tort

Torturi

Foi crocante pentru tort

Se amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se...

Foi crocante pentru tort
Torturi

Foi de rulada albe pentru tort

Albusurile batute spuma tare cu zaharul, zeama de lamaie si putina sare, se amesteca cu galbenusurile, faina si coaja de...

Foi de rulada albe pentru tort
Torturi

Foi pentru tort Dobos

Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca apoi si se introduc in galbenusuri, iar apoi se adauga...

Foi pentru tort Dobos
Torturi

Foi pentru tort mereng

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul tos caldut, adaugat putin cate putin. La urma se adauga zeama de lamaie si faina si...

Foi pentru tort mereng
Torturi

Tort de cacao

Din ingredientele pentru blat se prepara blat de tort cu cacao. Pentru crema se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, apoi...

Tort de cacao
Torturi

Tort cu crema de lamaie

Se prepara un blat alb. Pentru crema se freaca untul moale impreuna cu coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se dizolva...

Tort cu crema de lamaie
Torturi

Blat alb de tort

Se freaca galbenusurile cu 2 treimi din cantitatea de zahar, pana devin o crema spumoasa. Separat se bat albusurile cu restul...

Blat alb de tort
Torturi

Blat de tort cu ciocolata

Blatul de tort este piesa principala atunci cand vrei sa gatesti un desert deosebit. Poate sa-ti iasa sau poate se lasa, dar...

Blat de tort cu ciocolata
Tort cu nuca
Torturi

Tort cu nuca

Se face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata....

Tort cu nuca
Tort Om de zapada
Torturi

Tort Om de zapada

Galbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si...

Tort Om de zapada
Tort pentru majorat
Torturi

Tort pentru majorat

Reteta pentru trandafiri o am de la Lily. Mi-au iesit frumosi din a doua incercare. Unde greseam? Laptele praf trebuie rasnit...

Tort pentru majorat
Tort carioca
Torturi

Tort carioca

Tortul carioca este o reteta de tort cu crema cu blaturi alb si negru, de unde si aceasta denumire foarte sugestiva de...

Tort carioca
Tort aniversar cu doua creme
Torturi

Tort aniversar cu doua creme

Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul...

Tort aniversar cu doua creme
Tort cu piscoturi
Torturi

Tort cu piscoturi

Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita...

Tort cu piscoturi
Tort cu martipan si pere in vin rosu
Torturi

Tort cu martipan si pere in vin rosu

Perele se taie in doua cu grija in asa fel incat sa taiati si coditele in doua. Casuta samburilor se scoate cu ajutorul...

Tort cu martipan si pere in vin rosu
Tort cu multa ciocolata
Torturi

Tort cu multa ciocolata

Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Se...

Tort cu multa ciocolata
Tort cu mere
Torturi

Tort cu mere

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara,...

Tort cu mere
Tort de salata cu rodie
Salate reci

Tort de salata cu rodie

Tortul cu salata de rodie este o reteta potrivita si pentru post daca scoatei branza din compozitie sau o inlocuiti cu tofu....

Tort de salata cu rodie
Tort cu mousse de ciocolata alba si lamaie
Torturi

Tort cu mousse de ciocolata alba si lamaie

Se prepara blatul din ingredientele date si se coace in tava rotunda sau dreptunghiulara. Se lasa sa se raceasca si se taie...

Tort cu mousse de ciocolata alba si lamaie
Tort de mere
Torturi

Tort de mere

Se curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala. Eu am pus merele intregi, au fost mai micute, cine doreste poate...

Tort de mere
Torturi

Tort cu ricotta

Pentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune...

Tort cu ricotta
Tort cu mousse de piersici
Torturi

Tort cu mousse de piersici

Piersicile se pun la scurs. Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta. Se pun ouale si...

Tort cu mousse de piersici
Mini-tort de ciocolata
Torturi

Mini-tort de ciocolata

Mini-torturile cu ciocolata sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii aromei intense de ciocolata. Prepararea torturilor in...

Mini-tort de ciocolata
Torturi

Tort cu visine

Galbenusurile se separa de albusuri, se bate frisca lichida si se amesteca lichidul din compot impreuna cu lichiorul si 150...

Tort cu visine
Torturi

Tort de piersici cu ciocolata

Se scurge compotul si fructele se taie cuburi. Gelatina se dizolva in apa rece. Frisca lichida se bate, piersica se taie...

Tort de piersici cu ciocolata
Tort de mere
Torturi

Tort de mere

Se curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala. Eu am pus merele intregi,au fost mai micute,cine doreste poate taia...

Tort de mere
Tort delicios de pere
Prajituri

Tort delicios de pere

Se omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 liguri de apa rece cu mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi se framanta. Se...

Tort delicios de pere
Torturi

Tort de biscuiti

Biscuitii se macina cu robotul de bucatarie, rahatul se taie bucatele si la fel si nuca se zdrobeste putin. Se amesteca toate...

Tort de biscuiti
Torturi

Tort de banane

Se pune un strat de piscoturi si peste el un strat de banane taiate rondele. Operatiunea se repeta pana se termina...

Tort de banane
Torturi

Tort cu crema de cacao

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi pesmetul, cacaua, nuca macinata si albusurile batute spuma tare. Se...

Tort cu crema de cacao
Glazuri, sosuri

Glazura din zahar pentru tort

Zaharul se pune pe foc impreuna cu un pahar de apa. Cand incepe sa se topeasca zaharul, se da pe foc mai mare. Se lasa la...

Glazura din zahar pentru tort
Torturi

Tort cu fructe

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana cand amestecul se albeste. Se adauga apoi fructele glasate, pesmetul si la...

Tort cu fructe
Torturi

Tort cu crema de cacao

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura de apa si se amesteca mereu. Se adauga...

Tort cu crema de cacao
Torturi

Tort cu frisca

Untul se freaca bine, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si zaharul. Se amesteca bine si se adauga faina, sarea si...

Tort cu frisca
Torturi

Tort de ciocolata

Untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si se bate bine. Se pun in compozitie migdalele, ciocolata,...

Tort de ciocolata
Torturi

Tort minunat

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi faina si albusurile batute spuma. Se unge o forma de...

Tort minunat
Torturi

Tort de migdale

Galbenusurile se bat tare cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma, se adauga migdalele, zeama si coaja de lamaie,...

Tort de migdale
Torturi

Tort din albus cu nuca sau alune

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pe foc mic. Se adauga apoi faina si nuca macinata. Compozitia se toarna intr-o forma...

Tort din albus cu nuca sau alune
Torturi

Tort de bezele

Din cate trei albusuri si sase linguri zahar se fac cate trei foi. Albusurile se bat bine, se adauga coaja rasa si zeama de...

Tort de bezele
Torturi

Tort de alune

Se prepara blatul. Se freaca galbenusurile cu zahar cateva zeci de minute, pana cand amestecul creste si se albeste. Se...

Tort de alune
Torturi

Tort de ananas, din piscoturi

Se aranjeaza pe un platou randuri de piscoturi stropite in prealabil cu sirop de ananas. Se taie bucatele mici ananasul si se...

Tort de ananas, din piscoturi
Torturi

Tort cu crema de cafea si albus

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o...

Tort cu crema de cafea si albus
Torturi

Tort Joffre

Pentru crema se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sa se topeasca. Pana cand se raceste se...

Tort Joffre
Torturi

Tort Dobos

Se freaca cu zaharul zece galbenusuri, se adauga coaja si zeama de la lamaie, apoi albusurile batute spuma tare si faina. Se...

Tort Dobos
Torturi

Tort cu portocale si piscoturi

Se amesteca bine ouale cu gelatina, zaharul si o sticluta de suc de portocale, pe foc mic. Se lasa la racit, apoi se adauga...

Tort cu portocale si piscoturi
Torturi

Tort de curmale

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pana cand compozitia creste si se intareste. Se pune apoi spuma la caldura, pe foc...

Tort de curmale
Torturi

Tort de portocale

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si...

Tort de portocale
Torturi

Tort de zahar ars

Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor....

Tort de zahar ars
Torturi

Tort de nuca

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, sarea si romul pana ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga apoi pesmetul,...

Tort de nuca
Torturi

Tort de lamaie

100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit...

Tort de lamaie
Prajituri

Pandispan

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, apoi pe rand galbenusurile, zaharul vanilat si faina. Se unge apoi o forma...

Pandispan