Pestele ton se scoate din cutie si se stoarce de sucul propriu, se pune peste zeama de la o jumatate de lamaie, putina sare,...
Salata de ton
Se face un aluat din 2 oua, faina cat se cere si putin unt topit. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o tigaie cu o...
Turta de praz
Carnea se spala, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala,se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si...
Parjoale moldovenesti
Amestecul pentru ciorba de burta se curata, se opareste si se spala. Usturoiul se curata, jumate din cantitate se piseaza cu...
Tuslama
Capetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul,...
Bors pescaresc
Pulpele de pui de balta se spala si se sareaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si...
PUI DE BALTA
Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge de apa. Ciupercile proaspete se curata, se spala in...
RIZOTTO MILANEZ
Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape. Sunca se taie felii inguste. Svaiterul se curata de coaja si se...
RIZOTTO CU SUNCA SI SVAITER
Ouale se spala,se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Se...
GOGOSI CU CASCAVAL
Oauale se bat cu mixerul impreuna cu 6 linguri de apa cam 10 minute. Spuma se bate apoi cu uleiul si zaharul. La sfarsit se...
Prajitura de la Buni
1 margarina, 3 linguri miere de albine si 250 g zahar se topesc impreuna la foc mic. Se adauga un pumn de nuci taiate, cele 3...
Dulce din fulgi de orez
Se pune uleiul la incins, apoi se adauga fideaua marunta si se amesteca pana capata o culoare rosu-maronie (atentie sa nu se...
Orez egiptean
Se curata porumbeii, se impaneaza cu bucati de sardele de Lisa, spalate si curatate de oase. Se pun intr-o cratita cu unt, si...
Porumbei inabusiti cu sardele de Lisa
Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala, cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o...
Dulceata de capsuri (reteta din Ardeal)
Se freaca 8 galbenusuri cu 300 gr. zahar. Se amesteca cu 9 decilitri de lapte, la care s-a adaugat un decilitru de cafea...
Inghetata de cafea
Se freaca 2 lingurite de mustar cu uleiul, turnat picatura cu picatura. Cand e gata se subtiaza cu putin otet de vin, zeama...
Sos de mustar
Se freaca un ou cu o lingura buna de faina cat sa se faca aluatul ca o smantana. Se pune sare. Se toarna cu incetul in supa...
Supa cu turnatei
Se taie pestele in bucati de 4-5 cm. Acestea se condimenteaza si se trec prin pesmet si se prajesc in ulei. Se scot pe...
Cosulete de primavara
Se folosesc doua felii de piine mari la care se indeparteaza coaja. Feliile puse pe o farfurie plata, se ung cu ketchup, se...
Tartina „PIZZA”
Bucatile de pui si ceapa se inabusa in 75g unt cu 100ml apa. Separat, in 75g unt se adauga faina dizolvata in 100ml lapte...
Pui sote cu conopida si smintina
Supa de oase se fierbe. Se adauga faina dizolvata in apa rece si se continua fierberea circa 15 minute. Se adauga chimen,...
Supa de chimen
Conopida se curata, se spala si se tine in apa cu sare. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Orezul se alege de...
Supa de conopida
Se fierb toate ingredientele apoi se pune carnea in bait si se va tine la frigider sa se fezandeze 6 ore. Apoi o scoateti la...
Saramura de pui
Se fierb toate ingredientele apoi se pune carnea in bait si se va tine la frigider sa se fezandeze 6 ore. Apoi o scoateti la...
Saramura de pui
Macrisul curatat, spalat si scurs se pune la foc in ulei incins, se sareaza si se lasa sa se inabuse sub capac, pana scade...
Sos de macris
Puiul se taie fasii subtiri de 1 cm/0,5 cm. Ardeiul gras se despica julien iar ardeiul iute se feliaza. Intr-o tigaie, in...
POLLO ALLA DIAVOLA
Bucatile de de cotlet se inabusa in 150gr de ulei, sau untura, cu apa si se scot separat.I n grasimea ramasa se pune ceapa si...
Varza cu cotlet de porc
Imparte aluatul in doua parti egale. Unge o tava cu ulei de masline si intinde o prima foaie de aluat. Intre timp incinge...
PLACINTA CU PESTE,CREVETI SI SPANAC
Dudele se curata se spala, se adauga zaharul conservantii si se tin la macerat 2zile. Dupa ce au stat la macerat se vor pune...
Dulceata de dude
Se spala salata verde si se toarce bine. Rosiile, mozzarella si branza se taie in forma dorita, apoi se pun peste salata...
Salata cu peste la conserva
Se curata telina, dupa care se pune intr-un castron cu apa in care in prealabil am pus si zeama de la un lime. Sunca de Praga...
Stefy's coktail
Se curata gogosarii, se taie Julien, dupa care se spala sub jet de apa si se pun pe servet absorbant. Apoi, se aseaza intr-o...
Gogosari Metacom
Se taie cepele mici si se pun la prajit in ulei intr-o oala midie-mare pana se sticleste. Se curata carnatii de coaja...
Supa Toscana (italiana)
Carnea se taie fasii. Se curata ceapa si usturoiul.Se taie ceapa julien. Se curata ciupercile si se taie in doua sau in...
SOTE DE VITEL CU CIUPERCI
Se spala carnea, se taie in 8 felii, se bate fiecare felie, se sareaza si se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala si se...
ESCALOP DE PORC CU CIUPERCICocktail de Gamberetti cu creveti. Crevetii se dau intr-un clocot in apa cu sare si se scurg. Salata se spala si se aleg...
Cocktail de GamberettiAcest desert cu rodii, este dupa cum ii spune si numele, un deliciu. Este foarte usor de preparat, tot ce ai de facut este sa...
Deliciu cu rodii
Oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la foc moderat in cuptor. Morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul se...
SOS BRUN(SPANIOL)
Fasolea se spala si se tine 12 ore in apa rece, dupa care se pune la fiert. Dupa ce a fiert 10 minute se schimba prima apa si...
FASOLE ITALIANA
Se bate frisca lichida. Se freaca untul tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa. Se incalzeste...
FANTEZIE CU CAPSUNI
Margarina se tine la temperatura camerei pana se inmoaie si se amesteca impreuna cu 7 linguri de faina pana se omogenizeaza....
SPIRALE CU SUSAN
Tagliatii se fierb in apa cu sare 7-8 minute. Sunca se feliaza subtire si se taie in bucati medii. Intr-o tigaie se topeste...
TAGLIATII AI PROSCIUTTO
Carne de gaina se fierbe o ora jumatate cu ceapa si sare, dupa care se scoate separat intr-un vas (platou ). Legumele se...
GAINA RASOL CU LEGUME SI HREAN
Carnea se unge cu ulei si se aseaza in tava la cuptor, cu apa si sare circa 50 minute si se unge cu jiul format din cind in...
CURCAN CU SOS DE CIUPERCI
Spaghetele se fierb 10 min, se strecoara, si se clatesc cu apa rece. sunca si ciuprcile se taie julien si se calesc la foc...
SPAGHETE MILANEZE
Fierbeti spaghetele 10min, clatitile cu apa rece. Carnea se caleste cu ulei 5 -7 minute, adaugatii rosiile, sare, piper,...
SPAGHETE BOLOGNEZE
Usturoiul si ceapa, tocata, se amesteca cu smantana. Se adauga verdeata tocata marunt si brinza de vaci. Dupa gust otetul,...
Sour cream
Carnea de gaina se taie in 4 bucati. Legumele se taie rondele iar patrunjelul se toaca marunt. Carnea se fierbe in 3 litri de...
SUPA DE GAINA CU ZDRENTE
Spanacul se fierbe in apa cu putina sare, se scurge si se toaca marunt. Ouale se fierb tare. Intr-un vas, galbenusurile se...
SPANAC A LA COMTESSE
Pulpele se spala, se curata si se taie in doua. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Usturoiul se curata si...
OSTROPEL DE PUI
Cascavalul si sunca se taie felii. Pieptul de pui se frige pe gratar, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare portie se pune o...
Piept de pui Savoyarde
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane