faina

Aperitive cu oua

Omleta cu sparanghel

Sparanghelul se curata, se fierbe si se strecoara. Cozile de ceapa verde se calesc in 20 g unt, se adauga faina si se...

Omleta cu sparanghel
Plachie de vinete
Aperitive cu legume

Plachie de vinete

Vinetele se spala foarte bine si se decojesc din loc in loc. Apoi le taiem felii si le saram. Dupa 1 ora, le spalam, le...

Plachie de vinete
Cozonac cu nuca, mac si rahat
Cozonac

Cozonac cu nuca, mac si rahat

Intr-un vas mic se pun la fiert 50 ml de lapte, apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca fara sa ramana cocoloase si se...

Cozonac cu nuca, mac si rahat
Aperitive cu oua

Ochiuri gratinate

Se prepara sosul alb din 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte si sare. Se introduc in sosul alb 100 gr cascaval ras...

Ochiuri gratinate
Aperitive cu oua

Ochiuri in sos de vin

Se pune intr-un vas untul si se asaza pe foc sa se topeasca. Se adauga faina, se amesteca bine cu untul si se stinge cu apa...

Ochiuri in sos de vin
Aperitive cu oua

Ochiuri pe mazare

Se prajesc feliile de paine in unt. Se fierbe mazarea cu apa cat o cuprinde si cu unt cat o nuca. Se prepara sosul alb din...

Ochiuri pe mazare
Aperitive cu oua

Crochete de oua

Se prepara un sos alb din unt, faina si lapte. Se fierb ouale rascoapte si se pun in apa rece, apoi se curata si se toaca. Se...

Crochete de oua
Prajitura cu piersici si nucsoara
Prajituri

Prajitura cu piersici si nucsoara

Prajitura cu piersici si nucsoara. Se incalzeste cuptorul 10 minute la treapta cea mai inalta.Tapetati o tava cu hartie de...

Prajitura cu piersici si nucsoara
Foccacia cu vinete si mozzarella
Preparate sarate

Foccacia cu vinete si mozzarella

Aluatul l-am preparat in masina de paine, am pus laptele, untul, zaharul, sarea, faina si drojdia si am selectat programul...

Foccacia cu vinete si mozzarella
Aperitive cu oua

Oua cu spanac

Se fierbe spanacul, se scurge si se trece prin strecuratoare apasand cu dosul lingurii de lemn, pana se obtine o pasta. Se...

Oua cu spanac
Aperitive cu oua

Oua cu sos Bechamel

Ouale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se...

Oua cu sos Bechamel
Aperitive cu oua

Sufleu de oua

Se pune untul intr-un castron si se amesteca cu faina, se adauga laptele treptat, amestecind bine, apoi se pune pe un foc mic...

Sufleu de oua
Aperitive cu carne

Sufleu de sunca

Intr-o tigaie incinsa se pune untul si cand s-a incalzit se adauga faina, se amesteca faina in unt pana se incorporeaza bine,...

Sufleu de sunca
Aperitive cu peste

Sufleu de salau

Fierbem salaul, ii scoatem oasele, se desface carnea in fileuri. Se prepara sosul alb din unt, faina si lapte sau zeama in...

Sufleu de salau
Aperitive cu oua

Oua in sos de smantana

Se fierb ouale tari si se decojesc. Se amesteca smantana cu faina si 1 praf de sare. Se unge un vas cu unt, se toarna...

Oua in sos de smantana
Aperitive cu legume

Sufleu de conopida

Fiebem conopida intreaga. Intr-o tigaie punem unt si il lasam pe foc pana se topeste. Se adauga faina si se amesteca bine...

Sufleu de conopida
Aperitive cu legume

Sufleu dc conopida cu sunca

Frecam bine galbenusuri cu untul, se adauga sunca taiata cubulete mici, smantana, faina si branza rasa. Conopida se fierbe,...

Sufleu dc conopida cu sunca
Aperitive cu branza

Sufleu de parmezan

Daca vrei sa pregatesti aperitive delicioase, incearca aceasta reteta. Pentru a pregati sufleu de parmezan avem nevoie de...

Sufleu de parmezan
Aperitive cu oua

Oua cu creveti

Din faina, 30 gr unt si lapte, se prepara un sos alb. Crevetii decojiti se amesteca in sosul alb, cu patrunjel tocat, 1...

Oua cu creveti
Aperitive cu oua

Oua cu sos de ceapa

Se fierb ouale rascoapte. Ceapa se taie feliute foarte subtiri si se pune in tigaie cu unt sa se inmoaie bine, pe foc mic. Se...

Oua cu sos de ceapa
Aperitive cu legume

Sufleu de spanac

Spalam si fiebem spanacul in apa cu sare. Cand este fiert se scurge, se toaca, se pune in cratita, se amesteca cu unt, cu...

Sufleu de spanac
Aperitive cu branza

Sufleu de branza telemea si cascaval

Aceasta reteta este foarte usor de pregatit. Pentru a prepara sufleu de branza avem nevoie de telemea, cascaval, faina unt si...

Sufleu de branza telemea si cascaval
Sandviciuri

Tartine oltenesti

Se pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se...

Tartine oltenesti
Tarta cu prune
Prajituri

Tarta cu prune

Se face un aluat din faina, zahar, praf de copt, ou si untura. Se intinde 3 sfert din aluat si se pune intr-o tava. Se pun...

Tarta cu prune
Preparate sarate

Saratele umplute

Aceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval,...

Saratele umplute
Preparate dulci

Saleuri cu drojdie

Se dizolva drojdia in lapte si se amesteca in faina, apoi se adauga untul, un praf de sare si se framanta bine. Se intinde o...

Saleuri cu drojdie
Aperitive cu branza

Cascaval prajit

Se presara boia de ardei rosu peste feliile de cascaval care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau ulei.

Cascaval prajit
Preparate sarate

Cornulete cu sunca

Se face o coca din smantana, sare si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se intinde sub forma de foaie, care se taie cu...

Cornulete cu sunca
Preparate sarate

Pateuri de cartofi cu branza

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat si se amesteca cu faina, ouale batute, 50 gr unt si putina...

Pateuri de cartofi cu branza
Aperitive cu peste

Sardele in aluat

Din faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...

Sardele in aluat
Aperitive cu carne

Aperitiv cu clatite speciale

Se toaca sunca si se amesteca cu oul batut, faina, sarea si putina apa minerala amestecand pana se obtine un aluat ca de...

Aperitiv cu clatite speciale
Preparate sarate

Placintele cu branza

Se pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste...

Placintele cu branza
Preparate sarate

Placintele moldovenesti cu branza sau carne

Se inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste...

Placintele moldovenesti cu branza sau carne
Aperitive cu carne

Felii de sunca cu sos de vin si smantana

Se curata arpagicul si se caleste in 50 gr unt, apoi se pune o lingurita cu faina, se amesteca, se toarna vinul cate putin,...

Felii de sunca cu sos de vin si smantana
Aperitive cu ciuperci

Rulada cu ciuperci

Se pune faina intr-un castron, se toarna cate putin lapte si se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se amesteca in continuare,...

Rulada cu ciuperci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete Traditionale!

Amestecam faina cu zaharul, drojdia, oul, smantana si untul. Intindem aluatul obtinut cu o grosime de circa 5 mm, apoi taiem...

Cornulete Traditionale!
Aperitive cu carne

Creier in aluat

Se amesteca faina cu galbenusurile, untul, sarea si laptele adaugat treptat, apoi se adauga albusurile batute spuma,...

Creier in aluat
Clatite

Clatite cu struguri

Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie...

Clatite cu struguri
Aperitive cu ciuperci

Clatite cu ciuperci si ceapa rosie

Cerneti faina intr-un castron, adaugati pe rand ouale batute, sarea, laptele si uleiul. Amestecati compozitia pana cand...

Clatite cu ciuperci si ceapa rosie
Mancaruri cu peste

File de crap cu rosii si ciuperci

Presarati fileurile de crap cu sare si piper, dupa care treceti-le prin faina. Prajiti-le in 100 ml ulei incins. Dupa ce s-au...

File de crap cu rosii si ciuperci
Supe de legume

Supa de spanac

Alegeti spanacul, spalati-l si puneti-l la fiert cand apa clocoteste. Prajiti usor faina in unt si stingeti cu apa in care a...

Supa de spanac
Mancaruri cu carne

Ficatei de pui cu mere

Curatati si spalati ficateii, dati-i prin faina, apoi prajiti-i in ulei, la foc mic, pana se rumenesc bine pe toate partile....

Ficatei de pui cu mere
Mancaruri cu carne

Pui cu rosii si marar

Rumeniti bucatile de carne in ulei si apoi scoateti-le intr-o tava. In uleiul ramas caliti ceapa taiata marunt. Adaugati...

Pui cu rosii si marar
Budinci

Budinca de malai

Amestecati malaiul, faina, sarea, 100 gr zahar si praful de copt. Bateti ouale cu esenta de vanilie, apoi turnati-le peste...

Budinca de malai
Aperitive cu legume

Chiftele din vinete cu sos de rosii

Coaceti vinetele, curatati-le si asezati-le pe un fund inclinat, sa se scurga. Tocati-le si amestecati-le cu oale, sarea,...

Chiftele din vinete cu sos de rosii
Prajituri

Prajitura de post

Curatati merele de coaja, dati-le pe razatoarea mica si amestecati-le bine cu zaharul, margarina, faina, scortisoara, zeama...

Prajitura de post
Mancaruri cu carne

Tocana de oaie cu bere

Rumeniti intr-o oala bucatile de carne, ceapa taiata julienne si morcovii taiati rondele. Dupa ce se soteaza putin, presarati...

Tocana de oaie cu bere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci

Frecati spuma untul cu zaharul, adaugati romul, un varf de cutit, sare, coaja de lamaie rasa, apoi nucile amestecate cu...

Fursecuri cu nuci
Prajituri

Tarta cu pere si crema

Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei...

Tarta cu pere si crema
Dulciuri

Tarta Garfield

Cerneti faina intr-un castron, adaugati putina sare, zaharul, untul topit si galbenusurile. Amestecati ingredientele si...

Tarta Garfield
Clatite

Clatite cu mere

Bateti ouale cu telul. In alt vas amestecati faina cu laptele, pus treptat, cu romul si la urma cu ouale batute. Cand...

Clatite cu mere