Pieptul de curca se freaca cu sare si piper si impreuna cu ceapa taiata rondele se pune intr-o tava unsa cu untul topit. Se...
Piept de curca cu portocale si varza de Bruxelles
Tiramisu reţetă adaptata Branza dulce se amesteca cu branza mascarpone, cu apa minerala, zaharul, praful de vanilie si 2...
Tiramisu reţetă adaptata
Se face un sirop din apa si zahar, se amesteca cu zeama de fructe fara sa se fiarba. Cand e rece se amesteca si cu frisca si...
Parfeu de fructe
Se pune puiul la fiert cu putin delikat. Dupa ce e fiert bine se scoate si se curata toata carnea de pe oase. Se inlatura si...
Ciorba de pui cu smantanaMusacaua de post este o mancare cu legume absolut delicioasa, perfecta pentru zilele de post dar nu numai. Este o mancare...
Musaca de post
Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de...
Sarmale cu varza acra
Se despica puiul pe partea cu pieptul si se bate lejer cu batatorul de carne in maniera sa ramana bine deschis puiul. Se unge...
Pollo alla diavola
Se fierbe orezul, se strecura lasand sa se raceasca. Se marunteste tonul, se taie cubulete rosile si mozzarella. Se amesteca...
Insalata di riso e tono
Se taie subtire morcovul, patrunjelul, prazul. Cartofii se taie ceva mai gros. Se pun la fiert in supa strecurata. Se adauga...
Supa de zarzavat
Coltunasii cu branza sunt foarte deliciosi. Daca vrem sa pregatim o reteta mai speciala, putem adauga stafide la umplutura de...
Coltunasi cu branza
Se incalzeste un pic ulei masline in tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, chilli, scortisoara, si frunze de busuioc la foc...
Pasta & Tuna(ton) de jAMES OLIVER
Ardeiul, busuiocul si rosia se spala si se usuca cu un prosop. Toate acestea se dau prin masina de tocat, nu inainte de a...
Cordon rouge
Se taie cubulete kaizerul dupa care se pune la prajit in putin ulei si se acopera cu capac. Se amesteca, iar cand este putin...
Paste cu rosii si ardei
Se pune in robot, 1-2 min., untul cu zaharul si oul. Dupa aceea se pune faina. Coca rezultata se intinde in forma de tarta de...
TARTA CU PERE SI CREMA DE NUCI
Se taie curmalele si smochinele bucatele, se amesteca cu stafidele spalate in apa calduta si zvantate, se stropesc cu zeama...
Portocale umplute
Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma, cacaoa, faina se amesteca cu praful de copt si nucile...
Prajitura 'Craciunita'
Se curata cartofii si se pun la fiert. Se taie ceapa in doua jumatati si apoi in solzisori, apoi se pune la calit in 4...
ScoiciVarza murata la butoi este unul dintre ingredientele cele mai populare in bucataria traditionala romaneasca. Pentru a obtine...
Varza murata la butoi
Se spala varza, se curata, 8 foi se oparesc 3 minute in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece si se scurg. Se prajeste carnea...
Sarmale de varza rosie in sos de vin
Rosiile se taie fasii. Se aseaza intr-o cratita cu vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora lichidul. Carnea se sareaza si...
Rulouri din carne de vitel cu sos picant
Se curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu...
Rulouri de varza creata cu piept de curcan
Se spala andiva, se curata, se sterge si se taie bucati. Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele si se taie felii....
Salata de andive cu ficatei de pui
Legumele se taie marunt. Se taie kaizer-ul julien si se pune la calit in ulei. Dupa cateva minute se adauga si legumele si se...
Ciorba de varza alba cu smantana si afumatura
Se pune burta la fiert impreuna cu piciorul intr-o oala cu apa si se fierbe aproximativ 3 ore, apoi se pune ceapa, 200 gr....
Ciorba de burta
Se toaca varza si se pune in tava la cuptor. Se lasa o jumatate de ora la cuptor cu sare, piper si condimente de porc....
VARZA LA CUPTOR
Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata...
Piept de rata cu nudli cu mac si varza rosie
Pieptul de pui dezosat se taie in bucati groase si se aseaza pe o hartie staniol, unsa cu unt. Fiecare bucata de piept se...
Piept de pui cu legume si bacon
Se taie marunt ceapa sau usturoiul (la alegere, dupa gust) si se prajesc intr-un vas la microunde circa 5 min., se adauga...
Amestec chinezesc cu fructe de mare
Fileurile de somn se taie cubulete, se sareaza, se pipereaza, se adauga usturoiul zdrobit, se acopera cu folie de aluminiu si...
Cuburi de somn in aluat de clatite
Se pune la fiert cu putina sare cam 3/4 l apa si o lingurita ulei. Cand da in clocot se adauga malaiul (grisat) ca pentru o...
Mamaliga italiana
Se spala muschiuletul de vitel dupa care se face un sos din vin, miere, cimbru, ulei si 2 cani apa. Se pune totul intr-o...
jMuschiulet vitel cu sos de ardei copt
Se fierb ouale tari (7 minute) si se decojesc. 5 dintre oua se taie in jumatati pe lungime si se scot galbenusurile. La...
Oua umplute cu ton
Pentru blat, se amesteca cu mixerul galbenusurile de ou cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat si ele cu...
Tunel de castane
Se bate spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile ramase se freaca cu uleiul, esenta rom si zaharul vanilat. Apoi se...
Chec cu cacao si nuca
Intr-o tava se pune uleiul, se prajeste sunca taiata felii subtiri timp de 3 min., se adauga smantana dulce, cascavalul...
Tagliatele cu brocoli si smantana dulce si paste
Dovleceii se taie cubulete si se calesc in ulei de masline impreuna cu ceapa pana se rumenesc usor. Se adauga orezul si se...
Rizotto cu dovlecei si branza (italienesc)
Intr-o tigaie, se incalzeste 3 linguri de ulei, se pune pieptul de curcan si se rumeneste pe toate partile. Se sareaza si se...
Piept de curcan cu legume
Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe...
File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofi
Telina, morcovii si eventual marul se curata de coaja, se spala bine si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca impreuna cu...
Salata de telina si morcov
Se spala hribii, se lasa sa se inmoaie in apa calduta. Se desprinde carnea de pe os de-a lungul coloanei vertebrale, de pe o...
Muschi de caprioara cu pere umplute
se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos Cassis
Se amesteca zaharul cu faina, migdalele macinate, cacaoa, praful de scortisoara, zaharul vanilat si cuisoarele macinate. Se...
Prajitura LinzerTiramisu reţetă cu blat Blatul de tort se taie in 3 sau 2 bucati -dupa preferinte. Pentru sirop se face un ness sau o...
Tiramisu reţetă cu blat
Se pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil....
Amaretto Creme Brulee
Se incalzeste cuptorul inainte la temperatura medie. Se spala rosiile si dovleceii. Se taie dovleceii in felii subtiri. se...
Dovlecei gratinati
Tiramisu reţetă reinterpretata Se pun cele 5 oua, 100 gr. de zahar si sarea se freaca spuma. Se incorporeaza muesli,...
Tiramisu reţetă reinterpretata
Ardeii se coc, se decojesc, se toaca sau se dau prin mixer, apoi se pun la fiert. Separat se face o maioneza din 8 lingurii...
Zacusca ardei capia
Cu o seara inainte de a gati, se pune fasolea la inmuiat in apa rece. Pulpa de purcel se spala, se sareaza, se pipereaza si...
Pulpa de purcel in vin rosu cu fasole boabe
Carnea de miel se sareaza, se pipereaza. Se amesteca mustarul cu pesmet si se unge carnea de miel. Se incing 4 linguri de...
Muschi de miel cu crusta de mustar
Blatul de pandispan se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili. Se amesteca branza de vaci cu zahar, suc de...
Tort Campari
Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge bine de apa, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in...
Escalop de vitel in sos de lamaie
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane