Retete traditionale din Romania

Strudel cu prune
Preparate dulci

Strudel cu prune

Strudelul cu prune este o reteta simpla de realizat. Contine zahar, faina, margarina, prune, scortisoara si biscuiti.

Strudel cu prune
Mancare de rata pe pat de varza
Mancaruri cu carne

Mancare de rata pe pat de varza

Mancarea de rata contine carne de rata, varza, untura si condimente. Se prepara rapid si usor.

Mancare de rata pe pat de varza
Cosulete de legume
Aperitive cu legume

Cosulete de legume

Pentru cosuletele de legume ai nevoie de faina, oua, ulei, lapte, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac si cartofi.

Cosulete de legume
Supa de gulas
Supe de carne

Supa de gulas

Pentru reteta de supa de gulas aveti nevoie de carne de porc, morcovi, patrunjel, cartofi, oua, ceapa si faina.

Supa de gulas
Tocana siciliana
Mancaruri cu carne

Tocana siciliana

Tocana siciliana contine carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, rosii si vin.

Tocana siciliana
Baclava cu alune si smochine
Prajituri

Baclava cu alune si smochine

Baclavaua cu alune si smochine cu foi de placinta este un desert turcesc foarte dulce si insiropat, pe cat de gustos pe atat...

Baclava cu alune si smochine
Chifle turcesti
Aperitive cu carne

Chifle turcesti

Chiflele turcesti se prepara din lapte, zahar, drojdie, piure de cartofi, faina, carne tocata, ceapa, pasta de tormate si ardei.

Chifle turcesti
Paste milaneze
Paste si pizza

Paste milaneze

Paste milaneze sunt foarte usor de pregatit. Aveti nevoie de macaroane, sunca, limba, cascaval si ciuperci.

Paste milaneze
Taitei cu urda si ciuperci
Mancaruri cu ciuperci

Taitei cu urda si ciuperci

Taiteii cu urda si ciuperci sunt o mancare delicioasa. Mai aveti nevoie de unt, usturoi, patrunjel si condimente.

Taitei cu urda si ciuperci
Chec cu dovleac servit cu inghetata
Aperitive cu legume

Chec cu dovleac servit cu inghetata

Checul cu dovleac este un aperitiv usor de preparat. Aveti nevoie de faina, unt, oua, cascaval, smantana, seminte de dovleac.

Chec cu dovleac servit cu inghetata
Cuib de viespi delicios
Prajituri

Cuib de viespi delicios

Cuibul de viespi se prepara din drojdie, zahar, oua, lapte, apa, unt, miez de nuca si esenta de vanilie.

Cuib de viespi delicios
Gogosari umpluti cu hribi
Conserve in otet

Gogosari umpluti cu hribi

Pentru reteta de gogosarii umpluti cu hribi, mai ai nevoie de otet, apa, zahar, ulei, foi de dafin si condimente.

Gogosari umpluti cu hribi
Conopida cu pesmet si smantana
Aperitive cu legume

Conopida cu pesmet si smantana

Conopida cu pesmet si smantana este o reteta simpla. Pentru acest aperitiv aveti nevoie de conopida, pesmet, smantana, lapte...

Conopida cu pesmet si smantana
Mancare de morcovi cu perisoare
Mancaruri cu carne

Mancare de morcovi cu perisoare

Mancarea de morcovi cu perisoare este delicioasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne tocata, patrunjel, miez de...

Mancare de morcovi cu perisoare
Sarmale cu ciuperci servite cu smantana
Mancaruri cu legume

Sarmale cu ciuperci servite cu smantana

Sarmalele cu ciuperci se prepara din foi de vita, orez, ciuperci, ceapa, delikat si verdeata.

Sarmale cu ciuperci servite cu smantana
Coltunasi cu branza si marar tocat
Aperitive cu branza

Coltunasi cu branza si marar tocat

Coltunasii cu branza sunt extrem de deliciosi. Contin faina, oua, lapte, branza de vaci, unt, smantana si marar tocat.

Coltunasi cu branza si marar tocat
Piept de curcan cu sos de gutui
Mancaruri cu carne

Piept de curcan cu sos de gutui

Pieptul de curcan cu sos de gutui mai contine costita afumata, zahar, ulei, rosii, vin alb, lamaie si condimente.

Piept de curcan cu sos de gutui
Placinta dulce cu dovleac
Preparate dulci

Placinta dulce cu dovleac

Placinta dulce cu dovleac contine aluat de foietaj, zahar scortisoara, nucsoara, frisca, oua si pulpa de dovleac.

Placinta dulce cu dovleac
Tocana de pasare cu mamaliguta
Mancaruri cu carne

Tocana de pasare cu mamaliguta

Tocana de pasare cu mamaliga este o mancare satioasa, usor de preparat. Contine carne de gaina, ceapa, bulion, mamaliga.

Tocana de pasare cu mamaliguta
Bors de vita
Borsuri

Bors de vita

Bors de vita se prepara din piept de vita, ceapa, morcovi, ardei, telina, bulion, bors si verdeata.

Bors de vita
Placinta cu ceapa si ficatei
Aperitive cu carne

Placinta cu ceapa si ficatei

Placinta cu ceapa si ficatei este un aperitiv delicios. Se prepara din ficatei, ceapa, marar, ciuperci, condimente si faina.

Placinta cu ceapa si ficatei
Mascaroane maramuresene
Aperitive cu branza

Mascaroane maramuresene

Mascaroane maramuresene este o reteta traditionala gustoasa si hranitoare. Pentru a prepara mascaroane maramuresene aveti...

Mascaroane maramuresene
Dulceata si peltea de gutui
Dulceata

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Sufleu de portocale
Sufleuri

Sufleu de portocale

Sufleu de portocale este foarte simplu de preparat. Contine oua, nuci macinate, portocale, zahar, unt si rom.

Sufleu de portocale
Chiftele cu zacusca
Aperitive cu carne

Chiftele cu zacusca

Chiftelele cu zacusca sunt un aperitiv foarte gustos. Se prepara din carne tocata, vinete, ceapa, ardei, bulion si condimente.

Chiftele cu zacusca
Supa crema de rosii cu ficat de pasare
Supe de carne

Supa crema de rosii cu ficat de pasare

Aceasta supa crema are in compozitie rosii, ficat de pasare, ceapa, patrunjel, pastarnac, dovlecel, ou si condimente.

Supa crema de rosii cu ficat de pasare
Corabioare din piept de pui
Aperitive cu carne

Corabioare din piept de pui

Retete de corabioare din piept de pui este usor de preparat. Aveti nevoie de piept de pui, andive si cartofi.

Corabioare din piept de pui
Prajitura cu branza si dovlecel
Prajituri

Prajitura cu branza si dovlecel

Prajitura cu branza si dovlecel are in compozitie zahar, biscuiti de ovaz, lapte, unt, pesmet, branza de vaci, oua si dovleac.

Prajitura cu branza si dovlecel
Aperitive rapide - purcelusi
Aperitive cu branza

Aperitive rapide - purcelusi

Purcelusii sunt aperitive rapide si gustoase. Pentru aceasta reteta de aperitiv aveti nevoie de faina, unt, cartofi, branza...

Aperitive rapide - purcelusi
Tocanita de praz cu morcovi
Mancaruri cu legume

Tocanita de praz cu morcovi

Tocanita de praz cu morcovi se poate prepara si servi chiar si in zilele de post. Contine legume, condimente, faina, pasta de...

Tocanita de praz cu morcovi
Prajitura cu portocale
Prajituri

Prajitura cu portocale

Prajitura cu portocale

Prajitura cu portocale
Briose cu Finetti si ness
Checuri

Briose cu Finetti si ness

Briose cu Finetti si ness sunt o prajitura ideala pentru micul dejun. Briosele sau muffins, cum li se mai spune, contin...

Briose cu Finetti si ness
Amandine
Prajituri

Amandine

Reteta de amandine cunosate foarte multe variatii, iar aceasta este doar una dintre ele. Amandinele sunt prajituri cu...

Amandine
Sufleu de creier
Aperitive cu carne

Sufleu de creier

Sufleul de creier este o reteta foarte usor de preparat. Ca orice sufleu contine oua, faina, lapte, unt, pesmet si condimente.

Sufleu de creier
Rulade fantezie
Aperitive cu carne

Rulade fantezie

Ruladele fantezie sunt un aperitiv rapid si simplu de preparat. Aveti nevoie de file de curcan, felii de sunca, cascaval,...

Rulade fantezie
Paine cu dovleac si mac
Paine

Paine cu dovleac si mac

Pentru painea cu dovleac si mac ai nevoie de faina, drojdie, dovleac, sare, zahar, ulei si seminte de mac si susan.

Paine cu dovleac si mac
Spaghete cu vinete
Paste si pizza

Spaghete cu vinete

Spaghetele cu vinete sunt un deliciu culinar. Aceasta reteta mai contine suc de rosii, mozzarela, ulei de masline si parmezan.

Spaghete cu vinete
Mancare de fasole cu ceapa si morcov
Mancaruri cu legume

Mancare de fasole cu ceapa si morcov

Iahnie de fasole este una dintre cele mai usoare retete de preparat. Contine, pe langa fasole, morcovi, ceapa, ardei gras,...

Mancare de fasole cu ceapa si morcov
Sarmale cu cascaval
Mancaruri cu varza

Sarmale cu cascaval

Sarmalele cu cascaval se prepara la fel ca cele simple. Se mai adauga in plus cascaval, dar si verdeata si condimente.

Sarmale cu cascaval
Chiftele din soia
Aperitive cu legume

Chiftele din soia

Chiftelele din soia sunt ideale pentru perioada postului. Mai contin pe langa soia, fulgi de ovaz, cartofi, ceapa, usturoi si...

Chiftele din soia
Farfalle cu ton si fasole boabe
Paste si pizza

Farfalle cu ton si fasole boabe

Pentru reteta de farfalle cu ton si fasole boabe mai aveti nevoie de ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin rosu si...

Farfalle cu ton si fasole boabe
Chiftele de linte cu usturoi
Aperitive cu legume

Chiftele de linte cu usturoi

Chiftelele de linte pot fi servite in zilele de post. Acestea contin paine, ceapa, condimente, faina, usturoi, morcovi si...

Chiftele de linte cu usturoi
Mancare de orez cu sos de struguri
Mancaruri cu orez

Mancare de orez cu sos de struguri

Mancarea de orez cu sos de struguri este usor de preparat. Contine, pe langa orez si struguri, unt, faina, lichior de visine...

Mancare de orez cu sos de struguri
Prajitura de post cu gem
Prajituri

Prajitura de post cu gem

Prajitura de post cu gem este foarte gustoasa. Pentru prepararea ei aveti nevoie de zahar, faina, nuci, arome, cacao si...

Prajitura de post cu gem
Tort cu piersici
Torturi

Tort cu piersici

Tort cu piersici este un fel de prajitura cu fructe ce poate fi servit la orice ocazie festiva. Contine piersici, frisca si...

Tort cu piersici
Conopida cu rosii si usturoi
Salate de legume

Conopida cu rosii si usturoi

Conopida cu rosii si usturoi se poate servi ca aperitiv sau garnitura. Aceasta reteta mai contine ulei de masline, rosii, vin...

Conopida cu rosii si usturoi
Salata de sfecla rosie cu hrean si otet
Salate de legume

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

Salata de sfecla rosie este usor de preparat. Aceasta contine, pe langa sfecla, hrean, ulei, otet, sare si zahar.

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
Mancaruri cu legume

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz

Ardeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
Humus reţetă cu muguri de pin
Aperitive cu legume

Humus reţetă cu muguri de pin

Humus reţetă. Humusul se prepara rapid. Ai nevoie de naut, pasta de susan, usturoi, ulei de masline, muguri de pin,...

Humus reţetă cu muguri de pin
Snitele de porc cu ciuperci
Aperitive cu carne

Snitele de porc cu ciuperci

Snitelele de porc cu ciuperci pot fi servite ca aperitiv. Se prepara din carne de porc, ciuperci, langa care mai adaugati...

Snitele de porc cu ciuperci
Bors de praz
Borsuri

Bors de praz

Borsul de praz se prepara usor si rapid, avand nevoie doar de cateva ingrediente folosite des in bucatarie: praz, orez,...

Bors de praz
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori