 
					Se curata dovleacul de coaja groasa, se pune sa fiarba cu apa rece cat sa-l acopere, taiat felii groase, sau cubulete...
Malai cu dovleac 
					Se caleste ceapa rosie in unt. Dupa ce capata o culoare aurie, se ia de pe foc si se adauga chimionul, sarea si piperul. Se...
Strudel cu ceapa 
					Se spala zarzavaturile, se curata si se taie marunt. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc zarzavaturile. Se pun...
Vinete malteze 
					Taiem cartofii in bucati mai mari si ii fierbem in apa cu sare si piper impreuna cu uleiul, frunzele de patrunjel si...
Rondele cu cartofi 
					Se curata nucile de coaja si se trec prin masina. Se inmoaie in apa miez de paine. Se freaca cu putina apa si otet, pana se...
Scordolea de nuci 
					Se toaca ceapa foarte marunt si se rumeneste intr-o cratita cu o lingura de untura. Se adauga pesmetul si laptele in care s-a...
Pateu imitat 
					Se aleg masline mari, frumoase, si se fierb in apa, in citeva clocote, ca sa se mai desareze. Se cresteaza in lung, se...
Masline umplute 
					Scoatem samburii din ardei, ii taiem in jumatati si ii scurgem. Oparim rosiile doua minute in apa sarata, le scoatem si le...
Ardei umpluti cu branza de oaie 
					Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte, punem faina intr-un vas si adaugam restul ingredientelor, framantam pana ce aluatul...
Placinta cu varza 
					Inmuiem boabele in apa rece o noapte, apoi le fierbem in apa sarata. Cand devin moi (1,5 ore) preparam un amestec din faina...
Boabe de soia amestecate cu gutai 
					Incalzim cuptorul la 190 de grade. Ungem cu unt o forma de tort de 20 de cm in diametru si o captusim cu hartie de copt....
Tort de vinete 
					Cartofii se razuiesc pe razatoarea mare, adaugam smantana, saram si atata faina adaugam, incat compozitia sa fie mai moale...
Crochete cu cartofi 
					Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc. La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura...
Crochete cu cartofi 
					Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5 minute....
Telina gratinata 
					Se curata radacinile de telina de coaja, se spala si se scobesc. Miezul se toaca marunt, se amesteca bine cu putin orez,...
Telina umpluta 
					Telina se spala si se curata de frunze. Se amesteca bine cele doua sortimente de branza si smantana si se pune piper si sare...
Telina cu branza de vaci si telemea de oaie 
					Sparanghelul se curata si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se lasa sa se scurga de apa si sa se raceasca. Se...
Sparanghel prajit 
					Se opareste sparanghelul in apa cu sare. Se serveste impreuna cu un sos tartar preparat din maioneza, la care s-a adaugat...
Sparanghel cu sos tartar 
					Sparanghelul se fierbe in apa clocotita, cu putina sare, timp de un sfert de ora. Se face un sos alb din faina, lapte si unt...
Sparanghel cu sos de smantana 
					Se socotesc circa 8-10 fire de sparanghel pentru o portie. Se taie capatul fibros si se leaga manunchi, cate 8-10 fire....
Sparanghel fiert cu sos alb 
					Sparanghelul se fierbe in 3 l de apa cu sare. Apoi se scurge de apa si se lasa la racit. Se aseaza pe un platou si se...
Sparanghel cu maioneza 
					Fiecare telina se curata, se spala si se taie mai intai in doua, apoi felii subtiri. Se pun sa fiarba in supa de carne. Dupa...
Telina cu unt 
					Se invelesc painitele sau chiflele mai mari in staniol si se asaza pe farfurii mici sau pe o farfurie mai mare, in mijlocul...
Frigarui la rece 
					Fierbem prunele intr-un dl de apa cu mierea, scortisoara si zaharul vanilat. Batem spuma margarina, zaharul, sarea si coaja...
Painici de cartofi cu prune cu scortisoara 
					Inmuiem ceapa razuita si usturoiul in margarina, adaugam dovleacul si condimentele si fierbem amestecand continuu pana se...
Specialitate cu dovleac 
					- Se bat cele 4 ou - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu...
Budinca de spanac cu sunca 
								Mi-au iesit 6 clatite. Am tocat rosiile, verdeata si ceapa Am pus la calit in ceaunul de la bunica ceapa in uleiul de masline...
Tort de clatite cu spanac 
					Cartofii se razuiesc pe razatoarea mare, adaugam smantana, saram si atata faina adaugam, incat compozitia sa fie mai moale...
Crochete cu cartofi 
					Taiem maruntse taie bucati mici, se spala si se fierbe in sos alb (se dizolva faina in rece, turnand le putin cate putin si...
Praz la cuptor 
					Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care...
Praz umplut cu orez si carne 
					Urzicile se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa clotita. Apoi se strecoara, se toaca marunt si se sareaza. Cand...
Chiftelute de urzici 
					Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se sareaza in interior, se stropesc cu otet si se lasa cu gura in jos pe...
Rosii umplute cu ton 
					Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte,...
Praz umplut cu orez 
					Punem bucatile de praz intr-o cratita. Se stoarce deasupra zeama de lamaie, se adauga untul si putina sare, dupa care se...
Crema de praz 
					Se taie un capacel fiecarei rosii, apoi se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa coaja. Se toaca marunt...
Rosii umplute cu branza de vaci 
					Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se strecoara fasolea. Fasolea si morcovii se taie marunt. Se amesteca...
Rosii umplute cu maioneza 
					Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Se presara putina sare in interior. Conopida se...
Rosii umplute cu conopida 
					Se taie un capacel fiecarei rosii, in partea dinspre peduncul, se scobesc si se presara cu putina sare. Se pune orezul la...
Rosii portugheze 
					Rosiile se taie rondele subtiri, fara ca acestea sa fie, insa, preparate complet. Se aseaza intre ele cate o feliuta de ou...
Rosii „acordeon" 
					Se oparesc rosiile un minut, apoi se decojesc. Se taie in jumatate, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se presara si...
Vinete umplute cu branza si rosii 
					Se coc vinetele, se curata, se lasa sa se scurga, se toaca, se incorporeaza cu ouale batute usor si faina, adaugandu-se sare...
Chiftelute de vinete 
					Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime. Se presara in interior cu putina sare si se lasa o...
Vinete umplute 
					Se fierbe conopida in apa cu sare. Apoi se strecoara, se pune pe un platou, se presara cu putina sare si se lasa sa se...
Conopida cu maioneza 
					Conopida se fierbe si se desface buchetele. Se asaza un rand de conopida intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se...
Conopida italieneasca 
					Se fierb ouale tari. Conopida, desfacuta buchetele, se fierbe circa 10 minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina...
Apertiv cu conopida 
					Ardeii se curata de cotor si seminte. Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Apoi se toaca impreuna cu miezul de...
Ardei umpluti cu vinete 
					Morcovii, telina si cartofii se taie cubulete. Se adauga sfecla, coapta in prealabil si taiata de asemenea cubulete. Se...
Ardei umpluti cu legume 
					Se curata dovleceii de coaja, dupa care se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara si se taie cubulete. Se...
Gustare de dovlecei 
					Acest aperitiv este foarte delicios si usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de ardei, branza,...
Ardei umpluti cu branza 
					Se coc vinetele cu coja cu tot in cuptor. Dupa ce se coc le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit incepem sa le decojim de...
Crema de vinete ardeleneasca 
								Aluatul este un aluat de taitei si se face din: 1 ou, sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pentru a rezulta...
Pachetele de primavara, specific chinezesc
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori