se amesteca toate ingredientele pentru umplutura la robot pina avem o pasta fina. rosiile golite de miez se tin vreo 30-40...
rosii umplute cu crema de branza
Se curata cartofii si se taie rondele subtiri.Se pune ficatelul intr-o tigaie mai mare cu putin ulei neincins,la foc...
Cartofi cu ficatei de puiChecul cu pere si zahar caramel este o reteta de chec deosebita. Aroma perelor se imbina perfect cu cea a caramelului,...
Chec cu pere si zahar caramelDrojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute. Intr-un bol, amestecati ingredientele toate,...
Cornuri moi, moi
Portocalele decojite se taie rotocoale, se amesteca cu 5 linguri de zahar si 7 linguri de lichior si se pun 30 de minute la...
Sufleu de portocale
Pentru aceasta reteta se folosesc betisoare de 10-15 cm lungime. Se spala ardeiul si se taie in bucati de 4 cm lungime si 3...
Frigarui iraniene de miel Kabab Hosseini
Se fierbe fasolea cu apa clocotita si putina sare. Se scurge, se aseaza cu unt intr-o forma ce merge la cuptor si se tine la...
Sufle de fasoleEmpanadas, reteta de origina spaniola, este o gustare foarte apreciata, servita langa bere in Spania, sau ca si fel principal...
Empanadas
Toate ingredientele se toaca marunt si se amesteca cu maioneza facuta in casa dintr-un galbenus de ou fiert, 1 galbenus crud,...
Salata de cartofi cu ceapa verde
Se taie carnea cuburi, se adauga usturoiul tocat marunt, frunza de dafin si cele 5 linguri de sos de soia. Se amesteca si se...
Porc exotic
Toate legumele se pun in bidon. Condimentele si mirodeniile se adauga. Se fierbe apoi apa cu otet (4l de apa la 2l de otet),...
Muraturi asortate iraniene
Se spala orezul in mai multe ape si se scurge. Se pune intr-un vas in care sa nu se lipeasca (de teflon sau tuci). Se adauga...
Kateh (orez iranian)
Orezul se spala si se lasa in apa sarata si calduta pentru 3-4 ore, apoi se scurge apa. Se umple un vas pana la jumatate cu...
Polow sau Chelow (orez iranian)
Se amesteca ceapa data pe razatoare, cu carnea, usturoiul pisat, oul batut, sare, piper si tumeric si lasa la frigider peste...
Kabab Kobideh cu carne tocata
Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper. Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime...
Kabab-a Barg friptura iraniana cu mielSpaghetti carbonara este una dintre cele mai simple si indragite retete de paste. Reteta originala de carbonara nu are...
Spaghetti carbonara
Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...
Bors de urzici cu ardeiTortul Padurea Neagra este un tort festiv delicios si foarte apreciat. Merita sa-l faci pentru o sarbatoare sau aniversare,...
Tort "Padurea Neagra"
Se freaca zaharul cu oul, se adauga celelalte ingrediente, pana se face o coca care se poate modela ca o plastilina. Se taie...
Prajitura cu mere
Se pune intr-un vas mai mare uleiul cu zaharul si se mixeaza pina sa dizolvat zaharul, apoi se adauga ouale, se amesteca...
Chec cu nuca
Se amesteca iaurtul cu zaharul si galbenusele, se adauga stafidele si albusele batute spuma. Foile de placinta se impart in...
Prajitura cu iaurt
Macroul afumat se dezoseaza si se taie bucatele mici, celalalt macrou se pune la fiert. Dupa care se dezoseaza si se taie...
Salata de peste cu maioneza
Se curata ciupercile si se taie cuburi baconul. Se spala carnea, se sterge si se pipereaza. Se incing in tigaie 2 linguri de...
Friptura de caprioara
1.Se sareaza vinetele si se lasa cca. 20 min. Se caleste in ulei, o lingura de usturoi. Se adauga rosiile, bulionul, foaia de...
Tocanita cu vinete
Se pune pieptul de pui la condimentat in ulei de masline cu putina sare, piper, boia si un pic de vegeta. 3 linguri de...
Shaorma nikky
Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul si se intareste spuma. Se adauga faina, nuca si...
Prajitura cu nuci si crema de caise
Puiul curatat e spalat in mai multe ape si e taiat in bucati potrivite si anume, puii tineri sunt taiati in 4 bucati, iar cei...
Pui cu mazare verde
Ardeii se coc si se curata. Se sareaza si se dau prin faina si ou, apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se pun...
Mancare de ardei copti
Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza...
Nisetru cu linte si placintele de cartofi
Se spala portocala, se curata de coaja si se desface in bucati. Se stropesc bucatile de portocala cu suc de lamaie (cateva...
Salata de avocado cu creveti
Se curata merele de coaja si se scoate mijlocul lor. Golul ramas se poate umple cu stafide sau rahat. Se aseaza merele in...
Tort de mere racoros
Blat: Margarina se topeste intr-un castron, se pune un praf de sare si zaharul, se freaca 10 min. Se adauga nuca macinata,...
Regina Maria
Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt,...
Muschi de vita "a la Wellington"
Se taie totul marunt, se amesteca cu conserva de ton dupa care se condimenteaza cu: ulei de masline, sare, piper si zeama de...
Salata cu ton
Se pune pieptul de pui pe gratar si cartofii la prajit, intre timp se taie salata verde juliene, rosiile cubulete,...
Salata bucatarului
Pe un platou sau farfurie rotunda se pune la mijloc tonul scurs bine si stropit cu cateva picaturi de lamaie (optional) de...
Asort
Se portioneaza pieptul de pui in felii se bate se aseaza pe jumatate: cascaval (afumat e mai interesant) si sunca se acopera...
Portofel aperitiv
Se taie carenea in felii groase si se rumeneste in unt. Se caleste ceapa, se pune peste carne, se adauga castravetii taiati...
Friptura de porc cu sos de castraveti
Se fierb funditele, dar nu prea tare deoarece la amestecare se sfarama, dupa racire peste ele se adauga porumbul, sunca si...
Salata fundite
Se pune cana de orez cu 3 cani de apa la fiert, la foc mic cu vegeta si se invarte din cand in cand sa nu se prinda. Se taie...
Orez cu legume si ficatei
Se pun pastele la fiert in apa fierbinte cu o lingurita de sare. Intre timp se spala porumbul, se toaca in cuburi mici...
Salata cu porumb Bonduelle
Se freaca untul la care se adauga ouale unul cate unul, apoi zaharul pudra, faina si vanilia. Aluatul obtinut trebuie sa fie...
Biscuiti cu ciocolata
Preparare: se face o marinata din ulei, vin, otet, sucul unei jumatati de lamaie, sare, piper, cimbru, foaie de dafin. Se...
Frigarui cu creveti
Fileurile de peste se sareaza si se pipereaza. Cascavalul se rade si se amesteca cu hreanul ras cu aceasta compozitie se ung...
Cordon Blanc
Carnea se spala si se sterge cu un servet de bucatarie. Cu un cutit care taie bine se face un buzunaras celor 4 felii de...
Cordon Vert
Se incinge bine tigaia. Se pune in tigaie 2 linguri de ulei si dupa cateva secunde se adauga usturoiul. Se caleste pana...
Creveti la tigaie cu ardei si spanac
Se curata si se taie fasii feniculul. Ceapa si usturoiul se calesc in unt topit, se presara ghimbir si se continua calirea...
Supa de fenicul si scoici.
Din 1/3 parti osanza, faina, oua, sare, vin se face o coca mai moale. Se framanta bine si se intinde o foaie de grosimea unui...
Pateuri cu osanza
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane