Se incalzeste untul, se adauga faina amestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu lapte, amestecind sa...
Sos alb normal
Carnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de...
Friptura de porc cu varza de Bruxelles1. Se separa ouale: galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, pana se obtine o crema spumoasa, iar albusurile...
Tort de ciocolata
Maruntaiele bine spalate (adica inima, plamanii, ficatul), la care se adauga si picioarele purcelului, se taie bucati.Intr-o...
Maruntaie de purcel cu lamaie
Pastele se fierb, se clatesc cu apa rece si se aseaza pe un platou. Intre timp ceapa se toaca si se caleste in ulei, se...
Paste cu varzaPesto din busuioc si parmezan este foarte aromat si poate fi folosit cu succes la diferite retete de aperitive, produse de...
Pesto din busuioc si parmezan
Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca. Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea...
Cartofi in crusta de ierburi
Sfecla se spala bine si se pune la copt in cuptor. Cand coaja s-a inmuiat si este usor cocanta, sfecla este coapta. Eu o las...
Salata de sfecla rosie cu hrean
Pulpa de porc se dezgheata, se curata, se spala, se taie cuburi medii si se face sote. Morcovul se spala, se curata, se...
Porc Gong-Bao
Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa...
Orez a la Canton
Se fierbe apa cu sare si se arunca peste ardei. Se lasa sa se raceasca apa (se lasa de pe o zi pe alta). A doua zi se va...
Ardei bulgaresti
Castraveţi bulgăreşti reţetă. Se amesteca otetul, apa, si sarea si se adauga o ceapa taiata lamele subtiri, piper si...
Castraveţi bulgăreşti reţetă
Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...
Sos Bechamel
1. Se curata ceapa si se taie rondele. Se taie nu prea marunt rozmarinul si, impreuna cu foaia de dafin si boabele de...
Piept de rata afumat si salata de lintePrajitura cuburi tavalite prin glazura si nuca de cocos este o reteta de prajitura pe cat de simpla pe atat de gustoasa si...
Cuburi tavalite cu glazura si cocos
Icrele se pun intr-un castron deasupra unui vas cu abur, ca sa-si schimbe culoarea. Se aleg bine pielitele cu o furculita, se...
Salata de icre de crap cu ceapa
Se dezoseaza pestele [macrou sau dupa preferinta] se taie felii si se asaza pe un platou legumele, in straturi, deasupra...
Salata ucraineana
(pentru 4 persoane) Se taie pieptul de curcan in felii, se bat fiecare cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza. Se...
Piept de curcan umplut cu ciuperci si mozzarela
Se curata muschiuletul de caprioara de pielite, se condimenteaza, apoi se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga...
Friptura de caprioara cu fructe de padureSe sareaza filul de crap si se pune intr-o tava.Se taie ceapa felii si se opareste. Se taie ardeiul si verdeata marunt, apoi...
Plachie de crap
Pentru foi: margarina si sarea se pun intr-un bol mare. Drojdia se desface intr-un pahar cu 150 ml apa si o lingurita de...
Placinta cu mereTaiem avocado in jumatate si scoatem samburele. Cu o lingura scoatem miezul, pe care-l stropim rapid cu zeama de lamaie....
Pasta de avocado cu ou
Se intinde felia de paine cu sucitorul, pana se subtiaza si se intinde putin. Se unge dupa dorinta si plac dupa care se...
Sandwich rulou/sushi sandwich
Vinetele se coc, se curata, apoi se lasa pe tocator la scurs. Rosiile se pun intr-o tava si se coc in cuptor. Cand s-au...
Salata de vinete cu rosii
(pentru 4 persoane) Taiati muschiul de vita in cate 2 bucati pentru fiecare portie, condimentati-le pe ambele parti cu...
Muschi de vita cu sos verde
(pentru 4 persoane) Pieptul de gasca se taie felii, se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Miezul de paine se...
Piept de gasca umplutCotletul de porc se portioneaza, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-o tigaie. Se curata ceapa, se taie rotocoale si...
Cotlet de porc cu varza rosie si sampanie
Se caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga ficateii spalati, stersi cu un servet si taiati in bucatele. Se adauga...
Ciuperci umplute cu sos de vin rosuPastele se fierb in apa cu sare si se scurg intr-o strecuratoare. Apoi se pun intr-un vas termorezistent si se sareaza (vasul...
Paste tricolor
Intr-o oala de 2 l se pun uleiul, cartofii, ceapa, morcovul, rosia (legumele de la borcan daca aveti-2 linguri). Se calesc 5...
Supa rapida
Carnea feliata 1-2 cm, o tai fasii, o pui la prajit la foc mic si acoperit, cand e prajita aproape in intregime arunci uleiul...
Mancare de carne cu sos de soiaPentru blat frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul si se bate in continuare pana devine cremos, se adauga restul...
Tort alb-negru
Se pun pastele la fiert, intre timp ne facem de treaba cu sosul se pune untul la incins dupa ce sa incins se adauga...
Taglliatele boscaiolaSe taie cubulete medii cartofii, morcovii si ceapa. Se pun intr-o oala cele doua cani de orez, la care se adauga 6 cani de...
Orez de week-endPreincalziti cuptorul la 180°C, foc mare. Puneti uleiul intr-o tigaie la incalzit, adaugati ceapa si caliti-o cateva...
Meat Loaf (franzela de carne)Puneti o strecuratoare mare pe un castron mare. Cojiti vinetele (eu le prefer cu coaja) si taiati-le coditele. Taiati in...
Ratatouille (ghiveci)Pieptul de pui se taie bucati (6 bucati pieptul de la 1 pui), se bate putin, se pune vegeta, piper si se unge fiecare felie...
Rulouri de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăFeliile de carne se bat bine. Se presara piper din belsug, sare si se ung generos cu mustar (cam 1 lingurita la o felie). Se...
Snitel umplut
Se separa albusurile de galbenusuri (care se pun intr-o cana cu un praf sare si aromele). Se bat bine albusurile, cand s-au...
Pandispan rapid350g biscuiti macinati se amesteca cu 100g unt, 1 pachet de zahar vanilat, 500g zahar farin, 10-12 linguri de lapte si 100g...
Bombe din biscuitiCartofii se curata, se spala, se taie pai si se prajesc. Intre timp usturoiul se curata si se piseaza/se taie marunt....
Cartofi a la CretuSe curata cartofii, se spala si se taie cuburi mai mari. Se fierb in apa cu sare, dar nu mult ca sa nu se sfarame. Se curata...
Carfofi svabestiPrajitura Valurile Dunarii este o prajitura delicioasa cu visine si crema, o reteta de prajitura de casa deosebita cu nu nume...
Donauwelle (Prajitura Valurile Dunarii)Ficatul de pui se spala si se pune pe servetele de hartie. Apoi luam fiecare bucata in parte si o taiem in doua. Rulam...
Rulouri cu ficat
Apa, laptele, sarea se pun la fiert; cand fierbe amestecul, se da deoparte, se presara faina, amestecandu-se incontinuu; se...
Mamaliga Fabrianeza
Se amesteca mai intai drojdia, zaharul si apa calda; se adauga apoi rand pe rand oul, laptele, faina; cand aluatul devine ca...
Placinta invartita cu branzaPrazul se curata de frunzele vestede si se spala bine de tot (se desfac foile si se spala chiar separat, alea verzi) si se...
Supa de prazSalam de biscuiţi reţetă. Ingredientele pentru blat se amesteca si blatul se intinde pe o folie de plastic. Zaharul praf...
Salam de biscuiţi reţetăBlat: 1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri....
Rigo JancsiBomboanele raffaello sunt foarte simplu si rapid de realizat, astfel te vei putea bucura de apreciatul desert oricand vei...
Bomboane Raffaello
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane