Se spala atatea gutui cate dorim sa pregatim. Se scobesc bine la mijloc si se umplu cu zahar. Se pun intr-o forma si se dau...
Gutui coapteSalam de biscuiţi reţetă. Se inmoaie biscuitii sfaramati in apa putin calduta cu o lingura de zahar.Se amesteca margarina...
Salam de biscuiţi reţetăSe cerne 1/4 kg. de faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune 125 gr. de unt proaspat, muiat putin cu mana, o...
Aluat de tarteSe pune 300 gr. de zahar cu un litru de vin alb bun, intr-o cratita, pe marginea focului, pana se topeste zaharul. Se adauga...
Gelee de vinSe stoarce intr-o panza 1/2 kg. de zmeura, se lasa sa se limpezeasca cu 1/4 l de vin alb. Se freaca 4 galbenusuri cu 200 gr....
Sos de zmeuraPortocalele date prin masina de tocat se amesteca cu nucile date prin masina de tocat, 250g zahar, paharul cu apa, stafidele,...
Tort cu portocaleSe bat 3 albusuri spuma cu 75 g zahar si un praf mic de sare. Se adauga 180 g migdale curatate si taiate fin si un varf de...
Biscuiti cu migdaleSe pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da...
Crema brazilianaSe prepara puddingul dintr-un litru de lapte. Frisca praf se bate cu mixerul impreuna cu 150 ml. lapte. Se face un sirop din...
Tort de biscuitiSe bat 8 albusuri spuma cu 1/2 kg. de zahar, intocmai ca pentru bezele. Cu ajutorul cornetului se toarna 6-7 cercuri, de...
Tort MihalaiaIntr-un castron se freaca galbenusurile cu 2 cani zahar tos, se adauga treptat uleiul (eu il masor cu cutia de 200 g de la...
Prajitura "Giorgiana"Se amesteca 2-3 lingurite de mustar, cu o lingurita de zahar pisat, si se freaca, turnand 100 gr. ulei, picatura cu picatura....
Sos de mustar cu tarhonSe freaca 3 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu 50 gr. de...
Tort de ciocolataSe curata 250 gr. migdale dulci si 4-5 migdale amare. Se usuca pe o hartie, si nu la foc, ca sa nu se rumeneasca. Se piseaza...
MacaroaneSe pune intr-o cratita 1/2 litru de apa cu 1/2 kg. de zahar. Cand zaharul s-a topit, se impinge tigaia pe foc iute si se lasa...
Inghetata de lamaieSe pune un strat de visine, un strat de zahar pana se umple un castron. Se lasa 24 h la frigider. Se scurge intr-un pahar...
Visine pentru iarnaSe aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita fara apa. Cand incep sa se moaie, se pune zahar sau...
Chiselita de pruneSe bat spuma 8 albusuri. Se pune zaharul si pelteaua. Se mai bate pana de intareste bine. Se toarna compozitia in forma...
Budinca de albusSe face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se...
Pesmeti cu untSe freaca bine 6 galbenusuri cu 4 linguri de zahar pisat si o bucatica de vanilie, pana ce se face ca o crema. Se adauga cu...
Omleta cu dulceataSe topeste intr-o oala curata pe foc mic zahar cu apa. Se adauga romul, cognacul, iar cand e gata sa clocoteasca, laptele...
Punch cu lapteBlatul: Se bat albusurile spuma tare, se amesteca cu 250 gr zahar, se adauga nuca macinata si se amesteca cu grija de sus in...
Prajitura fina fara fainaSe pune sa fiarba intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se...
Choux a la cremeSe pregateste o cratita cu apa fierbinte. Se bat 4 albusuri spuma cu 100 gr. zahar. Se iau cu lingura oua din albus, si se da...
Oua de albus cu ciocolataSe curata cateva mere frumoase de coaja, se taie felii subtiri, se presara cu zahar si se tin asa o jumatate de ora. Se...
Budinca de orez cu mereSe freaca 3 oua intregi cu greutatea lor de zahar, pana se fac ca o crema. Se adauga faina fina si migdalele macinate, si...
Cornete cu friscaMazarea se pune in cratita cu salata verde taiata in patru, arpagicul curatat, zahar, o lingura de unt, sare si apa. Se pune...
Mazare verde gatita frantuzesteCu o seara inainte se scot simburii la visine si la cirese si se pun intr-un castron la frigider cu citeva linguri de zahar...
Prajitura cu visine si cireseLa crema, 200 gr unt se freaca spuma cu 150 gr zahar praf si se adauga restul de ingrediente. Crema sa fie rece si se pune...
Prajitura durerePiersicile se taie jumatati se scoate samburele si se calesc 5 minute cu 3 linguri de zahar si aroma de vanilie. Se amesteca...
Prajitura cu piersiciDin ingredientele se fac 2 foi. Prima foaie se pune in tava si peste ea se pune crema (6 albusuri batute spuma cu 1 lingura...
Prajitura cu nuca de cocosCrema se pune intre foi si se glazureaza cu albusurile batute pe aburi cu zahar, apoi prajitura se orneaza cu ciocolota razuita.
Prajitura KetyPentru foi: Se freaca bine galbenusurile, cu laptele, uleiul, zaharul si bicarbonatul, apoi se adauga treptat faina. Se fac...
Prajitura cu crema de zahar arsSe freaca 4 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o lingura rasa de fecula. Se toarna cu incetul 1/2 l de vin alb cald, se pune cu...
Sos de vinDin oua, zahar, nuca, faina si bicarbonatul stins cu otet se face un blat. Se coace in tava, tapetata cu folie sau hirtie...
Rulada cu bananeSe face un blat din oua, zahar si faina care se coace in tava de cuptor. Se scoate pe un prosop umed, se acopera cu crema...
Lacrima de elefantUntul impreuna cu 100g zahar se amesteca pina se dizolva zaharul, se adauga sarea si doua oua. Faina se amesteca cu praful de...
Prajitura frageda cu mereSe freaca 2 galbenusuri cu 150 gr. zahar vanilat, mai adaugand pe rand 3 oua intregi. Cand totul e ca o crema, se mai pun 150...
Prajitura cu scortisoaraSe freaca 2 galbenusuri crude cu ciocolata. Se amesteca usor cu frisca batuta cu zahar.
Crema de friscaIntr-un castron se amesteca zaharul, zaharul pudra, albusul si apa rece. Gelatina se topeste in apa fiarta. Se adauga la...
Kokosbullar / graddbullarMerele curatate date prin razatoarea mare se lasa dupa gust cu zahar (o lingura cu virf) si scortisoara (o lingurita plina),...
Prajitura Transilvania cu mereSe amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 g de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un...
Prajitura cu branza de vaci si capsuniSe incalzeste cuptorul la 350 grade F A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste...
Tort de zahar arsBlatul: se freaca cele 6 albusuri spuma cu un praf de sare. Separat se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar si se adauga...
Tort cu crema de nuciSe amesteca toate ingredientele, se fac cornulete-bastonase indoite. Se coc la foc potrivit. Se pudreaza cat sunt fierbinti...
Cornulete cu nuca