Am pus faina in vasul robotului. Am adaugat sarea si zaharul, lingura de otet si am dat drumul la framintat. Am amestecat...
Strudel cu dovleac MAYA (1)Masurati 125 g faina si framantati cu 75 g apa calduta in care ati dizolvat drojdia proaspata. Obtineti o bila de aluat...
Paine in ghiveci1. Untul se topeste atita cit sa fie caldut. In laptele caldut se pune o lingurita de zahar si se dizolva drojdia. Intrun...
Prajitura cu mac1. Se mixeaza untul cu zaharul si cu vaniglia. Se adauga galbenusurile pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si se...
Batoane cu zmeura si cocosSe amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un alt vas se spumeaza untul cu zaharul, apoi se adauga oul, esenta de...
Stelute cu ciocolataBlatul: Se bat albusurile cu jumatate din zahar. Separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si se dauga pe rand uleiul,...
Rulada in culori1. Tagliatelle Am amestecat in Kenwood (cirligul de aluat) 400 de grame de faina 00, 4 oua si o lingura de ulei, pina ce...
Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigianoEu aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus apa,untul,untura,zaharul si apoi faina si drojdia sfaramata. Dupa 2 ore...
Rulouri cu parmezan si rozmarinMixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita. Preparati...
Tort PalermoLa un ou, o cescuta (cea de espresso) zahar, o cescuta ulei, doua cescute faina. Amestecate pe rand in ordinea scrisa, atat....
Fursecuri simpleIngredientele se pun toate laolalta si se framanta dar nu mult. Pe masa de lucru pudrata cu faina se intinde o foaie, peste...
Cozonacel cu aluat din branzaAm topit drojdia in lapte caldut si am turnat-o peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si zaharul. Am...
Chifle - 6 cerealePunem intr-un castron ouale intregi cu zaharul tos, zaharul vanilat si praful de sare. Mixam foarte bine a.i sa se dubleze...
Briose cu ciocolata si nuciIn laptele caldut dizolvam zaharul vanilat. Amestecam faina cu zaharul. Cele doua oua le mixam rapid cu laptele. Le adaugam...
Far breton, un flan de prune uscateIntr-un castron punem faina, 130 gr unt, zaharul vanilat, praful de copt, 100 gr zahar , sarea, si cele 2 oua si incepem sa...
Ceva cu nucaDrojdia o dizolvam cu zaharul si un pic de lapte cald. Mozarella o blenduiti sau radeti(ca mine). Amestecati totul cu...
Spirale din mozarellaSe amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale taiat bucatele. Se...
Biscuiti cu gropite delicioase-intr-un castron punem untul, drojdia, uleiul, sarea, parmezanul si apa; -combinam ingredientele; -treptat, adaugam faina;...
Cheese Breadsticks (grisine)Se pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiul Adaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa...
Samoosa, aperitiv indianIntr-un castron, se pun merele rase, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si...
Prajitura cu mere si glazuraDaca cascavalul e tare il dam prin razatoare, iar daca este cascaval topit sau un cascaval moale il faramitam cu furculita,...
Chifle cu cascavalChec cu gorgonzola si nuci Amestecam iaurtul, laptele, sarea, piperul si ouale. Adaugam apoi, cu lingura, faina si drojdia...
Ciambella gorgonzola e nociAm pregatit intai bechamelul. Am topit untul, am adaugat faina si am omogenizat, apoi am adaugat treptat laptele, amestecand...
Croque monsieurChiftelele din granulat desoia sunt ideale ca si mancare de post sau ca si reteta vegetariana. Pentru a pregati aceasta...
Chiftele din granulat de soiaCiupercile taiate in sferturi se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt si uleiul. Cand si-au lasat zeama, se adauga...
Gulas de ciupercieste vorba de un aluat tare de tarta, umplut cu aluat de chec in care punem felii de mar Aluatul de tarta Se taie untul in...
Tarta cu mere si chec de lamiieSe pune faina in vasul robotului, se adauga drojdia, uleiul si sarea. incepem a framinta lejer. Putin cite putin,adaugam...
Pizza cu ciuperci a la MayaCerneti faina, faceti o gaura in mijloc si adaugati o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele...
Tarta cu mere si crema de vanilieVerdeturile se toaca marunt. Carnea se da prin faina. Intr-un vas se bat ouale cu putina sarea si piper. Se adauga pesmetul,...
Snitel de vita cu ierburi aromate1. Peste o lingurita de sare, intr-un castron mai mare turnam apa calduta, sa se dizolve bine sarea dupa care se pune faina...
Placinta intinsa1. Am dizolvat drojdia in laptele caldut, am turnat peste faina si celelalte ingrediente si am framantat cam 5 minute. 2. Pe...
Pizza extra cheeseSe pune faina intr-un bol incapator si se face o gaura in mijloc. Drojdia se desface intr-un pic de lapte caldut la care se...
Kurtos Kolac1. Blatul: Am pus faina si untul de cocos bine racit in mixer, cu un praf de sare, am amestecat pina se aduna dupa cirlig,...
Placinta cu rubarbaIntr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt. Se adauga zaharul, romul,ouale,sarea si untul cubulete si se...
Gogosele cu rom1. Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga si zaharul si si se rastoarna peste faina. 2. Se framinta cu putere (la...
Focaccia cu branza feta si rozmarinSe fierb putin ciupercile(pana se inmoaie), apoi se toaca marunt sau se dau prin robot. Li se aduga ouale intregi, faina,...
Chiftele de ciuperci1. Incalzim 180 gr de lapte (doar putin cat sa nu fie rece rece) si dizolvam dojdia in el,adaugam mierea si 160 gr faina....
Focaccine aromate (focaccia)1. Intro ceasca puneti drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecati. 2. Intr-un...
Coronite fragedeCartofii fierti in apa cu sare se curata si se dau prin presa de cartofi. Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul ,...
Chifle cu cartofi1.BLAT DE COCOS Se amesteca faina cu praful de copt si apoi ouale. Se adauga zaharul si nuca de cocos, apoi untul taiat...
Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)Prepararea aluatului: Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale...
Pateuri gourmet cu prosciuttoAceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara bulete de branza avem nevoie de branza, oua si faina.
Bulete de branzaIn vasul in care framantati amestecati bine faina, drojdia, zaharul, sarea, cocosul razuit si esenta de vanilie. Adaugati...
Cuiburi cu cocos1. Drojdia am pus-o la dospit impreuna cu 1 lingurita cu miere, 1 lingurita cu faina si un pic de apa calduta. 2. Am pus...
Paine cu suncaFaina, sarea si drojdia se amesteca. Se adauga apa calduta si se amesteca doar pina ce se aduna toate impreuna. Se acopera cu...
Paine artizanalaSe mixeaza 250 gr unt , cu 125 gr zahar pudra,un varf de sare, 200 gr faina,200 gr de alune(noisettes), dar puteti pune orice...
Lemon squaresAm inmuiat drojdia cu zaharul si apa calduta, apoi am adaugat-o in faina cernuta cu sarea, impreuna cu cele 2 lg de ulei. Am...
Fougasse Riviera1.Intr-un vas se amesteca drojdia cu apa calda. 2. Dupa 5-10 minute se adauga 2 cani faina se amesteca apoi se adauga alte 2...
Paine italiana cu coaja crocantaTopim untul si adaugam faina, lasam putin, fara sa se arda apoi luam de pe foc si adaugam supa fierbinte, toata deodata....
Pateu de ficat GabriellaIn paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina , am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute....
Pogacele (pogaci) fragede1. Aluatul Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva. Cernem 60 g faina si turnam in mijloc...
Gogosi carnaval