Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se...
Dobos UsorSe pun visinele intr-un castron cu zahar. Se intinde foaia de placinta, se stropeste cu unt topit, se presara cu pesmet. Se...
Strudel cu visineSe topeste ciocolata in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul vanilat. Se bat 125 ml. frisca. Se bate...
Spuma de ciocolata in straturiSe freaca margarina cu nuca, se pune siropul, se lasa la rece, apoi se fac forme de capsuni. Se dau prin vopsea alimentara...
CapsuniIntr-un vas, se pune apa fierbinte si se lasa, timp de 5 minte, pliculetele de ceai. Intr-un vas mai mare se pun frcutele cu...
Ceai SangriaBananele se curata si se taie bucati, se preseaza si se amesteca cu oul, laptele, zaharul vanilat, faina, praful de copt si...
Banane MamdaziSe separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, cu mixerul. Se adauga mixand continuu si...
Chec pufosSe pune marginea paharului in suc de lamiie si apoi se presara zahar. Se toarna lichiorul si romul, se pune cafeaua si se...
Cafea caraibianaSe prepara clatitele dupa reteta obisnuita doar ca se pune putina sare si nu se pune zahar si nici bicarbonat sau apa...
Clatite cu ciuperciSe unge un vas cu unt si se presara zahar. Intr-un alt vas se amesteca faina, amidonul si laptele care se lasa la foc mic 10...
Kazan DibiSe taie dovleacul in sferturi si se curata de simburi. Se taie bucati si se pun intr-un vas. Se presara cu zahar si se...
Kabak TatlisiSe framinta un aluat care se umple cu umplutura din brinza de oi, oua si zahar.
Aluat pentru brinzoaiceO budinca de vanilie se fierbe cu 500 ml lapte si 4-5 linguri zahar apoi se lasa sa se raceasca. 2 albusuri se bat spuma tare...
Desert la paharSe unge o cratita smaltuita sau o forma de Iena cu un strat gros margarina sau unt si se tapeteaza cu un strat gros de zahar....
Budinca de orez cu fructeAluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana, 1 varf de bicarbonat stins cu otet....
Prajitura cu spuma de zmeuraSe bat albusurile de la 4 oua adaugindu-se treptat 5 linguri de zahar si un virf de cutit de bicarbonat stins in zema de...
Prajitura LiaSe pun ciresele curatite de codite si simburi in cratita cu 200 gr. zahar. Se lasa la foc iute 10 minute. Se scot ciresele cu...
Cirese cu cremaSe amesteca mustarul si zaharul pudra cu uleiul turnat putin cite putin. Se adauga otetul, sarea, piperul, o lingura de apa...
Sos de mustar si zahar pudraCapsunile se curata de codite si se spala, apoi se asaza intr-un castron de sticla, in straturi alternative cu zahar si...
Capsuni cu smintinaPe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin, bicarbonat de sodiu. Se framanta si apoi se intinde...
Cremsnit cu visineLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de mentaSe toarna laptele cald peste galbenusurile amestecate cu 350 gr. zahar. Se pune cratita pe baia de apa ca sa se lege...
Inghetata de zahar arsSe freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rind. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de...
Deliciu cu nuci, vanilie si dulceataSe freaca 35 gr. zahar cu galbenusurile pina se face spuma. Se adauga 50 gr. pesmet si albusurile batute. Se pune la cuptor...
Budinca de vin ornata cu friscaSe amesteca intr-un castron brinza de vaci cu 100 gr. de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un...
Prajitura cu brinza de vaci si capsuniSe amesteca untul cu faina, se face o adincitura la mijloc in care se pune un ou intreg, doua galbenusuri, smintina, doua...
Prajitura cu bezeaSe clocoteste laptele cu 50 gr. unt, putina sare si zahar. Se toarna faina cernuta proaspat. Se amesteca pina ce compozitia...
Gogosi pripite dulciDin galbenusuri, zahar si frisca se face o crema care se fierbe pe aburi, apoi se da deoparte si se amesteca cu romul, esenta...
Punch indianAveti nevoie de un robot la puterea maxima. Se pun, in ordine, oua, zahar, unt, faina, praful de copt si sarea, lapte, cacao,...
Chec de cacaoSe fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamiie, se adauga grisul in ploaie, amestecind tot timpul cu...
Budinca de gris cu zahar arsSe pune jumatate din lapte la fiert. Apoi se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga pe...
Bulgari de spuma in crema galbenaSe topeste untul sau margarina. Cind este caldut, se adauga zaharul si se freaca spuma, se pun pe rind trei galbenusuri, apoi...
Cornulete cu zahar pudra, vanilie si nuci6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte, amestecate pe foc intr-un vas cu...
Tort cu portocaleSe spala fructele, se inteapa cu un ac din loc in loc, se aranjeaza intr-o salatiera cu felii de lamiie printre ele. Se...
Cirese cu coniacOrezul se fierbe in apa impreuna cu putina sare si 4 linguri de zahar. Merele se decojesc si se rad pe razatoarea mare. Apoi...
Budinca de orez cu mere si stafideSe amesteca untul cu zaharul pudra si laptele praf foarte bine pina se obtine o pasta fina, apoi se pune si nuca de cocos. Se...
Rafaello (cu nuca de cocos si zahar pudra)Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma...
Tort cu migdale si mascarponeSe separa ouale. Se freaca 100 g zahar cu galbenusurile. Se adauga treptat untul, smintina si faina. Se framinta un aluat si...
Fursecuri cu smintinaDin faina, oua, sare, zahar vanilat si lapte se prepara aluatul de clatite. Se coc clatite la foc potrivit. Miezul de nuca...
Clatite cu nuca si friscaSe spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamiie, 100 g zahar, pina avem o masa...
Prajitura cu lamiieSe bate spuma untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza ouale cand nu se mai simt cristalele de zahar. Se...
Tarta dubla cu visine si caiseSe lasa aluatul sa se dezghete apoi se pune in forma de tarta si se coace 10 min. 150 g zahar, 100 g unt si sucul de lamaie...
Tarta cu pere si smochineSe amesteca galbenusele cu cacao, zaharul si un plic zahar vanilat. Se bat albusele spuma tare. Se incorporeaza galbenusele...
Tort cu crema de vinSe pune faina intr-un castron. Deasupra se toarna 250 ml lapte caldut. Se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lingurita de...
Prajituri cu mandarineSe cerne faina. O lingura de zahar, drojdia sfaramata, 75 ml lapte caldut se amesteca. Se adauga faina si se lasa 30 min la...
Prajitura cu caise si macDrojdia se amesteca cu 200 ml lapte caldut. Se pune faina, 100 g zahar, untul, coaja rasa de lamaie, 2 oua intr-un castron....
Prajitura cu miere si smantanaSe rumenesc fulgii de cocos fara grasime, se pun pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Se paseaza afinele si se amesteca...
Crema de iaurtSe framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, albus si unt. Se infasoara in folie si se da 30 min la rece. Se...
Tortul paradisului