Sosuri

categorii rețete
Conserve de fructe
toate—
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

urmărește-ne

Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe

Facebook Youtube

Sos Gravy

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 

Uuntul si faina se pun la calit un pic, nu lasati sa se maroneasca faina. Intre timp puneti la fiert vinul, supa,

detalii rețetă—

Fondue traditional

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu

detalii rețetă—

Sos alb din lapte (Bechamel)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 

Pentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe.

detalii rețetă—

Sos alb cu vin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 

Pentru sos alb cu vin lamaia se spala si se stoarce. Faina se cerne. Untul (60 g) se topeste intr-o cratita si se

detalii rețetă—

Sos romanesc cu untura si ceapa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 

Pentru sosul romanesc cu untura si ceapa se topeste o lingura de untura, in care se pune un varf de cutit de faina

detalii rețetă—

Sos a la creme

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 

Pentru sos a la creme lasam la topit 50 gr. de unt, adaugam o lingura de faina si amestecam bine. Adaugam un pahar

detalii rețetă—

Pasta de unt

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 

Pasta de unt se serveste la sandwich-uri. Veti avea nevoie de unt, ceapa, mustar, galbenus fiert, masline si

detalii rețetă—

Sos de marar cu smantana si lapte

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 

Sosul de marar cu smantana da mancarii un gust deosebit. Pentru prepararea acestui sos vem nevoie de unt si faina.

detalii rețetă—

Sos de ou cu castravete

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 

Sosul de ou este delicios si se prepara foarte repede. Se fierbe un ou rascopt. Aveti nevoie de ceapa tocata

detalii rețetă—

Sos tzaziki cu castraveti murati

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 

Sos tzaziki cu castraveti murati este un sos care se poate servi cu orice fel de friptura. Ingredientele sunt:

detalii rețetă—

Sos Madeira

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se rumeneste faina in 50 gr unt. Se stinge totul cu vinul alb si cu 2 pahare de zeama de carne. Se fierbe sosul o

detalii rețetă—

Sos Soubise

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se taie ceapa rondele, apoi se caleste in 100 gr unt. Se adauga faina si laptele, dupa care se amesteca bine. Se

detalii rețetă—

Sos Veloute

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca continuu. Se toarna zeama de oase, apoi mirodeniile, ciupercile

detalii rețetă—

Sos bechamel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se topeste untul, se adauga faina si se tine vasul pe foc foarte mic, amestecand din cand in cand. Se adauga sare,

detalii rețetă—