Prepararea blatului Se preaincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu telul. Se pune zaharul pudra....
Prajitura Carte NoireSe fierbe carnea de pui si se lasa la rece. Se toaca carnea si cipercile cubulete. Se adauga maioneza. Se piseaza usturoiul...
Salata de pui cu ciuperciLaptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la...
Cozonac usor si bunSe pune in tigaie uleiul cu usturoiul, se adauga ardeiul taiat subtire, vanata taiata subtire, se lasa sa se patrunda, se...
Tagliatele con verdure e speck (taietei cu verdeturi si carne afumata)Se scoate miezul celor 2 felii de paine. Trebuie sa aiba aspectul unor coroane ingrosate cu putin miez. Se pun apoi in...
Oua cocheteSe dizolva in 2 linguri apa nessul si se pune pe foc impreuna cu ciocolata pt a se topii. Separat cele 4 albusuri se bat...
Spuma capucinoScrumbiile se curata, se taie capul si se desfac in doua in lungime, scotind oasele. Se pun in lapte ca sa se desareze si se...
Roll-MopsSe oparesc nucile si se curata de pielita. Se fierbe sfecla si apoi se curata, se da in clocot telina, se curata merele si...
Salata de nuci cu telinaSe pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se...
Sos maionezaUntul, galbenusurile trecute prin sita, un praf de sare si piperul se freaca bine, adaugind si o lingura de ulei, turnat cu...
Unt picantRosiile spalate si taiaie bucati se pun intr-o oala acoperita, se pune pe foc. Se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o...
Supa de rosii cu ouaFeliute foarte subtiri de franzela se coc la cuptor. Se scot si se lasa sa se racoreasca putin - nu foarte mult insa (nu...
Crochete cu unt si marar1. Preincalziti cuptorul (160 C, 2-3). Se pun stafidele intr-o canita cu alcolul 2. Se taie cozonacul in felii de 1 cm...
Budinca de cozonac IIISe scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se...
Omleta1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min. 2. Se topeste 75 g...
Rulouri ParkerCartofii se taie in cuburi mari si se pun la fiert in 3l de apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se pune morcovul, patrunjelul...
Bors de cartofi cu ochiuriSe prajeste ficatul, se macina impreuna cu o felie de paine, se caleste ceapa si se adauga la ficatei, ouale, sare piper, si...
Rosii umplute cu ficateiSe toaca spanacul (in prealabil stors), se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in unt pana devin transparente. Se adauga...
Lasagna fina cu spanacSe curata porumbeii, se sareaza si daca ficatul nu a fost atins de fiere, se pune inauntru. Se invelesc in felii subtiri de...
Porumbei friptiSe face un rantas alb cu o jumatate lingura de unt si tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se adauga...
Sos de rosiiSe alege o ceasca de orez, se spala si se usuca cu un servet. Se infierbanta intr-o cratita o lingura buna de unt, se pune...
Risotto cu sos de rosiiSe pun ouale intr-o cratita de pamant, se adauga nucile macinate si zaharul. Se amesteca toate bine pe foc moale, pana incep...
Prajitura cu nucaSe amesteca orezul macinat cu putin lapte rece, restul de lapte se incalzeste pe foc mic, se adauga si orezul amestecat cu...
Sos pentru salata de pesteSe amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme (moale). Se amesteca pentru a...
Aluat frantuzesc2 linguri de ulei de masline se incing intr-o cratita la foc moderat. Se adauga ceapa si usturoiul, se acopera si se lasa...
Pui marocan cu rosii, vinete si aluneSe preincalzeste cuptorul la temperatura medie, se taie brinza in 4 felii si se repartizeaza in 4 farfurii rezistente la foc,...
Brinza la cuptor, cu ardei copt si maslineDin faina, 50 gr. oua, sare, untura si ulei se framnata un aluat compact si nelipicios. Se unge coca pe deasupra cu unt si se...
Placinta cu branza de burduf si mararDin faina, oua, drojdie, sare si apa se prepara coca. Separat se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de...
Langosi a la ClujOuale batute intregi cu zahar se adauga in laptele cald aflat pe foc, se amesteca pana se ingroasa, ca o ciulama... se lasa...
Tort diplomatCarnea se taie bucati, se rumeneste in ulei pe ambele parti, dupa care se aseaza intr-o cratita impreuna cu vinul,...
Pulpa de miel cu busuiocIngredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si...
Gerbeaud cu miereSe fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin...
Oua "Ratusca"Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand...
Tort de mereSe fierb melcii, se scot din scoica cat sunt fierbinti, cu un ac mare. Se pregatesc cu otet, ulei, sare si piper.
Salata de melciSe taie banana in felii de 1/2 cm grosime. Merele se curata de coaja, se taie in cubulete se fierb cu zaharul si se lasa la...
Salata exotica receBraza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Ceapa verde, patrunjelul si mararul...
Aperitiv de primavaraSe da prin razatoare marul intr-un bol, se taie banana cubulete mici, se adauga cateva stafide si se sfarma peste 2 biscuiti,...
Salata de mere date prin razatoare1. Intr-o cratita mica se fierba dulceata timp de 3 minute si apoi se lasa sa se raceasca. 2. Intr-un castron de mixer se...
Lizertort de ciocolata1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte...
Tikka de puiCiupercile se curata, se spala sub jet de apa si se scurg bine. Piciorusele se separa si se taie marunt. Se curata ceapa si...
Ciuperci umplutePoti oferi familiei tale un aperitiv delicios daca pregatesti ciuperci umplute cu branza. Este o mancare consistenta si...
Ciuperci umplute cu branzaSe bat ouale, se pune laptele sau o linguta de smantana si sare. Ouale se bat in ultimul moment si atat numai cat sa se...
OmletaSe aleg cartofii, se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert cu sare si intregi. Dupa ce au fiert, se curata de...
Galusti cu pruneMaruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si se trec prin...
Drob de miel in prapurSe taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat,...
ChebabSe taie bucati carnea de miel, se sareaza si se prajeste in untura sau ulei incins cit sa capete culoare aurie. Se scoate in...
Anghemacht de mielSe fierbe laptele, zaharul si untul. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii,...
Prajitura cu smochineDin aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu...
Pasca cu ciocolataSe inmoaie drojdia in putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste aluatul), se adauga...
Cozonaci obisnuitiSe toaca fin putina frunza de patrunjel, se amesteca cu untul proaspat, fara sa se frece. Se adauga un praf de sare, piper si...
Unt cu verdeataDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaAm tot cercetat diverse rețete de prepararea siropului din flori de soc la rece, fără prea mare bătaie de cap și am...
Sirop din flori de soc la receIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa