Retete culinare

Tort de banane
Torturi

Tort de banane

Se pune un strat de piscoturi si peste el un strat de banane taiate rondele. Operatiunea se repeta pana se termina...

Tort de banane
Alivanca moldoveneasca
Prajituri

Alivanca moldoveneasca

Malaiul se opareste cu lapte fiert. Branza de vaci se freaca cu 50 g zahar si ouale, pana ce se obtine o pasta omogena. Se...

Alivanca moldoveneasca
Muraturi picante
Muraturi simple

Muraturi picante

La 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe ienibahar, cimbru,...

Muraturi picante
Zacusca de ardei capia
Zacusca

Zacusca de ardei capia

Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se coc ardeii, se curata, dupa care se...

Zacusca de ardei capia
Piure de Conopida, fasole verde, cartofi si dovlecei
Bebelusi > 12 luni

Piure de Conopida, fasole verde, cartofi si dovlecei

Se curata de coaja cartoful, dovlecelul. Se taie in cubulete, dupa care se adauga fasolea verde si buchetelele de conopida....

Piure de Conopida, fasole verde, cartofi si dovlecei
Zacusca de ardei copti
Zacusca

Zacusca de ardei copti

Ceapa taiata marunt se rumeneste in ulei. Se coc intre timp ardeii, se curata, se taie in bucati si se pun peste ceapa....

Zacusca de ardei copti
Vinete murate
Muraturi simple

Vinete murate

Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs....

Vinete murate
Vinete conservate ca la Bacau
Conserve de iarna

Vinete conservate ca la Bacau

Vinetele taiate in rondele se pun la inabusit in putin ulei. Se coc intre timp ardeii. Separat se curata gogosarii si ardeii...

Vinete conservate ca la Bacau
Supa de linte
Supe de legume

Supa de linte

Lintea, ceapa si cartoful se fierb in 3 pahare de apa pana se fierbe si lintea si cartoful (40-45 minute) la foc potrivit....

Supa de linte
Bame conservate
Conserve de iarna

Bame conservate

Bamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo...

Bame conservate
Conserve de ciuperci pentru gatit
Conserve de iarna

Conserve de ciuperci pentru gatit

Se spala ciupercile in mai multe ape, dupa care se taie bucati. Se pun apoi pe foc, cu ulei si se lasa la fiert pana cand...

Conserve de ciuperci pentru gatit
Zacusca de gogosari
Zacusca

Zacusca de gogosari

Gogosarii se curata de seminte, apoi se taie felii, se spala si se lasa la curs. Separat se pun rosiile la oparit, se curata...

Zacusca de gogosari
Varza rosie murata
Muraturi simple

Varza rosie murata

Varza se curata si se toaca foarte subtire. Se amesteca cu sarea si se lasa aproximativ 2-3 ore asa. Intre timp se spala...

Varza rosie murata
Ardei umpluti cu varza
Muraturi simple

Ardei umpluti cu varza

Se toaca subtire varza rosie impreuna cu cea alba. Se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat. Morcovii si telina se dau prin...

Ardei umpluti cu varza
Ardei copti pentru salata
Salate de legume

Ardei copti pentru salata

Ardeii se pun la copt, dupa care se curata de coaja. Se pun in borcane mici si se toarna peste ei otet fiert cu sare. Se...

Ardei copti pentru salata
Ardei conservati pentru umplut
Conserve de iarna

Ardei conservati pentru umplut

Ardeii se spala si se curata de seminte si cotor. Se adauga in fiecare ardei cate o lingurita de sare amestecata cu zahar. Se...

Ardei conservati pentru umplut
Pasta de ardei capia
Conserve de iarna

Pasta de ardei capia

Ardeii spalati bine se pun la copt. Se curata apoi si se trec prin masina de tocat, dupa care se scurg de zeama pe care o...

Pasta de ardei capia
Pasta de ardei capia cu mustar
Conserve de iarna

Pasta de ardei capia cu mustar

Ardeii se coc, se curata si se dau apoi prin masina de tocat. Se pune pe foc, mustarul, mierea si uleiul. Dupa ce s-au...

Pasta de ardei capia cu mustar
Pasta picanta de gogosari
Conserve de iarna

Pasta picanta de gogosari

Gogosarii si ardeii se curata de seminte, separat se curata si ceapa si se trec toate prin masina de tocat. Se amesteca...

Pasta picanta de gogosari
Ardei grasi conservati
Conserve de iarna

Ardei grasi conservati

Ardeii se spala, li se indeparteaza cotorul si semintele si se pun in borcane mari de 10 litri. Se toarna apa rece si se...

Ardei grasi conservati
Sufleu de conopida cu piure de cartofi
Mancaruri cu legume

Sufleu de conopida cu piure de cartofi

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare 25 minute, la foc potrivit. Se curata...

Sufleu de conopida cu piure de cartofi
Pepeni verzi murati
Muraturi simple

Pepeni verzi murati

Se ung peretii unui butoias cu usturoi pisat, dupa care se asaza pepenii intepati din loc in loc. Se pun intre ei legumele...

Pepeni verzi murati
Varza murata la borcan
Muraturi simple

Varza murata la borcan

Varza se curata de frunzele vestejite si se taie apoi in sferturi. Se pun bucatile intr-un borcan mare si se adauga peste...

Varza murata la borcan
Gogosari in otet
Muraturi simple

Gogosari in otet

Gogosarii se spala, se usuca si apoi se inteapa cu un ac in cateva locuri, Se pun otetul impreuna cu apa la fiert (pentru...

Gogosari in otet
Ardei in otet
Muraturi simple

Ardei in otet

Ardeii se spala bine. Se adauga la 5 litri de apa cate un litru de otet, 1 litru de ulei si cate 30 gr de sare pentru fiecare...

Ardei in otet
Ardei conservati
Conserve de iarna

Ardei conservati

Ardeii mari, carnosi si proaspeti se spala, li se taie un capacel la codita si se curata apoi in interior de seminte. Se...

Ardei conservati
Gogosari murati
Muraturi simple

Gogosari murati

Gogosarii se taie in jumatati si se pun in borcane. Peste ei se toarna otetul fiert cu zahar (1 l otet la 5-6 linguri de...

Gogosari murati
Briose cu ciocolata
Prajituri

Briose cu ciocolata

Albusul se bate separat cu putina sare,jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Galbenuurile se mixeaza cu...

Briose cu ciocolata
Supa de galuste
Bebelusi > 12 luni

Supa de galuste

Supa de pui cu galuste este o reteta de supa foarte buna si gustoasa, usoara, potrivita in anotimpul rece, mai ales pentru...

Supa de galuste
Mancare de masline cu praz si carne de vita
Mancaruri cu carne

Mancare de masline cu praz si carne de vita

Mancarea de masline cu praz si carne de vita este o reteta minunata, aromata si usor de preparat. Prazul aduce prospetime...

Mancare de masline cu praz si carne de vita
Chec in trei culori
Checuri

Chec in trei culori

Pentru partea galbena a checului avem nevoie de: - 5 galbenusuri - 3 linguri de faina - 3 linguri zahar - 3 linguri de ulei -...

Chec in trei culori
Ciorba de Radauti
Ciorbe

Ciorba de Radauti

Puneti intai apa la fiert, dupa care se curata legumele, se spala si se adauga in apa pusa pe foc. Separat curatati carnea de...

Ciorba de Radauti
Crema de zahar ars
Creme

Crema de zahar ars

Se bat oaule bine cu 8 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Apoi se adauga laptele, se amesteca bine pana se omogenizeaza....

Crema de zahar ars
Marmelada de pere
Dulceata

Marmelada de pere

Se curata de coaja si seminte perele dupa care se taie bucati. Perele se pun la fiert in cateva linguri de apa, se adauga...

Marmelada de pere
Compot de caise
Compoturi

Compot de caise

Apa impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se pune pe foc mic. Se scot samburii din caise si se adauga la fiert in sirop...

Compot de caise
Compot de cirese
Compoturi

Compot de cirese

Compotul de cirese este foarte usor de preparat si te vei putea bucura astfel si in anotimpul rece de aroma cireselor.

Compot de cirese
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Apa sau vinul se pune la fiert cu apa, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga prunele dupa ce zaharul s-a...

Compot de prune
Compot de capsune
Compoturi

Compot de capsune

Intr-un vas cu apa, se adauga zaharul, zaharul vanilar, un praf de sare si se lasa la fiert pana cand compozitia se leaga. Se...

Compot de capsune
Compot de mere
Compoturi

Compot de mere

Apa se da in clocot impreuna cu zaharul. Se introduc cojile de mere si se scot dupa ce si-au schimbat culoarea. Se adauga in...

Compot de mere
Parfe de cacao
Inghetate

Parfe de cacao

Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas. Se adauga apoi faina si cacaua, apoi putin cate putin laptele. Se pune vasul...

Parfe de cacao
Magiun de prune
Dulceata

Magiun de prune

Prunele se spala si se curata de samburi, dupa care se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca tot timpul cand incep sa fiarba...

Magiun de prune
Marmelada de pere, prune si mere
Dulceata

Marmelada de pere, prune si mere

Marmelada este delicioasa si se foloseste la nenumarate retete de prajituri sau se consuma ca atare. Marmelada de pere, prune...

Marmelada de pere, prune si mere
Marmelada de caise
Dulceata

Marmelada de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se pun impreuna cu zaharul la fiert. Se amesteca continuu pana ce se leaga...

Marmelada de caise
Marmelada de caise
Dulceata

Marmelada de caise

Se spala caisele si se oparesc. Se curata si li se scot samburii. Se pun apoi intr-un vas la fiert, pana cand scade zeama pe...

Marmelada de caise
Marmelada de capsune
Dulceata

Marmelada de capsune

Zaharul impreuna cu un pahar de apa se pun pe foc. Cand siropul s-a legat se adauga capsunele. Se ia de pe foc vasul si se...

Marmelada de capsune
Inghetata de fructe din iaurt
Inghetate

Inghetata de fructe din iaurt

Iaurtul se pune impreuna cu zaharul intr-un vas si se amesteca bine. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie sau portocala. Se...

Inghetata de fructe din iaurt
Inghetata cu zmeura si mure
Inghetate

Inghetata cu zmeura si mure

Inghetata cu zmeura si mure este delicioasa si foarte simplu de facut. Daca nu aveti la indemana zmeura sau mure puteti...

Inghetata cu zmeura si mure
Inghetata de cacao
Inghetate

Inghetata de cacao

Se amesteca ouale intregi impreuna cu zaharul intr-un vas. Se adauga laptele si cacaua si se pune compozitia pe foc mic. Se...

Inghetata de cacao
Inghetata de vanilie
Inghetate

Inghetata de vanilie

Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul vanilat, zaharul si sarea, intr-un vas. Se adauga laptele si se pune amestecul la...

Inghetata de vanilie
Parfe de vanilie
Inghetate

Parfe de vanilie

Zaharul se bate impreuna cu ouale, pe bain-marie, pana ce se formeaza o crema. Se lasa la racit, dupa care se incorporeaza...

Parfe de vanilie
Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci