1. Fierbi salata cu morcovul si ceapa, iar cand legumele sunt fierte, adaugi faina diluata cu smantana, apoi 1-2 lingurite si...
Ciorba de salata1. Bati albusurile separat, adaugi galbenusurile, pe care le-ai frecat mai intai cu zaharul, uleiul, apoi torni faina pe care...
Pandispan cu visine caramelizateCOCA: Framantati o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Puneti coca pentru 30...
Quiche (placinta) cu dovlecei1. Freci ouale intregi cu zaharul, adaugi treptat uleiul, laptele, aromele, bicarbonatul si faina. 2. Omogenizezi compozitia...
Prajitura de sezon1. Freci galbenusurile cu zaharul pana se albesc. 2. Adaugi treptat faina, apoi albusurile batute spuma si amesteci totul...
Rulada de cafeaIntindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor...
Placinta medievala1. Aluatul de placinta este acelasi ca si la painea de casa. 2. Pui faina intr-un vas si faci o gropita in faina. 3. Acolo...
Placinta cu loboda si marar* Se freaca bine untul cu indulcitorul si cu esenta de vanilie. * Se adauga treptat ouale. * Se adauga laptele. * Se amesteca...
Prajitura cu agrise - DIETETICAPrajitura cu capsuni este o reteta cu un gust desavarsit. Lamaile si pireul de fructe va da un gust aerat si racoros....
Prajitura cu capsune si lamaieSe mixeaza untul cu zaharul si cu vanilia Se adauga galbenusurile pe rand Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga...
Batoane cu zmeura si cocos1. Faina se freaca cu untul, se adauga zaharul, galbenusurile si sarea. 2. Aluatul se framanta bine si se da apoi la rece 1-2...
Tarta de fructe1. Amesteca faina cu praful de copt, un praf de sare si zaharul. 2. Adauga apoi iaurtul batut cu oul. 3. Din toate aceste...
Paine cu seminteIntr-un castron, bate cateva minute iaurtul cu oul si un praf de sare. Adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Presara...
Gogosele de iaurt1. Freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. 2. Adauga faina proaspat cernuta, un praf de sare si iaurtul la...
Crema Alba-ca-Zapada1. Bate bine oul cu laptele, 2 linguri cu ulei si iaurtul. Adauga branza de vaci si cascavalul dat pe razatoarea mica. 2....
Briose cu legume1. Freaca untul spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. 2. Presara faina proaspat cernuta si amestecata cu un praf de...
Inelus-invartecus1. Freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat si cateva picaturi de esenta de vanilie. 2. Adauga galbenusurile, faina, un...
Semiluni vanilate300 g faina si 3 oua se amesteca, se intind fisii si se taie patratele mici Se pune umplutura de carne (cirnati, mortadella ,...
TortelliniSe framanta un aluat din toate ingredientele, eu am pus margarina care e mai moale si atunci am mai intrecut faina, sa zic...
Tarta fina cu branza, mac si acoperis de bezea1. se firbe laptele si se toarna fierbinte peste faina 2. se amesteca bine pentru a se obtine o compozitie omogena, dupa care...
Sos de hrean cu nuci sau migdale1. se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca, acestea se rumenesc timp de 3 minute al foc potrivit 2....
Sos de capereAlbusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie....
Prajitura trenuletAluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din...
Gogosi traista la cuptorFoile: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si putin din albusul spumat cu un praf de...
Milch SchnitteBranza se da pe razatoarea mare, mortadella se taie cubulete. Se amesteca intr-un castron salamul, branza, smantana, ouale,...
Tort saratALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si menta1. Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina...
Foi cu crema de zahar ars1. Pentru FOI se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care...
Foi cu frema de oua si cacaoPasca fara aluat este un preparat pentru meniul de Paste traditional. La baza retetei stau urmatoarele ingrediente: branza de...
Pasca fara aluatTorta Pasqualina sau Tarta festiva cu spanac este o reteta delicioasa. Pentru aceasta reteta de tarta cu spanac aveti nevoie...
Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanacBlatul se face prima data. Pentru asta se bat 3 oua (intregi), 75g zahar. Se amesteca 75g faina, 25g cacao, 2g praf de copt...
Tort cu ciocolata si mascarponePentru inceput incalzim laptele si dizolvam inauntru drojdia si o lingurita miere. Lasam intr-un loc caldut 15min.adaugam...
Tarta cu praz si suncaTarta cu sunca si zucchini este o tarta aperitiv deliciosa, care se poate servi la un bufet suedez. Ingredientele necesare...
Tarta cu sunca si zucchiniToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si...
Cornuri cu crema delicioasaDizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia...
Treccia ripiena salata1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de...
Trandafir cu visinea) Aluatul : 1. Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi pana capata aspect de firimituri. 2. Adaugam...
Placinte Englezestia) Aluat: 1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma. 2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua. 3....
Tarta cu maracuiaa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataIntr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g...
Biscuiti sahFeliile de vinete se trec prin 75 g de faina si se lasa 2-3 min pentru a absorbi faina. Fiecare felie de vanata se asaza...
Vinete pane cu sunca si cascaval- Facem o maia din drojdia dizolvata in citeva lg de lapte caldut, o lg de zahar si 1-2 lg de faina. - Restul de zahar se...
Rulou cu nucaFasolea se inabusa in unt, se adauga faina dizolvata in 100 ml de apa si lichidul ramas de la fierberea fasolii. Se continua...
Fasole verde cu unt si smantanaGuliile se fierb in supa de oase cu sare. Se prepara o compozitie din faina dizolvata in supa rece, ulei, galbenusuri si...
Supa de guliiFoccacia umpluta o reteta pentrumeniu de sarbatoare. Are la baza urmatoarele ingrediente: rosii, rozmarin, mozzarela,...
Foccacia umpluta cu legume- Se piseaza usturoiul cu putina sare si cu verdeata. - Se caleste amestecul de usturoi in ulei de masline. se adauga faina,...
Supa de pesteSvaiterul se amesteca cu faina, grisul,ouale si branza de vaci. Pasta obtinuta se taie cu o lingura de masa in bucati, care...
Galuste cu branza de vaciFeliile de vinete se trec prin 75 g de faina si se lasa 2-3 min pentru a absorbi faina. Fiecare felie de vanata se asaza...
Vinete pane cu sunca si cascavalCreierul se pipereaza, se trece prin patrunjel verde si se modeleaza in forma de crochete, care se dau prin faina, ou, pesmet...
Crochete din creier cu sos tartarAluat: Amestecam ouale cu zahar, pina devin spumoase. Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald.Mixam. Faina, o amestecam...
Tort de pere