faina

Pere cu aluat sfaramicios Monti
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pere cu aluat sfaramicios Monti

Am amestecat faina, cu taratele si fructoza cu o lingura , am adaugat untul si am framantat compozitia cu untul intre degete...

Pere cu aluat sfaramicios Monti
Baghete cu busuioc
Preparate sarate

Baghete cu busuioc

Se dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit...

Baghete cu busuioc
Chec cu nes si ciocolata
Checuri

Chec cu nes si ciocolata

Faina, praful de copt, nessul, cappuccino si ciocolata rasa se amesteca. Oul se bate bine cu mixerul, un praf de sare, putin...

Chec cu nes si ciocolata
Aperitive cu branza

Saratele monti

Aceasta reteta de saratele este foarte delicioasa. Pentru a pregati saratele monti, avem nevoie de tarate, faina si telemea.

Saratele monti
Paine de casa
Paine

Paine de casa

Intr-un bol se dizolva drojdia cu apa, sarea si zaharul si se lasa se 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un bol mai mare pui...

Paine de casa
Clatite cu crema si sos de mure
Clatite

Clatite cu crema si sos de mure

Faina se amesteca cu laptele caldut, apoi se adauga apa minerala, galbenusurile, zaharul, uleiul, aromele, se amesteca pana...

Clatite cu crema si sos de mure
Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse
Prajituri

Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse

Se face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga...

Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse
Mancaruri cu orez

Orez gratinat

Se pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Se pun 50 gr unt intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga faina si se...

Orez gratinat
Prajitura cu piersici
Prajituri

Prajitura cu piersici

Faina si praful de copt se pun intr-un castron si se amesteca. Separat, se amesteca restul ingredientelor. Se adauga faina...

Prajitura cu piersici
Clatite cu gem de caise si topping de zmeura
Clatite

Clatite cu gem de caise si topping de zmeura

Se bate oul cu zaharul, sare, o lingurita ulei, esenta de rom si zahar vanilat, dupa care se adauga laptele si se...

Clatite cu gem de caise si topping de zmeura
Budinci

Budinca din malai

Se amesteca malaiul cu faina, branza de vaci, untul, sare, zaharul si iaurturile. Se amesteca bine toate aceste ingrediente...

Budinca din malai
Briose cu banane si nuci
Aluaturi

Briose cu banane si nuci

Drojdia se pune la dospit, impreuna cu 5 linguri de apa calduta si se lasa la loc calduros cca 15 min. Se amesteca faina cu...

Briose cu banane si nuci
Fursecuri cu legume si cascaval
Aperitive cu legume

Fursecuri cu legume si cascaval

Am facut un aluat din 1 cana de tarate, 1 cana de faina integrala, 1 cana de apa in care am dizolvat drojdia si sarea. Am...

Fursecuri cu legume si cascaval
Cornulete cu dulceata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu dulceata

Intr-un castron se pun faina, untura, zaharul vanilat, oul intreg, smantana si se amesteca pana se formeaza o coca. Aceasta...

Cornulete cu dulceata
Gogosi

Reţetă de preparare a papanaşilor din branza de vaci prajiti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se da branza prin sita, se amesteca cu zaharul, faina in care s-a amestecat...

Reţetă de preparare a papanaşilor din branza de vaci prajiti
Preparate sarate

Cornuri cu svaiter

Se taie cornurile in jumatati si se scobesc. Se face un sos alb mai gros, din unt, faina si lapte, se amesteca cu svaiterul...

Cornuri cu svaiter
Sos de praz
Sosuri cu legume

Sos de praz

Prazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se...

Sos de praz
Aperitive cu branza

Crochete de branza

Din lapte, faina si unt se prepara un sos alb gros, care se amesteca cu cascavalul ras si cu galbenusurile batute. Se...

Crochete de branza
Gogosi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierti de branza

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca branza data prin sita cu faina, grisul, ouale si sarea. Se freaca bine ca...

Reţetă de preparare a papanaşilor fierti de branza
Clatite

Clatite cu svaiter

Se fierbe apa cu untul si se adauga toata faina, amestecand repede pe foc, pana devine o pasta fina care se desprinde de pe...

Clatite cu svaiter
Prajitura capsunica
Prajituri

Prajitura capsunica

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si jumatate din zahar, iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar....

Prajitura capsunica
Friganele monti
Aperitive cu oua

Friganele monti

Painea folosita am facut-o dupa reteta de checulet in cana, adica : Am amestecat taratelele cu faina integrala si praful de...

Friganele monti
Peste prajit
Mancaruri

Peste prajit

Se sareaza bine pestele pe ambele parti. Se trece prin faina astfel: prin faina de grau sau prin faina de malai; ori...

Peste prajit
Prajitura cu banane
Prajituri

Prajitura cu banane

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga treptat faina, un pahar de lapte, se...

Prajitura cu banane
Salate de legume

Salata de napi

Napii se curata si se scobesc, apoi se pun sa fiarba in apa fierbinte. Separat se pregateste un sos alb din faina, apa, unt...

Salata de napi
Sosuri pentru dulciuri

Sos din gemuri pentru budinci

Se pune faina intr-o craticioara sa se incalzeasca putin pe foc mic, apoi se toarna laptele cate putin si se amesteca mereu....

