Se striveste usturoiul in piulita de lemn sau si mai bine intr-una de piatra. Se adauga boiaua de ardei, sare si un galbenus....
Sos de usturoi Aioli
Se face rantasul alb din unt cu faina. Se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat sau chiar cu apa. Se adauga otetul, sarea...
Sos de usturoi cu faina
Se face un rantas alb din unt cu faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. Se adauga smantana, mararul tocat fin, sare si sare...
Sos de marar cu smantana
Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, faina in unt. Se stinge cu zeama de carne. Se pune mararul taiat fin. Inainte de...
Sos de marar cu ou
Se freaca galbenusul cu smantana. Se pune hreanul ras, putina sare si otet dupa gust. Se tine la foc in alt vas cu apa...
Sos de hrean
Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba. Se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si...
Sos de rosii
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana...
Sos maioneza cu mustar
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu otetul, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maioneza cu tarhon
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos tartar
Se fierbe un ou rascopt. Se da galbenusul prin sita, se pune un galbenus crud, sare, putina lamaie si se face cu ulei un sos...
Sos de ou
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos de sardele
Se subtiaza mustarul cu putin otet sau zeama de lamaie. Se freaca cu uleiul, turnat picatura cu picatura. Se condimenteaza cu...
Sos de mustar
Se subtiaza mustarul cu putin otet, se amesteca cu zaharul si se freaca, turnind uleiul picatura cu picatura. Se potriveste...
Sos de mustar cu tarhon
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maioneza
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maioneza cu smantana
Intr-o tigaie se pune ulei, o ceapa tocata marunt, un ardei iute, se adauga carnatul taiat. Se lasa 2 min la prajit, se pun 2...
Sos condimentat
Tocati ceapa marunt si puneti-o impreuna cu vinul intr-o cratita pe foc domol, acoperita cu capac, sa fiarba pana cand tot...
Sos de vin cu ciuperci
Din faina si unt pregatiti un sos alb: auriti putin faina in grasime, apoi stingeti-o cu supa de pasare ori cu esenta de...
Sos de ciuperci
Taiem marunt verdeata de patrunjel, usturoiul il dam prin presa de usturoi, si amestecam foarte bine cu restul...
Sos cu parmezanCastravetele se curata subtire, se razuieste si se puna in sita (strecurator), pentru a se scurge zeama. Amestecam...
Sos Tzatziki
Fierbem la o cantitate de tarhon o cantitate dubla de apa. Tarhonul se prajeste pana devine galben-auriu. Adaugam putina...
Sos gros de tarhon
Curatati sparanghelul si cartoful de coaja. Puneti legumele in masina de gatit la aburi. Cand sunt gata, dati-le prin mixer....
Sos de sparanghel
Galbenusele fierte de la 2 oua le-am dat prin sita si am adaugat o lingurita de smantana , am frecat bine cat sa se dezlege...
Sos pentru oua umplute
Se amesteca ingredientele dupa ce ati maruntit bine ardeii si depozitati-le intr-o sticla sau borcan de culoare inchisa. Se...
Sos peri peri
Se coc merele la cuptor. Le lasam la racit. Le curatam de coaja si cotoare. Astfel obtinem din pulpa coapta un piure cat mai...
Sos de mere cu hreanTocam marunt patrunjelul, apoi adaugatm in blender celelalte ingrediente si le maruntim. Trebuie sa obtineti o pasta cat mai...
Sos pentru carne la gratar
Se rup frunzele de pe tulpinile de tarhon si se lasa intregi. Tulpinitele de tarhon le taiem cat mai fin si le punem in supa...
Sos de tarhon pentru friptura de miel
Se topeste untul, apoi caliti in el ceapa rasa cat mai marunt si apoi adaugati faina. Rumeniti-o 3 minute la foc potrivit....
Sos de macris
Se topeste untul pus intr-o craticioara. Se adauga faina, se amesteca si se rumeneste 3 minute, la foc potrivit. "Stingeti"...
Sos de capere
Se amesteca toate ingredientele pana devine omogen. Apoi puneti vasul la bain-marie, la foc potrivit si fierbeti sosul timp...
Sos de menta
Se fierbe 5 minute lamaia curatata de coaja, taiata in felii, impreuna cu coaja rasa de portocala in 100ml apa. Separat...
Sos fin acrisor pentru friptura de miel
Se fierbe laptele si se toarna fierbinte peste faina. Amestecati pentru a obtine o compozitie omogena, puneti din nou vasul...
Sos de hrean cu nuci sau migdale
Se caleste ceapa si se presara deasupra faina. Rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru....
Sos de ceapa cu vinPrazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se...
Sos de praz
Mustarul si zaharul se freaca bine. Se pun toate ingredientele intr-o cratita pe foc. Totul se fierbe 15 minute si se pune...
Sos picant - ketchup
Se taie rosiile si se dau prin separator. Se spala zarzavatul, se taie bucati, se pune tot la fiert pina se desprinde de pe...
Sos pentru fripturaPrima etapa: se pun la calit in 2 linguri de ulei de masline, ceapa si morcovii. Dupa ce s-au inmuiat ( 5 minute) se adauga...
Sos de post
Intr-o cratita se pune ulei de masline sau unt si se lasa sa se incinga. Apoi adaugam sunca (kaiserul) si lasam cateva minute...
Sos alb pt spaghete (tagliatele in special)Am fiert putin patrunjelul ,dupa care am pus totul in robot.
Salsa VerdeTocam destul de grosolan ceapa, ardeii, morcovii si carnea. Punem initial la calit ceapa si carnea si le lasam pana isi...
Sos dulce-picant pentru paste1. Se curata avocado de coaja si samburi (samburii se pastreaza), se piseaza cu o lingura de lemn(eu l-am tocat cu tocatorul...
Guacamole, sos mexicanUuntul si faina se pun la calit un pic, nu lasati sa se maroneasca faina. Intre timp puneti la fiert vinul, supa,...
Sos Gravysosul: un galbenus, boabe de capere din saramura, zeama de lamaie, mustar si 2-3 file ansoa amestecate cu mixerul adaugand un...
Sos de capere si ansoaSe stoarce sucul de la rosii. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cu sare. Cand a devenit transparenta se adauga...
KetchupPesto se prepara in general din busuioc, dar puteti un pesto delicios de casa si din ardei copti. Un sos delicios ce poate fi...
Pesto de ardei coptiOuale se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se pune smantana si se amesteca bine. Apoi se pune hreanul si se amesteca. Se pune...
Sos de hrean cu smantana si oua fierteMai intai si mai intai se taie rosiile grob, se pune sare si cam 2 linguri de ulei ( de ce? In primul rand ca asa devin mai...
Sos iute de rosii si ardei iutiTopesc untul intr-o craticioara la foc mic. Iau de pe foc si adaug faina dupa care amestec foarte bine ca sa se omogenizeze,...
Sos bechamel, besciamella, sos alb
Se lasa sa fiarba pana se reduce volumul la o treime. se strecoara si se bate cu 4 galbenusuri in bain-marie. Se inglobeaza...
Sos maltaise
Se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza intr-un sos. Se serveste cu fripturi din carne de porc, vita, ovine, iar...
Sos Adobo Delicioso
1. se firbe laptele si se toarna fierbinte peste faina 2. se amesteca bine pentru a se obtine o compozitie omogena, dupa care...
Sos de hrean cu nuci sau migdale
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane