 
					Se spala andivele, apoi se scurg si se taie in lung. Se pun apoi intr-o salatiera, se adauga maioneza, zeama de lamaie,...
Andive cu maioneza 
					Se curata si se spala bine andivele, apoi se taie pe lung. Se adauga peste ele smantana, ouale fierte tari, tocate marunt,...
Andive cu smantana si oua 
					Se coc vinetele, apoi se scurg si se curata de coaja. Se toaca cu un cutit de lemn, iar pasta obtinuta se pune intr-un...
Salata de vinete 
					Dovleceii se curata, apoi se maruntesc si se calesc in ulei incins. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se...
Dovlecei a la grec 
					Se curata telina si se taie felii rotunde, care se prajesc pe rand in ulei. In uleiul ramas se caleste si ceapa maruntita. Se...
Telina a la grec 
					Se curata varza de cotoare, se pune la fiert in apa cu sare, apoi se scurg foile, se ruleaza si se taie in firisoare subtiri....
Crochete de varza 
					Se fierbe zarzavatul intreg, apoi se taie in cuburi mici si se amesteca impreuna cu sosul preparat din faina, unt si lapte....
Crochete de legume 
					Se fierb cartofii curatati si taiati in patru, in apa cu sare. Se lasa apoi la racit si se dau pe razatoare. Se adauga faina,...
Gogosi de cartofi cu cascaval 
								Se fierb cartofii, apoi se paseaza bine si se adauga galbenusurile, cascavalul ras, faina, sarea si piperul. Se amesteca...
Crochete de cartofi 
					Se prepara volovanele, se pun apoi la copt, iar intre timp se prepara umplutura. Se curata legumele si se pun apoi la fiert....
Volovane cu legume si sos de smantana 
					Se pune varza la fiert cu sare, pana se inmoaie. Se taie apoi cat mai marunt. Separat se caleste ceapa tocata marunt in putin...
Tartine cu varza calita 
					Cartofii se curata de coaja, apoi se taie marunt, se amesteca cu ceapa tocata marunt si se sareaza. Se incinge uleiul si se...
Tortilla cu cartofi 
					Sparanghelul se fierbe. Galbenusurile fierte tari se dau printr-o sita, iar albusurile se toaca marunt. Se prepara un sos...
Sparanghel mimoza 
					Cartofii se curata si se rad, apoi se scurg intr-un tifon. Se amesteca cu ouale, boiaua si cascavalul. Separat se pune la...
Turtite de cartofi condimentate 
								2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o...
Tarta cu legume 
					Cartofii se curata si se taie cubulete, apoi se pun la fiert in apa clocotita pentru cateva minute. Dupa ce s-au scos din...
Egrete din cartofi cu branza 
					Cartofii se curata si se taie in jumatat. Se pun apoi la fiert cateva minute, in apa clocotita cu sare, dupa care se scurg si...
Rosti din pastarnac si morcovi 
					Se prajesc cartofii curatati si taiati cuburi, in putin unt. Se adauga ceapa maruntita, telina rasa, semintele de chimion si...
Burgeri vegetarieni 
					Cartofii se curata de coaja si apoi se taie cubulete. Se pun la fiert 20 de minute. Se caleste prazul, intre timp, pe foc...
Turte de cartofi cu ou si bacon 
					Se lasa graul la inmuiat 30 de minute in apa clocotita si se amesteca din cand in cand. Separat se caleste usturoiul cu...
Drob de legume 
					Paine se taie felii de 1,5 cm grosime si apoi se prajeste. Se freaca pe o parte cu usturoi si se stropeste cu o lingura de...
Bruschette cu vinete 
					In timp ce se incinge cuptorul se intinde jumatate din cantitatea de unt pe feliile de paine si se asaza apoi pe tava, cu...
Tarte cu legume 
					Cartofii si napii curatati si taiati cubulete se pun in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se scurg...
Chiftele din cartofi 
					Pastarnacul se fierbe in putina apa clocotita cu sare, timp de 15 minute. Dupa ce a fiert, se surge de apa si se zdrobeste....
Farfale de pastarnac 
					Se formeaza un aluat din faina, sare, galbenusul de ou, berea si sosul tabasco. Se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intre timp se...
Vinete si dovlecei pane 
					Faina se amesteca cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se omogenizeaza pana ce amestecul devine un aluat...
Bhaja cu conopida si brocolli 
					Ardeii se taie in doua, se curata de seminte si se pun pe tava de la cuptor. Se pune pe fiecare jumatate cate putin unt, apoi...
Barcute din ardei cu oua 
					Ceapa se curata de coaja si se taie apoi inele. Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana se umfla.
Inele de ceapa 
								Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castraveti 
								Se fierb cartofii in coaja, se curata apoi se paseaza ca pentru piure. Se amesteca cu ouale, faina si branza. Se...
Gogosi din cartofi 
					Se spala vinetele si apoi se taie in felii groase de un centimetru. Se presara cu sare si se lasa deoparte sa se scurga de...
Budinca de vinete 
					Vinetele si ardeii se curata de coaja si se rup apoi in fasii. Se toaca marunt ceapa si se pune la calit in ulei, iar rosiile...
Budinca de legume 
								Se coc vinetele. Se curata si se scoate miezul. Se pune la scurs intr-o strecuratoare (de plastic nu de metal). Dupa ce s-au...
Salata de vinete servita in rosii 
								Guacamole este un aperitiv delicios. Aceasta salata se prepara din avocado, ceapa, usturoi si condimente.
Guacamole cu usturoi 
								Sufleul de cartofi noi cu branza este o reteta delicioasa, care poate fi preparata in doua feluri. Ori lasati cartofii in...
Sufleu de cartofi noi cu branza 
								Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa...
Chiftele din dovlecei 
								Salata de fasole cu maioneza este un aperitiv/gustare care se prepara usor, este aspectuos si delicios.
Fasole galbena cu maioneza 
					Se fierbe orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul intr-un castron. Se...
Chiftelute cu orez 
					Se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de cca. 8 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se rad. Se caleste ceapa, se...
Cartofi la cuptor 
								Nautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire...
Pasta de linte si naut 
								Conopida se desface si se opareste in apa fiarta cu sare. Se lasa la racit si intre timp se bate oul, impreuna cu sare, piper...
Conopida pane 
								Se spala conopida, se desface buchetele si se pune la fiert. Dupa ce s-a fiert se strecoara, se da prin ou batut cu faina si...
Conopida pane 
								Spalam broccoli si il desfacem in buchetele mai mici. Batem bine oul cu sare, vegeta piper si faina. Trecem fiecare buchetel...
Broccoli pane 
								Se dau pe razatoare cartofii, morcovul si pastarnacul, apoi se scurg bine de zeama. Se pun intr-un bol si se adauga peste...
Chiftele din legume umplute cu branza 
								Se scurge bine tonul intr-o sita dupa care se toaca ceapa marunt. Untul moale se freaca cu mixerul, se adauga ceapa, tonul si...
Tartine cu pasta de ton si lamaie 
								Taiem cateva rosii felii, le asezam in tava cu putin marar tocat si cateva cubulete de unt din loc in loc. Taiem dovleceii...
Barcute de dovlecei la cuptor 
								Alegem un castron adanc in care punem faina amestecata cu un praf de copt, ouale, sare, piper, lapte, ulei. Mixam sau...
Briose aperitiv 
								Am facut un aluat din 1 cana de tarate, 1 cana de faina integrala, 1 cana de apa in care am dizolvat drojdia si sarea. Am...
Fursecuri cu legume si cascaval 
								Se curata dovleceii si se taie in patru pe lung. Se ung cu ulei de masline si se dau prin parmezan amestecat cu fulgii...
Dovlecei la cuptor 
								O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post! Cartofii se curata, se spala, se taie felii si...
Chiftelute din piure de cartofi 
								Am lasat nautul la inmuiat peste noapte, l-am clatit si fier cam 3 ore. Am pasat rosia cu cei 2 catei de usturoi in blender....
Pasta de naut cu legume
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori