faina-de-secara

Strudel cu dovleac MAYA (1)
Preparate dulci

Strudel cu dovleac MAYA (1)

Am pus faina in vasul robotului. Am adaugat sarea si zaharul, lingura de otet si am dat drumul la framintat. Am amestecat...

Strudel cu dovleac MAYA (1)
Paine in ghiveci
Paine

Paine in ghiveci

Masurati 125 g faina si framantati cu 75 g apa calduta in care ati dizolvat drojdia proaspata. Obtineti o bila de aluat...

Paine in ghiveci
Prajitura cu mac
Prajituri

Prajitura cu mac

1. Untul se topeste atita cit sa fie caldut. In laptele caldut se pune o lingurita de zahar si se dizolva drojdia. Intrun...

Prajitura cu mac
Batoane cu zmeura si cocos
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Batoane cu zmeura si cocos

1. Se mixeaza untul cu zaharul si cu vaniglia. Se adauga galbenusurile pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si se...

Batoane cu zmeura si cocos
Stelute cu ciocolata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Stelute cu ciocolata

Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un alt vas se spumeaza untul cu zaharul, apoi se adauga oul, esenta de...

Stelute cu ciocolata
Rulada in culori
Prajituri

Rulada in culori

Blatul: Se bat albusurile cu jumatate din zahar. Separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si se dauga pe rand uleiul,...

Rulada in culori
Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano
Paste si pizza

Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano

1. Tagliatelle Am amestecat in Kenwood (cirligul de aluat) 400 de grame de faina 00, 4 oua si o lingura de ulei, pina ce...

Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano
Rulouri cu parmezan si rozmarin
Aperitive cu branza

Rulouri cu parmezan si rozmarin

Eu aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus apa,untul,untura,zaharul si apoi faina si drojdia sfaramata. Dupa 2 ore...

Rulouri cu parmezan si rozmarin
Tort Palermo
Torturi

Tort Palermo

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita. Preparati...

Tort Palermo
Fursecuri simple
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri simple

La un ou, o cescuta (cea de espresso) zahar, o cescuta ulei, doua cescute faina. Amestecate pe rand in ordinea scrisa, atat....

Fursecuri simple
Cozonacel cu aluat din branza
Preparate dulci

Cozonacel cu aluat din branza

Ingredientele se pun toate laolalta si se framanta dar nu mult. Pe masa de lucru pudrata cu faina se intinde o foaie, peste...

Cozonacel cu aluat din branza
Chifle - 6 cereale
Paine

Chifle - 6 cereale

Am topit drojdia in lapte caldut si am turnat-o peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si zaharul. Am...

Chifle - 6 cereale
Briose cu ciocolata si nuci
Checuri

Briose cu ciocolata si nuci

Punem intr-un castron ouale intregi cu zaharul tos, zaharul vanilat si praful de sare. Mixam foarte bine a.i sa se dubleze...

Briose cu ciocolata si nuci
Far breton, un flan de prune uscate
Budinci

Far breton, un flan de prune uscate

In laptele caldut dizolvam zaharul vanilat. Amestecam faina cu zaharul. Cele doua oua le mixam rapid cu laptele. Le adaugam...

Far breton, un flan de prune uscate
Ceva cu nuca
Prajituri

Ceva cu nuca

Intr-un castron punem faina, 130 gr unt, zaharul vanilat, praful de copt, 100 gr zahar , sarea, si cele 2 oua si incepem sa...

Ceva cu nuca
Spirale din mozarella
Preparate sarate

Spirale din mozarella

Drojdia o dizolvam cu zaharul si un pic de lapte cald. Mozarella o blenduiti sau radeti(ca mine). Amestecati totul cu...

Spirale din mozarella
Biscuiti cu gropite delicioase
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu gropite delicioase

Se amesteca faina cu amidonul , sarea, cacaoa , praful de copt , galbenusurile , zaharul si untul moale taiat bucatele. Se...

Biscuiti cu gropite delicioase
Cheese Breadsticks (grisine)
Aperitive cu branza

Cheese Breadsticks (grisine)

-intr-un castron punem untul, drojdia, uleiul, sarea, parmezanul si apa; -combinam ingredientele; -treptat, adaugam faina;...

Cheese Breadsticks (grisine)
Samoosa, aperitiv indian
Aperitive cu legume

Samoosa, aperitiv indian

Se pune faina intr-un vas, apoi punem sarea si uleiul Adaugam apa si framantam un pic aluatul. Formam o bila si il lasam sa...

Samoosa, aperitiv indian
Prajitura cu mere si glazura
Prajituri

Prajitura cu mere si glazura

Intr-un castron, se pun merele rase, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si...

Prajitura cu mere si glazura
Chifle cu cascaval
Preparate sarate

Chifle cu cascaval

Daca cascavalul e tare il dam prin razatoare, iar daca este cascaval topit sau un cascaval moale il faramitam cu furculita,...

Chifle cu cascaval
Ciambella gorgonzola e noci
Preparate sarate

Ciambella gorgonzola e noci

Chec cu gorgonzola si nuci Amestecam iaurtul, laptele, sarea, piperul si ouale. Adaugam apoi, cu lingura, faina si drojdia...

Ciambella gorgonzola e noci
Croque monsieur
Sandviciuri

Croque monsieur

Am pregatit intai bechamelul. Am topit untul, am adaugat faina si am omogenizat, apoi am adaugat treptat laptele, amestecand...

Croque monsieur
Chiftele din granulat de soia
Aperitive cu legume

Chiftele din granulat de soia

Chiftelele din granulat desoia sunt ideale ca si mancare de post sau ca si reteta vegetariana. Pentru a pregati aceasta...

Chiftele din granulat de soia
Gulas de ciuperci
Mancaruri cu ciuperci

Gulas de ciuperci

Ciupercile taiate in sferturi se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt si uleiul. Cand si-au lasat zeama, se adauga...

Gulas de ciuperci
Tarta cu mere si chec de lamiie
Checuri

Tarta cu mere si chec de lamiie

este vorba de un aluat tare de tarta, umplut cu aluat de chec in care punem felii de mar Aluatul de tarta Se taie untul in...

Tarta cu mere si chec de lamiie
Pizza cu ciuperci a la Maya
Paste si pizza

Pizza cu ciuperci a la Maya

Se pune faina in vasul robotului, se adauga drojdia, uleiul si sarea. incepem a framinta lejer. Putin cite putin,adaugam...

Pizza cu ciuperci a la Maya
Tarta cu mere si crema de vanilie
Prajituri

Tarta cu mere si crema de vanilie

Cerneti faina, faceti o gaura in mijloc si adaugati o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele...

Tarta cu mere si crema de vanilie
Snitel de vita cu ierburi aromate
Mancaruri cu carne

Snitel de vita cu ierburi aromate

Verdeturile se toaca marunt. Carnea se da prin faina. Intr-un vas se bat ouale cu putina sarea si piper. Se adauga pesmetul,...

Snitel de vita cu ierburi aromate
Placinta intinsa
Preparate sarate

Placinta intinsa

1. Peste o lingurita de sare, intr-un castron mai mare turnam apa calduta, sa se dizolve bine sarea dupa care se pune faina...

Placinta intinsa
Pizza extra cheese
Paste si pizza

Pizza extra cheese

1. Am dizolvat drojdia in laptele caldut, am turnat peste faina si celelalte ingrediente si am framantat cam 5 minute. 2. Pe...

Pizza extra cheese
Kurtos Kolac
Preparate dulci

Kurtos Kolac

Se pune faina intr-un bol incapator si se face o gaura in mijloc. Drojdia se desface intr-un pic de lapte caldut la care se...

Kurtos Kolac
Placinta cu rubarba
Prajituri

Placinta cu rubarba

1. Blatul: Am pus faina si untul de cocos bine racit in mixer, cu un praf de sare, am amestecat pina se aduna dupa cirlig,...

Placinta cu rubarba
Gogosele cu rom
Gogosi

Gogosele cu rom

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu praful de copt. Se adauga zaharul, romul,ouale,sarea si untul cubulete si se...

Gogosele cu rom
Focaccia cu branza feta si rozmarin
Preparate sarate

Focaccia cu branza feta si rozmarin

1. Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga si zaharul si si se rastoarna peste faina. 2. Se framinta cu putere (la...

Focaccia cu branza feta si rozmarin
Aperitive cu ciuperci

Chiftele de ciuperci

Se fierb putin ciupercile(pana se inmoaie), apoi se toaca marunt sau se dau prin robot. Li se aduga ouale intregi, faina,...

Chiftele de ciuperci
Focaccine aromate (focaccia)
Preparate sarate

Focaccine aromate (focaccia)

1. Incalzim 180 gr de lapte (doar putin cat sa nu fie rece rece) si dizolvam dojdia in el,adaugam mierea si 160 gr faina....

Focaccine aromate (focaccia)
Coronite fragede
Preparate sarate

Coronite fragede

1. Intro ceasca puneti drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecati. 2. Intr-un...

Coronite fragede
Chifle cu cartofi
Preparate sarate

Chifle cu cartofi

Cartofii fierti in apa cu sare se curata si se dau prin presa de cartofi. Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul ,...

Chifle cu cartofi
Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)
Torturi

Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)

1.BLAT DE COCOS Se amesteca faina cu praful de copt si apoi ouale. Se adauga zaharul si nuca de cocos, apoi untul taiat...

Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)
Pateuri gourmet cu prosciutto
Preparate sarate

Pateuri gourmet cu prosciutto

Prepararea aluatului: Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale...

Pateuri gourmet cu prosciutto
Aperitive cu branza

Bulete de branza

Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara bulete de branza avem nevoie de branza, oua si faina.

Bulete de branza
Cuiburi cu cocos
Preparate dulci

Cuiburi cu cocos

In vasul in care framantati amestecati bine faina, drojdia, zaharul, sarea, cocosul razuit si esenta de vanilie. Adaugati...

Cuiburi cu cocos
Paine cu sunca
Paine

Paine cu sunca

1. Drojdia am pus-o la dospit impreuna cu 1 lingurita cu miere, 1 lingurita cu faina si un pic de apa calduta. 2. Am pus...

Paine cu sunca
Paine artizanala
Paine

Paine artizanala

Faina, sarea si drojdia se amesteca. Se adauga apa calduta si se amesteca doar pina ce se aduna toate impreuna. Se acopera cu...

Paine artizanala
Lemon squares
Prajituri

Lemon squares

Se mixeaza 250 gr unt , cu 125 gr zahar pudra,un varf de sare, 200 gr faina,200 gr de alune(noisettes), dar puteti pune orice...

Lemon squares
Fougasse Riviera
Preparate sarate

Fougasse Riviera

Am inmuiat drojdia cu zaharul si apa calduta, apoi am adaugat-o in faina cernuta cu sarea, impreuna cu cele 2 lg de ulei. Am...

Fougasse Riviera
Paine italiana cu coaja crocanta
Paine

Paine italiana cu coaja crocanta

1.Intr-un vas se amesteca drojdia cu apa calda. 2. Dupa 5-10 minute se adauga 2 cani faina se amesteca apoi se adauga alte 2...

Paine italiana cu coaja crocanta
Pateu de ficat Gabriella
Aperitive cu carne

Pateu de ficat Gabriella

Topim untul si adaugam faina, lasam putin, fara sa se arda apoi luam de pe foc si adaugam supa fierbinte, toata deodata....

Pateu de ficat Gabriella
Pogacele (pogaci)  fragede
Preparate sarate

Pogacele (pogaci) fragede

In paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina , am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute....

Pogacele (pogaci) fragede
Gogosi carnaval
Gogosi

Gogosi carnaval

1. Aluatul Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva. Cernem 60 g faina si turnam in mijloc...

Gogosi carnaval