Pentru reteta de supa de gulas aveti nevoie de carne de porc, morcovi, patrunjel, cartofi, oua, ceapa si faina.
Supa de gulasTocana siciliana contine carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, rosii si vin.
Tocana sicilianaTaiteii cu urda si ciuperci sunt o mancare delicioasa. Mai aveti nevoie de unt, usturoi, patrunjel si condimente.
Taitei cu urda si ciuperciMancarea de morcovi cu perisoare este delicioasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne tocata, patrunjel, miez de...
Mancare de morcovi cu perisoareAceasta supa crema are in compozitie rosii, ficat de pasare, ceapa, patrunjel, pastarnac, dovlecel, ou si condimente.
Supa crema de rosii cu ficat de pasareConopida cu rosii si usturoi se poate servi ca aperitiv sau garnitura. Aceasta reteta mai contine ulei de masline, rosii, vin...
Conopida cu rosii si usturoiCiorba de legume este o mancare plina de vitamine atat de necesare organismului. Contine morcovi, patrunjel, ardei, conopida,...
Ciorba simpla cu legumeTocana de vinete cu dovlecei si mazare se prepara rapid si usor. Aceasta mai contine ceapa, faina, usturoi, sos de rosii si...
Tocana de vinete cu dovlecei si mazareSe amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in lapte, sare, piper, ceapa tocata fin, putin usturoi, 1 ou crud, marar,...
Rulada de carneSe curata macroul, se spala si se unge la interior si exterior cu zeama de lamaie, amestecata cu 1 lingura ulei. Se sareaza,...
Macrou cu patrunjelSe curata ciupercile de codite, apoi se spala. Se toaca marunt coditele, apoi se adauga sare, piper, patrunjel tocat marunt...
Ciuperci la cuptorSe taie chiflele in doua si se prajesc putin. Separat se bat ouala cu 1-2 linguri de lapte, piper pisa si sare. Se presara cu...
Tartine cu jumari de ouaUsturoiul se toaca marunt si se caleste in uleiul de ton. Se adauga tonul maruntit, sucul de rosii, sare, piper si patrunjel...
Spaghete cu tonRosiile se decupeaza, se sareaza si se introduce in ele cate un ou fiert. Se presara din nou sare, piper si se decoreaza cu...
Rosii umplute cu ouaSe curata porumbeii de pene si se golesc de intestine, apoi se taie in 4 si se fierb in apa cu sare, ceapa si patrunjel....
Ciulama de porumbeiPrepelitele se curata, se flambeaza si se golesc de intestine.Jambonul se amesteca impreuna cu slanina, cateva fire de...
Prepelita fripta in pesmetPrepelitele se curata, se golesc de intestine, se flambeaza, apoi se umplu cu unt frecat cu sare, piper, patrunjel tocat si...
Prepelite panePrepelite se curata si se pun la calit in unt. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile, se pune sare, piper, putin patrunjel...
Prepelite in sos de vinIntestinele de sitari se toaca marunt impreuna cu un ficat de pasare. Se pun la inabusit in unt, cateva ciuperci feliate si...
Intestine de sitariFile de salau se portioneaza, patrunjel se taie marunt, se extrage sucul din lamaie. Fileurile de salau se sareaza, se trec...
Salau meuniereSpalam bine ficatul apoi punem cate doua trei bucatele in folie de aluminiu impreuna cu doi, trei catei de usturoi curatati...
Ficatei in staniolSe curata laptucile si se taie in patru. Se toarna peste ele sosul format din ulei, otet, sare, piper si se presara cu...
Salata de laptuci cu verdeataSe curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu...
Bors de cartofiZilele de post sunt multe si lungi pe la noi. Si chiar de nu postim, e bine ca din cand in cand sa facem cate o pauza, sa ne...
Tocana de cartofi cu patrunjelCarnea se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata si stoarsa. Se framanta apoi cu mana si se amesteca cu ceapa...
Rosii umplute cu carneSe fierbe pulpa de pui, dupa care se taie putin in cateva locuri. Se amesteca usturoi pisat, patrunjel tocat, ulei si amestec...
Pulpe de pui impanateCarnea se taie felii groase si se impaneaza in mijloc cu feliute de slanina rulata si trecuta prin patrunjel verde si...
Friptura de vita inabusitaGaina se desface in bucati, iar carnea inafara de piept si ficat se pune la fiert in apa impreuna cu ceapa, morcovul si...
Pilaf de gainaPipota, ficatul si miezul de paine muiat in apa se dau prin masina de tocat. Se amesteca compozitia rezultata cu patrunjel...
Pui umplut, cu sos de mustarSe curata somonul de oase si piele. Se faramiteaza. Se amesteca cu margarina moale si smantana. Se adauga zeama de lamaie,...
Tartine cu somonScrumbiile se curata de solzi si oase, se spala si se pun in tava cu ulei, sare, piper, patrunjel verde tocat, un pahar cu...
Scrumbii de Dunare la cuptorUsturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si...
Rulouri de pui cu carnatiDaca astepti musafiri si vrei sa pregatesti aperitive gustoase, alege bulete de branza. Aceasta reteta este foarte buna si se...
Bulete de branza cu patrunjelPreparatele din oua batute sunt denumite scrob sau jumari. Se bat ouale intr-un castron, se adauga patrunjel, sare, piper si...
ScrobSpalam ciupercutele si le rupem piciorusele. Vom toca piciorusele in cuburi mici si le vom amesteca cu putin patrunjel tocat...
Ciupercute umpluteSe fierb ouale tari. Se prepara maioneza, se aranjeaza intr-un vas mai adanc si deasupra se asaza ouale fierte intregi. Se...
Oua fierte cu maionezaSe fierb ouala tari. Intre timp, se pregateste un sote din zbarciogi foarte bine spalati, preparat cu unt, bucatele de rosii,...
Oua ciobanestiSe fierb ouale rascoapte, se decojesc si se preseaza bine cu lingura de lemn, se amesteca cu o lingura de unt, ou patrunjel...
Oua suceveneSe fierb ouale tari, se decojesc si se separa albusurile de galbenusuri. Se caleste ceapa tocata in unt, se adauga sare,...
Oua braileneSe spala macrisul si se pune in apa fierbinte sa fiarba cateva minute. Se scurge, se amesteca cu sosul alb, cu patrunjel...
Oua cu macrisDin faina, 30 gr unt si lapte, se prepara un sos alb. Crevetii decojiti se amesteca in sosul alb, cu patrunjel tocat, 1...
Oua cu crevetiSe pun feliile de batog sa fiarba cu ceapa, morcov si patrunjel, apoi se scot din apa, se taie cuburi mici si se amesteca cu...
Rosii umplute cu batogCuratati, spalati si taiati ceapa julienne. Puneti la fiert, in 3 l de apa, 4 cepe, morcovii si radacina de patrunjel,...
Supa de ceapa cu orezCuratati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiatile in feliute de circa 5 mm grosime. Incingeti uleiul...
Ciuperci prajite cu usturoi si patrunjelMai intai se pregateste umplutura: Amestecam branza cu 2 oua,cascavalul ras,parizerul taiat bucatele,patrunjel,sare dupa...
Foietaj cu branza si parizerPestele la cuptor cu verdeata, chili si lamaie verde este o mancare delicioasa, ce se prepara usor. Spalati bucatile de cod...
Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verdeIn timp ce spaghetele se fierb „al dente" in apa clocotita cu sare, tocati marunt usturoiul, ardeii si patrunjelul....
Spaghete cu usturoi, ardei iute si patrunjelCarnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste...
Perisoare in sos curryCurata si spala 250 g de cartofi si taie-i cubulete de 1,5 cm. Taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel...
Supa de cartofiSe amesteca 100 g unt la temperatura camerei cu 100 g parmezan ras, 20 g(o capatana mijlocie) de usturoi pisat sau ras fin,...
Ciuperci umplute (cu usturoi)Carnea nu se bate sa se subtieze, ci i se face un buzunar cucutitul.Ciupercile si sunca se taie marunt, se amesteca cu...
Cotlete cu buzunar