Aperitive cu legume

Malai cu dovleac
Aperitive cu legume

Malai cu dovleac

Se curata dovleacul de coaja groasa, se pune sa fiarba cu apa rece cat sa-l acopere, taiat felii groase, sau cubulete...

Malai cu dovleac
Strudel cu ceapa
Aperitive cu legume

Strudel cu ceapa

Se caleste ceapa rosie in unt. Dupa ce capata o culoare aurie, se ia de pe foc si se adauga chimionul, sarea si piperul. Se...

Strudel cu ceapa
Vinete malteze
Aperitive cu legume

Vinete malteze

Se spala zarzavaturile, se curata si se taie marunt. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc zarzavaturile. Se pun...

Vinete malteze
Rondele cu cartofi
Aperitive cu legume

Rondele cu cartofi

Taiem cartofii in bucati mai mari si ii fierbem in apa cu sare si piper impreuna cu uleiul, frunzele de patrunjel si...

Rondele cu cartofi
Scordolea de nuci
Aperitive cu legume

Scordolea de nuci

Se curata nucile de coaja si se trec prin masina. Se inmoaie in apa miez de paine. Se freaca cu putina apa si otet, pana se...

Scordolea de nuci
Pateu imitat
Aperitive cu legume

Pateu imitat

Se toaca ceapa foarte marunt si se rumeneste intr-o cratita cu o lingura de untura. Se adauga pesmetul si laptele in care s-a...

Pateu imitat
Masline umplute
Aperitive cu legume

Masline umplute

Se aleg masline mari, frumoase, si se fierb in apa, in citeva clocote, ca sa se mai desareze. Se cresteaza in lung, se...

Masline umplute
Ardei umpluti cu branza de oaie
Aperitive cu legume

Ardei umpluti cu branza de oaie

Scoatem samburii din ardei, ii taiem in jumatati si ii scurgem. Oparim rosiile doua minute in apa sarata, le scoatem si le...

Ardei umpluti cu branza de oaie
Placinta cu varza
Aperitive cu legume

Placinta cu varza

Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte, punem faina intr-un vas si adaugam restul ingredientelor, framantam pana ce aluatul...

Placinta cu varza
Boabe de soia amestecate cu gutai
Aperitive cu legume

Boabe de soia amestecate cu gutai

Inmuiem boabele in apa rece o noapte, apoi le fierbem in apa sarata. Cand devin moi (1,5 ore) preparam un amestec din faina...

Boabe de soia amestecate cu gutai
Tort de vinete
Aperitive cu legume

Tort de vinete

Incalzim cuptorul la 190 de grade. Ungem cu unt o forma de tort de 20 de cm in diametru si o captusim cu hartie de copt....

Tort de vinete
Crochete cu cartofi
Aperitive cu legume

Crochete cu cartofi

Cartofii se razuiesc pe razatoarea mare, adaugam smantana, saram si atata faina adaugam, incat compozitia sa fie mai moale...

Crochete cu cartofi
Crochete cu cartofi
Aperitive cu legume

Crochete cu cartofi

Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc. La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura...

Crochete cu cartofi
Telina gratinata
Aperitive cu legume

Telina gratinata

Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5 minute....

Telina gratinata
Telina umpluta
Aperitive cu legume

Telina umpluta

Se curata radacinile de telina de coaja, se spala si se scobesc. Miezul se toaca marunt, se amesteca bine cu putin orez,...

Telina umpluta
Telina cu branza de vaci si telemea de oaie
Aperitive cu legume

Telina cu branza de vaci si telemea de oaie

Telina se spala si se curata de frunze. Se amesteca bine cele doua sortimente de branza si smantana si se pune piper si sare...

Telina cu branza de vaci si telemea de oaie
Sparanghel prajit
Aperitive cu legume

Sparanghel prajit

Sparanghelul se curata si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se lasa sa se scurga de apa si sa se raceasca. Se...

Sparanghel prajit
Sparanghel cu sos tartar
Aperitive cu legume

Sparanghel cu sos tartar

Se opareste sparanghelul in apa cu sare. Se serveste impreuna cu un sos tartar preparat din maioneza, la care s-a adaugat...

Sparanghel cu sos tartar
Sparanghel cu sos de smantana
Aperitive cu legume

Sparanghel cu sos de smantana

Sparanghelul se fierbe in apa clocotita, cu putina sare, timp de un sfert de ora. Se face un sos alb din faina, lapte si unt...

Sparanghel cu sos de smantana
Sparanghel fiert cu sos alb
Aperitive cu legume

Sparanghel fiert cu sos alb

Se socotesc circa 8-10 fire de sparanghel pentru o portie. Se taie capatul fibros si se leaga manunchi, cate 8-10 fire....

Sparanghel fiert cu sos alb
Sparanghel cu maioneza
Aperitive cu legume

Sparanghel cu maioneza

Sparanghelul se fierbe in 3 l de apa cu sare. Apoi se scurge de apa si se lasa la racit. Se aseaza pe un platou si se...

Sparanghel cu maioneza
Telina cu unt
Aperitive cu legume

Telina cu unt

Fiecare telina se curata, se spala si se taie mai intai in doua, apoi felii subtiri. Se pun sa fiarba in supa de carne. Dupa...

Telina cu unt
Frigarui la rece
Aperitive cu legume

Frigarui la rece

Se invelesc painitele sau chiflele mai mari in staniol si se asaza pe farfurii mici sau pe o farfurie mai mare, in mijlocul...

Frigarui la rece
Painici de cartofi cu prune cu scortisoara
Aperitive cu legume

Painici de cartofi cu prune cu scortisoara

Fierbem prunele intr-un dl de apa cu mierea, scortisoara si zaharul vanilat. Batem spuma margarina, zaharul, sarea si coaja...

Painici de cartofi cu prune cu scortisoara
Specialitate cu dovleac
Aperitive cu legume

Specialitate cu dovleac

Inmuiem ceapa razuita si usturoiul in margarina, adaugam dovleacul si condimentele si fierbem amestecand continuu pana se...

Specialitate cu dovleac
Budinca de spanac cu sunca
Aperitive cu legume

Budinca de spanac cu sunca

- Se bat cele 4 ou - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu...

Budinca de spanac cu sunca
Tort de clatite cu spanac
Aperitive cu legume

Tort de clatite cu spanac

Mi-au iesit 6 clatite. Am tocat rosiile, verdeata si ceapa Am pus la calit in ceaunul de la bunica ceapa in uleiul de masline...

Tort de clatite cu spanac
Crochete cu cartofi
Aperitive cu legume

Crochete cu cartofi

Cartofii se razuiesc pe razatoarea mare, adaugam smantana, saram si atata faina adaugam, incat compozitia sa fie mai moale...

Crochete cu cartofi
Praz la cuptor
Aperitive cu legume

Praz la cuptor

Taiem maruntse taie bucati mici, se spala si se fierbe in sos alb (se dizolva faina in rece, turnand le putin cate putin si...

Praz la cuptor
Praz umplut cu orez si carne
Aperitive cu legume

Praz umplut cu orez si carne

Alegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care...

Praz umplut cu orez si carne
Chiftelute de urzici
Aperitive cu legume

Chiftelute de urzici

Urzicile se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa clotita. Apoi se strecoara, se toaca marunt si se sareaza. Cand...

Chiftelute de urzici
Rosii umplute cu ton
Aperitive cu legume

Rosii umplute cu ton

Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se sareaza in interior, se stropesc cu otet si se lasa cu gura in jos pe...

Rosii umplute cu ton
Praz umplut cu orez
Aperitive cu legume

Praz umplut cu orez

Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte,...

Praz umplut cu orez
Crema de praz
Aperitive cu legume

Crema de praz

Punem bucatile de praz intr-o cratita. Se stoarce deasupra zeama de lamaie, se adauga untul si putina sare, dupa care se...

Crema de praz
Rosii umplute cu branza de vaci
Aperitive cu legume

Rosii umplute cu branza de vaci

Se taie un capacel fiecarei rosii, apoi se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa coaja. Se toaca marunt...

Rosii umplute cu branza de vaci
Rosii umplute cu maioneza
Aperitive cu legume

Rosii umplute cu maioneza

Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se strecoara fasolea. Fasolea si morcovii se taie marunt. Se amesteca...

Rosii umplute cu maioneza
Rosii umplute cu conopida
Aperitive cu legume

Rosii umplute cu conopida

Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Se presara putina sare in interior. Conopida se...

Rosii umplute cu conopida
Rosii portugheze
Aperitive cu legume

Rosii portugheze

Se taie un capacel fiecarei rosii, in partea dinspre peduncul, se scobesc si se presara cu putina sare. Se pune orezul la...

Rosii portugheze
Rosii „acordeon"
Aperitive cu legume

Rosii „acordeon"

Rosiile se taie rondele subtiri, fara ca acestea sa fie, insa, preparate complet. Se aseaza intre ele cate o feliuta de ou...

Rosii „acordeon"
Vinete umplute cu branza si rosii
Aperitive cu legume

Vinete umplute cu branza si rosii

Se oparesc rosiile un minut, apoi se decojesc. Se taie in jumatate, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se presara si...

Vinete umplute cu branza si rosii
Chiftelute de vinete
Aperitive cu legume

Chiftelute de vinete

Se coc vinetele, se curata, se lasa sa se scurga, se toaca, se incorporeaza cu ouale batute usor si faina, adaugandu-se sare...

Chiftelute de vinete
Vinete umplute
Aperitive cu legume

Vinete umplute

Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime. Se presara in interior cu putina sare si se lasa o...

Vinete umplute
Conopida cu maioneza
Aperitive cu legume

Conopida cu maioneza

Se fierbe conopida in apa cu sare. Apoi se strecoara, se pune pe un platou, se presara cu putina sare si se lasa sa se...

Conopida cu maioneza
Conopida italieneasca
Aperitive cu legume

Conopida italieneasca

Conopida se fierbe si se desface buchetele. Se asaza un rand de conopida intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se...

Conopida italieneasca
Apertiv cu conopida
Aperitive cu legume

Apertiv cu conopida

Se fierb ouale tari. Conopida, desfacuta buchetele, se fierbe circa 10 minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina...

Apertiv cu conopida
Ardei umpluti cu vinete
Aperitive cu legume

Ardei umpluti cu vinete

Ardeii se curata de cotor si seminte. Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Apoi se toaca impreuna cu miezul de...

Ardei umpluti cu vinete
Ardei umpluti cu legume
Aperitive cu legume

Ardei umpluti cu legume

Morcovii, telina si cartofii se taie cubulete. Se adauga sfecla, coapta in prealabil si taiata de asemenea cubulete. Se...

Ardei umpluti cu legume
Gustare de dovlecei
Aperitive cu legume

Gustare de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, dupa care se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara si se taie cubulete. Se...

Gustare de dovlecei
Ardei umpluti cu branza
Aperitive cu legume

Ardei umpluti cu branza

Acest aperitiv este foarte delicios si usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de ardei, branza,...

Ardei umpluti cu branza
Crema de vinete ardeleneasca
Aperitive cu legume

Crema de vinete ardeleneasca

Se coc vinetele cu coja cu tot in cuptor. Dupa ce se coc le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit incepem sa le decojim de...

Crema de vinete ardeleneasca
Pachetele de primavara, specific chinezesc
Aperitive cu legume

Pachetele de primavara, specific chinezesc

Aluatul este un aluat de taitei si se face din: 1 ou, sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pentru a rezulta...

Pachetele de primavara, specific chinezesc
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Supa de curcan cu taitei de casa.
Bucataras.RO

Supa de curcan cu taitei de casa.

Este o supa delicioasa si sanatoasa.

Supa de curcan cu taitei de casa.
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!