Pentru snitel din legume 250 g cartofi se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se decojesc si se taie cuburi...
Snitel din legume
Pentru spanac cu ciuperci gratinate spanacul proaspat se curata, se spala in mai multe ape, se introduce in apa clocotita cu...
Spanac cu ciuperci gratinate
Pentru sufleu de spanac cu cascaval spanacul verde se curata, se spala in mai multe ape, se scurge, se introduce in apa...
Sufleu de spanac cu cascaval
Pentru sufleu de vinete vinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa...
Sufleu de vinete
Pentru piure din spanac cu usturoi spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe in apa cu sare, se scurge, se...
Piure din spanac cu usturoi
Pentru piure din urzici cu usturoi urzicile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se fierb 10 minute in apa...
Piure din urzici cu usturoi
Pentru praz cu masline si pasta de tomate prazul se curata, se spala, se taie bucati lungi de 5-6 cm. Ceapa se curata, se...
Praz cu masline si pasta de tomate
Pentru rosii umplute cu ciuperci si cascaval ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se...
Rosii umplute cu ciuperci si cascavalPentru rosii umplute cu orez si legume rosiile se spala, se taie partial capatul in asa fel incat sa ramana prins pe o...
Rosii umplute cu orez si legume
Pentru iahnie de fasole boabe fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se...
Iahnie de fasole boabe
Pentru legume asortate gratinate cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se scurge lichidul, se curata de coaja...
Legume asortate gratinate
Pentru mazare verde cu smantana mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare si se fierbe. Ceapa se...
Mazare verde cu smantanaPentru musaca din legume cu sos tomat cartofii se spala, se introduc in apa rece cu sare, se fierb in coaja, se scurg de...
Musaca din legume cu sos tomatPentru mancare din salata verde salata verde se curata, se spala fiecare frunza, se introduce in apa clocotita cu sare, se...
Mancare din salata verde
Pentru morcovi soté morcovii se curata, se spala si se taie bastonase lungi de 3 cm. Morcovii se inabusa in 75 g unt, se...
Morcovi soté
Pentru fasole verde cu smantana si marar fasolea verde proaspata se curata, se spala, se introduce in apa clocotita cu sare.
Fasole verde cu smantana si marar
Pentru friganele cu mazare painea alba se curata de coaja si se taie felii. Mazarea proaspata se curata, se spala, se...
Friganele cu mazare
Pentru galuste din gris cu piure de spanac ouale se spala, se trec prin jet de apa rece. Se prepara piureul de spanac. Grisul...
Galuste din gris cu piure de spanacPentru ghiveci de legume cu vin alb cartofii, morcovii, telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie cuburi....
Ghiveci de legume cu vin alb
Pentru gulas vegetarian ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala. Jumatate din cantitate se fierb in...
Gulas vegetarian
Pentru conopida cu smantana conopida se curata de cotoare si frunze, se spala, se tine in apa rece cu sare, dupa care se...
Conopida cu unt si smantana
Pentru conopida gratinata cu cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare, dupa...
Conopida gratinata cu cascavalPentru conopida gratinata cu ciuperci si cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se spala si se tine in apa rece cu...
Conopida gratinata cu ciuperci si cascaval
Pentru dovlecei cu sos de lamaie dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati lungi de 5-6 cm.
Dovlecei cu sos de lamaie (a la grec)
Pentru dovlecei cu unt si smantana dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala si se taie cuburi. Dovleceii...
Dovlecei cu unt si smantana
Pentru dovlecei gratinati cu smantana si cascaval dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala, se taie cuburi...
Dovlecei gratinati cu smantana si cascaval
Pentru fasole batuta cu ceapa si usturoi fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa...
Fasole batuta cu ceapa si usturoiPentru fasole verde ardeleneasca cu smantana fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se...
Fasole verde ardeleneasca cu smantana
Pentru conopida cu smantana conopida se curata de cotoare si frunze, se spala, se tine in apa rece cu sare. Ceapa si...
Conopida cu smantana
Pentru conopida cu sos remoulade conopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare. Conopida se...
Conopida cu sos remoulade
Pentru conopida cu unt si cascaval conopida se curata de cotoare si frunze, se tine in apa rece cu sare. Cascavalul se curata...
Conopida cu unt si cascaval
Pentru budinca din legume cu smantana morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se...
Budinca din legume cu smantana
Pentru budinca din spanac spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se scurge, se limpezeste cu apa rece, se...
Budinca din spanac
Pentru budinca din conopida conopida se curata, se spala in mai multe ape, se introduce in apa cu sare si se fierbe.
Budinca din conopida
Pentru andive delicioase cu smantana andivele se curata, se spala si se cresteaza in patru.
Andive delicioase cu smantana
Pentru andive soté cu ciuperci andivele se curata, se spala bine si se cresteaza in patru. Ciupercile proaspete se curata,...
Andive soté cu ciuperci
Pentru ardei umpluti cu orez si marar ardeii de marime potrivita, se spala, se curata de cotor si seminte. Orezul se alege de...
Ardei umpluti cu orez si marar
Pentru ardei umpluti cu orez si ciuperci ardeii se aleg de marime potrivita si se spala. Se curata de cotor si seminte....
Ardei umpluti cu orez si ciuperci
Pentru crema de conopida conopida se curata, se spala, se desface buchete si se tine in apa cu sare 10 minute. Ceapa se...
Crema de conopida
Pentru crema din dovlecei dovleceii se curata, se spala, se indeparteaza semintele (daca sunt mari) sivse taie cuburi.
Crema din dovlecei
Pentru crema din legume ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt....
Crema din legume
Pentru crema din morcovi morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se...
Crema din morcovi
Pentur crema din telina telina se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se opareste;...
Crema din telinaCus-cus-ul cu legume este o mancare de post simpla si delicioasa. Se curata legumele si se taie cubulete, apoi se pun pe rand...
Cus-cus cu legume de postPentru reteta de spanac cu usturoi si ochiuri spanacul se alege nu trebuie sa dobanditi tehnici culinare deosebite. Spanacul...
Spanac cu usturoi si ochiuri
O reteta simpla si gustoasa, tarta cu ceapa poate fi alegerea perfecta pentru o masa in familie.
Tarta taraneasca cu ceapaFasolea batuta cu usturoi este o iahnie de fasole delicioasa. Speli fasolea si o lasi la inmuita cateva ore in apa calduta. O...
Fasole batuta cu usturoiPentru pireul de broccoli cu morcov de post, broccoli si cartofii se curata,se spala. Cartofii si morcovi se taie cubulete...
Pireu de broccoli cu morcov de postReteta de ciuperci la cuptor poate fi consumata ca atare, sau poate fi folosita ca si garnitura pentru mancaruri. Este foarte...
Ciuperci crocante la cuptorPentru budinca de vinete am curatat cartofii, i-am taiat rondele, i-am rumenit in ulei de masline, apoi am stins cu bulionul...
Budinca de vinete cu cartofi si rosiiReteta de sparanghel si mazare in unt cu lamaie este foarte rapida, totodata fiind o sursa importanta de vitamina C dar si un...
Sparanghel si mazare in unt cu lamaie
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane