Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, sarea si romul pana ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga apoi pesmetul,...
Tort de nucaCele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor....
Tort de zahar arsAlbusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si...
Tort de portocaleAlbusurile se bat spuma tare cu zaharul, pana cand compozitia creste si se intareste. Se pune apoi spuma la caldura, pe foc...
Tort de curmaleIngrdientele se amesteca si se framanta intr-un aluat care se lasa la rece pentru aproximativ 2-3 ore. Se ia din frigider si...
Tarta cu crema si capsuniPulpele de pui se spala si se curata bine. Ceapa, ardeii, usturoiul se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine margarina cu...
Pulpe la cuptorPestele cu legume la cuptor este o mancare cu peste foarte eleganta, ce poate fi pregatita cu aproape orice tip de peste....
Peste cu legume la cuptorPuiul bine spalat si sters bine de apa , se curata de grasimea din interior, se impaneaza cu usturoi si se condimenteaza ,...
Pui la cuptor cu garnitura de ciuperci la gratarSarmalele cu varza acra si carne sunt delicioase, la noi se pregatesc sambata si se fierb duminica. Sarmalele cu varza acra...
Sarmale cu varza acra si carneUntul se fraca cu 120 gr zahar. Se adauga apoi zaharul vanilat, galbenusurile, faina si la final zeama de lamaie. Se framanta...
Tarta cu fructeFaina se amesteca impreuna cu untul, sarea si apa. Se framanta bine aluatul si se strange ca o minge. Se pune apoi intr-un...
Tarta cu mereAluatul se prepara dupa reteta aluat pentru tarte dulci si se presara cu zahar pudra deasupra. Separat, se curata ciresele de...
Tarta cu visineFaina se pune pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. intre timp, se bat ouale si se adauga zaharul, sarea si apa. Se...
Aluat pentru tarte dulciFaina se amesteca cu 150 gr unt, sare si 2 galbenusuri.Se framanta bine, dupa care se lasa sa se odihneasca o ora. Slanina se...
Aluat de tarta cu slaninaFaina se amesteca impreuna cu un varf de cutit de bicarbonat, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine aluatul si se...
Aluat de tarteSe framanta faina cu untul si un praf de sare. Se amesteca cu degetele usor si se da aluatului forma de colac. se pune in...
Aluat pentru tarteFaina se amesteca impreuna cu untul, smantana si sarea. Se framanta aluatul usor si se intinde apoi o foaie subtire. Se...
Aluat pentru tarteFaina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde....
Aluat pentru tarteFaina se amesteca impreuna cu untul, apoi se da aluatului forma de colac iar in mijloc se pune apa. Se framanta repede si...
Aluat pentru tarteMerele se spala si se scobesc cu un cutit, in asa fel incat sa nu se strice coaja. Se scoate miezul, avand grija sa ramana...
Mere umpluteMerele se spala si se scobesc ca sa se scoata semintele. In mijloc se pune cate putina unt si dulceata. Se pun apoi merele...
Mere la cuptorOrezul se pune la fiert aproximativ 5 minute. Se scurge apoi si se spala si se pune din nou la fiert cu lapte si cu zaharul...
Crochete de orez cu fructeFaina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga laptele, jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, scortisoara si...
Turta dulce fara miere si ouMierea se freaca cu zaharul, pe foc mic, pana se topesc. Se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie ouale pe rand, apoi...
Turta dulceUntul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, coaja si zeama de lamaie, nucile maruntite si praful de...
Chec din albusAlbusurile se bat spuma tare cu zaharul si adauga apoi galbenusurile pe rand. Se cerne faina, uleiul, zaharul vanilat si...
Chec cu cacaoUntul se amesteca cu zaharul, cacaua, laptele si se pun apoi pe foc. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se iau zece linguri...
Chec cu glazuraAlbusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul putin cate putin. Se adauga cate un galbenus si se bate incontinuu. Se...
Chec marmoratSe ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se...
Prajitura moldoveneascaLaptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare...
Lapte de pasareCiupercile, morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Pulpele se spala si se usuca cu un prosop de hartie...
Pulpe de pui cu morcovi si ciuperciUntul se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile pe rand, faina si drojdia dizolvata in lapte cald. Se presara...
Savarina cu migdaleGalbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce compozitia se albeste. Separat se bat si albusurile si se...
Savarina cu pesmetDrojdia dizolvata in putin lapte cald se amesteca cu faina, restul de lapte si cu ouale. Se freaca zaharul cu untul si cu...
Savarina cu drojdieGalbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se...
Sarlota de banane100 gr unt se pun pe foc impreuna cu un pahar de lapte. Se adauga faina si se amesteca repede, apoi se ia de pe foc si se mai...
Choux a la cremeOuale de bat bine cu zaharul, apoi se adauga gelatina dizolvata in putin lapte si la final se toarna tot laptele. Se pune...
Sarlota cu ciocolataGalbenusurile se freaca bine cu zaharul. Separat se pune vinul la fiert si se dizolva in el gelatina. Se adauga peste...
Sarlota cu ciocolata si vinCastanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se tre apoi prin sita si se amesteca piureul obtinut cu zahar, unt,...
Bavareze de castane si ciocolataCastanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se trec apoi prin masina de tocat si se preseaza bine pana devin un piure....
Bavareza de castaneSe amesteca laptele cu zaharul si galbenusurile pe foc mic. Se adauga apoi esenta de cafea, foile de gelatina dizolvate in...
Bavareza cu cafeaCapusnele se spala si apoi se sfarama bine, pana cand devin o pasta. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul tos, cu zeama de...
Bavareze cu capsuneFaina se amesteca impreuna cu untul moale, galbenusurile, migdalele si zaharul, dupa gust. Se framanta bine aluatul si se...
Covrigei cu ciocolataFaina se framanta cu untul moale, apoi se adauga drojdia muiata, iar la final laptele. Se framanta bine aluatul, se sareaza...
Covrigei cu marmeladaBiscuitii sfaramati se pun intr-un vas uns cu unt si se presara deasupra cu zahar. Se pun deasupra fructele zaharisite,...
Prajitura din biscuitiOrezul se pune la fiert, apoi la scurs si se pune din nou apoi la fiert cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce a...
Coroana din orezUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii