Pestele ton se scoate din cutie si se stoarce de sucul propriu, se pune peste zeama de la o jumatate de lamaie, putina sare,...
Salata de tonSe face un aluat din 2 oua, faina cat se cere si putin unt topit. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o tigaie cu o...
Turta de prazCarnea se spala, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala,se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si...
Parjoale moldovenestiAmestecul pentru ciorba de burta se curata, se opareste si se spala. Usturoiul se curata, jumate din cantitate se piseaza cu...
TuslamaCapetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul,...
Bors pescarescPulpele de pui de balta se spala si se sareaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si...
PUI DE BALTAOrezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge de apa. Ciupercile proaspete se curata, se spala in...
RIZOTTO MILANEZOrezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape. Sunca se taie felii inguste. Svaiterul se curata de coaja si se...
RIZOTTO CU SUNCA SI SVAITEROuale se spala,se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Se...
GOGOSI CU CASCAVALOauale se bat cu mixerul impreuna cu 6 linguri de apa cam 10 minute. Spuma se bate apoi cu uleiul si zaharul. La sfarsit se...
Prajitura de la Buni1 margarina, 3 linguri miere de albine si 250 g zahar se topesc impreuna la foc mic. Se adauga un pumn de nuci taiate, cele 3...
Dulce din fulgi de orezSe pune uleiul la incins, apoi se adauga fideaua marunta si se amesteca pana capata o culoare rosu-maronie (atentie sa nu se...
Orez egipteanSe curata porumbeii, se impaneaza cu bucati de sardele de Lisa, spalate si curatate de oase. Se pun intr-o cratita cu unt, si...
Porumbei inabusiti cu sardele de LisaSe aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala, cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o...
Dulceata de capsuri (reteta din Ardeal)Se freaca 8 galbenusuri cu 300 gr. zahar. Se amesteca cu 9 decilitri de lapte, la care s-a adaugat un decilitru de cafea...
Inghetata de cafeaSe freaca 2 lingurite de mustar cu uleiul, turnat picatura cu picatura. Cand e gata se subtiaza cu putin otet de vin, zeama...
Sos de mustarSe freaca un ou cu o lingura buna de faina cat sa se faca aluatul ca o smantana. Se pune sare. Se toarna cu incetul in supa...
Supa cu turnateiSe taie pestele in bucati de 4-5 cm. Acestea se condimenteaza si se trec prin pesmet si se prajesc in ulei. Se scot pe...
Cosulete de primavaraSe folosesc doua felii de piine mari la care se indeparteaza coaja. Feliile puse pe o farfurie plata, se ung cu ketchup, se...
Tartina „PIZZA”Bucatile de pui si ceapa se inabusa in 75g unt cu 100ml apa. Separat, in 75g unt se adauga faina dizolvata in 100ml lapte...
Pui sote cu conopida si smintinaSupa de oase se fierbe. Se adauga faina dizolvata in apa rece si se continua fierberea circa 15 minute. Se adauga chimen,...
Supa de chimenConopida se curata, se spala si se tine in apa cu sare. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Orezul se alege de...
Supa de conopidaSe fierb toate ingredientele apoi se pune carnea in bait si se va tine la frigider sa se fezandeze 6 ore. Apoi o scoateti la...
Saramura de puiSe fierb toate ingredientele apoi se pune carnea in bait si se va tine la frigider sa se fezandeze 6 ore. Apoi o scoateti la...
Saramura de puiMacrisul curatat, spalat si scurs se pune la foc in ulei incins, se sareaza si se lasa sa se inabuse sub capac, pana scade...
Sos de macrisPuiul se taie fasii subtiri de 1 cm/0,5 cm. Ardeiul gras se despica julien iar ardeiul iute se feliaza. Intr-o tigaie, in...
POLLO ALLA DIAVOLABucatile de de cotlet se inabusa in 150gr de ulei, sau untura, cu apa si se scot separat.I n grasimea ramasa se pune ceapa si...
Varza cu cotlet de porcImparte aluatul in doua parti egale. Unge o tava cu ulei de masline si intinde o prima foaie de aluat. Intre timp incinge...
PLACINTA CU PESTE,CREVETI SI SPANACDudele se curata se spala, se adauga zaharul conservantii si se tin la macerat 2zile. Dupa ce au stat la macerat se vor pune...
Dulceata de dudeSe spala salata verde si se toarce bine. Rosiile, mozzarella si branza se taie in forma dorita, apoi se pun peste salata...
Salata cu peste la conservaSe curata telina, dupa care se pune intr-un castron cu apa in care in prealabil am pus si zeama de la un lime. Sunca de Praga...
Stefy's coktailSe curata gogosarii, se taie Julien, dupa care se spala sub jet de apa si se pun pe servet absorbant. Apoi, se aseaza intr-o...
Gogosari MetacomSe taie cepele mici si se pun la prajit in ulei intr-o oala midie-mare pana se sticleste. Se curata carnatii de coaja...
Supa Toscana (italiana)Carnea se taie fasii. Se curata ceapa si usturoiul.Se taie ceapa julien. Se curata ciupercile si se taie in doua sau in...
SOTE DE VITEL CU CIUPERCISe spala carnea, se taie in 8 felii, se bate fiecare felie, se sareaza si se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala si se...
ESCALOP DE PORC CU CIUPERCICocktail de Gamberetti cu creveti. Crevetii se dau intr-un clocot in apa cu sare si se scurg. Salata se spala si se aleg...
Cocktail de GamberettiAcest desert cu rodii, este dupa cum ii spune si numele, un deliciu. Este foarte usor de preparat, tot ce ai de facut este sa...
Deliciu cu rodiiOasele se taie in bucati, se spala si se usuca la foc moderat in cuptor. Morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul se...
SOS BRUN(SPANIOL)Fasolea se spala si se tine 12 ore in apa rece, dupa care se pune la fiert. Dupa ce a fiert 10 minute se schimba prima apa si...
FASOLE ITALIANASe bate frisca lichida. Se freaca untul tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa. Se incalzeste...
FANTEZIE CU CAPSUNIMargarina se tine la temperatura camerei pana se inmoaie si se amesteca impreuna cu 7 linguri de faina pana se omogenizeaza....
SPIRALE CU SUSANTagliatii se fierb in apa cu sare 7-8 minute. Sunca se feliaza subtire si se taie in bucati medii. Intr-o tigaie se topeste...
TAGLIATII AI PROSCIUTTOCarne de gaina se fierbe o ora jumatate cu ceapa si sare, dupa care se scoate separat intr-un vas (platou ). Legumele se...
GAINA RASOL CU LEGUME SI HREANCarnea se unge cu ulei si se aseaza in tava la cuptor, cu apa si sare circa 50 minute si se unge cu jiul format din cind in...
CURCAN CU SOS DE CIUPERCISpaghetele se fierb 10 min, se strecoara, si se clatesc cu apa rece. sunca si ciuprcile se taie julien si se calesc la foc...
SPAGHETE MILANEZEFierbeti spaghetele 10min, clatitile cu apa rece. Carnea se caleste cu ulei 5 -7 minute, adaugatii rosiile, sare, piper,...
SPAGHETE BOLOGNEZEUsturoiul si ceapa, tocata, se amesteca cu smantana. Se adauga verdeata tocata marunt si brinza de vaci. Dupa gust otetul,...
Sour creamCarnea de gaina se taie in 4 bucati. Legumele se taie rondele iar patrunjelul se toaca marunt. Carnea se fierbe in 3 litri de...
SUPA DE GAINA CU ZDRENTESpanacul se fierbe in apa cu putina sare, se scurge si se toaca marunt. Ouale se fierb tare. Intr-un vas, galbenusurile se...
SPANAC A LA COMTESSEPulpele se spala, se curata si se taie in doua. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Usturoiul se curata si...
OSTROPEL DE PUICascavalul si sunca se taie felii. Pieptul de pui se frige pe gratar, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare portie se pune o...
Piept de pui SavoyardeDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaUn desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le...
Cheesecake cu jeleu de piersiciIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa