faina-de-secara

Supe de legume

Ciorba de salata

1. Fierbi salata cu morcovul si ceapa, iar cand legumele sunt fierte, adaugi faina diluata cu smantana, apoi 1-2 lingurite si...

Ciorba de salata
Checuri

Pandispan cu visine caramelizate

1. Bati albusurile separat, adaugi galbenusurile, pe care le-ai frecat mai intai cu zaharul, uleiul, apoi torni faina pe care...

Pandispan cu visine caramelizate
Quiche (placinta) cu dovlecei
Aluaturi

Quiche (placinta) cu dovlecei

COCA: Framantati o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Puneti coca pentru 30...

Quiche (placinta) cu dovlecei
Prajituri

Prajitura de sezon

1. Freci ouale intregi cu zaharul, adaugi treptat uleiul, laptele, aromele, bicarbonatul si faina. 2. Omogenizezi compozitia...

Prajitura de sezon
Prajituri

Rulada de cafea

1. Freci galbenusurile cu zaharul pana se albesc. 2. Adaugi treptat faina, apoi albusurile batute spuma si amesteci totul...

Rulada de cafea
Aluaturi

Placinta medievala

Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor...

Placinta medievala
Aluaturi

Placinta cu loboda si marar

1. Aluatul de placinta este acelasi ca si la painea de casa. 2. Pui faina intr-un vas si faci o gropita in faina. 3. Acolo...

Placinta cu loboda si marar
Aluaturi

Varzar

Aluatul e de paine, sau din care preferati voi(dar cel mai simplu e cel mai potrivit: faina, drojdie, apa, sare). Umplutura:...

Varzar
Prajituri

Prajitura cu agrise - DIETETICA

* Se freaca bine untul cu indulcitorul si cu esenta de vanilie. * Se adauga treptat ouale. * Se adauga laptele. * Se amesteca...

Prajitura cu agrise - DIETETICA
Prajitura cu capsune si lamaie
Prajituri

Prajitura cu capsune si lamaie

Prajitura cu capsuni este o reteta cu un gust desavarsit. Lamaile si pireul de fructe va da un gust aerat si racoros....

Prajitura cu capsune si lamaie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Batoane cu zmeura si cocos

Se mixeaza untul cu zaharul si cu vanilia Se adauga galbenusurile pe rand Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga...

Batoane cu zmeura si cocos
Bebelusi > 12 luni

Tarta de fructe

1. Faina se freaca cu untul, se adauga zaharul, galbenusurile si sarea. 2. Aluatul se framanta bine si se da apoi la rece 1-2...

Tarta de fructe
Bebelusi > 12 luni

Paine cu seminte

1. Amesteca faina cu praful de copt, un praf de sare si zaharul. 2. Adauga apoi iaurtul batut cu oul. 3. Din toate aceste...

Paine cu seminte
Gogosele de iaurt
Dulciuri

Gogosele de iaurt

Intr-un castron, bate cateva minute iaurtul cu oul si un praf de sare. Adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Presara...

Gogosele de iaurt
Dulciuri

Crema Alba-ca-Zapada

1. Freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. 2. Adauga faina proaspat cernuta, un praf de sare si iaurtul la...

Crema Alba-ca-Zapada
Bebelusi > 12 luni

Briose cu legume

1. Bate bine oul cu laptele, 2 linguri cu ulei si iaurtul. Adauga branza de vaci si cascavalul dat pe razatoarea mica. 2....

Briose cu legume
Dulciuri

Inelus-invartecus

1. Freaca untul spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. 2. Presara faina proaspat cernuta si amestecata cu un praf de...

Inelus-invartecus
Bebelusi > 12 luni

Semiluni vanilate

1. Freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat si cateva picaturi de esenta de vanilie. 2. Adauga galbenusurile, faina, un...

Semiluni vanilate
Tortellini
Aluaturi

Tortellini

300 g faina si 3 oua se amesteca, se intind fisii si se taie patratele mici Se pune umplutura de carne (cirnati, mortadella ,...

Tortellini
Tarta fina cu branza, mac si acoperis de bezea
Prajituri

Tarta fina cu branza, mac si acoperis de bezea

Se framanta un aluat din toate ingredientele, eu am pus margarina care e mai moale si atunci am mai intrecut faina, sa zic...

Tarta fina cu branza, mac si acoperis de bezea
Sosuri albe

Sos de hrean cu nuci sau migdale

1. se firbe laptele si se toarna fierbinte peste faina 2. se amesteca bine pentru a se obtine o compozitie omogena, dupa care...

Sos de hrean cu nuci sau migdale
Sosuri albe

Sos de capere

1. se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca, acestea se rumenesc timp de 3 minute al foc potrivit 2....

Sos de capere
Prajitura trenulet
Prajituri

Prajitura trenulet

Albusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie....

Prajitura trenulet
Gogosi traista la cuptor
Gogosi

Gogosi traista la cuptor

Aluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din...

Gogosi traista la cuptor
Milch Schnitte
Prajituri

Milch Schnitte

Foile: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si putin din albusul spumat cu un praf de...

Milch Schnitte
Tort sarat
Aperitive cu carne

Tort sarat

Branza se da pe razatoarea mare, mortadella se taie cubulete. Se amesteca intr-un castron salamul, branza, smantana, ouale,...

Tort sarat
Napolitane cu cacoa si menta
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Prajituri

Foi cu crema de zahar ars

1. Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina...

Foi cu crema de zahar ars
Prajituri

Foi cu frema de oua si cacao

1. Pentru FOI se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care...

Foi cu frema de oua si cacao
Pasca fara aluat
Prajituri

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat este un preparat pentru meniul de Paste traditional. La baza retetei stau urmatoarele ingrediente: branza de...

Pasca fara aluat
Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanac
Aperitive cu legume

Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanac

Torta Pasqualina sau Tarta festiva cu spanac este o reteta delicioasa. Pentru aceasta reteta de tarta cu spanac aveti nevoie...

Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanac
Tort cu ciocolata si mascarpone
Torturi

Tort cu ciocolata si mascarpone

Blatul se face prima data. Pentru asta se bat 3 oua (intregi), 75g zahar. Se amesteca 75g faina, 25g cacao, 2g praf de copt...

Tort cu ciocolata si mascarpone
Tarta cu praz si sunca
Mancaruri cu carne

Tarta cu praz si sunca

Pentru inceput incalzim laptele si dizolvam inauntru drojdia si o lingurita miere. Lasam intr-un loc caldut 15min.adaugam...

Tarta cu praz si sunca
Tarta cu sunca si zucchini
Mancaruri cu legume

Tarta cu sunca si zucchini

Tarta cu sunca si zucchini este o tarta aperitiv deliciosa, care se poate servi la un bufet suedez. Ingredientele necesare...

Tarta cu sunca si zucchini
Cornuri cu crema delicioasa
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornuri cu crema delicioasa

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si...

Cornuri cu crema delicioasa
Treccia ripiena salata
Aperitive cu carne

Treccia ripiena salata

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia...

Treccia ripiena salata
Trandafir cu visine
Cozonac

Trandafir cu visine

1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de...

Trandafir cu visine
Placinte Englezesti
Aperitive cu carne

Placinte Englezesti

a) Aluatul : 1. Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi pana capata aspect de firimituri. 2. Adaugam...

Placinte Englezesti
Tarta cu maracuia
Prajituri

Tarta cu maracuia

a) Aluat: 1. Mixam ouale cu zahrul pana devine o spuma. 2. Turnam untul moale/topit, dar nu cald, la amestecul de oua. 3....

Tarta cu maracuia
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti sah

Intr-un vas amestecam ingredientele pentru compozitia alba (150g faina, 75 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 100g...

Biscuiti sah
Mancaruri cu carne

Vinete pane cu sunca si cascaval

Feliile de vinete se trec prin 75 g de faina si se lasa 2-3 min pentru a absorbi faina. Fiecare felie de vanata se asaza...

Vinete pane cu sunca si cascaval
Rulou cu nuca
Cozonac

Rulou cu nuca

- Facem o maia din drojdia dizolvata in citeva lg de lapte caldut, o lg de zahar si 1-2 lg de faina. - Restul de zahar se...

Rulou cu nuca
Mancaruri cu legume

Fasole verde cu unt si smantana

Fasolea se inabusa in unt, se adauga faina dizolvata in 100 ml de apa si lichidul ramas de la fierberea fasolii. Se continua...

Fasole verde cu unt si smantana
Mancaruri cu legume

Supa de gulii

Guliile se fierb in supa de oase cu sare. Se prepara o compozitie din faina dizolvata in supa rece, ulei, galbenusuri si...

Supa de gulii
Foccacia umpluta cu legume
Mancaruri cu legume

Foccacia umpluta cu legume

Foccacia umpluta o reteta pentrumeniu de sarbatoare. Are la baza urmatoarele ingrediente: rosii, rozmarin, mozzarela,...

Foccacia umpluta cu legume
Supa de peste
Supe de carne

Supa de peste

- Se piseaza usturoiul cu putina sare si cu verdeata. - Se caleste amestecul de usturoi in ulei de masline. se adauga faina,...

Supa de peste
Mancaruri cu legume

Galuste cu branza de vaci

Svaiterul se amesteca cu faina, grisul,ouale si branza de vaci. Pasta obtinuta se taie cu o lingura de masa in bucati, care...

Galuste cu branza de vaci
Mancaruri cu carne

Vinete pane cu sunca si cascaval

Feliile de vinete se trec prin 75 g de faina si se lasa 2-3 min pentru a absorbi faina. Fiecare felie de vanata se asaza...

Vinete pane cu sunca si cascaval
Mancaruri cu carne

Crochete din creier cu sos tartar

Creierul se pipereaza, se trece prin patrunjel verde si se modeleaza in forma de crochete, care se dau prin faina, ou, pesmet...

Crochete din creier cu sos tartar
Tort de pere
Torturi

Tort de pere

Aluat: Amestecam ouale cu zahar, pina devin spumoase. Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald.Mixam. Faina, o amestecam...

Tort de pere