Portocalele se spala si se curata de coaja. Piersicile si caisele se spala si se descojesc. Strugurii se spala si se desfac...
SPUMA DE PORTOCALECartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se curata de coaja si se taie cuburi. Ciupercile proaspete...
CARTOFI FORESTIERCarnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul si ceapa verde se...
STUFAT DE VITELCreierul se spala, se curata de pielite, intr-un vas cu apa rece se spala si se tine 20 minute in apa rece cu sare, pentru...
CROCHETE DIN CREIER CU SOS TARTARLimba de vita se curata, se spala, se opareste, se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala...
LIMBA CU MARARLimba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala...
LIMBA CU SOS MADERALimba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou. Telina, morcovii si ceapa se curata, se spala si se...
LIMBA CU SOS PICANTPulpa de miel se spala si se zvanta pe prosop curat. Oasele se spala si se oparesc. Usturoiul se curata, se spala, 1/3 se...
GIGOT DE MIEL CU USTUROIPepenele se curata de coaja. Menta se curata, se spala si se taie marunt. Se pastreaza cateva frunze pentru decor. Iaurtul se...
DESERT DIN PEPENE CU IAURTMerele se spala, se curata de coaja si de seminte, se taie sferturi. Merele se rumenesc in jumatate din cantitatea de unt....
EVANTAI DE MIERE CALDETelina se curata, se spala si se taie julienne. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Salata verde se curata si se...
SALATA DE TELINA CU SUNCACarnea se spala, se zvanta si se taie cuburi cu latura de circa 3 cm. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cuburile...
Muschi de vita flamandOuale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne....
GOGOSI PRIPITE CU CASCAVALFasolea verde proaspata, se curata, se spala, se introduce in apa clocotita cu sare, se fierbe, se scurge si se pastreaza...
FASOLE VERDE CU UNT SI SMANTANAPieptul de pui se spala, se usuca pe prosop curat si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile...
GRATIN DE PUI CU ARDEIMaruntaiele de pui se spala, se curata si se oparesc. Ceapa, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si morcovii se curata,...
CIORBA DE POTROACESe amesteca bine branza si margarina se adauga castravetele dat pe razatoarea mica, mararul tocat, sarea, piperul si usturoiul
Salata a la grecCarnea de vita si porc, se spala si se taie in bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Orezul se alege de...
Sarmale cu carne de porc si vita in foi de varzaLoboda se curata, se spala in mai multe ape si se taie fasii. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie...
CIORBA ARDELENEASCA CU LOBODABranza se spala si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si...
MAMALIGA CU BRANZA SI OUA LA CUPTORConopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare si se fierbe. Faina se cerne. Ouale se spala,...
CONOPIDA GRATINATA CU CIUPERCIPieptul de pui se spala, se usuca pe prosop curat si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile...
Gratind e pui cu ardeiCarnea se spala, se zvanta pe prosop curat, se taie in bucati mici si se marineaza in marinada de apa cu otet, legume si...
POTEE DE BATAL CU LEGUMECarnea se taie bucati si se caleste pina ce se patrunde, apoi adaugati ficateii, cabanosul, vinul alb, sare, piper, usturoiul...
TochituraPieptul de pui se fierbe si se taie cubulete, la fel si fasolea verde. Morcovul se taie julienne, se amesteca totul cu...
Salata AmericanaSe taie branza si rosiile rondele. Se aranjeaza pe platoul ornat cu salata verde. Se pune pe deasupra ulei de masline si...
SALATA CAPRESSEPulpele se sareaza. Merele se feliaza iar nuca se taie la cutit. Intr-o tigaie feliile de mere se prajesc in unt. Pulpele se...
Pui cu mere si suncaSe curata prazul si se taie inele. Se taie bucatile de piept in doua si se dau cu mustar, sare si piper. Prazul se caleste in...
Piept de pui cu sos de miereIntr-o cratita de 2-3 litri se pun 200gr de zahar si se aseaza pe aragaz. Cand zaharul s-a caramelizat, cratita se ia de pe...
CREMA DE ZAHAR ARSNuca se piseaza. Untul se topeste si se amesteca impreuna cu uleiul. Siropul se formeaza prin dizolvarea in apa a 150g de...
BACLAVACarnea de vita se taie julienne si se pune la prajit in ulei incins. Ciupercile se taie felii si se pun peste carne. Se...
Muschi StroganoffNectarinele se curata de samburi si se taie in felii mai groase ( cca 1 cm). Se bat putin cele 2 oua se adauga zaharul,...
Gogosi cu nectarinePrazul se curata, se spala si se taie rondele. Branza de soia se taie cuburi. Ciupercile se scurg de lichid, se clatesc cu...
Supa din Tofu cu CastaneSalata verde se curata, se spala fiecare frunza in jet de apa rece si se taie fasii. Mararul verde se curata, se spala si se...
Salata pastoruluiusturoiul se curata si se piseaza. Somonul se spala si se usuca pe prosop curat. Se taie rondele. Rondelele de somon se...
Somon Olio (pentru 10 persoane)Ciorba cu perisoare a la grec este o mancare romaneasca delicioasa. Pentru a pregati aceasta ciorba de perisoare aveti nevoie...
Ciorba cu perisoare a la grecSe taie fructele cuburi mici proaspete, si se amesteca cu vermutul alb. Se vor lasa la frigider pentru macerare. Dupa ce a...
Coup JacquesAluatul de Colomba: amesteca intr-un vas mare faina cu drojdia inmuiata in putina apa calduta. Apoi incorporeaza treptat...
LA COLOMBACrevetele se fierbe si se decorticheaza. Ceapa verde se taie marunt, puiul se taie marunt, se spala si se usuca cu un prosop....
Pui meridional cu migdaleMorunul (nisetru)se curata si se sareaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Sosul de lamaie (a la grec) se prepara,...
Morun sau nisetru cu sos de lamaie (a la grec)Limba de vita se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala...
Limba cu sos maderaCarnea de iepure se tine la bait circa 12 ore, se zvanta, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se spala si se...
Iepure cu ciuperciMorcovii, telina, ceapa se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie marunt, iar jumatate se taie felii. Arpagicul se...
Iepure cu sos de lamaie (a la grec)Pieptul afumat se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza....
Crab umplut AntilezCeapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece si se separa albusurile...
Bulete cu sos de lamaieSe curata ceapa si se toaca marunt. Se curata morcovii si se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei. Dupa ce s-au...
Chiftelute cu sos de ciuperci si castraveti muratiSe face un aluat din faina, drojdia, sarea si zaharul si se lasa la crescut 30 minute. Se taie feliile de sunca in doua si...
Batoane cu sunca si cascavalPentru BLAT se amesteca zaharul cu zaharul vanilat, untul apoi se adauga ouale pe rand iar la final faina+praful de copt si...
Tort cu migdale si cireseSe rade branza si se pune intr-o tava. Se fierb spaghetele 8-10 minute in apa cu sare se strecoara apoi se pun in tava cu...
Budinca din paste cu capsuniSe rad toate legumele prin razatoarea mica, se scurg de zeama, se pun intr-un castron unde se amesteca cu sarea si maioneza.
Salata de telinaSe spala varza in mai multe ape. Intr-un vas, de preferinta din lut, se pune untura in care se prajeste usor ceapa taiata...
Choucroute à l'alsacienne (Mincare de varza murata alsaciana)Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaMi-a placut foarte mult aluatul de la briosele acestea, asa ca am facut si o prajitura, dar cu caise.
Desert prajitura cu caiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa