Pentru nuga cu nuci si vanilie se freaca bine intr-un cazanel albusurile cu mierea si zaharul, pana creste compozitia ca o...
Nuga cu nuci si vaniliePentru castanele imitate se pun la copt 4-5 cartofi de marime potrivita, astfel incat dupa ce s-au copt sa se obtina circa...
Castane imitate
Pentru crema delicioasa la cesti cu vanilie se pune laptele sa fiarba cu vanilie si zahar. Se bat intr-un castron ouale...
Crema delicioasa la cesti cu vanilie
Pentru crema de vanilie caramelizata (crema caramel) se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe...
Crema de vanilie caramelizata (crema caramel)
Pentru crema de zahar ars cu vanilie si frisca se arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea...
Crema de zahar ars cu vanilie si frisca
Pentru gogoselele cu crema se face un aluat ca pentru “Prajituri cu crema de vanilie”. Se pun fie cu ornetul, fie cu...
Gogosele cu crema
Pentru cataiful cu frisca se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si...
Cataif cu frisca si vanilie
Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se...
Cataif turcesc
Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom..
Cataif delicios cu mere
Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde...
Placinta cu crema de vanilie
Pentru baclava se face un aluat de placinta si se intinde foaia foarte subtire. Dupa ce s-a uscat, se taie in bucati de...
Baclava delicioasa cu nuci
Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la...
Tarta delicioasa cu crema
Pentru savarina cu pesmet se freaca galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si cresc ca o crema. Se adauga pesmetul...
Savarina delicioasa cu pesmet
Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte...
Savarina din aluat dospit
Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o...
Prajituri cu crema de vanilie
Pentru ecler se face aluatul la fel, se pune in cornet si se toarna in forma de bastonase, ca piscoturile. Dupa ce sunt...
Ecler delicios
Pentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie. Se pun, fie cu cornetul, fie cu...
Gogosele cu frisca
Pentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua...
Covrigei de plamadeala
Pentru madelene se pune intr-o cratita untul proaspat ca sa se topeasca, fara sa fiarba. Se freaca intr-un castron ouale...
Madelene delicios
Pentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar,...
Tarta cu fructe crude
Pentru aceasta tarta cu fructe crude se face un aluat, din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un...
Tarta delicioasa cu fructe crude
Pentru tarta cu marmelada se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la...
Tarta delicioasa cu marmelada
Pentru tarta cu prune necojite se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia...
Tarta cu prune necojite
Aceasta reteta de saratele este foarte buna si usor de pregatit. Pentru a prepara saratele, avem nevoie de cateva ingrediente...
Saratele delicioase
Aceasta reteta este foarte buna. Pentru alt fel de saratele va trebuie 150 g faina, 150 g cartofi fierti, 1 pachet praf de...
Saratele cu cartofi fierti
Saratelele cu chimen sunt foarte bune. Pentru aceasta reteta de saratele avem nevoie de smantana, faina, unt si lapte.
Saratele delicioase cu chimen
Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati aceste saratele avem nevoie de aluat frantuzesc, oua si parmezan. Se...
Saratele din aluat frantuzesc
Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Pentru ochelari se intinde o foaie potrivit de...
Ochelari
Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste...
Piscoturi bune
Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...
Covrigei cu scortisoara si migdale
Pentru pesmetii cu nuci se face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus,...
Pesmeti cu nuci
Pentru pesmetii de Nurenberg se opareste zaharul pisat cu 250 g miere clocotita. Se amesteca si dupa ce s-a mai racorit, se...
Pesmeti de NurenbergSupa mediteraneeana este o reteta delicioasa de supa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 4 cani de supa de pui...
Supa mediteraneeanaChiftelute cu zahtar si sumac este o reteta orientala delicioasa.Seamana cu reteta noastra de parjoale.
Chiftelute cu zahtar si sumacSalata de iaurt cu sfecla si menta sau Borani este o reteta persana de salata de sfecla pe care o puteti pregati foarte usor.
Salata de iaurt cu sfecla si menta
Pentru rulourile cu marmelada se face un aluat din branza de vaca, unt, faina, zahar, sare si bicarbonat. Se framanta bine,...
Rulouri de branza cu marmelada
Pentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun...
Fursecuri corabioare
Pentru cuiburile de randunele se bat albusurile pe marginea masinii. Cand sunt gata, se pune zaharul pisat si se bat din nou...
Cuiburi de randunele
Pentru fursecuri macaroane cu migdale se dau prin masina migdale curatite de coaja sau nuci si se freaca bine cu doua...
Fursecuri macaroane cu migdale
Pentru pesmetii economici se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune uleiul, zaharul vanilat, doua...
Pesmeti economici
Pentru pesmetii Florina se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat,...
Pesmeti Florina
Pentru pesmetii deliciosi se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o...
Pesmeti deliciosi
Pentru pesmetii cu iaurt se bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga...
Pesmeti cu iaurt
Pentru pesmetii cu scortisoara se freaca o ceasca de caimac cu doua oua, unt topit, zahar vanilat, scortisoara, bicarbonat...
Pesmeti cu scortisoara
Pentru biscuitii cu vanilie se freaca galbenusunle cu zaharul vanilat pana se albesc. Se adauga faina si cele trei albusuri...
Biscuiti cu vanilieCiocanele de pui cu dovleac si fasole este un fel de mancare foarte gustos. Puteti folosi orice fel de carne, nu doar pulpe...
Ciocanele de pui cu dovleac si fasoleIslere cu gem este o reteta de prajituri simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 500 gr faina.
Islere cu gem
Pentru biscuiti simpli cu vanilie se freaca untul pana se face spuma. Se adauga pe rand patru galbenusuri, apoi 200 g zahar...
Biscuiti simpli cu vanilieBudinca de macaroane cu branza este o delicioasa reteta de desert. Pentru aceasta reteta de budinca aveti nevoie de 400 g...
Budinca de macaroane cu branza
Limbile de pisica cu vanilie sunt fursecuri delicioase si foarte simple. Se amesteca faina cu zaharul vanilat. Se cern...
Limbi de pisica cu vanilie
Limbile de pisica cu frisca sau smantana sunt fursecuri simple si delicioase. Se amesteca faina cernuta cu zahar vanilat si...
Limbi de pisica cu frisca sau smantana
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc