patrunjel

Supa de gulas
Supe de carne

Supa de gulas

Pentru reteta de supa de gulas aveti nevoie de carne de porc, morcovi, patrunjel, cartofi, oua, ceapa si faina.

Supa de gulas
Mancaruri cu carne

Tocana siciliana

Tocana siciliana contine carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, rosii si vin.

Tocana siciliana
Mancaruri cu ciuperci

Taitei cu urda si ciuperci

Taiteii cu urda si ciuperci sunt o mancare delicioasa. Mai aveti nevoie de unt, usturoi, patrunjel si condimente.

Taitei cu urda si ciuperci
Mancaruri cu carne

Mancare de morcovi cu perisoare

Mancarea de morcovi cu perisoare este delicioasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne tocata, patrunjel, miez de...

Mancare de morcovi cu perisoare
Supe de carne

Supa crema de rosii cu ficat de pasare

Aceasta supa crema are in compozitie rosii, ficat de pasare, ceapa, patrunjel, pastarnac, dovlecel, ou si condimente.

Supa crema de rosii cu ficat de pasare
Salate de legume

Conopida cu rosii si usturoi

Conopida cu rosii si usturoi se poate servi ca aperitiv sau garnitura. Aceasta reteta mai contine ulei de masline, rosii, vin...

Conopida cu rosii si usturoi
Ciorbe

Ciorba simpla cu legume

Ciorba de legume este o mancare plina de vitamine atat de necesare organismului. Contine morcovi, patrunjel, ardei, conopida,...

Ciorba simpla cu legume
Mancaruri cu legume

Tocana de vinete cu dovlecei si mazare

Tocana de vinete cu dovlecei si mazare se prepara rapid si usor. Aceasta mai contine ceapa, faina, usturoi, sos de rosii si...

Tocana de vinete cu dovlecei si mazare
Mancaruri cu carne

Rulada de carne

Se amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in lapte, sare, piper, ceapa tocata fin, putin usturoi, 1 ou crud, marar,...

Rulada de carne
Mancaruri cu peste

Macrou cu patrunjel

Se curata macroul, se spala si se unge la interior si exterior cu zeama de lamaie, amestecata cu 1 lingura ulei. Se sareaza,...

Macrou cu patrunjel
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci la cuptor

Se curata ciupercile de codite, apoi se spala. Se toaca marunt coditele, apoi se adauga sare, piper, patrunjel tocat marunt...

Ciuperci la cuptor
Aperitive cu oua

Tartine cu jumari de oua

Se taie chiflele in doua si se prajesc putin. Separat se bat ouala cu 1-2 linguri de lapte, piper pisa si sare. Se presara cu...

Tartine cu jumari de oua
Paste si pizza

Spaghete cu ton

Usturoiul se toaca marunt si se caleste in uleiul de ton. Se adauga tonul maruntit, sucul de rosii, sare, piper si patrunjel...

Spaghete cu ton
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu oua

Rosiile se decupeaza, se sareaza si se introduce in ele cate un ou fiert. Se presara din nou sare, piper si se decoreaza cu...

Rosii umplute cu oua
Mancaruri cu vanat

Ciulama de porumbei

Se curata porumbeii de pene si se golesc de intestine, apoi se taie in 4 si se fierb in apa cu sare, ceapa si patrunjel....

Ciulama de porumbei
Mancaruri cu vanat

Prepelita fripta in pesmet

Prepelitele se curata, se flambeaza si se golesc de intestine.Jambonul se amesteca impreuna cu slanina, cateva fire de...

Prepelita fripta in pesmet
Aperitive cu carne

Prepelite pane

Prepelitele se curata, se golesc de intestine, se flambeaza, apoi se umplu cu unt frecat cu sare, piper, patrunjel tocat si...

Prepelite pane
Mancaruri cu vanat

Prepelite in sos de vin

Prepelite se curata si se pun la calit in unt. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile, se pune sare, piper, putin patrunjel...

Prepelite in sos de vin
Mancaruri cu vanat

Intestine de sitari

Intestinele de sitari se toaca marunt impreuna cu un ficat de pasare. Se pun la inabusit in unt, cateva ciuperci feliate si...

Intestine de sitari
Mancaruri cu peste

Salau meuniere

File de salau se portioneaza, patrunjel se taie marunt, se extrage sucul din lamaie. Fileurile de salau se sareaza, se trec...

Salau meuniere
Ficatei in staniol
Mancaruri cu carne

Ficatei in staniol

Spalam bine ficatul apoi punem cate doua trei bucatele in folie de aluminiu impreuna cu doi, trei catei de usturoi curatati...

Ficatei in staniol
Salate de legume

Salata de laptuci cu verdeata

Se curata laptucile si se taie in patru. Se toarna peste ele sosul format din ulei, otet, sare, piper si se presara cu...

Salata de laptuci cu verdeata
Bors de cartofi
Borsuri

Bors de cartofi

Se curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu...

Bors de cartofi
Tocana de cartofi cu patrunjel
Mancaruri fara carne

Tocana de cartofi cu patrunjel

Zilele de post sunt multe si lungi pe la noi. Si chiar de nu postim, e bine ca din cand in cand sa facem cate o pauza, sa ne...

Tocana de cartofi cu patrunjel
Aperitive cu carne

Rosii umplute cu carne

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata si stoarsa. Se framanta apoi cu mana si se amesteca cu ceapa...

Rosii umplute cu carne
Pulpe de pui impanate
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui impanate

Se fierbe pulpa de pui, dupa care se taie putin in cateva locuri. Se amesteca usturoi pisat, patrunjel tocat, ulei si amestec...

Pulpe de pui impanate
Mancaruri cu carne

Friptura de vita inabusita

Carnea se taie felii groase si se impaneaza in mijloc cu feliute de slanina rulata si trecuta prin patrunjel verde si...

Friptura de vita inabusita
Mancaruri cu carne

Pilaf de gaina

Gaina se desface in bucati, iar carnea inafara de piept si ficat se pune la fiert in apa impreuna cu ceapa, morcovul si...

Pilaf de gaina
Mancaruri cu carne

Pui umplut, cu sos de mustar

Pipota, ficatul si miezul de paine muiat in apa se dau prin masina de tocat. Se amesteca compozitia rezultata cu patrunjel...

Pui umplut, cu sos de mustar
Tartine cu somon
Aperitive cu peste

Tartine cu somon

Se curata somonul de oase si piele. Se faramiteaza. Se amesteca cu margarina moale si smantana. Se adauga zeama de lamaie,...

Tartine cu somon
Mancaruri cu peste

Scrumbii de Dunare la cuptor

Scrumbiile se curata de solzi si oase, se spala si se pun in tava cu ulei, sare, piper, patrunjel verde tocat, un pahar cu...

Scrumbii de Dunare la cuptor
Rulouri de pui cu carnati
Mancaruri cu carne

Rulouri de pui cu carnati

Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si...

Rulouri de pui cu carnati
Aperitive cu branza

Bulete de branza cu patrunjel

Daca astepti musafiri si vrei sa pregatesti aperitive gustoase, alege bulete de branza. Aceasta reteta este foarte buna si se...

Bulete de branza cu patrunjel
Aperitive cu oua

Scrob

Preparatele din oua batute sunt denumite scrob sau jumari. Se bat ouale intr-un castron, se adauga patrunjel, sare, piper si...

Scrob
Ciupercute  umplute
Aperitive cu ciuperci

Ciupercute umplute

Spalam ciupercutele si le rupem piciorusele. Vom toca piciorusele in cuburi mici si le vom amesteca cu putin patrunjel tocat...

Ciupercute umplute
Aperitive cu oua

Oua fierte cu maioneza

Se fierb ouale tari. Se prepara maioneza, se aranjeaza intr-un vas mai adanc si deasupra se asaza ouale fierte intregi. Se...

Oua fierte cu maioneza
Aperitive cu oua

Oua ciobanesti

Se fierb ouala tari. Intre timp, se pregateste un sote din zbarciogi foarte bine spalati, preparat cu unt, bucatele de rosii,...

Oua ciobanesti
Aperitive cu oua

Oua sucevene

Se fierb ouale rascoapte, se decojesc si se preseaza bine cu lingura de lemn, se amesteca cu o lingura de unt, ou patrunjel...

Oua sucevene
Aperitive cu oua

Oua brailene

Se fierb ouale tari, se decojesc si se separa albusurile de galbenusuri. Se caleste ceapa tocata in unt, se adauga sare,...

Oua brailene
Aperitive cu oua

Oua cu macris

Se spala macrisul si se pune in apa fierbinte sa fiarba cateva minute. Se scurge, se amesteca cu sosul alb, cu patrunjel...

Oua cu macris
Aperitive cu oua

Oua cu creveti

Din faina, 30 gr unt si lapte, se prepara un sos alb. Crevetii decojiti se amesteca in sosul alb, cu patrunjel tocat, 1...

Oua cu creveti
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu batog

Se pun feliile de batog sa fiarba cu ceapa, morcov si patrunjel, apoi se scot din apa, se taie cuburi mici si se amesteca cu...

Rosii umplute cu batog
Supe de legume

Supa de ceapa cu orez

Curatati, spalati si taiati ceapa julienne. Puneti la fiert, in 3 l de apa, 4 cepe, morcovii si radacina de patrunjel,...

Supa de ceapa cu orez
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci prajite cu usturoi si patrunjel

Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiatile in feliute de circa 5 mm grosime. Incingeti uleiul...

Ciuperci prajite cu usturoi si patrunjel
Foietaj cu branza si parizer
Aperitive cu branza

Foietaj cu branza si parizer

Mai intai se pregateste umplutura: Amestecam branza cu 2 oua,cascavalul ras,parizerul taiat bucatele,patrunjel,sare dupa...

Foietaj cu branza si parizer
Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde
Mancaruri cu peste

Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde

Pestele la cuptor cu verdeata, chili si lamaie verde este o mancare delicioasa, ce se prepara usor. Spalati bucatile de cod...

Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde
Paste si pizza

Spaghete cu usturoi, ardei iute si patrunjel

In timp ce spaghetele se fierb „al dente" in apa clocotita cu sare, tocati marunt usturoiul, ardeii si patrunjelul....

Spaghete cu usturoi, ardei iute si patrunjel
Mancaruri cu carne

Perisoare in sos curry

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste...

Perisoare in sos curry
Supe de legume

Supa de cartofi

Curata si spala 250 g de cartofi si taie-i cubulete de 1,5 cm. Taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel...

Supa de cartofi
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci umplute (cu usturoi)

Se amesteca 100 g unt la temperatura camerei cu 100 g parmezan ras, 20 g(o capatana mijlocie) de usturoi pisat sau ras fin,...

Ciuperci umplute (cu usturoi)
Mancaruri cu carne

Cotlete cu buzunar

Carnea nu se bate sa se subtieze, ci i se face un buzunar cucutitul.Ciupercile si sunca se taie marunt, se amesteca cu...

Cotlete cu buzunar