Am amestecat faina, cu taratele si fructoza cu o lingura , am adaugat untul si am framantat compozitia cu untul intre degete...
Pere cu aluat sfaramicios MontiSe dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit...
Baghete cu busuiocFaina, praful de copt, nessul, cappuccino si ciocolata rasa se amesteca. Oul se bate bine cu mixerul, un praf de sare, putin...
Chec cu nes si ciocolataAceasta reteta de saratele este foarte delicioasa. Pentru a pregati saratele monti, avem nevoie de tarate, faina si telemea.
Saratele montiIntr-un bol se dizolva drojdia cu apa, sarea si zaharul si se lasa se 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un bol mai mare pui...
Paine de casaFaina se amesteca cu laptele caldut, apoi se adauga apa minerala, galbenusurile, zaharul, uleiul, aromele, se amesteca pana...
Clatite cu crema si sos de mureSe face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga...
Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduseSe pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Se pun 50 gr unt intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga faina si se...
Orez gratinatFaina si praful de copt se pun intr-un castron si se amesteca. Separat, se amesteca restul ingredientelor. Se adauga faina...
Prajitura cu piersiciSe bate oul cu zaharul, sare, o lingurita ulei, esenta de rom si zahar vanilat, dupa care se adauga laptele si se...
Clatite cu gem de caise si topping de zmeuraSe amesteca malaiul cu faina, branza de vaci, untul, sare, zaharul si iaurturile. Se amesteca bine toate aceste ingrediente...
Budinca din malaiDrojdia se pune la dospit, impreuna cu 5 linguri de apa calduta si se lasa la loc calduros cca 15 min. Se amesteca faina cu...
Briose cu banane si nuciAm facut un aluat din 1 cana de tarate, 1 cana de faina integrala, 1 cana de apa in care am dizolvat drojdia si sarea. Am...
Fursecuri cu legume si cascavalIntr-un castron se pun faina, untura, zaharul vanilat, oul intreg, smantana si se amesteca pana se formeaza o coca. Aceasta...
Cornulete cu dulceataReţetă de preparare a papanaşilor. Se da branza prin sita, se amesteca cu zaharul, faina in care s-a amestecat...
Reţetă de preparare a papanaşilor din branza de vaci prajitiSe taie cornurile in jumatati si se scobesc. Se face un sos alb mai gros, din unt, faina si lapte, se amesteca cu svaiterul...
Cornuri cu svaiterPrazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se...
Sos de prazDin lapte, faina si unt se prepara un sos alb gros, care se amesteca cu cascavalul ras si cu galbenusurile batute. Se...
Crochete de branzaReţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca branza data prin sita cu faina, grisul, ouale si sarea. Se freaca bine ca...
Reţetă de preparare a papanaşilor fierti de branzaSe fierbe apa cu untul si se adauga toata faina, amestecand repede pe foc, pana devine o pasta fina care se desprinde de pe...
Clatite cu svaiterSe bat albusurile spuma cu un praf de sare si jumatate din zahar, iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar....
Prajitura capsunicaPainea folosita am facut-o dupa reteta de checulet in cana, adica : Am amestecat taratelele cu faina integrala si praful de...
Friganele montiSe sareaza bine pestele pe ambele parti. Se trece prin faina astfel: prin faina de grau sau prin faina de malai; ori...
Peste prajitSe separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga treptat faina, un pahar de lapte, se...
Prajitura cu bananeNapii se curata si se scobesc, apoi se pun sa fiarba in apa fierbinte. Separat se pregateste un sos alb din faina, apa, unt...
Salata de napiSe pune faina intr-o craticioara sa se incalzeasca putin pe foc mic, apoi se toarna laptele cate putin si se amesteca mereu....
Sos din gemuri pentru budinciSe face un sos alb: o lingura cu unt se topeste intr-o tigaie pe foc, se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...
Sos alb cu lamaieSe prepara un sos alb din unt si faina, stins cu apa calduta. Se amesteca in sos mararul tocat, zeama de lamaie si galbenusul...
Sos de mararSe face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos MaderaSe prepara sosul alb cu zeama de carne, unt si faina, se adauga mustarul, putin otet, ciupercile inabusite in unt si taiate...
Sos pentru fripturiSe face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos brunDin 50 gr unt si din faina se face un sos care se stinge cu supa de carne. Nu se lasa sa se ingroase tare, se adauga...
Sos catifelatSe pun intr-o tigaie untul, ceapa tocata si usturoiul si se lasa sa se caleasca bine. Se adauga pasta de rosii, faina, apoi...
Sos de rosiiSe incalzeste untul, se incorporeaza faina, se stinge cu supa si se fierbe putin. Smantana calda se amesteca cu galbenusurile...
Sos supremBlatul de tort: Frecam spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, faina cu praful de copt nestins apoi albusurile batute...
Tort cu cirese si crema albaAm separat ouale, am batut albusul cu jumatate din zahar si galbenusurile cu restul de zahar si apa. Am adaugat faina in...
Rulada cu crema de sampanieIntr-un castron, punem faina, sarea si picuram 2 linguri de lapte. Frecam faina intre degete pana obtinem firmituri de aluat....
Colarezi sau frecatei cu laptePregatirea painii de casa incepe cu prepararea aluatului. Dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de...
Paine de casaUntul se freaca spuma cu zaharul, se adauga oul, esenta de vanilie, praful de copt dizolvat in lapte si faina si se framanta...
Biscuiti cu lapteAm maruntit mai intai mamaliga si am amestecat-o cu faina alba pana nu se mai lipea de maini. Am adaugat apoi sare, piper,...
Tortilla din resturiDin faina, lapte, oua, ulei, sare si zahar se fac clatite mai grosute (mie mi-au iesit 5 clatite). Ceapa se curata, se toaca...
Clatite umplute la cuptorMerele se curata de coaja, se taie felii cat mai subtiri si se pun intr-o tigaie, pe foc, sa se caleasca pana scade toata...
Omleta cu mereSe pune o lingura cu unt intr-o tigaie pe foc iar cand s-a topit se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...
Sos albSe toarna laptele rece peste faina, batand continuu cu telul. Se adauga galbenusurile, branza si se bate bine, iar la urma se...
Omleta cu lapteSparanghelul se curata, se fierbe si se strecoara. Cozile de ceapa verde se calesc in 20 g unt, se adauga faina si se...
Omleta cu sparanghelVinetele se spala foarte bine si se decojesc din loc in loc. Apoi le taiem felii si le saram. Dupa 1 ora, le spalam, le...
Plachie de vineteIntr-un vas mic se pun la fiert 50 ml de lapte, apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca fara sa ramana cocoloase si se...
Cozonac cu nuca, mac si rahatSe prepara sosul alb din 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte si sare. Se introduc in sosul alb 100 gr cascaval ras...
Ochiuri gratinateSe pune intr-un vas untul si se asaza pe foc sa se topeasca. Se adauga faina, se amesteca bine cu untul si se stinge cu apa...
Ochiuri in sos de vinSe prajesc feliile de paine in unt. Se fierbe mazarea cu apa cat o cuprinde si cu unt cat o nuca. Se prepara sosul alb din...
Ochiuri pe mazareSe prepara un sos alb din unt, faina si lapte. Se fierb ouale rascoapte si se pun in apa rece, apoi se curata si se toaca. Se...
Crochete de oua