Prajitura cu piersici si nucsoara. Se incalzeste cuptorul 10 minute la treapta cea mai inalta.Tapetati o tava cu hartie de...
Prajitura cu piersici si nucsoaraAluatul l-am preparat in masina de paine, am pus laptele, untul, zaharul, sarea, faina si drojdia si am selectat programul...
Foccacia cu vinete si mozzarellaSe fierbe spanacul, se scurge si se trece prin strecuratoare apasand cu dosul lingurii de lemn, pana se obtine o pasta. Se...
Oua cu spanacOuale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se...
Oua cu sos BechamelSe pune untul intr-un castron si se amesteca cu faina, se adauga laptele treptat, amestecind bine, apoi se pune pe un foc mic...
Sufleu de ouaIntr-o tigaie incinsa se pune untul si cand s-a incalzit se adauga faina, se amesteca faina in unt pana se incorporeaza bine,...
Sufleu de suncaFierbem salaul, ii scoatem oasele, se desface carnea in fileuri. Se prepara sosul alb din unt, faina si lapte sau zeama in...
Sufleu de salauSe fierb ouale tari si se decojesc. Se amesteca smantana cu faina si 1 praf de sare. Se unge un vas cu unt, se toarna...
Oua in sos de smantanaFiebem conopida intreaga. Intr-o tigaie punem unt si il lasam pe foc pana se topeste. Se adauga faina si se amesteca bine...
Sufleu de conopidaFrecam bine galbenusuri cu untul, se adauga sunca taiata cubulete mici, smantana, faina si branza rasa. Conopida se fierbe,...
Sufleu dc conopida cu suncaDaca vrei sa pregatesti aperitive delicioase, incearca aceasta reteta. Pentru a pregati sufleu de parmezan avem nevoie de...
Sufleu de parmezanDin faina, 30 gr unt si lapte, se prepara un sos alb. Crevetii decojiti se amesteca in sosul alb, cu patrunjel tocat, 1...
Oua cu crevetiSe fierb ouale rascoapte. Ceapa se taie feliute foarte subtiri si se pune in tigaie cu unt sa se inmoaie bine, pe foc mic. Se...
Oua cu sos de ceapaSpalam si fiebem spanacul in apa cu sare. Cand este fiert se scurge, se toaca, se pune in cratita, se amesteca cu unt, cu...
Sufleu de spanacAceasta reteta este foarte usor de pregatit. Pentru a prepara sufleu de branza avem nevoie de telemea, cascaval, faina unt si...
Sufleu de branza telemea si cascavalSe pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se...
Tartine oltenestiSe face un aluat din faina, zahar, praf de copt, ou si untura. Se intinde 3 sfert din aluat si se pune intr-o tava. Se pun...
Tarta cu pruneAceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval,...
Saratele umpluteSe dizolva drojdia in lapte si se amesteca in faina, apoi se adauga untul, un praf de sare si se framanta bine. Se intinde o...
Saleuri cu drojdieSe presara boia de ardei rosu peste feliile de cascaval care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau ulei.
Cascaval prajitSe face o coca din smantana, sare si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se intinde sub forma de foaie, care se taie cu...
Cornulete cu suncaSe fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat si se amesteca cu faina, ouale batute, 50 gr unt si putina...
Pateuri de cartofi cu branzaDin faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...
Sardele in aluatSe toaca sunca si se amesteca cu oul batut, faina, sarea si putina apa minerala amestecand pana se obtine un aluat ca de...
Aperitiv cu clatite specialeSe pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste...
Placintele cu branzaSe inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste...
Placintele moldovenesti cu branza sau carneSe curata arpagicul si se caleste in 50 gr unt, apoi se pune o lingurita cu faina, se amesteca, se toarna vinul cate putin,...
Felii de sunca cu sos de vin si smantanaSe pune faina intr-un castron, se toarna cate putin lapte si se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se amesteca in continuare,...
Rulada cu ciuperciAmestecam faina cu zaharul, drojdia, oul, smantana si untul. Intindem aluatul obtinut cu o grosime de circa 5 mm, apoi taiem...
Cornulete Traditionale!Se amesteca faina cu galbenusurile, untul, sarea si laptele adaugat treptat, apoi se adauga albusurile batute spuma,...
Creier in aluatAmestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie...
Clatite cu struguriCerneti faina intr-un castron, adaugati pe rand ouale batute, sarea, laptele si uleiul. Amestecati compozitia pana cand...
Clatite cu ciuperci si ceapa rosiePresarati fileurile de crap cu sare si piper, dupa care treceti-le prin faina. Prajiti-le in 100 ml ulei incins. Dupa ce s-au...
File de crap cu rosii si ciuperciAlegeti spanacul, spalati-l si puneti-l la fiert cand apa clocoteste. Prajiti usor faina in unt si stingeti cu apa in care a...
Supa de spanacCuratati si spalati ficateii, dati-i prin faina, apoi prajiti-i in ulei, la foc mic, pana se rumenesc bine pe toate partile....
Ficatei de pui cu mereRumeniti bucatile de carne in ulei si apoi scoateti-le intr-o tava. In uleiul ramas caliti ceapa taiata marunt. Adaugati...
Pui cu rosii si mararAmestecati malaiul, faina, sarea, 100 gr zahar si praful de copt. Bateti ouale cu esenta de vanilie, apoi turnati-le peste...
Budinca de malaiCoaceti vinetele, curatati-le si asezati-le pe un fund inclinat, sa se scurga. Tocati-le si amestecati-le cu oale, sarea,...
Chiftele din vinete cu sos de rosiiCuratati merele de coaja, dati-le pe razatoarea mica si amestecati-le bine cu zaharul, margarina, faina, scortisoara, zeama...
Prajitura de postRumeniti intr-o oala bucatile de carne, ceapa taiata julienne si morcovii taiati rondele. Dupa ce se soteaza putin, presarati...
Tocana de oaie cu bereFrecati spuma untul cu zaharul, adaugati romul, un varf de cutit, sare, coaja de lamaie rasa, apoi nucile amestecate cu...
Fursecuri cu nuciAmestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei...
Tarta cu pere si cremaCerneti faina intr-un castron, adaugati putina sare, zaharul, untul topit si galbenusurile. Amestecati ingredientele si...
Tarta GarfieldBateti ouale cu telul. In alt vas amestecati faina cu laptele, pus treptat, cu romul si la urma cu ouale batute. Cand...
Clatite cu mereTaie margarina cu cutitul si freac-o intre degeete cu faina cernuta. Adauga un praf de sare si praful de copt, otetul si apa...
Placinta cu carneSe face un aluat ca la clatite din oua, sos de soia, mustar, marar, sare, piper si faina. Se taie pieptul de pui in fasii...
Pui SanghaiBate ouale cu un praf de sare si un varf de cutit de boia. Incorporeaza smantana si la final, toarna faina in ploaie pana...
Rulouri picanteFramanta un aluat potrivit de tare din apa, ulei, sare si faina. Separat, freaca margarina cu sapte linguri cu fulaina....
Strudel surprizaPentru aluat, amesteca faina cu margarina cubulete si apa in care ai pus de la inceput otetul. Framanta repede un aluat...
CiupercuteDizolva drojdia intr-un pic de apa. Amesteca faina cu un praf de sare, adauga drojdia si restul de apa. Framanta. Asaza...
Paine cu carnatiSpala ardeii capia si coace-i pe plita. Curata-i usor si umple-i cu cate o felie de branza, sunca si cascaval. Intr-un...
Snitele din ardei umpluti