Retete culinare

Tort de curmale
Torturi

Tort de curmale

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pana cand compozitia creste si se intareste. Se pune apoi spuma la caldura, pe foc...

Tort de curmale
Tort de portocale
Torturi

Tort de portocale

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si...

Tort de portocale
Tort de zahar ars
Torturi

Tort de zahar ars

Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor....

Tort de zahar ars
Tort de nuca
Torturi

Tort de nuca

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, sarea si romul pana ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga apoi pesmetul,...

Tort de nuca
Tort de lamaie
Torturi

Tort de lamaie

100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit...

Tort de lamaie
Pui la cuptor cu garnitura de ciuperci la gratar
Mancaruri cu carne

Pui la cuptor cu garnitura de ciuperci la gratar

Puiul bine spalat si sters bine de apa , se curata de grasimea din interior, se impaneaza cu usturoi si se condimenteaza ,...

Pui la cuptor cu garnitura de ciuperci la gratar
Peste cu legume la cuptor
Mancaruri cu peste

Peste cu legume la cuptor

Pestele cu legume la cuptor este o mancare cu peste foarte eleganta, ce poate fi pregatita cu aproape orice tip de peste....

Peste cu legume la cuptor
Pulpe la cuptor
Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor

Pulpele de pui se spala si se curata bine. Ceapa, ardeii, usturoiul se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine margarina cu...

Pulpe la cuptor
Aluat pentru tarte
Aluaturi

Aluat pentru tarte

Se framanta faina cu untul si un praf de sare. Se amesteca cu degetele usor si se da aluatului forma de colac. se pune in...

Aluat pentru tarte
Aluat de tarte
Aluaturi

Aluat de tarte

Faina se amesteca impreuna cu un varf de cutit de bicarbonat, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine aluatul si se...

Aluat de tarte
Aluat de tarta cu slanina
Aperitive cu carne

Aluat de tarta cu slanina

Faina se amesteca cu 150 gr unt, sare si 2 galbenusuri.Se framanta bine, dupa care se lasa sa se odihneasca o ora. Slanina se...

Aluat de tarta cu slanina
Aluat pentru tarte dulci
Aluaturi

Aluat pentru tarte dulci

Faina se pune pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. intre timp, se bat ouale si se adauga zaharul, sarea si apa. Se...

Aluat pentru tarte dulci
Tarta cu visine
Torturi

Tarta cu visine

Aluatul se prepara dupa reteta aluat pentru tarte dulci si se presara cu zahar pudra deasupra. Separat, se curata ciresele de...

Tarta cu visine
Tarta cu mere
Prajituri

Tarta cu mere

Faina se amesteca impreuna cu untul, sarea si apa. Se framanta bine aluatul si se strange ca o minge. Se pune apoi intr-un...

Tarta cu mere
Tarta cu fructe
Prajituri

Tarta cu fructe

Untul se fraca cu 120 gr zahar. Se adauga apoi zaharul vanilat, galbenusurile, faina si la final zeama de lamaie. Se framanta...

Tarta cu fructe
Sarmale cu varza acra si carne
Mancaruri cu varza

Sarmale cu varza acra si carne

Sarmalele cu varza acra si carne sunt delicioase, la noi se pregatesc sambata si se fierb duminica. Sarmalele cu varza acra...

Sarmale cu varza acra si carne
Mere la cuptor
Salate de fructe

Mere la cuptor

Merele se spala si se scobesc ca sa se scoata semintele. In mijloc se pune cate putina unt si dulceata. Se pun apoi merele...

Mere la cuptor
Mere umplute
Aperitive cu fructe

Mere umplute

Merele se spala si se scobesc cu un cutit, in asa fel incat sa nu se strice coaja. Se scoate miezul, avand grija sa ramana...

Mere umplute
Aluat pentru tarte
Aluaturi

Aluat pentru tarte

Faina se amesteca impreuna cu untul, apoi se da aluatului forma de colac iar in mijloc se pune apa. Se framanta repede si...

Aluat pentru tarte
Aluat pentru tarte
Aluaturi

Aluat pentru tarte

Faina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde....

Aluat pentru tarte
Aluat pentru tarte
Aluaturi

Aluat pentru tarte

Faina se amesteca impreuna cu untul, smantana si sarea. Se framanta aluatul usor si se intinde apoi o foaie subtire. Se...

Aluat pentru tarte
Chec cu glazura
Checuri

Chec cu glazura

Untul se amesteca cu zaharul, cacaua, laptele si se pun apoi pe foc. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se iau zece linguri...

Chec cu glazura
Chec alb
Checuri

Chec alb

Albusurile se bat spuma, se adauga apoi treptat zaharul, nuca maruntita, coaja si zeama de la lamaie si apoi se adauga...

Chec alb
Chec cu cacao
Checuri

Chec cu cacao

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si adauga apoi galbenusurile pe rand. Se cerne faina, uleiul, zaharul vanilat si...

Chec cu cacao
Chec din albus
Checuri

Chec din albus

Untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, coaja si zeama de lamaie, nucile maruntite si praful de...

Chec din albus
Turta dulce
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce

Mierea se freaca cu zaharul, pe foc mic, pana se topesc. Se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie ouale pe rand, apoi...

Turta dulce
Turta dulce fara miere si ou
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce fara miere si ou

Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga laptele, jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, scortisoara si...

Turta dulce fara miere si ou
Crochete de orez cu fructe
Aperitive cu fructe

Crochete de orez cu fructe

Orezul se pune la fiert aproximativ 5 minute. Se scurge apoi si se spala si se pune din nou la fiert cu lapte si cu zaharul...

Crochete de orez cu fructe
Savarina cu migdale
Prajituri

Savarina cu migdale

Untul se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile pe rand, faina si drojdia dizolvata in lapte cald. Se presara...

Savarina cu migdale
Pandispan
Prajituri

Pandispan

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, apoi pe rand galbenusurile, zaharul vanilat si faina. Se unge apoi o forma...

Pandispan
Pulpe de pui cu morcovi si ciuperci
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu morcovi si ciuperci

Ciupercile, morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Pulpele se spala si se usuca cu un prosop de hartie...

Pulpe de pui cu morcovi si ciuperci
Lapte de pasare
Creme

Lapte de pasare

Laptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare...

Lapte de pasare
Prajitura moldoveneasca
Prajituri

Prajitura moldoveneasca

Se ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se...

Prajitura moldoveneasca
Chec marmorat
Checuri

Chec marmorat

Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul putin cate putin. Se adauga cate un galbenus si se bate incontinuu. Se...

Chec marmorat
Sarlota cu ciocolata si vin
Creme

Sarlota cu ciocolata si vin

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Separat se pune vinul la fiert si se dizolva in el gelatina. Se adauga peste...

Sarlota cu ciocolata si vin
Sarlota cu ciocolata
Creme

Sarlota cu ciocolata

Ouale de bat bine cu zaharul, apoi se adauga gelatina dizolvata in putin lapte si la final se toarna tot laptele. Se pune...

Sarlota cu ciocolata
Choux a la creme
Gogosi

Choux a la creme

100 gr unt se pun pe foc impreuna cu un pahar de lapte. Se adauga faina si se amesteca repede, apoi se ia de pe foc si se mai...

Choux a la creme
Sarlota de banane
Creme

Sarlota de banane

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se...

Sarlota de banane
Ecler
Prajituri

Ecler

Se pune untul, laptele si putina sare, sa fiarba, pe foc mic. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Se incorporeaza pe...

Ecler
Savarina cu drojdie
Prajituri

Savarina cu drojdie

Drojdia dizolvata in putin lapte cald se amesteca cu faina, restul de lapte si cu ouale. Se freaca zaharul cu untul si cu...

Savarina cu drojdie
Savarina cu pesmet
Prajituri

Savarina cu pesmet

Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce compozitia se albeste. Separat se bat si albusurile si se...

Savarina cu pesmet
Covrigei cu ciocolata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei cu ciocolata

Faina se amesteca impreuna cu untul moale, galbenusurile, migdalele si zaharul, dupa gust. Se framanta bine aluatul si se...

Covrigei cu ciocolata
Bavareze cu capsune
Salate de fructe

Bavareze cu capsune

Capusnele se spala si apoi se sfarama bine, pana cand devin o pasta. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul tos, cu zeama de...

Bavareze cu capsune
Bavareza cu cafea
Creme

Bavareza cu cafea

Se amesteca laptele cu zaharul si galbenusurile pe foc mic. Se adauga apoi esenta de cafea, foile de gelatina dizolvate in...

Bavareza cu cafea
Bavareza de castane
Creme

Bavareza de castane

Castanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se trec apoi prin masina de tocat si se preseaza bine pana devin un piure....

Bavareza de castane
Bavareze de castane si ciocolata
Creme

Bavareze de castane si ciocolata

Castanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se tre apoi prin sita si se amesteca piureul obtinut cu zahar, unt,...

Bavareze de castane si ciocolata
Cremsnit
Prajituri

Cremsnit

Se framanta 50 gr de faina cu margarina, dupa care se pune compozitia la rece. Din restul de faina se face o coca cu putina...

Cremsnit
Sarlota
Creme

Sarlota

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana ce compozitia creste si se albeste. Se toarna apoi laptele cate...

Sarlota
Tort cu fructe si frisca
Torturi

Tort cu fructe si frisca

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna...

Tort cu fructe si frisca
Prajitura cu lamaie
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Untul se freaca bine cu zaharul, iar apoi se adauga zeama si coaja de la o lamaie. Se amesteca in continuare si se mai adauga...

Prajitura cu lamaie
Negresa
Prajituri

Negresa

Laptele impreuna cu cacaua si cu zaharul se pun pe foc si se lasa la fiert. Se amesteca bine pana ce se subtiaza crema, apoi...

Negresa
Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci