Pe o suprafata curata, faceti o gramajoara de faina si sapati in centrul acesteia o adancitura. Turnati in ea jumatate din...
Aluat de painePentru aceasta reteta, trebuie sa folositi 500 g faina integrala si 500 g faina alba, spre deosebire de reteta de baza, la...
Paine cu nuciFaceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1...
Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuiocUrmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare,...
Focaccia cu branza si rucolaSe pune intr-un vas ciocolata rupta bucatele cu untul si zaharul. Se lasa la topit pe foc foarte mic. Se bat ouale cu mixerul...
Paine de ciocolata cu romSe bat intr-un vas, in bain-marie, ouale cu zaharul. Se adauga vanilia, faina si migdalele, amestecand usor. Se toarna...
Paine cu migdaleSe bat bine albusurile cu zaharul si se inglobeaza, pe rand, vanilia, faina, nucile si stafidele, amestecand cu lingura de...
Paine de albusIntr-un vas se pune drojdia, care se amesteca cu 2 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta pentru a obtine maia. Vasul...
Cococi sau paine nedospitaSe curata merele si se taie feliute. Se unge forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paine, unul de mere...
Budinca de mereSe fierb 100 ml apa cu 4 lingurite de cafea si 4 de zahar si se face o cafea tare. Se strecoara si se toarna peste miezul de...
Budinca de cafea IIGemul de cirese poate fi pregatit de tine chiar acasa, fara conservanti. Il vei putea folosi iarna la diferite retete de...
Gem de cireseSe farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lapte dupa care se adauga restul, "dizolvind" drojdia. Se...
Paine crocantaFaina, ouale, sarea si laptele praf se pun intr-un bol mare.Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut si se toarna...
Paine cu maslineSe pune carnea tocata intr-o farfurie adanca, se amesteca cu felia de paine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud,...
Bors de perisoareSe pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu miezul de paine inmuiat in apa rece, cu oul intreg,...
Bors de dovlecei umplutiSe trece salamul prin masina de tocat, se amesteca tocatura cu o felie de paine inmuiata in apa rece si faramitata, apoi se...
Chiftele picante din carnafi sau salamSe opareste miezul unei franzele cu lapte clocotit, indulcit si vanilat dupa gust si se lasa sa se raceasca un sfert de ora....
Budinca dulce de paineAsa numitele oua romanesti sunt cunoscute in bucataria internationala ca si oua posate. Galbenusul este moale, pot fi servite...
Ochiuri romanesti (posate)Se amesteca 400 g faina cu 2,8 dl apa rece, 30 g drojdie faramitata si putin acid ascorbic, pe tabla de framantat, apoi...
Paine GrahamMuiem feliile de paine in apa. Tragem pielea de pe sepie, o clatim cu apa rece, o spalam si in interior, apoi o scurgem....
Sepie umplutaDaca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se...
Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paineGratarul nu trebuie sa fie plictisitor, si drept marturie ne sta aceasta reteta de gratar din piept de curcan cu mere.
Gratar din piept de curcan cu mere si paine prajita cu ouFeliile de paine se taie in diagonala ca sa devina triunghiulare. Intre doua triunghiuri suprapuse se asaza sunca si...
Friganele cu sunca si cascavalSe elimina coaja painii si feliile de paine se taie intr-o forma cat se poate de patrata. Se aplatizeaza cu un sucitor. Se...
Rulade apritivSe prajesc semintele de dovleac curatate, intr-o tigaie fierbinte. Razuim miezul de dovlecel, adaugam faina, unt moale, oua...
Paine din dovlecelSe topeste margarina la aburi se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se toarna intr-o tava chec. Se patreaza la...
Paine de ciocolataSe bat albusurile de ou cu zahar, apoi se adauga miezul de nuca si ciocolata zdrobite, stafidele, celelalte, le invartim in...
Paine alba cu ciocolataSe face o spuma din galbenusuri de ou, zahar, unt si rom. Adaugam faina amestecata cu nuci, cu stafide, cu patratele marunte...
Paine de fructeSe cerne faina intr-un vas adanc, se pune sare, apoi se adauga drojdia frecata cu o lingura de zahar. Se framanta cu lapte...
Paine cu lapteSe cerne faina, se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu cartofii fierti in coaja si trecuti prin masina de tocat, cu...
Paine cu cartofiSe amesteca ingredientele. Se consuma pe paine prajita.
Crema cu usturoi si maionezaSe cerne faina, se adauga o lingurita de sare si se amesteca. Se freaca drojdia de bere cu o lingura de zahar pana cand...
Paine simplaRupe o chifla in cuburi cu o latura de aproximativ 1 cm si prajeste-le in 2 linguri de ulei, amestecand continuu, pana devin...
Crutoane de paine prajitaPregatim 2 ghivece cu diametrul de 15 cm. La prima utilizare ghivecele trebuie pregatite. Le ungem cu ulei atat pe interior...
Paine cu usturoi in ghiveciPreparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu...
Placinte cu aluat de paineAmestecam nucile cu miezul de paine si hreanul si umplem sardelele cu amestecul obtinut. Amestecam uleiul de masline cu zeama...
Sardele picante la gratarSe curata nucile de coaja si se trec prin masina. Se inmoaie in apa miez de paine. Se freaca cu putina apa si otet, pana se...
Scordolea de nuciSe fierbe si se amesteca cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors. Se freaca bine cu lingura de lemn, adaugand cite putin...
Salata de creierFierbem supa de fasole in mod obisnuit, adaugam putin otet. Taiem partea de sus a painii, scoatem miezul si o punem intr-o...
Supa de fasole cu ciolan in painePunem la fiert 3 dl de apa. Adaugam 2 felii de paine uscata si 5-6 catei de usturoi pisati, adaugam delicatul si fierbem...
Supa de usturoiOuale, pieptul de pui, sunca, rosiile, castravetele, ceapa, cascavalul se vor taia cubulete, morcovul l-am dat prin...
Salata bulgareasca si paine prajitaSfaramam untura in faina, adaugam 2 galbenusuri, 15 dkg zahar, bicarboantul de sodiu si 1,5 pahar de smantana. Framantam un...
Paine cu branzaAm facut un aluat de paine cu semoule fine (fina). Se face aluatul, se intinde o foaie de aluat, apoi se pune spanacul...
Painici cu spanac si somonZaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop....
Paine integrala de secaraSe inmoaie miezul de paine in lapte. Intre timp, se fierb ouale circa 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se...
Rosii umplute cu ansoaSe taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc cu atentie. Pulpa rosiilor se amesteca apoi cu felia de paine inmuiata in si...
Rosii umplute cu ouaArdeii se curata de cotor si seminte. Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Apoi se toaca impreuna cu miezul de...
Ardei umpluti cu vineteSe fierbe fasolea si se pasireaza. Se adauga miezul de paine, inmuiat in putin lapte si stors, ceapa tocata marunt si calita,...
Chiftelute de fasoleSe taiae coaja feliei de paine si se intinde cu sucitorul. Se aseaza in forma de briosa ( eu am folosit forme mici de...
Toast cu oua si jambonSe bat ouale si se adauga laptele, in acestea se pun feliile de paine la inmoi. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se...
Omleta cu carneSe spala legumele si le taiem rondele. Ungem feliile de paine cu unt punem ingredientele si ornam cu crengute de marar.
Sendvis cu legume