Sos din gemuri pentru budinci
Sosuri albe

Sos alb cu lamaie

Se face un sos alb: o lingura cu unt se topeste intr-o tigaie pe foc, se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...

Sos alb cu lamaie
Sosuri condimentate

Sos de marar

Se prepara un sos alb din unt si faina, stins cu apa calduta. Se amesteca in sos mararul tocat, zeama de lamaie si galbenusul...

Sos de marar
Sosuri cu legume

Sos Madera

Se face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...

Sos Madera
Sosuri albe

Sos pentru fripturi

Se prepara sosul alb cu zeama de carne, unt si faina, se adauga mustarul, putin otet, ciupercile inabusite in unt si taiate...

Sos pentru fripturi
Sosuri cu legume

Sos brun

Se face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...

Sos brun
Sosuri albe

Sos catifelat

Din 50 gr unt si din faina se face un sos care se stinge cu supa de carne. Nu se lasa sa se ingroase tare, se adauga...

Sos catifelat
Sosuri rosii

Sos de rosii

Se pun intr-o tigaie untul, ceapa tocata si usturoiul si se lasa sa se caleasca bine. Se adauga pasta de rosii, faina, apoi...

Sos de rosii
Sosuri albe

Sos suprem

Se incalzeste untul, se incorporeaza faina, se stinge cu supa si se fierbe putin. Smantana calda se amesteca cu galbenusurile...

Sos suprem
Tort cu cirese si crema alba
Torturi

Tort cu cirese si crema alba

Blatul de tort: Frecam spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, faina cu praful de copt nestins apoi albusurile batute...

Tort cu cirese si crema alba
Rulada cu crema de sampanie
Prajituri

Rulada cu crema de sampanie

Am separat ouale, am batut albusul cu jumatate din zahar si galbenusurile cu restul de zahar si apa. Am adaugat faina in...

Rulada cu crema de sampanie
Colarezi sau frecatei cu lapte
Creme

Colarezi sau frecatei cu lapte

Intr-un castron, punem faina, sarea si picuram 2 linguri de lapte. Frecam faina intre degete pana obtinem firmituri de aluat....

Colarezi sau frecatei cu lapte
Paine de casa
Paine

Paine de casa

Pregatirea painii de casa incepe cu prepararea aluatului. Dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de...

Paine de casa
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu lapte

Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga oul, esenta de vanilie, praful de copt dizolvat in lapte si faina si se framanta...

Biscuiti cu lapte
Tortilla din resturi
Aperitive cu rosii

Tortilla din resturi

Am maruntit mai intai mamaliga si am amestecat-o cu faina alba pana nu se mai lipea de maini. Am adaugat apoi sare, piper,...

Tortilla din resturi
Clatite umplute la cuptor
Mancaruri cu carne

Clatite umplute la cuptor

Din faina, lapte, oua, ulei, sare si zahar se fac clatite mai grosute (mie mi-au iesit 5 clatite). Ceapa se curata, se toaca...

Clatite umplute la cuptor
Aperitive cu oua

Omleta cu mere

Merele se curata de coaja, se taie felii cat mai subtiri si se pun intr-o tigaie, pe foc, sa se caleasca pana scade toata...

Omleta cu mere
Sosuri albe

Sos alb

Se pune o lingura cu unt intr-o tigaie pe foc iar cand s-a topit se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...

Sos alb
Aperitive cu oua

Omleta cu lapte

Se toarna laptele rece peste faina, batand continuu cu telul. Se adauga galbenusurile, branza si se bate bine, iar la urma se...

Omleta cu lapte
Aperitive cu oua

Omleta cu sparanghel

Sparanghelul se curata, se fierbe si se strecoara. Cozile de ceapa verde se calesc in 20 g unt, se adauga faina si se...

Omleta cu sparanghel
Plachie de vinete
Aperitive cu legume

Plachie de vinete

Vinetele se spala foarte bine si se decojesc din loc in loc. Apoi le taiem felii si le saram. Dupa 1 ora, le spalam, le...

Plachie de vinete
Cozonac cu nuca, mac si rahat
Cozonac

Cozonac cu nuca, mac si rahat

Intr-un vas mic se pun la fiert 50 ml de lapte, apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca fara sa ramana cocoloase si se...

Cozonac cu nuca, mac si rahat
Aperitive cu oua

Ochiuri gratinate

Se prepara sosul alb din 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte si sare. Se introduc in sosul alb 100 gr cascaval ras...

Ochiuri gratinate
Aperitive cu oua

Ochiuri in sos de vin

Se pune intr-un vas untul si se asaza pe foc sa se topeasca. Se adauga faina, se amesteca bine cu untul si se stinge cu apa...

Ochiuri in sos de vin
Aperitive cu oua

Ochiuri pe mazare

Se prajesc feliile de paine in unt. Se fierbe mazarea cu apa cat o cuprinde si cu unt cat o nuca. Se prepara sosul alb din...

Ochiuri pe mazare
Aperitive cu oua

Crochete de oua

Se prepara un sos alb din unt, faina si lapte. Se fierb ouale rascoapte si se pun in apa rece, apoi se curata si se toaca. Se...

Crochete de oua