Inghetata cu zmeura si mure este delicioasa si foarte simplu de facut. Daca nu aveti la indemana zmeura sau mure puteti...
Inghetata cu zmeura si mureIaurtul se pune impreuna cu zaharul intr-un vas si se amesteca bine. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie sau portocala. Se...
Inghetata de fructe din iaurtGalbenusurile se freaca impreuna cu zaharul intr-un vas pana cand devin spuma. Se toarna putin cate putin laptele, se...
Inghetata de nucaInghetata este cel mai consumat desert pe timp de vara. Sunt numeroase arome pe care le poti incerca, iar una dintre ele este...
Inghetata de portocale cu friscaGalbenusurile se freaca cu 50 gr zahar, apoi se pune amestecul pe foc mic si se bate cu un tel pana se ingroasa. Se adauga...
Inghetata de cacao cu friscaSe storc bine coacazele, iar sucul obtinut se pune impreuna cu zaharul la fiert, pana cand siropul se leaga. Spuma se...
Peltea de coacazeIntr-un vas se pun 100 gr zahar impreuna cu o ceasca de apa si se lasa la fiert pana cand scade apa, iar zaharul se arde. Se...
Serbet de zahar arsPortocalele se dau pe razatoare si se pun apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se...
Dulceata de portocaleApa se pune impreuna cu zaharul la fiert si cand incepe sa dea in clocot se adauga zeama si coaja rasa de lamaie. Se adauga...
Inghetata de lamaieSe pun la fiert zaharul cu apa si se ia de pe foc, dupa ce siropul s-a legat. Se lasa la racit si se freaca cu o lingura pana...
Serbet de lamaieCaisele se curata de coaja si se scot cu grija samburii. Acestia se sparg si se curata de pielite. Se pun caisele in apa de...
Dulceata de caiseSe curata grepfruitul, iar coaja rasa si mai apoi desprinsa de pe miez se pune in apa si se lasa 24 de ore. Se scot apoi din...
Dulceata de grepfruitSe stoarce bine de tot zmeura iar zeama obtinuta se pune peste zahar. Se lasa la fiert, pe foc mare pana cand se leaga. Apoi...
Peltea de zmeuraCoarnele se pun la fiert cu apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama prin tifon. Se pune aceeasi cantitate...
Peltea de coarneGutuile si merele se taie bucati si se pun apoi la fiert in apa, cat sa le acopere. Se lasa la fiert, dupa care se strecoara...
Peltea de gutuiGutuile se spala si se curata de coaja, dupa care se taie bucatele mici. Se pun bucatelele intr-un vas cu zaharul si apa sa...
Pasta de gutuiGutuile se spala, se curata de coaja si se dau repede pe razatoare. Se pune apoi zaharul la fiert impreuna cu 2 pahare de...
Dulceata de gutui cu vanilieSe rade branza pe razatoarea mica. Se taie fasii slanina si se prajeste putin. Se face o mamaliga de consistenta mai moale....
Mamaliguta cu branza si suncaVisinele se spala si se storc pana cand isi lasa toata zeama. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul si cu apa fierte si...
Inghetata de visineZeama de la visinele proaspat stoarse se pune cu apa, zaharul vanilar si zaharul intr-un vas, la fiert. Se lasa pe foc mic,...
Serbet de visineSe parlesc pulpele, se spala, se lasa la scurs, se stropesc cu putin ulei si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper,...
Pulpe la cuptor cu cartofiVisinele se curata de samburi si se amesteca apoi cu un kg de zahar. Se lasa pana a doua zi ca sa lase zeama. Aceasta se pune...
Dulceata de visineCiresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se...
Serbet de cirese amareSe pune la fiert o oala cu apa, vinul, otetul, frunzele de dafin si boabele de piper. Cand incepe sa fiarba se adauga...
Carpaccio de caracatitaCiresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu...
Dulceata de cirese albeZaharul se pune intr-un vas, se adauga ciresele negre curatate de samburi, impreuna cu zeama ce au lasat-o si se lasa asa...
Dulceata de cirese negreSe amesteca sucul de capsune cu zaharul, apa si zeama de la o lamaie. Se bat apoi bine iar amestecul format se pune in cupe,...
Inghetata de capsuneDulceata de capsune fara conservant este foarte usor de preparat si se pastreaza foarte bine de-a lungul anului, daca e...
Dulceata de capsune fara conservantSe aleg capsunele, se curata de codite, dupa care se spala bine. Se pun intr-un vas si se toarna peste ele zaharul si romul...
Capsune cu friscaSpuma de capsuni este un desert absolut minunat de primavara. Este un desert cu capsuni ce-mi aduce aminte de copilarie, un...
Spuma de capsuniSe spala orezul, se lasa 15 minute in apa calduta, apoi se pune la fiert impreuna cu laptele. Se fierbe aproximativ 20...
Orez cu lapteFeliem pulpa de porc, apoi o asezonam cu sare, piper, rozmarin macinat si o lasam deoparte 30 minute. Dupa 30 de minute o...
Friptura de porc la cuptorSe pregateste aluatul astfel: se amesteca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu...
Prajitura cu branzaSe freaca separat galbenusurile cu zaharul, se subtiaza cu o lingura de apa calda, se adauga uleiul, fulgii de ciocolata ,...
Chec acoperit cu ciocolataSe curata ficateii si ciupercile, se spala bine. Se taie apoi si ceapa, rosiile rondele si patrunjelul dupa care se asaza...
Ficatei de pasare cu ciuperci la cuptorSe curata ciupercile bine, se spala si se pun la fiert cc 30 min la foc mic.Intre timp se pun la fiert si otetul cu apa,...
Ciuperci murateSe amesteca miezul de banane cu zaharul si zeama de lamaie. Se adauga apoi frisca si se amesteca usor. Se lasa la frigider...
Spuma de bananeFructele se curata si se spala dupa care se sfarama bine cu dosul unei linguri. Se toarna peste ele apa rece si se strecoara...
Chisel de fructeCoaja de lamaie rasa impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si galbenusurile se freaca pe bain-marie pana cand devin ca o...
Spuma de lamaieMerele taiate felii subtiri se pun la fiert in apa si zahar, pana cand devin o crema. Se lasa apoi la racit, iar spuma...
Spuma de mereFragii se spala si se curata de codite, dupa care se bat cu albusurile si zaharul pana formeaza o spuma tare.
Spuma de fragiAlbusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra. Se toarna putin cate putin, peste spuma obtinuta esenta de cafea rece si se...
Spuma de cafeaFragii se spala, se scurg si se lasa 2-3 ore cu zaharul intr-un vas. Se trec apoi prin sita, se adauga gelatina dizolvata in...
Crema de fragiCastanele se curata si se pune miezul la fiert cu lapte si zahar aproximativ jumatate de ora. Se amestca mereu, se trece apoi...
Crema de castane cu friscaPortocalele si lamaia se storc de zeama. Separat se freaca sase galbenusuri cu zahar si se adauga apoi zeama de la citrice...
Crema de citriceSe taie merele in bucati si se pun apoi la fiert cu o ceasca de apa. S etrec prin sita dupa care se amesteca cu zahar, suc de...
Crema de mereFaina, cacaua si zaharul se pun intr-un vas si se amesteca cu laptele. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana cand se...
Crema de cacaoGalbenusurile se freaca bine, se adauga apoi mierea treptat si se pune compozitia pe foc mic. Acest desert crema este un...
Crema de portocale cu miere la cupeGalbenusurile se freaca cu zaharul pana ce amestecul creste si se albeste. Se adauga gelatina muiata in apa calda, esenta de...
Crema de cafeaGalbenusurile se bat tare cu zaharul si foarte putina sare. Se adauga apoi laptele cald si se pune amestecul pe foc mic, pana...
Crema de vanilieUntul se topeste impreuna cu ciocolata in bain marie. Se incorporeaza pe rand cate un galbenus si apoi albusurile batute...
Crema de ciocolataUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii