vin fiert

Mancaruri cu carne

Mancare de pui cu orez

Se pune la fiert puiul cu ceapa si morcovul curatate si tocate marunt. Orezul se spala si se rumeneste usor in unt. Dupa ce...

Mancare de pui cu orez
Mancaruri cu peste

Raci fierti in vin

Legumele se taie marunt si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de vin. Cand dau in clocot prima oara, se introduc racii...

Raci fierti in vin
Mancaruri cu peste

Rasol de peste oceanic

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert iar cand au dat de cateva ori in clocot, se adauga bucatile...

Rasol de peste oceanic
Mancaruri cu peste

Biban fiert

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun apoi la fiert intr-un litru jumate de apa fiarta. Intre timp se...

Biban fiert
Aperitive cu peste

Crochete de peste

Pestele se fierbe, apoi se curata de piele si oase si se sfarama cu dosul lingurii de lemn pana devine ca o pasta. Separat...

Crochete de peste
Marmelada de mere
Dulceata

Marmelada de mere

Am curatat merele de coaja si samburi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa....

Marmelada de mere
Dulceata de mure
Dulceata

Dulceata de mure

Se spala si se curata de codite murele. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare cu fructoza. Se fierb aproximativ 2 ore si...

Dulceata de mure
Tocanita cu pui si legume
Mancaruri cu carne

Tocanita cu pui si legume

Am fiert puiul, l-am lasat sa se raceasca dupa care l-am facut fasii subtiri. Am pus puiul la calit in ulei intr-o oala...

Tocanita cu pui si legume
Bors de pui
Borsuri

Bors de pui

Se pune carnea la fiert cu sare, dupa ce e bine fiert pieptul se face fasii subtiri. lLgumele se taie marunt si se adauga...

Bors de pui
Mancaruri cu peste

Hering marinat

Legumele, se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun apoi la fiert in apa cu verdeata tocata marunt si se adauga otetul,...

Hering marinat
Orez brun cu legume monti
Mancaruri cu orez

Orez brun cu legume monti

Se fierbe orezul o masura orez 3 masuri apa, 10 minute dupa care se lasa sa absoarba restul apei. separat se pun la fiert...

Orez brun cu legume monti
Ciorba de porc monti
Borsuri

Ciorba de porc monti

Se pune carnea la fiert in apa cu sare. Se ia spuma ori de cate ori se formeaza. Legumele se taie marunt si se adauga dupa...

Ciorba de porc monti
Dulceata de afine monti
Dulceata

Dulceata de afine monti

Se spala afinele si se curata de codite. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare (sa permita amestecatul) se adauga fructoza....

Dulceata de afine monti
Spaghete cu busuioc si sos de rosii
Mancaruri fara carne

Spaghete cu busuioc si sos de rosii

Se pun 2 litri de apa la fiert cu putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele. Cand a inceput sa fiarba se adauga...

Spaghete cu busuioc si sos de rosii
Mancaruri cu peste

Mancare de calcan cu unt si capere

Se spala bine calcanul si se pune apoi sa fiarba cu supa de legume sau in apa fierbinte. Cand pestele s-a fiert se scoate...

Mancare de calcan cu unt si capere
Mancaruri cu peste

Cega cu sos alb

Legumele se cuarata si se pun apoi la fiert in apa. Cand sunt aproape fierte se pune si cega sa fiarba. Se scoate apoi din...

Cega cu sos alb
Mancaruri cu peste

Rasol de nisetru

Se face o supa dintr-un litru de apa si legumele curatate, spalate si tocate marunt. Se adauga nisetrul in supa, la fiert si...

Rasol de nisetru
Varza noua fiarta in bors
Mancaruri cu varza

Varza noua fiarta in bors

Se pun la calit ceapa si ardeiul, impreuna cu o lingura de ulei. Se adauga varza, se toarna cana cu apa si se lasa la fiert,...

Varza noua fiarta in bors
Budinca de pui cu orez
Mancaruri cu carne

Budinca de pui cu orez

Punem laptele la fiert si inainte de a da in clocot se adauga orezul si carnea taiata cubulete. Adaugam sarea si piperul si...

Budinca de pui cu orez
Mancaruri cu peste

Mancare de morun cu branza

Morunul spalat, curatat si fiert se desface in fileuri mici. Sosul alb se prepara dintr-o lingura unt, o lingura faina si...

Mancare de morun cu branza
Mancaruri cu peste

Rasol de stiuca

Ceapa, morcovul si telina se curata, se taie si se pun in apa la fiert. cand au fiert, se pun bucatile taiate de stiuca,...

Rasol de stiuca
Mancaruri cu peste

Stiuca cu sos alb si capere

Stiuca se curata de solzi si de maruntaie, se spala si se spala. Se pune apoi pe foc mic si se lasa la fiert. Se scoate apoi...

Stiuca cu sos alb si capere
Salata de boeuf
Salate reci

Salata de boeuf

Spalam cartofii cu buretele de sarma si se pun la fiert cu coaja cu tot. Intr-o alta oala punem la fiert morcovii, telina,...

Salata de boeuf
Tocanita de limba cu praz si masline
Mancaruri cu carne

Tocanita de limba cu praz si masline

Punem la fiert limba spalata in mai multe ape. La fiert o punem impreuna cu: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice...

Tocanita de limba cu praz si masline
Mancaruri cu peste

Rasol de salau

Salaul se curata si se spala. Separat se curata, si se toaca marunt legumele inafara de cartofi si se pun la fiert intr-un...

Rasol de salau
Gogosari umpluti cu conopida
Conserve in otet

Gogosari umpluti cu conopida

Se pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...

Gogosari umpluti cu conopida
Mancaruri cu peste

Crap in saramura

Ceapa, morcovul, arpagicul se curata, se spala si se toata marunt. Se pun apoi la fiert cu vinul, otetul sarea, piperul,...

Crap in saramura
Supa crema de conopida
Supe de legume

Supa crema de conopida

Intr-o oala cu apa, sare si putina vegeta, punem la fiert: cartofii cubulete, gulia maruntita, morcovii taiati rondele,...

Supa crema de conopida
Fasole batuta
Mancaruri cu legume

Fasole batuta

Dupa ce a stat la inmuiat cateva ore, fasolea se pune la fiert cu sare. Dupa aproximativ 20 de minute se adauga o ceapa si...

Fasole batuta
Rulada turceasca
Prajituri

Rulada turceasca

Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul...

Rulada turceasca
Mancaruri cu peste

Rasol de crap

Morcovul, patrunjelul, ceapa si cartofii se curata, se spala si se taie. Se pun apoi la fiert. Dupa ce sunt aproape fierte,...

Rasol de crap
Gogosari pentru iarna
Muraturi simple

Gogosari pentru iarna

Se da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea...

Gogosari pentru iarna
Mancaruri cu orez

Mancare de orez cu prune

Orezul se pune la inmuiat in apa rece. Intre timp se pun si prunele la inmuiat, dar in apa calda. Se scot apoi si se spala...

Mancare de orez cu prune
Ciorbe

Ciorba de dovlecei umpluti

Patrunjelul, morcovul si telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. S epune apoi la fiert in 2 l de apa. Carnea...

Ciorba de dovlecei umpluti
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Ceapa si verdeat se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Dupa ce au fiert s edauga salata...

Ciorba de salata verde
Supe de carne

Bulion alb

Carnea si osul se pun la fiert, in 2 litri de apa, la foc mic. Dupa 4-5 ore de fiert, se ia supa de pe foc si se inlatura...

Bulion alb
Supe de carne

Consomme din carne

Rasolul alb se pune in apa rece, la fiert. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt si se adauga langa rasol, la...

Consomme din carne
Ciorba de perisoare
Borsuri

Ciorba de perisoare

Legumele se taie cubulete sau cum vreti si se calesc in putin ulei, apoi se adauga apa si se pune la fiert. Intre timp facem...

Ciorba de perisoare
Ciorbe

Ciorba de vitel

Carnea de vitel se portioneaza bucati mici, care se pun apoi la fiert. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza. Morcovii,...

Ciorba de vitel
Ciorbe

Ciorba de burta

Burta bine spalata se pune la fiert impreuna cu osul de vitel. Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul, ceapa si...

Ciorba de burta
Ciorbe

Ciorba de peste cu crutoane

Pestele mic care poate fi albisoara, rosioara, caracuda sau obleti, se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se...

Ciorba de peste cu crutoane
Borsuri

Bors de miel

Carnea se pune la fiert in apa cu sare si se curata de spume atunci cand face. Se adauga apoi ceapa verde tocata marunt,...

Bors de miel
Borsuri

Bors de cartofi

Radacinoasele se curata, se spala si se taie marunt. ceapa se curata si se toaca si ea marunt. Se pun toate la fiert intr-un...

Bors de cartofi
Borsuri

Bors de loboda

Legumele, se spala, se curata si se pun la fiert intr-un litru de apa cu orez si ceapa tocata marunt. Se potriveste totul de...

Bors de loboda
Borsuri

Bors din carne de vaca

Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu osul sa fiarba intr-un vas cu apa. Se curata de spuma si se lasa la fiert...

Bors din carne de vaca
Borsuri

Bors din carne de gaina

Bucatile de carne de gaina, maruntite, se pun la fiert in oala cu 3 I apa rece. Ciad face spuma se curata si se lasa sa...

Bors din carne de gaina
Borsuri

Bors de fasole boabe

Fasolea se spala si se pune la fiert. Dupa cateva clocote se schimba apa. In urmatoarea apa se pun la fiert, impreuna cu...

Bors de fasole boabe
Budinca cu gust de caramel
Budinci

Budinca cu gust de caramel

Continutul unui plic se amesteca cu 2-3 linguti de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Laptele...

Budinca cu gust de caramel
Ciorba cu scarita de porc afumata
Supe de carne

Ciorba cu scarita de porc afumata

Se opareste scarita de porc, iar intre timp se pun la fiert, intr-o oala separata, legumele tocate marunt. Se scoate scarita...

Ciorba cu scarita de porc afumata
Ciorba de legume
Ciorbe

Ciorba de legume

Se pun la fiert legumele tocate marunt (ceapa, morcovul, ardeiul) cu 2 linguri de ulei si o lingurita de delicat. Cand sunt...

Ciorba de legume
Ciorbita de porc
Ciorbe

Ciorbita de porc

Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem...

Ciorbita de porc