Pentru mancarea de gulii cu ceapa si bulion se aleg numai gulii tinere, celelaltfe fiind atoase. Se curata si se taie felii...
Mancare de gulii cu ceapa si bulion
Pentru napii cu smantana se taie napii in doua si fiecare jumatate in alte trei sau patru bucati. Se curata bucatile dandu-le...
Napi cu rantas si smantana
Pentru piureul de napi se curata napii si se taie in felii subtiri. Se pun la fiert cu putin lapte sau cu zeama de carne. Se...
Piure de napi
Pentru morcovii tineri cu unt se rad morcovii cu un cutit bine ascutit. Se pun intr-o cratita cu doua linguri de unt, doua...
Carote cu unt
Chiftelele de praz se pregatesc la fel ca si chiftelele de sparanghel. Veti avea nevoie de praz, faina, branza rasa, unt,...
Chiftele delicioase de praz
Pentru turta de praz se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o...
Turta de praz simplu
Pentru prazul cu smantana se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert cu apa docotita, schimband apa de 2-3 ori. Se...
Praz cu smantana
Pentru prazul cu masline se curata prazul, se taie bucati si se oparesc cu apa cu sare. Se incinge uleiul intr-o cratita, se...
Praz gustos cu masline
Pentru pilaful de praz se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. Se alege orezul, se spala, se usuca si...
Pilaf delicios de praz
Pentru mancarea delicioasa de telina se curata telina, se taie felii care se prajesc cu putin ulei. Se asaza in cratita. In...
Mancare delicioasa de telina
Pentru andivele inabusite cu unt se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. Se spala bine in mai multe...
Andive inabusite cu unt
Pentru andive la cuptor se fierb andivele inabusit si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se pregatesc apoi la fel cu conopida...
Andive la cuptor
Pentru prazul umplut cu orez se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman...
Praz umplut cu orez si sosVinete prajite cu usturoi este un delicios apritiv pe care il puteti arpid pregati. Va trebuie doar 3 vinete lunguiete si...
Vinete prajite cu usturoi
Pentru sufleul de conopida cu branza se fierbe conopida, se scurge, se trece prin sita. Separat se prajeste usor o ceapa...
Sufleu de conopida cu branza
Pentru chiftelele de vinete cu sos de rosii se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca...
Chiftele de vinete cu sos de rosii
Pentru bame grecesti cu rosii bamele trebuie sa fie tinere si proaspete, altfel sunt baloase. Se rup coditele si se oparesc...
Bame grecesti cu rosii
Pentru conopida cu unt se aleg conopide cu floare alba si frumoasa. Se taie coada cat mai aproape de capatana. Se desprind...
Conopida cu unt
Pentru conopida la cuptor se desface o conopida, mare, frumoasa, se rup buchetele, se taie la fiecare codita si frunzele...
Conopida gustoasa la cuptor
Pentru conopida la cuptor cu branza si smantana se spala o conopida frumoasa si se fierbe. Se bat ouale, se amesteca cu...
Conopida la cuptor cu branza si smantana
Pentru conopida cu ciuperci la cuptor se fierbe o conopida frumoasa in apa cu sare. Cand este gata, se desfac buchetele....
Conopida gustoasa cu ciuperci la cuptor
Pentru mancarea de vinete cu rosii si ardei se taie rosiile felii. Se asaza un rind pe fundul cratitei, apoi se pune un rand...
Mancare de vinete cu rosii si ardei
Pentru vinetele coapte cu branza se aleg vinete mijlocii. Se coc la fel ca pentru salata observand ca sa ramana cat mai albe....
Vinete coapte cu branzaRissotto cu dovleac este delicios si foarte sanatos. Pentru acesta reteta de risotto folositi o cana dovleac taiat cuburi mici.
Rissotto cu dovleac
Pentru vinetele impanate se aleg vinete proaspete, mai mici. Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru...
Vinete impanate (Imambaildi)
Pentru vinetele grecesti se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin...
Vinete grecesti cu rosii si usturoi
Pentru vinetele cu branza la cuptor se prajesc vinetele ca pentru “Vinete grecesti” si se prajesc in unt sau untura....
Vinte cu branza la cuptor
Pentru vinetele umplute la cuptor se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele...
Vinete umplute la cuptor
Pentru vinetele portugheze cu rosii si branza se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se scurg,...
Vinete portugheze cu rosii si branza
Pentru chiftelele de linte se fierbe lintea. Se scurge bine. Se trece prin masina de tocat adaugand o felie mai groasa de...
Chiftele de linte cu ceapa
Pentru rosiile umplute cu orez se aleg rosii netede, rotunde si potrivit de mari. Se taie un capacel in partea unde a fost...
Rosii umplute cu orez in sos
Pentru rosiile cu sufleu de branza se aleg rosii rotunde, frumoase, se taie in doua in latime, se scobeste miezul. Se lasa cu...
Rosii cu sufleu de branza
Pentru ardeii umpluti cu orez se spala ardeii, se scoate capacul in jurul coditei si se pre-gatesc la fel ca rosiile cu orez....
Ardei umpluti cu orez deliciosi
Pentru ardeii umpluti cu vinete se scot cotoarele de la ardei si se curata de seminte. Se coc vinetele ca pentru salata, se...
Ardei umpluti cu vinete si sos de rosii
Pentru aceasta mancare de mazare se curata pastaile de mazare ca si fasolea verde, apoi se pregatesc ca mazarea verde boabe....
Mazare verde pastai
Pentru mazarea batuta se alege mazarea uscata. Se spala si se lasa sa stea doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune cu...
Mazare batuta cu ceapa si usturoi
Pentru lintea fiarta se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, Se tine doua ore in apa...
Linte fiarta
Pentru linte cu slanina se alege, se fierbe si se pregateste la fel ca fasolea boabe cu slanina. Nu se pune vin in mancare....
Linte cu slanina
Pentru lintea batuta se pune lintea la fiert. Se scurge, se trece fierbinte prin sita. Se pune din nou in cratita si se bate...
Linte batuta
Pentru mazare verde fiarta se alege mazarea, se pune la fiert cu apa clocotita si cu un praf de sare. Trebuie sa fiarba circa...
Mazare verde fiarta
Pentru mazarea verde cu slanina se alege mazarea. Se prajesc usor cu putin unt arpagicul si slanina fiarta, taiata in mici...
Mazare verde cu slanina
Sufleul de mazare se pregateste la fel cu sufleul de fasole. Veti avea nevoie de mazare, unt, faina, lapte sau apa, branza,...
Sufleu de mazare
Pentru iahnia de fasole se alege fasolea si se fierbe. Se prajeste separat, in ulei, ceapa taiata pestisori si cand fasolea...
Iahnie delicioasa de fasole
Pentru fasolea batuta se alege fasolea boabe si se fierbe. Daca fasolea este noua, nu trebuie tinuta in apa mai inainte. Se...
Fasole batuta delicioasa
Pentru mazarea verde inabusita mazarea pentru gatit trebuie sa fie proaspata, altfel nu este gustoasa. Se alege mazarea si se...
Mazare verde inabusita
Pentru fasolea verde cu oua la cuptor se curata fasolea si se fierbe. Se scurge si se asaza cu unt intr-o forma rezistenta la...
Fasole verde cu oua la cuptor
Pentru fasolea verde cu unt proaspat se curata fasolea rupand-o la capete. Se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu...
Fasole verde cu unt proaspat
Pentru fasole verde cu smantana simpla se curata fasolea si se fierbe cu apa clocotita. Se scurge si se pregateste la fel ca...
Fasole verde cu smantana simpla
Pentru sufleul de fasole se curata fasolea si se fierbe in apa clocotita cu putina sare. Se scurge, se asaza cu unt intr-o...
Sufleu de fasole verde si branza
Pentru fasolea boabe fierte se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta. Se...
Fasole boabe fierte
Pentru sufleul de dovlecei se rad dovleceii, se taie in bucati potrivite si se oparesc cu apa clocotita si sare. Se scurg, se...
Sufleu gustos de dovlecei
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori