face un sos din o lingura de mustar Dijon, 1 lingura boia dulce, 1 lingura pasta de hrean, 3 linguri de sos de soia, 2...
Spata de porc cu bacon impletitFaina se amesteca impreuna cu untul moale, smantana, un ou intreg si un praf de sare. Se face un sirop dintr-un pahar de...
Prajitura cu crema de ciocolataSe separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga untul si 2 linguri de...
Prajitura FulgerUntura se freaca spuma cu smantana. Se adauga apoi doua linguri de coniac, un praf de sare, faina cernuta si se framanta un...
Cornulete cu smantana si nuciSe face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se...
Painici cu maslineFaina se amesteca impreuna cu smantana, apoi se adauga trei linguri de unt foarte moale. Se adauga vinul, vanilia, un praf de...
Prajitura cu cremaFaina se amesteca cu doua galbenusuri, sare, doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei, 1 jumatate de...
Fursecuri glazurateIntr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5...
Coronite cu cirese confiatePunem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine.Intre timp pregatim umplutura:tocam ceapa marunt si o punem la...
Musaca de cartofiSe bat ouale, cu 2 linguri de apa sau lapte si putina sare. Se adauga jumatate din cantitatea de cascaval ras si se pune...
Omleta cu cascavalPogacile cu jumari sunt delicioase, fragede si aromate. Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper. Intr-un castron...
Pogaci cu jumariRosiile se golesc de miez, dupa care se stropesc cu sosul vinegreta, preparat din 2 linguri ulei si 2 linguri otet, sare si...
Rosii frantuzestiZaharul, caramelizat in prealabil, se stinge cu apa si se lasa la topit, iar mai apoi la racit. Se adauga apoi 3 linguri de...
Turta dulce economicaSe fac 2 compozitii. 1)Ciocolata se topeste la foc mic, se adauga uleiul si 3 linguri de cacao. 2) Zaharul se fierbe pana se...
SuhaidaSe bat albusurile spuma tare cu telul. Treptat, se adauga cate doua linguri de zahar si se bat bine. Se amesteca impreuna cu...
Prajitura cu crema de capsuneSe pune laptele la foc, se mesteca bine cu 4-5 linguri de zahar. cand incepe sa fiarba se adauga in ploaie grisul. Se adauga...
Gris cu lapteSe spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun la calit impreuna cu 10 linguri de zahar si putina...
Prajitura cu mereGalbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare,...
Portofele cu friscaSe freaca galbenusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga 6 linguri de apa calduta si se incorporeaza cacaua, faina si...
Prajitura cu crema de vanilie8 albusuri se bat spuma cu 300 g de zahar, se amesteca usor cu 150 g nuca de cocos si 4 linguri de faina. Se coc 2 foi pe...
Prajitura MirvaLegumele se taie marunt si se pun la calit, in 2 linguri de ulei de masline. Se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana...
Broccoli in sos rosuCartofii fierti se taie feliute lungi sau cubulete si se pun apoi intr-o salatiera.Usturoiul se toaca, se amesteca cu 1-2...
Salata de cartofi cu sardeleAnanasul taiat cubulete se lasa la marinat cu 4-5 linguri de zeama de lamaie, aproximativ 24 de ore. Rosiile curatate de...
Salata de ananas cu rosiiSe amesteca zeama de lamaie cu 2 linguri de ulei si se potriveste la gust de sare. Sosul astfel format se toarna peste salate.
Sos de lamaie pentru salateGogosarii se taie in jumatati si se pun in borcane. Peste ei se toarna otetul fiert cu zahar (1 l otet la 5-6 linguri de...
Gogosari muratiPentru partea galbena a checului avem nevoie de: - 5 galbenusuri - 3 linguri de faina - 3 linguri zahar - 3 linguri de ulei -...
Chec in trei culoriSe bat oaule bine cu 8 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Apoi se adauga laptele, se amesteca bine pana se omogenizeaza....
Crema de zahar arsSe curata de coaja si seminte perele dupa care se taie bucati. Perele se pun la fiert in cateva linguri de apa, se adauga...
Marmelada de pereFructele se curata si se spala dupa care se sfarama bine cu dosul unei linguri. Se toarna peste ele apa rece si se strecoara...
Chisel de fructeSe amesteca bine zaharul cu zeama de lamaie, apoi se adauga 2 linguri de apa, 1 albus de ou si la final coaja de lamaie. Se...
Glazura de lamaieDin cate trei albusuri si sase linguri zahar se fac cate trei foi. Albusurile se bat bine, se adauga coaja rasa si zeama de...
Tort de bezeleUntul se amesteca cu zaharul, cacaua, laptele si se pun apoi pe foc. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se iau zece linguri...
Chec cu glazuraSe amesteca zaharul pudra cu nuca macinata si ciocolata rasa. Se adauga apoi 3 linguri de rom si 10 galbenusuri fierte tari...
"Cartofi" de ciocolataSe pun la topit margarina, laptele, zaharul si cacaua si se amesteca bine intr-un vas pe foc mic. Cand amestecul este omogen,...
Prajitura cu cacaoSe amesteca faina cu untul, cele 3 galbenusuri, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie si 3 linguri de zahar. Se framanta...
Prajitura cu crema de nucaDrojdia se dizolva in doua linguri de lapte. Se adauga apoi cate o lingurita de zahar si una de faina si se lasa aluatul la...
Cornulete saratePentru pandispan se bat albusurile cu 6 linguri de zahar, praf de copt, zahar vanilat, pana se obtine o spuma tare, iar...
Prajitura albastraAlbusurile se separa de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar, vanilia si coaja rasa de la o...
Umplutura de nuca pentru pascaDrojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la...
Cozonaci moldovenestiSe amesteca apa, uleiul, sarea si faina si se freamanta bine. Separat, se freaca margarina, se amesteca cu 7 linguri faina si...
Placinta cu mere sau branzaDrojdia se amesteca in putin lapte, se adauga zahar si doua linguri de faina, dupa care se pune la crescut. Intre timp se bat...
Poale-n brau moldovenestiCeapa se taie marunt si se caleste in cele 4 linguri de ulei. Nucile si migdalele se taie mare. Branza se taie cubulete....
Placinta marocana cu branzaFaina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu...
Aluat moldovenesc de placintaLaptele se pune la fiert impreuna cu doua linguri cu unt si se lasa sa dea in clocot. Se toarna apoi treptat faina si se...
Gogosele cu cascavalCartofii se fierb in coaja, apoi se decojesc si se taie felii potrivit de groase. Carnatul se taie felii si se rumeneste in 2...
Cartofi in straturi