Midiile se pun la fiert in apa cu vin. Se adauga ceapa tocata marunt, sare, morcovul taiat cubulete si piperul boabe. Cand...
Salata de midii
Guliile se curata de coaja, apoi se trec pe razatoarea mare si se omogenizeaza cu gogosarii taiati rondele fine si ceapa...
Salata de gulii si gogosari
Se pune la fiert in apa cu sare, fasolea curatata. Dupa ce a fiert aproape o ora, se scurge si se lasa la racit. Se adauga...
Salata de fasole cu usturoi
Molustele si custaceele se scurg de apa si se asaza pe un platou, in mijloc. Se fierbe orezul in apa cu sare si apoi se lasa...
Salata de crustacee si moluste
Se curata castravetele de coaja si se taie rondele fine. Se curata si se decorticheaza crevetii, apoi se stropesc cu zeama...
Salata de creveti
Crevetii decorticati si curatati se amesteca cu morcovul ras, telina taiata cubulete, ceapa tocata marunt si ouale fierte si...
Salata de telina cu creveti
Andivele se spala si se curata, varza rosie se taie fasii lungi iar branza se bate cu telul. Se adauga sare si piper, apoi...
Salata de crabi
Conopida se pune la fiert pentru 5 minute. Se scurge apoi de apa si se lasa la racit. Morcovii si telina se curata si se taie...
Salata de conopida cu nuca
Fasolea boabe din conserva se scurge intr-o strecuratoare. Fasolea verde, se fierbe timp de circa 10 minute, apoi se scurge,...
Salata de cocos cu macrou afumat si fasole
Caracatita se spala si se taie inele. Se pune apoi la fiert, intr-un vas cu apa si sare, impreuna cu ceapa, usturoiul si...
Salata de caracatita
Se coc ardeii, apoi se lasa la racit si se curata de pielita si samburi. Se pun intr-un castron si se sareaza, se stropesc cu...
Salata de ardei cu usturoi
Se taie cubulete merele decojite si fara samburi. Se pun apoi intr-un bol, impreuna cu portocala taiata felii si miezul de...
Salata de nuci, mere si portocale
Se dau pe razatoarea mica telina si merele. Se amesteca apoi cu stafidele, nucile tocate marunt si zeama de lamaie. Se...
Salata dulce de telina
Telinele si merele se rad pe razatoare. Se amesteca cu migdalele, stafidele inmuiate putin in vin, uleiul si zaharul. Se...
Salata de telina cu mere
Se scurg din conserva, separat, tonul si porumbul. Se pun apoi intr-un vas si se adauga ceapa tocata foarte marunt si...
Salata de ton cu porumb si ceapa
Icrele strivite cu furculita se freaca bine cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu piperul si sarea si se incorporeaza...
Salata de icre cu ceapa si usturoi
Unul din cele 6 fructe de avocado, se curata, se indeparteaza semintels si se taie cubulete pulpa. Separat, se scufunda in...
Salata de creveti cu avocado
Ardeii iuti impreuna cu sarea se macina intr-o piulita de lemn. Se adauga seminte de coriandru, cele de chimen, zeama de...
Sos pasta de curry
Menta se curata si se spala. Se amesteca in mixer pana se formeaza o pasta omogena, apoi se adauga apa rece, sare, usturoi,...
Sos de mentaDe Sarbatori incearca o reteta noua pentru a da un gust aparte fripturii din carne rosie, fie ca e vorba de porc sau vita....
Friptura din carne rosie cu sos de mustar
Hreanul se curata, se da pe razatoare si se toaca marunt. Se amesteca cu smantana, otetul, sarea si zaharul, dupa care se...
Sos de hrean
Se pun la calit, in ulei, ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga apoi ardeiul iute tocat, ghimbirul, coriandrul si...
Sos currySe taie legumele si se pun intr-o tava, iar deasupra se presara putin ulei de masline. Separat, se acopera puiul cu mustar cu...
Pui la cuptor cu mustar iute
Creierul se curata si se spala bine. Se pune apoi la prajit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi se lasa putin...
Tartine cu creierSalam de biscuiţi reţetă Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul. Se tine oala pe foc si se adauga margarina,...
Salam de biscuiţi reţetă - om de zapada
Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la...
Tarta cu fructe de mareSe curata pestele de solzi, capete, cozi, aripioare si organe. Se scot oasele si se taie feliute foarte subtiri.
Sashimi
Se fierbe orezul in apa cu sare. Se amesteca apoi fructele de mare crude cu orezul si se stropeste totul cu otet.
Sushi
Feliile de paine se ung cu unt, iar deasupra fiecarei felii se asaza cate o stridie. Se pipereaza si se stropesc apoi cu...
Sandviciuri cu stridii
Se intinde un strat subtire de unt, peste crutoanele de paine prajita. Se presara cu putin boia iute, iar deasupra se pun...
Sandviciuri cu peste
Paine se taie felii. Stridiile se scot din cochilii si se oparesc cateva minute in apa fierbinte. Se lasa la scurs, apoi la...
Sandviciuri cu garnitura de stridii
Feliile de paine se usuca in cuptor si se ung apoi cu unt. Se pun deasupra felii de ficat, taiate groase, se toarna rachiul...
Sandwitchuri cu ficat si rachiu de prune
Smantana, scortisoara, stafidele si zaharul se pun la foc mic, sa fiarba in lapte. Separat se bat ouale si se pregateste...
Omleta cu stafide si migdale
Ouale se bat cu sare si piper. Se rastoarna apoi intr-o tigaie cu unt incins si se lasa in bain-marie. Inainte de a se...
Jumari de oua cu usturoi
Ceapa se curata de coaja si se taie apoi inele. Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana se umfla.
Inele de ceapa
Maduva se curata in apa rece de pielite. Se pune apoi la fiert in apa fiarta cu sare, in care se adauga ceapa curatat si...
Aperitiv cu maduva
Fructele de mare se scufunda usor in sosul de soia aromat cu wasabi si apoi se mananca.
Fructe de mare crude
Se amesteca sucul de lamaie cu usturoiul zdorbit, se adauga piperul negru si rosu si se potriveste la gust de sare dupa care...
Condimente iuti
Arpacasul se fierbe si se trece prin masina de tocat, impreuna cu ceapa maruntita, rosiile curatate de pielite si seminte. Se...
Chiftele cu migdale
Painea se prajeste si se freaca cu usturoi. Se unge apoi fiecare felie cu pasta de rosii, condementata cu sare, piper si...
Bagheta cu usturoi si rosii
Painea se taie in felii late si se curata de coaja, dupa care se pune la prajit. Se freaca feliile de paine cu usturoi, se...
Bagheta cu usturoi
Baghetele se taie in doua pe lung, apoi in 2-3 bucati, pe lat. Se amestecamaioneza cu hreanul, se sareaza si se pipereaza....
Bagheta cu crabi
Se scot crustaceele din conserva si se taie felii. Se pun pe pat de frunze salata verde, se stropesc cu zeala de lamaie si se...
Aperitiv cu crustaceePiureul de castane este delicios. Se poate ingheta pentru a-l pastra peste iarna, se poate consuma ca atare cu frisca, sau se...
Piure de castane
Faina se opareste in apa clocotita, si se adauga ouale si sare, dupa ce s-a racit putin. Se fierbe apa cu sare intr-un vas si...
Galuste de aluat
Untul se freaca spuma, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile si albusurile batute spuma. Se cerne faina si se pun...
Galuste pentru papricas
Paine se taie in doua, iar apoi o jumatate de taie cubulete care se inmoaie in lapte, iar cealalta jumatate se taie tot...
Galuste din painePerele se curata de coaja, apoi se taie in patru, li se scot samburii si se pun intr-un vas mai inalt la fiert cu vinul rosu.
Garnitura de pere
Se pune untul la incins, apoi se adauga 50 gr de jambon feliat si se lasa la calit. Se adauga o cepa tocata, se lasa putin la...
Garnitura de orez
Se pun la fiert carnea de vaca, morcovul, ceapa, bucata de carne de iepure, jambonul, toate taiate bucatele. Se adauga zeama...
Sos vanatoresc din carne de vaca si iepure
Marginile de cotlet se taie bucati si se pun la calit in ulei. Se adauga putina zeama de carne, apoi se lasa la fiert, se...
Sos vanatoresc
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane