Se amesteca bine ingredientele si se lasa la temperatura camerei 20 de minute. Se garnisetse cu brinza rasa.
Sos de rosii condimentat
Se pun oul, usturoiul si sarea la robot si se amesteca pina cind amestecul devine cremos. Se adauga uleiul ca la maioneza. La...
Ali Oli
Se pun toate ingredientele in robot, cu exceptia uleiului de masline si se amesteca pina devine pasta. Pe masura ce se...
Pesto Genovese
Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de...
Pesto Genovese II
Se pun dafinul, usturoiul, alunele si brinza in blender. Se adauga sosul de lamiie si se amesteca pina se formeaza o pasta.
Sos Pesto Rosso
Se pun nucile intr-un castron, se stropesc cu 1-2 lingurite de apa rece si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga...
Sos scordolea
Se face un sos alb. Cind este gata, se ia de pe foc si se pun doua galbenusuri si 2-3 linguri de parmezan sau cascaval ras,...
Sos alb cu parmezan
Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine. Se pune mustarul, sarea, piperul, zaharul. Se toarna incet apa sau...
Sos de mustar
Se amesteca mustarul si zaharul pudra cu uleiul turnat putin cite putin. Se adauga otetul, sarea, piperul, o lingura de apa...
Sos de mustar si zahar pudra
Se pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smintina impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele (pregatit din 50 gr....
Sos frantuzesc
Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasol
Se fierb cartofii si se curata de coaja. Se zdrobesc. Se adauga sare si se amesteca cu uleiul turnat putin cite putin, nucile...
Sos din nuci si usturoi
Ceapa taiata felii subtiri se rumeneste cu faina in unt. Se adauga radacina de patrunjel si frunzele de telina taiate marunt,...
Sos indian
Ciupercile se inabusa in ulei. Se amesteca cu zeama de carne sau cu apa si sos de rosii. Se adauga sunca taiata fin, verdeata...
Sos de sunca
Usturoiul taiat marunt se fierbe in vin alb. Cind vinul a scazut pe trei sferturi, se strecoara printr-un tifon, stringind...
Esenta de usturoi
Se face un sos de maioneza din 2 galbenusuri crude, ¼ l ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau sare de lamiie dizolvata in apa...
Sos de tarhon si ceapa verde
Se prepara un sos alb din 2 linguri unt si doua linguri faina stins cu lapte clocotit. Se adauga 2-3 linguri de smintina si...
Sos de marar cu smintina
Se amesteca toate elementele componente foarte bine.
Sos de mustar cu tarhon
Se amesteca bine toate ingredientele.
Sos marinat cu otet si piper
Se prepara o maioneza din galbenusurile zdrobite, sare, piper si ulei. Se freaca separat pina se zdrobesc fileurile de ansoa...
Sos cu fileuri de ansoa si castraveciori
Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...
Sos Bechamel
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se...
Sos de migdale spaniol
Se caleste puiul in ulei. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi faina, amestecind bine. Se toarna apa si vinul si restul...
Sos de migdale cu pui
Se prajesc migdalele in unt, pina se fac maronii-aurii, se adauga usturoiul si sucul de lamiie, se lasa un minut si apoi se...
Sos de migdale frantuzesc
Se soteaza ceapa si usturoiul, la foc mediu, pina cind ceapa se inmoaie. Se amesteca incontinuu, adaugindu-se toate...
Sos de migdale mexican
Usturoiul tocat foarte marunt se amesteca bine cu miezul de piine, ca o crema. Se amesteca galbenusul cu sarea si...
Sos de usturoi si piper
Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt,...
Sos din castrevete si mustar
Intr-un vas adinc se amesteca mustarul, hreanul, paprika, piperul, usturoiul pisat si sarea. Peste amestec se toarna apoi...
Sos Remoulade
Se pune la fiert laptele cu vanilia. Cand incepe sa fiarba, se acopera si se ia de la foc. Se freaca galbenusurile cu...
Sos de vanilie cu lapte
Se amesteca hreanul ras cu otetul, sarea, sfecla rasa si un pahar de smintina.
Sos de hrean cu smintina
Se taie ceapa si se inabusa in vin alb. Se fierb ciupercile taiate felii. Se strecoara si cu zeama rezultata se prepara un...
Sos de ciuperci
Se prepara un sos alb cu unt si doua linguri de faina si se stinge cu lapte clocotit. Se poate adauga putina zeama de carne...
Sos de lapte
Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt, castraveciorul...
Sos universal
Se topeste untul. Se adauga faina, sare, piper. Se amesteca bine. Se toarna laptele si smintina amestecind mereu. La...
Sos alb-rece
Se fierbe 100 g apa cu foaia de dafin, boabele de piper si otetul. Se freaca galbenusurile cu putina sare. se adauga apa...
Sos tartar
Se freaca zaharul bucati pe coaja de lamiie, se piseaza, se amesteca cu restul de zahar si se freaca bine cu galbenusurile....
Sos de lamiie
Se pune untul intr-o craticioara in baia de apa impreuna cu ceapa si arpagicul. Se adauga, amestecind mereu in acelasi sens,...
Sos din sunca, vin alb si cimbru
Se topeste untul, se adauga ceapa curatita intreaga si se rumeneste repede, intorcind-o mereu. Se pune faina, nucsoara,...
Sos din unt si nucsoara
Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu...
Sos de ceapa
Se topesc 50g unt, se adauga faina si se amesteca pina absoarbe toata grasimea. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa...
Sos de ciuperci
Se topeste untul. Se adauga faina, aspicul, vinul, cimbrul si foaia de dafin. Se fierb 10 minute. Se strecoara. Se adauga...
Sos pentru vinat
Se pune untul si mierea intr-o tigaie si se amesteca pina cind mierea si untul devin o pasta omogena Acest sos se poate...
Sos de unt si miere
Se prepara un sos alb mai subtire si se amesteca fierbinte cu 1-2 galbenusuri crude, sare si zeama de lamiie, dupa gust....
Sos muselin (imitatie)
Se topeste untul, se adauga faina si se adauga o ceasca de apa amestecind mereu. Se pune sare, piper si patrunjel verde...
Sos de lamiie
Se desface faina cu smintina dupa care se toarna totul intr-o craticioara peste untul topit. Se da in citeva clocote. Se...
Sos de smintina
Se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa...
Sos caramel sau sos de zahar ars
Se inabusa in putin ulei cu sare si piper ciupercile spalate si taiate foarte fin. Separat, in restul de ulei, se adauga...
Sos picant
Se zdrobesc chiflele muiate in apa si bine stoarse. Se amesteca cu zeama de carne si cu untul si se lasa sa fiarba acoperit...
Sos de hrean fiert
Se topeste ¾ din unt pe baia de apa. Se adauga galbenusurile amestecind mereu, sare, piper si zeama de lamiie picatura cu...
Sos olandez
Se topeste untul intr-o craticioara. Se adauga faina. Se amesteca repede, se adauga aspicul, sarea, piperul si vinul. Se...
Sos delicios
Se fierbe ½ ceasca apa in clocote cu sare, piper, zahar si ardei (cite un praf din fiecare). Se toarna toata faina. Se...
Sos de mustar
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane