Sosuri

Sos de rosii condimentat
Sosuri rosii

Sos de rosii condimentat

Se amesteca bine ingredientele si se lasa la temperatura camerei 20 de minute. Se garnisetse cu brinza rasa.

Sos de rosii condimentat
Ali Oli
Sosuri condimentate

Ali Oli

Se pun oul, usturoiul si sarea la robot si se amesteca pina cind amestecul devine cremos. Se adauga uleiul ca la maioneza. La...

Ali Oli
Pesto Genovese
Sosuri pentru spaghete

Pesto Genovese

Se pun toate ingredientele in robot, cu exceptia uleiului de masline si se amesteca pina devine pasta. Pe masura ce se...

Pesto Genovese
Pesto Genovese II
Sosuri pentru spaghete

Pesto Genovese II

Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de...

Pesto Genovese II
Sos Pesto Rosso
Sosuri rosii

Sos Pesto Rosso

Se pun dafinul, usturoiul, alunele si brinza in blender. Se adauga sosul de lamiie si se amesteca pina se formeaza o pasta.

Sos Pesto Rosso
Sos scordolea
Sosuri condimentate

Sos scordolea

Se pun nucile intr-un castron, se stropesc cu 1-2 lingurite de apa rece si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga...

Sos scordolea
Sos alb cu parmezan
Sosuri albe

Sos alb cu parmezan

Se face un sos alb. Cind este gata, se ia de pe foc si se pun doua galbenusuri si 2-3 linguri de parmezan sau cascaval ras,...

Sos alb cu parmezan
Sos de mustar
Sosuri condimentate

Sos de mustar

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine. Se pune mustarul, sarea, piperul, zaharul. Se toarna incet apa sau...

Sos de mustar
Sos de mustar si zahar pudra
Sosuri condimentate

Sos de mustar si zahar pudra

Se amesteca mustarul si zaharul pudra cu uleiul turnat putin cite putin. Se adauga otetul, sarea, piperul, o lingura de apa...

Sos de mustar si zahar pudra
Sos frantuzesc
Sosuri albe

Sos frantuzesc

Se pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smintina impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele (pregatit din 50 gr....

Sos frantuzesc
Sos de vin pentru peste rasol
Sosuri albe

Sos de vin pentru peste rasol

Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...

Sos de vin pentru peste rasol
Sos din nuci si usturoi
Sosuri condimentate

Sos din nuci si usturoi

Se fierb cartofii si se curata de coaja. Se zdrobesc. Se adauga sare si se amesteca cu uleiul turnat putin cite putin, nucile...

Sos din nuci si usturoi
Sos indian
Sosuri condimentate

Sos indian

Ceapa taiata felii subtiri se rumeneste cu faina in unt. Se adauga radacina de patrunjel si frunzele de telina taiate marunt,...

Sos indian
Sos de sunca
Sosuri cu legume

Sos de sunca

Ciupercile se inabusa in ulei. Se amesteca cu zeama de carne sau cu apa si sos de rosii. Se adauga sunca taiata fin, verdeata...

Sos de sunca
Esenta de usturoi
Sosuri condimentate

Esenta de usturoi

Usturoiul taiat marunt se fierbe in vin alb. Cind vinul a scazut pe trei sferturi, se strecoara printr-un tifon, stringind...

Esenta de usturoi
Sos de tarhon si ceapa verde
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de tarhon si ceapa verde

Se face un sos de maioneza din 2 galbenusuri crude, ¼ l ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau sare de lamiie dizolvata in apa...

Sos de tarhon si ceapa verde
Sos de marar cu smintina
Sosuri albe

Sos de marar cu smintina

Se prepara un sos alb din 2 linguri unt si doua linguri faina stins cu lapte clocotit. Se adauga 2-3 linguri de smintina si...

Sos de marar cu smintina
Sos de mustar cu tarhon
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de mustar cu tarhon

Se amesteca toate elementele componente foarte bine.

Sos de mustar cu tarhon
Sos marinat cu otet si piper
Sosuri condimentate

Sos marinat cu otet si piper

Se amesteca bine toate ingredientele.

Sos marinat cu otet si piper
Sos cu fileuri de ansoa si castraveciori
Sosuri condimentate

Sos cu fileuri de ansoa si castraveciori

Se prepara o maioneza din galbenusurile zdrobite, sare, piper si ulei. Se freaca separat pina se zdrobesc fileurile de ansoa...

Sos cu fileuri de ansoa si castraveciori
Sos Bechamel
Sosuri albe

Sos Bechamel

Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...

Sos Bechamel
Sos de migdale spaniol
Sosuri rosii

Sos de migdale spaniol

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se...

Sos de migdale spaniol
Sos de migdale cu pui
Sosuri condimentate

Sos de migdale cu pui

Se caleste puiul in ulei. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi faina, amestecind bine. Se toarna apa si vinul si restul...

Sos de migdale cu pui
Sos de migdale frantuzesc
Sosuri albe

Sos de migdale frantuzesc

Se prajesc migdalele in unt, pina se fac maronii-aurii, se adauga usturoiul si sucul de lamiie, se lasa un minut si apoi se...

Sos de migdale frantuzesc
Sos de migdale mexican
Sosuri rosii

Sos de migdale mexican

Se soteaza ceapa si usturoiul, la foc mediu, pina cind ceapa se inmoaie. Se amesteca incontinuu, adaugindu-se toate...

Sos de migdale mexican
Sos de usturoi si piper
Sosuri condimentate

Sos de usturoi si piper

Usturoiul tocat foarte marunt se amesteca bine cu miezul de piine, ca o crema. Se amesteca galbenusul cu sarea si...

Sos de usturoi si piper
Sos din castrevete si mustar
Sosuri albe

Sos din castrevete si mustar

Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt,...

Sos din castrevete si mustar
Sos Remoulade
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos Remoulade

Intr-un vas adinc se amesteca mustarul, hreanul, paprika, piperul, usturoiul pisat si sarea. Peste amestec se toarna apoi...

Sos Remoulade
Sos de vanilie cu lapte
Sosuri albe

Sos de vanilie cu lapte

Se pune la fiert laptele cu vanilia. Cand incepe sa fiarba, se acopera si se ia de la foc. Se freaca galbenusurile cu...

Sos de vanilie cu lapte
Sos de hrean cu smintina
Sosuri albe

Sos de hrean cu smintina

Se amesteca hreanul ras cu otetul, sarea, sfecla rasa si un pahar de smintina.

Sos de hrean cu smintina
Sos de ciuperci
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci

Se taie ceapa si se inabusa in vin alb. Se fierb ciupercile taiate felii. Se strecoara si cu zeama rezultata se prepara un...

Sos de ciuperci
Sos de lapte
Sosuri albe

Sos de lapte

Se prepara un sos alb cu unt si doua linguri de faina si se stinge cu lapte clocotit. Se poate adauga putina zeama de carne...

Sos de lapte
Sos universal
Sosuri condimentate

Sos universal

Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt, castraveciorul...

Sos universal
Sos alb-rece
Sosuri albe

Sos alb-rece

Se topeste untul. Se adauga faina, sare, piper. Se amesteca bine. Se toarna laptele si smintina amestecind mereu. La...

Sos alb-rece
Sos tartar
Sosuri albe

Sos tartar

Se fierbe 100 g apa cu foaia de dafin, boabele de piper si otetul. Se freaca galbenusurile cu putina sare. se adauga apa...

Sos tartar
Sos de lamiie
Sosuri albe

Sos de lamiie

Se freaca zaharul bucati pe coaja de lamiie, se piseaza, se amesteca cu restul de zahar si se freaca bine cu galbenusurile....

Sos de lamiie
Sos din sunca, vin alb si cimbru
Sosuri albe

Sos din sunca, vin alb si cimbru

Se pune untul intr-o craticioara in baia de apa impreuna cu ceapa si arpagicul. Se adauga, amestecind mereu in acelasi sens,...

Sos din sunca, vin alb si cimbru
Sos din unt si nucsoara
Sosuri albe

Sos din unt si nucsoara

Se topeste untul, se adauga ceapa curatita intreaga si se rumeneste repede, intorcind-o mereu. Se pune faina, nucsoara,...

Sos din unt si nucsoara
Sos de ceapa
Sosuri rosii

Sos de ceapa

Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu...

Sos de ceapa
Sos de ciuperci
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci

Se topesc 50g unt, se adauga faina si se amesteca pina absoarbe toata grasimea. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa...

Sos de ciuperci
Sos pentru vinat
Sosuri condimentate

Sos pentru vinat

Se topeste untul. Se adauga faina, aspicul, vinul, cimbrul si foaia de dafin. Se fierb 10 minute. Se strecoara. Se adauga...

Sos pentru vinat
Sos de unt si miere
Sosuri albe

Sos de unt si miere

Se pune untul si mierea intr-o tigaie si se amesteca pina cind mierea si untul devin o pasta omogena Acest sos se poate...

Sos de unt si miere
Sos muselin (imitatie)
Sosuri albe

Sos muselin (imitatie)

Se prepara un sos alb mai subtire si se amesteca fierbinte cu 1-2 galbenusuri crude, sare si zeama de lamiie, dupa gust....

Sos muselin (imitatie)
Sos de lamiie
Sosuri albe

Sos de lamiie

Se topeste untul, se adauga faina si se adauga o ceasca de apa amestecind mereu. Se pune sare, piper si patrunjel verde...

Sos de lamiie
Sos de smintina
Sosuri albe

Sos de smintina

Se desface faina cu smintina dupa care se toarna totul intr-o craticioara peste untul topit. Se da in citeva clocote. Se...

Sos de smintina
Sos caramel sau sos de zahar ars
Sosuri rosii

Sos caramel sau sos de zahar ars

Se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa...

Sos caramel sau sos de zahar ars
Sos picant
Sosuri condimentate

Sos picant

Se inabusa in putin ulei cu sare si piper ciupercile spalate si taiate foarte fin. Separat, in restul de ulei, se adauga...

Sos picant
Sos de hrean fiert
Sosuri condimentate

Sos de hrean fiert

Se zdrobesc chiflele muiate in apa si bine stoarse. Se amesteca cu zeama de carne si cu untul si se lasa sa fiarba acoperit...

Sos de hrean fiert
Sos olandez
Sosuri albe

Sos olandez

Se topeste ¾ din unt pe baia de apa. Se adauga galbenusurile amestecind mereu, sare, piper si zeama de lamiie picatura cu...

Sos olandez
Sos delicios
Sosuri albe

Sos delicios

Se topeste untul intr-o craticioara. Se adauga faina. Se amesteca repede, se adauga aspicul, sarea, piperul si vinul. Se...

Sos delicios
Sos de mustar
Sosuri condimentate

Sos de mustar

Se fierbe ½ ceasca apa in clocote cu sare, piper, zahar si ardei (cite un praf din fiecare). Se toarna toata faina. Se...

Sos de mustar
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot

O supă delicioasă plină de vitamine, numai bună zilele astea de toamnă, ploioase și răcoroase! 

Supa deasa din curcan cu legume si gartene la slow cooker Crock Pot
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola